Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXVII KOLEJKA] WISŁA Kraków - Śląsk Wrocław, 9 marca, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9929)

brylant17 09.03.2018 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rock'n'Roll Star (Post 1495898)
Stawianie na Brożka i Boguskiego to jest naprawdę jakiś jawny sabotaż ze strony trenera...w tym nie ma ŻADNEGO sensu. Są w fatalnej formie, zagrają jeden dobry mecz na 5 (jak dobrze pójdzie), są już starzy i pograją góra parę miesięcy w tym klubie. Naprawdę, czemu raz nie dać szansy Kolarowi czy Balanyukowi od początku (nie liczę tej żenady którą odwalił Ramirez w Kielcach). Jeden raz, przecież mają normalny kontrakt w tym klubie jak inni, nawet jeśli prezentują się gorzej od Boguskiego/Brożka (tak się da?) to czemu ich nie sprawdzić w meczu, ehhhh, zaczyna mnie to denerwować. Skład oczywiście taki jak napisał blanco, bo to oczywiste, że jest wielki sens opierać się na 34 letnim Boguskim bez formy.

A mamy kim zastąpić Boguskiego ? chyba,że Carlitos od biedy na skrzydle....

Rock'n'Roll Star 09.03.2018 13:22

Myślę, że Wojtkowski w tej formacji może grać tego "fałszywego skrzydłowego", który tak naprawdę jest ofensywnym pomocnikiem.

ashkeczup 09.03.2018 14:59

Pojebane z Kolarem i Balanyukiem, Brożek nie wnosi kompletnie nic i już raczej nie wniesie, chyba, że kretyński pomysł z przedłużeniem kontraktu zostanie zrealizowany. Jeśli miałbym wybierać pomiędzy bezużytecznym 21 latkiem, a bezużytecznym 34 latkiem, to bez wahania postawiłbym na chłopaka, który w przyszłości może dać jakąś korzyść. U mnie duży - dla Carrillo.

FraMat 09.03.2018 15:23

Tu chyba pełna zgoda.
Brożek chyba jednak już Wisły nie zbawi.
Szacunek dla niego za wszystkie poprzednie lata, ale jego wejście w Białymstoku, kompletnie niczego nie dało.

Tak śmieszna sytuacja: mecz leciał w Eurosporcie i tam wspomniano o zmianie kiedy wchodził Brożek, natomiast ostatnio oglądałem powtórkę meczu na nsport+ i tam pod koniec meczu w pewnym momencie jeden z komentatorów ze zdziwieniem stwierdza: O! chyba Wisłą przeprowadziła też zmianę, która mi umknęła, bo widzę, że Brożek jest na boisku. Na co drugi: no chyba tak, ale Brożek i tak gra niezauważenie (czy jakoś tak).
To podsumowało udział Pawła w tym meczu.
Na zakończenie wyściskał się z Pawełkiem i tym akcentem można podsumować jego obecność.
Jednak to Carillo go desygnował do gry. Dlaczego? Czy ktoś inny oprócz trenera decyduje o składzie?

barto 09.03.2018 15:38

@FraMat

Co masz na myśli sugerująć, że ktoś inny decyduje o składzie drużyny?

FraMat 09.03.2018 15:52

Tylko pytam.

Może na przykład zarząd chce Brożka wystawiać za zasługi i zmusza do tego trenera?
Tak, wiem, że brzmi niedorzecznie... ale po co Brożek wszedł w Białymstoku?
Po co w ogóle tam pojechał?
Przecież Bałaniuk czy Kolar przynajmniej by pobiegali po boisku przyciągając uwagę obrońców. A Brożek nie zrobił nic.

Charlie 09.03.2018 16:37

Tyle, że sam Brożek od dość dawna nie wygląda na takiego, któremu gra w piłke sprawiałaby przyjemność. Nie sądze by sam jakoś strasznie zabiegał o grę, bo bliżej mu do kolejnej kontuzji, niz do bramki rywala. Jego należy wystawić w składzie w ostatnim meczu, zdjąć koło 60 minuty, owacja na stojąco, podziękowanie za wszystko i tyle.

Arek95 09.03.2018 17:17

A mnie się wydaje, że Brożek ma w kontrakcie wpisaną jakąś klauzurę dotyczącą rozegranych minut w sezonie. Chyba, że wszyscy usilnie chcą żeby jakimś cudem nastrzelał goli w gonił czołówkę w tabeli strzelców Wisła. Teraz przez długi czas miał kontuzję więc nie miał ich jak nabić. Wcale bym się nie zdziwił jak dzisiaj zacznie mecz w pierwszej jedenastce.

Krotochwila 09.03.2018 18:39

Muszę przyznać, że ja obecności Brożka na boisku w ostatnim meczu nie potrafię sobie wytłumaczyć w ogóle. Żaden z powyższych domysłów kolegów, z całym szacunkiem dla nich - nie ma sensu. Zakładając oczywiście, że nasz obecny trener to względnie mądry facet.

WISŁAZWE 09.03.2018 18:43

Być może Carrillo liczy na mądrość Brożka?
Zwał jak zawał. Ale może liczy na jego zimną krew? Dostawienie nogi w odpowiednim momencie? Tak boiskowa dojrzałość..

FraMat 09.03.2018 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1495943)
Być może Carrillo liczy na mądrość Brożka?
Zwał jak zawał. Ale może liczy na jego zimną krew? Dostawienie nogi w odpowiednim momencie? Tak boiskowa dojrzałość..

To znowu sarkazm?

Ja wierzę, że Brożek, nawet w takim stanie, może zdobyć gola. Ale to będzie czysty przypadek.

s1mone 09.03.2018 19:02

Prosta sprawa, trener ich widzi na treningach i decyduje.

Szkoda, że Kolar i Bałaniuk się nie łapią, ale widocznie prezentują się gorzej niż Paweł. Wielkiej filozofii w tym nie ma.

Charlie 09.03.2018 19:06

Jeśli nieobecność Lloncha w 11 nie jest spowodowana urazem to wygląda to na jakiś kabaret.

Marcinnno 09.03.2018 19:09

Nie chce oceniać trenera po kilku meczach, ale zaczyna mnie delikatnie mówiąc wkur***ć ten Carillo. Tyle w temacie.

pomeran 09.03.2018 19:20

Nie chce sobie wyobrażać nawet jak bardzo straci Carillo na swojej opinii jeśli Llonch jest zdrowy i ląduje na ławce a Mitrović albo Cywka coś zepsują..
Dla mnie jest to tak niezrozumiała decyzja jak wstawianie Ze manuela kilka meczy z rzędu do pierwszej 11...

Abstrahując od dzisiejszego spotkania, jak tragiczni muszą być Kolar i Bałaniuk skoro nie mieszczą się w 18.

AgresywnyChomik 09.03.2018 19:26

Ja naprawde rozumiem ze Cywka jest wybiegany, silny, moze sie podobac jako zawodnik do walki etc ale jezeli Llonch jest zdrowy to jakim prawem Tomasz jest w skladzie

MaLk 09.03.2018 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1495951)
Nie chce sobie wyobrażać nawet jak bardzo straci Carillo na swojej opinii (...)

Już dawno stracił, bo nie spełnił w dwa miesiące oczekiwań, jakie z nim wiązała część kibiców. Nie okazał się być cudotwórcą i nie przemienił samą swoją obecnością Wisły w Real Madryt... eee, nie, oni za słabo grają w lidze... Barcelonę... eee, nie, oni ostatnio wygrywali tylko w lidze... Manchester City... eee, nie, oni nie potrafią przeskoczyć pewnego poziomu w LM... PSG też nie... hmmm... nie wiem czy jest jakiś klub, który byłby w stanie być dobrym przykładem na ukazanie oczekiwań tej części kibiców, ale ważne, że ich nie spełnił.

Ceterum censeo - wystawia Boguskiego!

El'kabat 09.03.2018 19:42

Chyuj z tym.

Llonch na ławce ? :D

Arkadiusz.Czerepach 09.03.2018 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1495953)
Już dawno stracił, bo nie spełnił w dwa miesiące oczekiwań, jakie z nim wiązała część kibiców. Nie okazał się być cudotwórcą i nie przemienił samą swoją obecnością Wisły w Real Madryt... eee, nie, oni za słabo grają w lidze... Barcelonę... eee, nie, oni ostatnio wygrywali tylko w lidze... Manchester City... eee, nie, oni nie potrafią przeskoczyć pewnego poziomu w LM... PSG też nie... hmmm... nie wiem czy jest jakiś klub, który byłby w stanie być dobrym przykładem na ukazanie oczekiwań tej części kibiców, ale ważne, że ich nie spełnił.

Ceterum censeo - wystawia Boguskiego!

twój sarkazm byłby na miejscu , gdyby Carillo przyszedł tutaj w normalniejszych okolicznościach np zamiast Kiko rok temu

ponieważ jednak wypi..ono Kiko w trybie awaryjnym bo pojawił sie, co zgodnie wszyscy twierdzili, trener o kilka półek wyżej od Kiko , toteż i oczekiwania względem poprawy sa raczej naturalne

Martinus 09.03.2018 20:02

Dodajmy, że Kiko wywalono, bo rzekomo nie potrafił wykorzystać potencjału drużyny, grając zbyt zachowawczy futbol. Cóż, teraz widać jaki ten potencjał był i kto miał rację.
I żeby była jasność. Tak jak nie byłem zwolennikiem zwolnienia Ramireza tak obecnie głosy o zwolnieniu Carillo należy kierować w stronę szpitala na Babińskiego.
Chociaż skład łagodnie mówiąc zaskakuje.

MaLk 09.03.2018 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1495955)
ponieważ jednak wypi..ono Kiko w trybie awaryjnym bo pojawił sie, co zgodnie wszyscy twierdzili, trener o kilka półek wyżej od Kiko , toteż i oczekiwania względem poprawy sa raczej naturalne

Oczewkiwania względem "poprawy" - jak najbardziej. Oczywiście pod warunkiem, że oczekiwania te mają jakieś zakotwiczenie w realiach, wiesz, takich drobnostkach typu potencjał sportowy, odpowiedni okres na zmianę systemu, to, że (o dziwo!) przeciwnicy też chcą wygrywać i takie tam...

Krotochwila 09.03.2018 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1495954)
Chyuj z tym.

Llonch na ławce ? :D

Trener obserwuje zawodników na treningach i wyciąga wnioski :shock:

ashkeczup 09.03.2018 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1495956)
Dodajmy, że Kiko wywalono, bo rzekomo nie potrafił wykorzystać potencjału drużyny, grając zbyt zachowawczy futbol. Cóż, teraz widać jaki ten potencjał był i kto miał rację.
I żeby była jasność. Tak jak nie byłem zwolennikiem zwolnienia Ramireza tak obecnie głosy o zwolnieniu Carillo należy kierować w stronę szpitala na Babińskiego.
Chociaż skład łagodnie mówiąc zaskakuje.

A to ciekawe. Oczywiście piszesz to na podstawie opinii z forum całkowicie ignorując argumentacje pani Marzeny? Bardzo, bardzo ciekawe

maciekkk 09.03.2018 20:13

Carillo wyznaje kult pracy na treningach. Grają Ci co trenują najciężej, a że Cywka trenuje, haruje, siłownia dodatkowo, to ma miejsce w składzie. Tak to widzę :D

Martinus 09.03.2018 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1495959)
A to ciekawe. Oczywiście piszesz to na podstawie opinii z forum całkowicie ignorując argumentacje pani Marzeny? Bardzo, bardzo ciekawe

Wskaż sprzeczność między moją opinią a wypowiedziami Prezes.

Arkadiusz.Czerepach 09.03.2018 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1495957)
Oczewkiwania względem "poprawy" - jak najbardziej. Oczywiście pod warunkiem, że oczekiwania te mają jakieś zakotwiczenie w realiach, wiesz, takich drobnostkach typu potencjał sportowy, odpowiedni okres na zmianę systemu, to, że (o dziwo!) przeciwnicy też chcą wygrywać i takie tam...

ogarniasz co napisałeś ?

ashkeczup 09.03.2018 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1495961)
Wskaż sprzeczność między moją opinią a wypowiedziami Prezes.

Uwaga, wskazuje. Pani Prezes argumentowała decyzję zarządu zmianą osobowości i podejścia Kiko. Czuł się atakowany, uważał, że ludzie otaczający go, doradzający mu byli mu nieprzychylni. Krótko mówiąc, przestało iskrzyć.

Arkadiusz.Czerepach 09.03.2018 20:27

zreszta niewazne, to meczowy , nie spamujcie tutaj , jest temat o Carillo i tam można żale wylewać , oby po dzisiejszym meczu było ich jak najmniej

Cała Polska........!!!!

MaLk 09.03.2018 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1495962)
ogarniasz co napisałeś ?

Nie, ja w ogóle coś napisałem? Naprawdę? Co ja bym zrobił bez Twoich głębokich analiz to nie wiem...

El'kabat 09.03.2018 21:21

Patrząc na te 45 minut, to jak Śląsk będzie miał więcej chłodnej głowy to nas pojedzie w 2 połowie.

ZMIANY NA JUŻ.

bridgeburner 09.03.2018 21:22

Nie wiem jak mozna wystawic Mitrovica i Cywke zamaist najlepszego przez cala runde Lloncha
w srodku pola mamy lej po bombie
gol sie zaczal od straty Carlitosa, jednej ze 124 w tym meczu
poki co bardzo slabo to wyglada
Boguski i Mitrovic do zdjecia w przerwie

pomeran 09.03.2018 21:23

Pomijając wszystkie aspekty ...ujowości naszej gry, to na boisku brakuje lidera. Kogoś kto poderwie ten zespół do walki. Wszystko w jednostajnym tempie i do tego te potknięcia o piłkę Boguskiego i kółeczka do tyłu Cywki.

Krotochwila 09.03.2018 21:28

Ale syf. Środka nie ma ani w wyprowadzeniu piłki ani w obronie. Te straty w środku pola za każdym razem pachną bramką dla drużyny z Wrocławia. Jeśli ktoś tym w przerwie nie wstrząśnie, przegramy ten mecz. A łatwiejszego przeciwnika już w terminarzu nie będzie.

Arkadiusz.Czerepach 09.03.2018 21:30

póki co, najgorszy mecz w 2018

Eustachy 09.03.2018 21:30

Centralna pomoc z Cywka i Mitrovicem to jakis zart. Mitrovic porusza sie w tempie Ze Manuela, psuje latwe podania i ogolnie wyglada na goscia, ktory nie ma zadnych atutow. Nawet o umiarkowana ambicje trudno go posadzac.
Z takimi pilkarzami nie da sie wygrac walki o srodek pola z jakimkolwiek przeciwnikiem w tej lidze, a niestety wyglada na to ze Hiszpan zaczyna od nich ustalanie skladu.

Elendil 09.03.2018 21:52

może najzwyczajniej w świecie nie zasługujemy na pierwszą ósemkę?

brylant17 09.03.2018 22:31

Mitrović zszedł i zrobiła się gra :D nie będę się pastwił nad stylem bo ten był tragiczny.Z Zorana będą ludzie tylko trzeba na siłownie pochodzić ;) Czemu nie grał Llonch? Cywka jak mi zaimponował.Na Amikę i Legię Buchal do bramki bo mnie Cuesta nie przekonuje.Brawo ważne 3 pkt!!

Dzimi 09.03.2018 22:31

Na chłodno obserwacje

1. Zszedl Mitrovic i zaczela sie jakakolwiek gra. Mitrović jest okropnie wolny.
2. Halilović >> Mitrović
3. Głowacki >> Velez. Nawet przy nieudanym naszym rożnym wybił na aut będąc 25 metrów od bramki Śląska. Dużo lepsze podania niż Velez. Klasa sama w sobie.
4. Pierwszy skład powinien być z Głowackim, a Mitrović na trybuny już na zawsze

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 1495972)
Centralna pomoc z Cywka i Mitrovicem to jakis zart. Mitrovic porusza sie w tempie Ze Manuela, psuje latwe podania i ogolnie wyglada na goscia, ktory nie ma zadnych atutow. Nawet o umiarkowana ambicje trudno go posadzac.
Z takimi pilkarzami nie da sie wygrac walki o srodek pola z jakimkolwiek przeciwnikiem w tej lidze, a niestety wyglada na to ze Hiszpan zaczyna od nich ustalanie skladu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1495976)
Cywka + Mitrović w środku to tragedia. Masa strat i w zasadzie pusty środek

Zgadzam się. I albo trener to zmieni od następnego meczu albo szybko wyleci

heoij 09.03.2018 22:33

Wszedł Halilović i od razu gra ruszyła do przodu i zaczęła się układać, nie wiem co ten trener widzi w tym Mitroviću, że wystawia go w wyjściowej jedenastce.

Mitrović OUT na następny mecz!

mitmichael 09.03.2018 22:34

Ten mecz byl tragiczny, Mitrovic i Cywka w pierwszym skladzie to jest po prostu niesmaczny zart, dopiero zejscie tego pierwszego odmienilo gre zespolu, za duzo tych defensywnie nastawionych pilkarzy. Lepsza druzyna od Slaska na spokojnie by nas wypunktowala. Trzeba sie cieszy z tych jakze bardzo waznych 3 punktow bo gdyby nie zmiany w skladzie moglismy stracic 2

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl