![]() |
Znana jest 18 Wisły ? Nie ma w niej Bałaniuka i Kolara ?
|
Jak dla mnie, to na razie Mitrović wyrasta na nowego Ze Manuela/ Pereza, którzy dostawali miejsce w pierwszej 11stce za darmo, bo ich gra była zdecydowanie poniżej oczekiwań. Nie mam o to pretensji do samego piłkarza, który może potrzebować po prostu trochę czasu, ale do trenera już tak, bo moim zdaniem oddaje zawodnikowi w ten sposób niedźwiedzią przysługę. Wiadomo, że kibice i inni piłkarze będą mało przychylnie patrzeć na tego typu przypadki.
|
Na Twitterze jest skład na dziś: https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...83379912970241
https://pbs.twimg.com/media/DXiPHanX4AAh-rC.jpg |
Bartkowski od razu ze składu po za kadrę wyleciał? Czy jakiś uraz. Ciekaw jestem Veleza na obronie. Na minus znów ten Mitrovic...
|
Cytat:
|
byłem optymista przed meczem, ale zmiany w obronie(tak naprawdę został tylko Wasyl na swojej pozycji) mnie martwią.
Narzekania na Mitrovica są już trochę nudne- gdyby nie kontuzja Bashy to by nie grał. Gdyby nie 4 zmiany w ustawieniu obronnym to korekta w pomocy bylaby możliwa. A z drugiej strony Halilovic nie pokazał do tej pory nic szczególnego by dać mu szanse- nie jestem tez pewien czy Brlek jest widziany przez Carillo w 1 czy 2 linii w tym ustawieniu. Mitrovic ma jedną zaletę- jest ciągle pod grą- ok ostatnio dużo tracił, ale też zgłasza się po piłki w trudnych momentach. Mam nadzieję że Brlek jest formie by być pierwszym do wejścia i zobaczymy go w ok 60min |
Tak jak pisałem wcześniej. Kontuzja bocznego obrońcy. Chodziło o Bartkowskiego. Wczoraj na treningu nabawił się urazu łydki.
|
Szkoda tej bramki.
Do 30 minuty Jagiellonia nie istniała tak jak Legia grając przeciwko niej tydzień temu. Mitrovic ma dobre podanie, ale brakuje mu dynamiki. No i Carlitos... chyba zaczął trochę gwiazdorzyć. |
Llonch prawie zdążył zaasekurować nieswojego przy golu
To że dobrzy skrzydłowi będę nam wjeżdżać przy eksperymentalnej obronie to było jasne. Brakuje nam jakości z przodu: Imaz, Boguś, Carlos słabizna, mało widoczny Brlek |
Mirović dzisiaj mógł sobie zaliczyć piękną asyste (laga na Carlitosa!!!!!!!!) ale to co jakubik sie zesrał po faulu Romanczuka na LLonchu - łokciem w twarz - drugie żółtko to jestem zdziwiony - chociaż z durgiej strony to tylko Jakubik
|
Bardzo dobra gra Wisełki.
Z przebiegu gry to my bardziej zasłużyliśmy na prowadzenie, ale może coś się odmieni po przerwie? Baba Jaga wcale nie taka straszna. Ten mecz jest spokojnie do wygrania. |
To nie była laga na Carlitosa, tylko sytuacyjne górne podanie, bardzo ładne z resztą, tego mu nie odbiorę, ale ten truchcik przy bramce Jagielloni..
Będzie 1:1. |
Dopóki jesteśmy przy piłce to jakoś to wygląda.. niestety tylko do 16 metra. Jak nas atakują to nie wiemy co się dzieje i jest chaos nie z tej ziemi.
Na Cywkę nie mogę patrzeć. Carlitos najgorszy na boisku. |
z Carlitosem w takiej formie słabo to wygląda. Miał dwie dwusetki. Przebił Go Imaz- miał trzy setkę :D
15min do końca |
Wisła potrzebuje trenera a nie PIERDOŁY
|
To idź i trenuj
|
mam wrażenie, że ktokolwiek by nas nie trenował, to gra będzie wyglądać tak samo, czyli beznadziejnie. Że jedyne zrywy są wtedy, gdy jakiś zawodnik ma "rundę konia", jak Carlitos na jesień. Mizera, brak pomysłu, opieszałość, niechlujność, beznadziejne strzały i nagminne marnowanie szans.
I tak co sezon, z nielicznymi wyjątkami, od jakiś sześciu lat |
Ale co ty chcesz, niewykorzystane sytuacje się mszczą i tyle.
Dobrze, że chociaż takie mamy z liderem tabeli. Za Kiko byśmy bronili 0:0 od 1 minuty. |
Na jesień graliśmy piach ale mieliśmy dwóch piłkarzy w formie (Carlitos i Sadlok), którzy nam punktowali (szczególnie ten pierwszy).
Obecnie gramy piach i nie mamy nikogo w formie. Zanosi się na walkę o utrzymanie w tym sezonie. Nie rozumiem przywiązania trenera do ciągłego grania 4-3-3, z takimi środkowymi pomocnikami jak MitroPerez i Cywka. Zero kreatywności. |
Carlitos jest najgorszy na boisku dzisiaj
w zasadzie to gra padake 3 mecz z rzedu to ze tracil 8/10 pilek nie irytowalo gdy strzelal gole, teraz oprocz strat tez strzela tyle ze w maliny pierwsza polowa byla niezla, brakowalo tylko skutecznosci w drugiej Jaga zdecydowanie lepsza 6 pkt w 5 meczach a mamy jeszcze Legie i Lecha Carrillo imponujaco nie zaczal |
Cytat:
|
Szkoda komentowac, zagrali dobrze wylacznie przez pierwsze 30 minut, cala druga polowa to dominacja Jagielloni. Carlitos mial dwie super setki w pierwszej polowie, powinno byc przynajmniej 1-0 i wygladaloby to znacznie inaczej, potem sie zemscilo a druga polowe przespali. Jeszcze niech ze Slaskiem punkty straca to juz w ogole bedzie mozna sobie harakiri zrobic
|
"Zabrakło szczęścia."
|
Wynik jak wynik. Taka jest różnica w budowie drużyny obecnie.
Niespodzianki sie zdarzają, ale nie tym razem... Z WKS tylko 3 pkt. |
Wisla tak jak ja bardzo slaba po pierwszej polowce.
|
|
mecz ze Śląskiem to dla nas w zasadzie mecz o wszystko.
Kompletnie nie rozumiem, jak można tak "grać", jak my w drugiej połowie, czy w zasadzie nie grać wcale. Biorąc pod uwagę, że Jaga też nic szczególnego nie grała, taka postawa to kompromitacja zawodników. |
Cała gra nie wyglądała tragicznie, ale czy był dzisiaj jakiś piłkarz, którego można zaliczyć na plus ? Nie mogę takiego znaleźć.
Cywka, Mitrović, Boguski to jakieś dno. Niech te 3 pkt dadzą Jadze mistrza. |
Zanosi się na kolejne wietrzenie kadry latem. Mam nadzieję, że już bez Pana Junco. Ostatnie transfery to żal.
|
Cytat:
Ta, wróci Kapka, będzie super... |
Dziadostwo ,brak zero jakiejkolwiek jakosci.
Jaga wcale nie taka super,to my nic nie gramy,wiec czego tu wymagać. Boguski ,pilkarz zawodowy ,nic nie robiacy tylko caly tydzien trenujacy od 35 lat tą pilke i on nie potrafi ,albo nie umie? kopnać na ten prostokąt 7 metrowy,idz Boguś gnój w polu przewracać. To przez takich minimalistów tkwimy w tej przecietnosci i beznadzieji 6-7 lat az skisniemy ,bo ja tu nie widze wielkiej przyszlosci ani zmian. |
Mamrot po meczu:
Z tych wszystkich rozgrywanych ostatnio meczów, spotkanie z Wisła było najtrudniejsze. Znów gra lepsza od wyniku. Poukładana, wyrachowana Wisła, a jednak nie punktuje. Szkoda, ze ten trener nie ma do dyspozycji na skrzydłach Zienczuka i Kosowskiego. Oby został na następny sezon. Obyśmy sie zakwalifikowali w obecnym do tej ósemki... |
Wynik meczu zgodny z przewidywaniami.
Teraz nie czas na rewolucję tylko na walkę z całych sił o pierwszą ósemkę. Wszystkie ręce na pokład i ze Śląskiem muszą być 3 pkt. Niby nie wygląda to jakoś bardzo źle ale efektów brak... Faktem jest że nasze transfery w tym sezonie to w większości klapa. Do tego chyba dochodzą kolejne opóźnienia w płatnościach. |
Jedno jest pewne, Sadlok może spać spokojnie :)
|
Mecz jak za Kiko, tylko Carlos bez formy. Normalnie strzelił by jedną i remis byłby całkiem osiągalny.
Nasza pomoc to okropne nieporozumienie, kompletnie bez kreatywności. Mitrovic, Cywka, Boguski - 1 liga. Carrillo widać że coś tam chce zmienić taktykę, próbujemy grać inaczej, ale powinien zacząć od posadzenia na ławce tej trójki, IMHO nikt nie zagra gorzej od nich. |
Cytat:
Drużyna się rozsypała taktycznie- za duże przerwy, za mało pressingu Cuesta- dobry mecz Palcic- od typowego Bartkowskiego to on się za bardzo nie różni, od obecnego słabszy Velez- bardzo słabo Arsenic- poprany mecz Cywka- początek dobry potem zgasł, zgubił krycie przy golu Mitrovic- znowu tak sobie, kilka dobrych piłek, kilka fatalnych start, baardzo wolny Llonch- poprawny mecz a i tka chyba znów najlepszy w drużynie Brlek- grał? Boguski- grał? Imaz-obudził się w drugiej połowie Lopez- typowa zimowa kaszana Małecki, Brożek- grali, tak? |
Za dużo przetasowań w drużynie, przez co wróciliśmy do początków... A tak optymistycznie to zaczynało wyglądać: co mecz to lepiej graliśmy.
|
Całkowita dezorganizacja obrony, marnujemy 3 setki, mamy więcej podań na wyższym procencie skuteczności, gra wygląda całkiem znośnie, graliśmy wyjazd u lidera ligi, a 3/4 forum zwalnia trenera? Halo?
|
Ostatnie transfery to zal?
Carlitos, Imaz, Lionch, Gonzalez, Wasilewski, Arsenic... Eee.... |
Velez sie popisal przy drugiej bramce...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl