Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XII KOLEJKA] Śląsk Wrocław - WISŁA Kraków, 14 Październik, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9858)

pepe72 14.10.2017 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawlozm (Post 1484855)
Według mnie Kiko przestawi zespół na 4-3-3 i zagramy z przodu z Imazem, Carlitosem i Boguskim.
Za nimi zagra Perez, Llonch, Basha.
W obronie Arsenic, Głowa, Ivan, Maciek
Do bramki może wróci Cuesta, chociaż pewnie dopiero na legie.

Druga opcja to klasycznie 4-4-2 wtedy z Carlitosem ktoś z dwójki Brożek, Bałaniuk, w pomocy Imaz,Perez,Llonch,Boguski

Czyli ma sprawnego Ondraszka i go nie wystawi?

pawlozm 14.10.2017 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1484869)
Czyli ma sprawnego Ondraszka i go nie wystawi?

Według mnie Ondrasek dzisiaj na pewno nie wyjdzie w pierwszym składzie.

Karherop 14.10.2017 13:10

Ondrasek sam powiedział po ostatnim sparingu że gra jeszcze zachowawczo i Kiko raczej nie ma podstaw aby go wystawić w 1 składzie. Prędzej mógłby zagrać Kolar, który miał przerwę nie 2,5 miesięczną, ale 3 tygodniową, ale na dzisiaj nikt na forum raczej nie wie jaki poziom prezentuje ten chłopak.

Tak czy siak, Kiko raczej nie zdecyduje się na grę 2 napastnikami. Nie we Wrocławiu. Ewentualnie system 4-3-3 i 3 środkowych pomocników i niejako całkowita rezygnacja ze skrzydłowych. Coś ala PSG :P

Pepinho 14.10.2017 13:17

Nie ma znaczenia w jakim ustawieniu wyjdziemy bo w przypadku Ramireza nie ma to żadnego znaczenia biorąc pod uwagę umiejętności taktycznego przybysza z Hiszpanii gdzie króluje dzida do przodu i wiara w umiejętności strzeleckie Carlitosa. Każdy inny wynik niż porażka będzie sukcesem.

czaro 14.10.2017 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1484874)
Tak czy siak, Kiko raczej nie zdecyduje się na grę 2 napastnikami. Nie we Wrocławiu.

Kiko decydował się na grę dwoma napastnikami, gdy wypadało zagęścić środek i zagęszczał środek, gdy prosiło się o drugiego napastnika; wpuszczał nowego zawodnika po przerwie w ważnym meczu, gdy miał na ławce w miarę w formie i w miarę zgranych piłkarzy i sadzał na ławce zawodników, którzy zdążyli już okrzepnąć w zespole, wyciągając z kapelusza starą gwardię. Nic mnie nie zdziwi, choć oczywiście kibicuję temu człowiekowi i go nie skreślam.

Karherop 14.10.2017 14:13

Ok, nasz rację. Przekonałeś mnie, że nie możemy rozgryźć decyzji Ramireza, zbyt często są nielogicznie, ale z kolei często są tendencyjne (jak np uporczywe wystawianie Ze Manuela, Balaniuka czy nowych Hiszpanów prosto z samolotu).

Ja mu nie kibicuje. Kibicuje Wiśle, ktokolwiek jest jej trenerem. Ludzie mają to do siebie, że dzisiaj są - a jutro ich nie ma. Jeśli Ramirez miałby być u nas trenerem 5-10 lat to by oznaczało po prostu to że osiąga dobre wyniki i za to można trzymać kciuki.

v_i_k_a 14.10.2017 14:56

Cześć, ja mam takie pytanie trochę z innej beczki, ale czy ktoś może się orientuje czy w Chrzanowie a najlepiej w Balinie można gdzieś (w jakiejś knajpie) obejrzeć dzisiejszy meczyk? Z góry dziękuję za pomoc.

Arkadiusz.Czerepach 14.10.2017 15:25

cała Polska... !

FraMat 14.10.2017 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1484880)
cała Polska... !

w cieniu Wisły

brylant17 14.10.2017 16:25

Cytat:

cała Polska... !

w cieniu WRWE!

Lemoniadowy Joe 14.10.2017 16:50

Cytat:

cała Polska... !

czyta dzieciom ?

Arkadiusz.Czerepach 14.10.2017 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 1484884)
czyta dzieciom ?

http://www.imagic.pl/files//25799/Ksiazka_5.jpg

czaro 14.10.2017 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1484877)
Ja mu nie kibicuje. Kibicuje Wiśle, ktokolwiek jest jej trenerem.

Wierz mi, nie skreślam go - bo jeszcze trochę tu pobędzie i czekam na jego dokonania. Kibicuje mu zaś, bo jest trenerem Wisły. Na dziś nie sądzę, abym po zmianie trenera w Wiśle kiedykolwiek chciał oglądać prowadzone przez niego kluby.

Arkadiusz.Czerepach 14.10.2017 20:21

schematy , pomysły i piękno jest

dramat Kiko polega na tym że PB23 jest jeszcze gorszy od tak krytykowanych przez forumowiczów obcokrajowców

brylant17 14.10.2017 20:40

Ale Imaza to śmiałeś krytykować,że uja się nadaje a tutaj brameczka ;)

mitmichael 14.10.2017 21:21

No prosze i mamy wygrana dodatkowo ze Slaskiem na wyjezdzie z ktorym nie wygralismy od 2013, Slaskiem ktory do tej pory nie przegral u siebie spotkania. Nie wiem co sie stalo ale chyba ktos nam pilkarzy podmienil :D

Arkadiusz.Czerepach 14.10.2017 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1484890)
Ale Imaza to śmiałeś krytykować,że uja się nadaje a tutaj brameczka ;)

nie pierwszy raz mnie z kimś mylisz

ale cudowny mecz !!!!!!!!!!

forthy 14.10.2017 21:24

Brawo, brawo. Przebłyski tego widać było już z Jagiellonią, ale dziś kilka poziomów wyżej.
A Śląsk wcale nie zagrał źle, wręcz przeciwnie oni naprawdę grali dobre zawody.

Natomiast to co robił dziś Carlitos... magia. Czasem przesadzi, czasem nieskuteczny, czasem nie poda, ale ogólnie MAGIA i to ile radości powoduje swoimi wygranymi pojedynkami czy technicznymi cudeńkami.

Dariook 14.10.2017 21:26

Bardzo dobre spotkanie. Jest dobrze? to trzeba pochwalic....Brawo chlopaki!

brylant17 14.10.2017 21:26

Halo krytycy Hiszpanów gdzie jesteście ? Imaz dobry mecz brakło dokładności Aresnieć też dobry mecz no i Buchalik zaczął bronić :D

pepe72 14.10.2017 21:30

2:0, a taka była panika przez pierwsze 3 strony tego tematu!

Dariook 14.10.2017 21:30

Zdobyta bramka Imaza, moze poczynic cuda. Jeszcze tylko Pawlowi by pasowalo.

Vinci 14.10.2017 21:31

Pieknie....długo było czekac na tak przekonujacy wynik, ale sie udalo!

ashkeczup 14.10.2017 21:33

Paweł to irytuje niemiłosiernie. Po tym, co dziś zagrał, to bardziej z niego pomocnik, niż napastnik. Rozdał fajnie przy bramce i raz fajnie do Imaza. Ale to kręcenie głową mnie już bawi. Kręci głową na Carlitosa, któremu nie wychodzi tyle w meczu, ile Brożkowi wychodzi, czyli ze dwie sytuacje. Naprawdę Panie Pawle. Troche pokory. Trzeba uznać wielkość Carlitosa.

enzo 14.10.2017 21:34

Nie będę oceniał meczu, bo każdy swoje przemyślenia, myślę, ma. Ale pierwszy raz chciałbym oficjalnie pochwalić sędziego Raczkowskiego, którego - delikatnie mówiąc - nie jestem specjalnym fanem.

Nie chodzi nawet o tego karnego, który został nam przyznany po weryfikacji wideo (w ogóle tego faulu wcześniej nie widziałem). Po prostu facet miał dzisiaj mecz idealnie pod kontrolą. Nie gwizdał wszystkich stykówek, nie kartkował byle czego. Piłkarze też nie skakali sobie przez to do gardeł, bo czuli, na co mogą sobie pozwolić. I summa summarum właśnie też dzięki Raczkowskiemu ten mecz był płynny i tak cholernie dobry do oglądania.

Szacun i podziękowanie. Piłkarzom również, bo na taką Wisłę chce się patrzeć!

St Yabol 14.10.2017 21:35

Chyba wszyscy dzisiaj zagrali dobre spotkanie. Nooo może poza Boguskim i Brożkiem podkreślam w pierwszej połowie. W drugiej Boguś dalej grał padake, ale Paweł zdecydowanie podniósł poprzeczke. Brawo!! Z 7egią komplet na trybunach i punktów!

Prezydentowa 14.10.2017 21:35

Bardzo podobał mi się mecz. Cieszy mnie progres. Dziś poza ciekawą grą (która była już w Białym) były też bramki. Super! Mistrzostwo pokazał Carlitos, ale ogromne brawa też dla Lloncha, Arsenicia, Buchalika i Imaza za brameczkę (i niezły występ). Bramka Imaza mi się dziś przyśniła, więc jestem zadowolona również z siebie :D
Na minus nasza "stara gwardia". Brożek i Boguski niestety fatalnie.

Niesamowicie ciekawi mnie rywalizacja Cywki z Arseniciem na prawej. Cywka prezentował równy, przyzwoity poziom, ale Arsenić wszedł z buta i mimo, że jest trochę bardziej pokraczny, to robi bardzo dobre wrażenie :)

Dariook 14.10.2017 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1484900)
Paweł to irytuje niemiłosiernie. Po tym, co dziś zagrał, to bardziej z niego pomocnik, niż napastnik. Rozdał fajnie przy bramce i raz fajnie do Imaza. Ale to kręcenie głową mnie już bawi. Kręci głową na Carlitosa, któremu nie wychodzi tyle w meczu, ile Brożkowi wychodzi, czyli ze dwie sytuacje. Naprawdę Panie Pawle. Troche pokory. Trzeba uznać wielkość Carlitosa.

Krecil, bo mógl mu ktos wystawic patelnie...i bylo by prawdopodobnie po meczu.
To gra zespolowa wiec go rozumiem...Glowacki tez kiwa glowa po partaczonej sytuacji . Tylko trzeba widziec wszystko a nie to co sie chce.

X-Ray 14.10.2017 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1484825)
Na ta chwile Kiko nie ogarnia nic.

:rotfl:

Brawo drużyna, brawo trenerze. Tego trzeba było, lepszej gry, wygranej na wyjeździe z ciężkim rywalem.

ashkeczup 14.10.2017 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1484904)
Krecil, bo mógl mu ktos wystawic patelnie...i bylo by prawdopodobnie po meczu.
To gra zespolowa.

Mógł próbować, ale to nie była chyba otwarta przestrzeń na to podanie. Tak czy siak gościowi robiącemu taki impact jak Carlitos trzeba wybaczyć szczególnie, że jego złe decyzje to promil.

Arsenić grał przeciwko 20cm niższemu Koseckiemu. Trzeba mu te pare objazdów wybaczyć

FraMat 14.10.2017 21:40

co to w ogóle dzisiaj k...a było?

s1mone 14.10.2017 21:42

O widzę, że drużyna się trochę dotarła z nowymi, Kiko wreszcie ogarnął towarzycho i wracamy do stylu z jego początków. Szybka gra, małe posiadanie ale przynajmniej są konkrety w postaci sytuacji w czym wydatnie pomaga będący w niesamowitym gazie Carlitos.

Śląsk mógł strzelić z 2-3 bramki, my z 5, obydwie strony nieskutecznie - koniec końców zasłużone zwycięstwo. Mecz praktycznie zabił VAR (rzut karny). Faul ewidentny, ale pewnie bym się wkurzył jakbym kibicował Śląskowi, bo w naszej ekstraklasie takie sytuacje przy rożnych to standard. Np. przeciw nam była podobna sytuacja z VARem i sędzia mimo wszystko uznał to za walkę z duchem gry i nie gwizdnął.

Dobrze się mecz oglądało, cieszą 3 punkty i wygrana na trudnym terenie. Wreszcie dało się na naszą grę patrzyć (już drugi raz z rzędu i pierwszy raz na wyjeździe od nie pamiętam kiedy) - więc jestem bardzo zadowolony. Dobry prognostyk przed warszafką za tydzień.

Dariook 14.10.2017 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1484907)
co to w ogóle dzisiaj k...a było?

:D

dziesiec kutasow w ksc

szprotson 14.10.2017 21:57

powiem wam ze z trybun to wygladalo to momentami naprawde kozacko.
To co odpierdala Carlitos to nie mam pytan.
Podoba mi sie to ze Polacy ucza sie od Hiszpanow grania klepa i ogolnie technicznej pilki. Sadlok dzisiaj taka profesura ze Nawalka to juz powinien meila pisac z powolaniem. Dla mnie najbardziej odstawal Boguski, jakis taki wolniejszy od reszty, bardziej ślamazarny ..
Fajnie wyglada ten nasz atak blyskawiczny, i do tego wlasnie bardzo dobrze nadaje sie Imaz, poniewaz potrafi z pierwszej pilki zagrac dokladnie na dobieg (vide podanie do Carlitosa w 1 polowie)
Koseki jezdzil niemilosiernie z Arsenicem jak podlapal jego dlugie kroki, ale dobrze ze nic z tego nie wyszlo. W 1 polowie Chorwat mi sie podobal, w drugiej jednak wolalbym Cywke.Braklo doswiadczenia i cwaniactwa grania z Kosekim.
Buchalik nic nie zjebal i mial szczescie wiec co tu mozna mowic. A var jak var, jak dla mnie to zabija cos w futbolu, ni z dupy ni z pietruchy sedzia zatrzymuje akcje i daje na wapno. Wazne ze dla nas.

Taka Wisle chce sie ogladac, biorac pod uwage ze Slask zagral naprawde bardzo dobre spotkanie. Zapierdalali jak motorki, i szczerze mowiac obawialem sie pojedynkow Robaka z Ivanem, no ale Robak na szczescie nie dojechal
Dawno nie widzialem takiego meczu napadziora jak dzisiaj zagral Carlitos. Przyjmowal niemozliwe pilki a sama futbolowka wygladala jakby byla przyklejona do jego stopy...
Nie wiem jak wy, ale ja widzialem dosc duza roznice w stosunku do ostatniego naszego meczu i do naszej gry. Oby to bylo powtarzalne, ta jakosc i zaangazowanie a nie jednorazowe a bedziemy dymac az wióry bedą leciały

AgresywnyChomik 14.10.2017 21:58

Llonch swietny mecz dzis, nie wiem czy nie byl najlepszy na boisku.

Slask pykniety prosimy naatepny mecz.

rozarian 14.10.2017 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1484903)

Niesamowicie ciekawi mnie rywalizacja Cywki z Arseniciem na prawej. Cywka prezentował równy, przyzwoity poziom, ale Arsenić wszedł z buta i mimo, że jest trochę bardziej pokraczny, to robi bardzo dobre wrażenie :)

Rywalizacja już się skończyła i Cywka musi pomyśleć o nowej pozycji dla siebie (dla niego to zresztą nic nowego). Trochę z dużą przesadą napiszę, że dzieli ich rów mariański jeśli chodzi o odbiór. Co do pokraczności, to ja zawsze łapałem się za głowę patrząc na sposób biegania Cywki.

crux.a 14.10.2017 22:03

Znowu zero z tyłu. Świetny mecz Arsenicia w pierwszej połowie, potem obniżył poziom, ale i tak Cywka mu nie podskoczy. Llonch wrócił do dyspozycji sprzed kontuzji. Imaz pokazał dzisiaj duży potencjał - wygląda na to, że możemy się spodziewać po nim jeszcze znacznie więcej niż to, co dał dzisiaj. Zna ko mi ty mecz Buchalika! Panie Michale, szacun za refleks, koncentrację, grę nogami, piąstkowanie.

Największe brawa dla Kiko. Grali dzisiaj jego grę. Śląsk miał dużo więcej podań i dużo lepszy procent ich celności, a to głównie dlatego, że Wisła grała mnóstwo podań prostopadłych, długich, przerzutów. Mała gierka pojawiła się przy wyniku 2-0, była taka akcja z tak na oko 30 podaniami, trwająca pewnie ze dwie minuty.

Brawo VAR, karny ewidentny, któryś komentator się zabawił w Kazka Węgrzyna, kwestionując oczywistą decyzję sędziego.

czaro 14.10.2017 22:08

Nie wiem, czy to był nasz najlepszy mecz w tym sezonie, ale zdecydowanie najprzyjemniejszy dla oka. Bardzo się cieszę.

Arsenic zagrał obiecująco, Sadlok b. dobrze, Llonch też świetnie. Carlitos, wiadomo. Przy takim luzie taktycznym Śląska ładnie - myślę - ze zmianą pokazałby się Kostal, który w przeciwieństwie do Bartosza ma problem z defensywą. Słabe zawody rozegrał Boguski, ale i tak najgorszy i irytujący był Perez.

AntyMod 14.10.2017 22:11

no i ?? to juz KIKO jest ok ????

czaro 14.10.2017 22:19

Nie trolluj.

Wygraliśmy dwa do zera z faworytem spotkania. Czy to spowodowane geniuszem taktycznym Ramireza? Wątpię. Ale wygraliśmy, a kilku zawodników indywidualnie zaprezentowało się na tle dość rozlazłego taktycznie Śląska bardzo dobrze. Każdy pisał tylko o tym.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl