![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
czytam ze Gornik ma 15 czy 16 chlopa do gry. Ile osob liczy nasza kadra i ilu pilkarzy dzis jest kontuzjowanych? Ma ktos czyste liczby ? |
nieskromnie tylko przypomne że pierwszy na tym forum zwróciłem na to uwage !!!
https://wislakrakow.com/forum/showpo...ostcount=24318 https://wislakrakow.com/forum/showpo...ostcount=24403 choć marna to satysfakcja, wolałbym żeby wszystko z chłopcami było OK |
Biorąc pod uwagę piłkarzy, którzy przynajmniej zagrali jeden mecz o pkt. w Wiśle lub mają w najbliższej przyszłości szanse na pierwszą 11 to mamy 25 graczy.
Z czego: Cuesta - ciągle kontuzjowany Velez - ciągle kontuzjowany Gonzalez - kontuzjowany Głowacki - co chwilę pomniejsze kontuzje (wiem, że wiek robi swoje, ale przy odpowiednim prowadzeniu zakładam, że dało by się ich unikąć) Basha - niedawno lekka kontuzja Llonch - kontuzjowany Małecki - kontuzjowany Brożek - ciągle kontuzjowany Ondrasek - ciągle kontuzjowany Kolar - przyszedł z kontuzją i nadal się kontuzjuje Trochę tego jest. Prawie połowa kadry. |
Ondrasek i Kolar normalnie trenuja od jakiegos czasu.
|
Cytat:
Kontuzjowani są Velez, Gonzalez, Llonch i Brożek. |
A to przepraszam, widocznie nie jestem na bieżąco z informacjami medycznymi z naszego klubu, aczkolwiek Cuesta, Mały, Ondrasek, Kolar to raczej dość niedawno wyszli z kontuzji? A i Basha u nas kontuzje już zdołał również zaliczyć.
|
Według profilu White Star Division na fejsie, Kolar jutro ma się znaleźć w kadrze meczowej.
|
Cytat:
|
Czuje,że jutro przecinaki z Sandecji takie jak Trochim czy Baran będą gryźć trawę i może się to kiepsko skończyć zważywszy na naszą grę bez maksymalnego zaangażowania w ostatnich meczach. Trzeba koniecznie odpowiedzieć tym samym i unikać stałych fragmentów gry ze strony rywala. Wygrana ustawiła by nas w niezłej pozycji punktowej i mentalnej do następnych meczów.
|
Cytat:
|
Cytat:
Halilovic na konferencji, wiec wychodzi na to ze wyjdzie w pierwszym skladzie. Jesli tak, obysmy zagrali trojką w srodku... |
Co się dzieje z Velezem? Wiadomo kiedy ma wrócić?
|
Cytat:
Dzisiejsza konfa była na dużej frustracji i specjalnie mnie to nie dziwi. Dziennikarze uderzali w czułe miejsca. Najlepsze było pytanie o Ze Manuela :rotfl: Zabawnie się słucha słów "Kostal, Bartosz fantastycznie się prezenują na terningach" a w większości spotkań nie ma ich nawet na ławce rezerwowych. Ogólnie dużo lania wody, mało konkretów, czyli konferencja jak zawsze. Jedyny plus taki że Kolar oraz Małecki będą w meczowej 18. @jova Po słowach na konferencji raczej trzeba liczyć, że kiedykolwiek wróci. Nie liczyłbym na niego w tym roku. |
Bartosz to był bohaterem nawet kilku wywiadów, w których Ramirez opowiadał, że zrobi z niego gwiazdę.
|
Cytat:
Pozyjemy zobaczymy. Jak ostatnio byl Perez an konfie to tez byly podobne teksty ze to niemozliwe by Perez wyszedl w podstawie - a wyszedl :) Jova - Velez ma tzw pachwine gilmora. Na ten moment sie rehabilituje w Hiszpanii ....by uniknac operacji. Rehabilituje - czytaj napierdziela cwiczenia wzmacniajace staw b-p. Jesli bedzie poprawa, wraca do PL wraz z rozpiska na cwiczenia z Hiszpanii. Jesli sie nie uda - operacja i kolejne stracone tygodnie. Jesli chodzi o Franka, troche ciala dal klub ktory go źle zdiagnozował i zastosował nieodpowiednia rehabilitacje. |
Cytat:
- połowicznie udało się to z Cywką. Kapitalna runda na prawej obronie, teraz zjazd, - z Carlitosem dyskusyjne. Zaczął grać dopiero u nas, nie wiadomo na ile w tym zasługa Kiko a ile samego Carlitosa (przerastanie ligi o poziom), - podobnie z Llonchem. Kapitalne wejście w ligę do momentu kontuzji, potem już gorzej, - Gonzalez- fantastyczne trzy mecze, pokazał że przerastał poziomem Guzmicsa o jeden poziom, potem tylko gorzej, - Basha miał dobre wejście od pierwszego meczu, to znaczy że po prostu jest dobrym piłkarzem (nie zasługa Kiko), Reszta wynalazków na razie zbyt mało się pokazała żeby oceniać. |
Z całym szacunkiem, ale trochę jesteś uprzedzony - jeżeli ktoś dobrze zacznie grać, a potem obniży loty, to wina Ramireza; jeżeli dobrze zacznie i będzie kontynuował grę, to brak zasługi Ramireza; jeżeli źle zacznie, a potem złapie formę, to brak zasługi Ramireza; jeżeli źle zacznie, potem złapie formę, a potem ją straci, to wina Ramireza. Nie ma łatwo ten Kiko z Tobą, co?
|
Cytat:
Carlitos gra super piłkę, Basha też. To dobrzy zawodnicy, po prostu. Llonch po kontuzji to nie jest ten sam Llnoch. Cywka to nie jest ten sam Cywka. Bardziej chodziło mi o ukazanie tego, że Ramirez nie ulepił żadnego piłkarza. To jako próba pociągnięcia tematu Bartosza. Bartosz właśnie, Halilovic, Kostal, Bałaniuk, Bartkowski, Arsenić, Wojtkowski, Kolar, Imaz. Młodzi, perspektywiczni. Niech przynajmniej trzech z tych piłkarzy ukształtuje na Pana Piłkarza, wtedy będziemy mówić o zasługach Kiko- wówczas bezdyskusyjnych. A przecież materiał PODOBNO na to jest (Bartosz regularnie powoływany do młodzieżówki, piękne słowa z wielu stron o ponadprzeciętnym talencie Bałaniuka i Kolara, Wojtkowski z Lipska, Kostal jako słowacki Messi- absolwent jakiegoś projektu Barcelony). Nie jestem uprzedzony. Ja po prostu w całokształcie pracy Ramireza nie dostrzegam żadnych pozytywów. To są obserwacje. Ale to nie miejsce na off-topic. Chętnie podyskutuję, w szczególności z Tobą, bo doceniam Twoje wszystkie wypowiedzi w różnych rozmowach. Prawnik? Chciałbym zwycięstwa z Sandecją, ale tutaj wygląda na typowe 1:1 lub zgodnie z tradycją szczęśliwe 2:1 :) |
Alan Uryga tez byl podstawowym pilkarzem mlodziezowki, to nie jest argument.
Aczkolwiek duzo racji masz - byc moze Kiko jest tak jak mowisz, selekcjonerem a nie trenerem. Dla mnie pozytywem jego pracy sa niektore owocne transfery. |
Selekcjonerem to na pewno nie jest, bo to właśnie jego wybory personalne są najłatwiejsze do jednoznacznej krytyki.
|
Cytat:
Ja tam wiedziałem, że Perez wystąpi w meczu z Lechem. Kto w to wątpił, był po prostu naiwny. @TIR_DO_SŁUBIC Gdyby nie Ramirez nie byłoby w naszej drużynie ani Carlitosa ani Lloncha. To fakt, a nie opinia. Oczywiście przyszedłby kto inny i nikt nie wie co by było 'gdyby'. |
Cytat:
Mam cichą nadzieje, że przez 4 miesiące pobytu w klubie, Tibor nauczył się już trochę gry obronnej, bo ponoć to było głównym powodem dla którego dostawał tak mało szans. |
Ja jeszcze tak odnośnie tego, że Tibor był na konferencji dzisaj. Przed ligowym meczem z Wisłą Płock na konferencji był Kamil Wojtkowski, a w owym meczu tylko siedział na ławce (nawet nie wszedł), dalszych meczów mi się nie chciało sprawdzać. Tak więc nie można się tym sugerować.
|
Cytat:
Juz sie balem o to ze chorwacki woz z weglem wyjdzie w podstawie. Trochim moglby go troche poprzestawiac |
Wg mnie, jeśli wyjedziemy z Haliloviciem, to bez Wojtkowskiego. A ten drugi mocniej zapracował na 1 skład niż Tibor.
Basha i Perez na pewno wyjdą w 1 składzie. Nie wierzę w ultra ofensywne ustawienie Basha- Tibor- Wojtkowski choć z chęcią bym je zobaczył. Skrzydła Imaz i Boguski raczej też są pewne, choć też bym nie pogardził skrzydłami Małecki - Kostal/Bartosz |
Przygotowałem skromną analizę, która pozwala nam znaleźć trochę optymizmu przed jutrzejszym spotkaniem.
Poniższa tabela przedstawia wyniki Wisły z poszczególnymi drużynami, na podstawie miejsc w tabeli: https://image.prntscr.com/image/khfW...CiWgb_Vzlg.png https://image.prntscr.com/image/b1CK...gypdz4Uecg.png Zajmujemy właściwe dla siebie miejsce w tabeli. Nie jest tak że wygrywamy z lepszymi a przegrywamy z gorszymi (ogólnie patrząc). Po prostu tabela jest dobrym odzwierciedleniem naszego aktualnego poziomu sportowego. |
Proszszsz...
https://zapodaj.net/7983e5cfadbce.png.html https://zapodaj.net/images/7983e5cfadbce.png Wyniki ułożyły się tak, że nie wypadniemy poza ósemkę po tej kolejce, ale ja wymagam jutro zwycięstwa. Jak nie u siebie z Sandecją, która ostatni raz wygrała we wrześniu, to kuhwa z kim. Jestem sceptyczny, ale liczą się tylko trzy punkty. https://zapodaj.net/7983e5cfadbce.png.html |
Cytat:
Też jestem sceptyczny, no ale własnie- z kim jak nie z nimi? |
Cytat:
Co takiego dzieje się co każe Wam robić taki cyrk w temacie, skoro w tej lidze każdy może przegrać i wygrać z każdym i to robi? Posrało Was już do reszty?! Jak nie z nimi to z kim? Pewnie z kimś innym. Mistrzostwo ani spadek nam w tym sezonie raczej nie grożą, puchary są mniej więcej realne i oznaczają łomot z pierwszymi lepszymi pastuchami, zgodnie z latami tradycji naszej ligi. Mam nadzieję że wygramy. Jest spora szansa. Kto liczy na dominację, piękną grę i będzie rozczarowany jej brakiem jest frajerem, bo raz że materiał ludzki wydaje się taki sobie a dwa - wypadli nam dodatkowo piłkarze przez kontuzje. Nakręcajcie się dalej, mnie już szkoda na Was prądu. |
Czy to jest jeszcze forum Wisły? Czy jednak nastąpiło już wrogie przejęcie? Wisła sobie poradzi, a Wam parchy życzę ponownego spadku. Wyjazd TIR-ówki.
|
Brawo wolfy...
Widzę pewien postęp w Twoich postach. Nie płaczesz już, że nie ma kasy. Być może zrozumiałeś w końcu, że w wielu miejscach nie jest kolorowo. Pora teraz żebyś zrozumiał, że kontuzję w e-klasie trapią nie tylko Wisłę. Bądź mężczyzną i nie szukaj wymówek. A teraz wytłumaczę Ci, dlaczego wygrana u siebie z Sączem jest taka ważna. Jak sam napisałeś walczymy o 8. Tamci też walczą. Wygrywając z nimi spychamy ich w tabeli. Z kim mamy zdobywać punkty jak nie w takich meczach? Nie wierzę, że nie rozumiesz takich prostych spraw. |
Cytat:
wytlumacze Ci moją motywacje otóż mam nadzieje że wreszcie kogoś roz....imy na miare naszych potrzeb , właśnie po to aby krytykanci wychowani w standardach "zwalniamy Liczke bo zdobył MP ale w kiepskim stylu" zakmneli mordy no a realnie to kogo my możemy roz....ić :mysli: jak nie pastuchów z prowincji bez stadionu których miejsce nawet nie jest w 1 lidze jak żydów, lecz w 3ciej , tych wieśniaków cygańskich, żydowskich przydupasów rodem z lat 90tych ? wiem, że nakrecam balonik i jak tfu,tfu przegramy to juz Tir_do_słubic ma antydatowane wypowiedzenie umowy o prace dla Ramireza , ale łakne tego zwyciestwa tak jak ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej , to jest fanatyzm KIBIC ZWIERZE !!! |
Ja liczę przede wszystkim, że zespół zacznie grać coś dobrego w ofensywie, nie możemy wiecznie liczyć na Lopeza.
Musi dojść do tego Wojtkowski, Imaz, Małecki, ewentualnie ktoś z pary Kolar/Balanyuk. Ostatni cztery spotkania (Jaga,Śląsk, Legia, Lech) pokazały że można zagrać solidnie z tyłu. Straciliśmy tylko 2 bramki. Wcześniej wszyscy skazywali nas na max 1-2 ptk i bagaż kilku bramek. Kluczem do tego żeby ten zespół osiągnął sukces (osobiście, dla mnie miejsce 1-3) jest poprawienie ofensywy. Dziś na zero z tyłu, coś strzelić przecież musimy ;) |
Cytat:
I dlatego osobiście spodziewm się ciezkiego mrczu i wygrana jedną bramką. |
Licze ze zrobimy tej starej ku*wie z sącza - ładną jesień średniowiecza.
w koncu druzyna od ktorej jestemy o klase lepsi na papierze i chcialbym to zobaczyc. A jak nie, to brac Gino Lett....tego Niemca z Korony co wzial gowno i robi cuda |
Cytat:
Przedwczesny wytrysk jest oczywiście uleczalny, tylko plamy zostają na długo. PS. A Sandecja jest ogrywalna. |
to było tak samo dosłowne, jak napisy na nowohuckich murach "je*ać żydów" dotyczą obywateli izraela, geniuszu
i faktycznie jestem już niezdrowo podniecony, ale to chyba normalne przed meczem u fanatyka :P |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl