![]() |
Cytat:
troche podostrzyc, troche powalczyc i srodek boiska wygrany calkowicie Sobol w tej chwili w srodku pola by lepiej wygladal niz ta zgraja |
nie moglo byc inaczej - 1 bramkarz - + 6 obroncow + 2 slabych skrzydlowych + carlitos ....to niestety gra na max 0-0 , nie myslalem ze to kiedykolwiek napisze ale nawet ta leniwa pi...a Semirek bylby teraz jakimkolwiek konstruktywnym wzmocnieniem drugiej lini ....nawet dzidy Kiko mnie nie dziwia , bo jak inaczej grac z taka dziura w srodku pola ?
|
Przegraliśmy mentalnie ten mecz , nasi piłkarze grali bez jakiejkolwiek wiary w zwyciestwo. Korona nas zniszczyła pod każdym względem.
|
Cytat:
Jak dla mnie Junco stworzył idealnie warunki do pracy dla Ramireza. Takiego komfortu nie miał żaden trener od czasów Maaskanta. A to, że nie wszystkie transfery wypalą? taka jest rzeczywistość Największy plus meczu z Koroną? że mecz nie był w piątek, bo byśmy mieli zje**** cały weekend |
Kiko temu panu już dziękujemy
|
Problemem jest to że nasze nabytki indywidualnie nic nie dają drużynie to o czym my mówimy o jakim zgraniu... szrotu?
|
Cytat:
Junco zrobił ten sam błąd, który polskie kluby lubią robić. Wyjdzie jeden transfer to później próbują go powtórzyć tylko hurtem. Pogoń i brazylijski zaciąg jak wypalił Edi i Hernani. Legia i brazylijski zaciąg jak wypalił Edson i Roger. Lech i bałkański zaciąg jak wypalił Stilic. Ponownie Legia i zaciąg graczy "do odbudowania" jak wypalił VOO. Pewnie jeszcze bym wymienił parę takich sytuacji. |
Przynajmniej mamy w tym sezonie symulację europejskich pucharów, czyli tak jak mogłyby wyglądać w naszym wykonaniu. 1 runda, czyli wymęczone 1-0 na wyjeździe i 2-0 po rzutach karnych z Wisłą Płock. Potem druga runda i trochę lepszy zespół i już 1-0 w plecy, a potem 2-1. Gra po prostu na stojąco. Martwi też, że jedyny pomysł to dzida na Carlosa i niech coś zrobi. A czy zrobi czy nie to gra wygląda tak samo. Czy prowadzimy, czy remisujemy, czy przegrywamy gramy tak samo bezbarwnie. Eh, co gorsza chyba mentalnie robi się ciśnienie i idzie to w złym kierunku.
|
korona zespół budowany za psie pieniądze - pewnie za jeszcze mniejszą kasę niż Wisła. Ma trenera z Niemiec który hołduje pracy i grze zespołowej. Jest dyscyplina w jego zespole. Na dzień dobry wyjebał Hiszpana Palance który się opierdalał. W ich grze pomimo gorszego składu widać postęp. U nas odwrotnie. Zaczęliśmy dobrze a gramy coraz gorzej z biegiem czasu. Korona miała nie mniejsza przebudowę latem. Taką jak my. Na dzisiaj mają straty 2 punkty do nas, a poziomem gry nas GASZĄ.
No ale w koronie jest trener który WSZYSTKIM każe biegać i jeździć na dupie. Nasz treneiro to kolega dla swoich rodaków widać. No i są efekty. Nie to że przegraliśmy 2 mecze z Kielcami boli. Ale że taka korona była lepsza i zasłużenie wygrała. Oni jak Śląsk źle zaczęli ale idą do przodu. My zaczęliśmy dobrze a gramy coraz gorzej. |
Jest mi wstyd
|
Jest mi wstyd
|
Cytat:
|
To był 3-4 mecz z rzędu gdy NIKT nie wiedział co ma grać ;-/
|
Junco i Ramirez wylot. Straciliśmy niemal rok tzn.stracimy i znów od zera trzeba będzie to składać. Niestety w polskiej piłce pracują amatorzy czy w Gdańsku, Warszawie czy Krakowie.
|
Cytat:
I te transfery uważam za rozsądne i niekoniecznie w kategorii wzmocnienia na dzisiaj. Resztę zweryfikuje czas. Ramirez niestety miota się strasznie w swoich wyborach i odkąd stracił Brleka stracił również całą koncepcję na zespół, choć... musiał się liczyć od kilku miesięcy z takim rozwojem sytuacji. |
Byłem do dziś jednym z tych, którzy zalecali spokój i opanowanie. Dość. Nic z tego nie będzie.
Jakby tego nie ubierać w delikatne słowa - Kiko Ramirez nie panuje już nad niczym. Nie ma choćby śladów organizacji gry (to jestem jeszcze w stanie zrozumieć), stałe fragmenty to jakiś żart (po obu stronach boiska). Również piłkarze, którzy przepracowali z nim cały okres przygotowawczy są w katastrofalnej formie (Cywka, Gonzalez, Małecki). Do tego morale i zaangażowanie drużyny żadne, team spirit nie istnieje, waleczność to słowo tej grupie ludzi na dzień dzisiejszy obce. Nie ma nic. Poza Carlitosem, który jeśli jeszcze nie skumał, że trzeba stąd wkrótce spier...ć, to dojdzie do takiego wniosku wkrótce. Podobnie Sadlok, w którym widać ogromne pokłady frustracji. Nie znajduję już żadnego, absolutnie ŻADNEGO powodu żeby wierzyć, że ten człowiek to poukłada. Nie udaje mu się nawet na podstawowym poziomie (organizacja gry obronnej, stałe fragmenty), nie mówiąc już o bardziej złożonych. Przerosło go to wyzwanie i czas niczego tu nie zmieni. Ułożenie tej drużyny byłoby dużym wyzwaniem dla doświadczonego szkoleniowca, nie mówiąc o Kiko, który na Wiśle fachu dopiero się uczy (jeśli litościwie przyjąć, że wyciąga wnioski i w ogóle się uczy). Dziś? Na plus Buchalik, Basha, Carlitos, z meczu na mecz lepiej Arsenic. Nijak Sadlok. Na plus nieobecność Ze Manuela. Reszta to żart. Ze szczególnym uwzględnieniem Gonzaleza, który właśnie wszedł na poziom do tej pory niedostępny nawet takim tuzom jak ś.p. Michał Czekaj. Cywka też na żenującym poziomie. |
Cytat:
|
Jest mi wstyd
|
Cytat:
A na poważnie... Na początku sezonu nie graliśmy wybitnie, ale ostatecznie wszystko sypnęło się po sprzedaniu Brleka i zniknięciu ze składu z powodu kontuzji Veleza. Obawiam się, ze teraz może być strasznie, bo przeciwnicy solidni, a morale wyparowało. Przy złych wiatrach 0 punktów w 4 następnych meczach. |
Posiadanie piłki dla Korony 70% , to jakbyśmy grali z Barceloną to ile by było ?
|
Wreszcie do niektórych zakutych łbów zaczyna coś docierać. Trenuje nas wuefista z brakiem jakiegokolwiek pomysłu na grę. punkty zdobywaliśmy pryz nieziemskim farcie, do tego w zasadzie bazując wyłącznie na jednym zawodniku. trzeba było być ślepym żeby tego wcześniej nie widzieć. Jak Kiko zostanie to z każdym meczem grono wpatrzonych w niego będzie topniało. Pisałem o tym tydzień temu: punkty zdobywaliśmy z drużynami z miejsc 11-16, a teraz zaczną się schody.
Jakie argumenty po tym meczu maja wyznawcy Kiko? Gdzie się wszyscy pochowaliście? |
Junco out :rotfl: Spójrzcie na odległości między formacjami, a nawet piłkarzami w formacji, a następnie zadajcie sobie pytanie, czy za to odpowiada Junco czy Kiko. ....a idioci...
Inni trenerzy potrafili grać w miare składnie z gorszymi zawodnikami. Co do niewypałów: czy Velez, Arsenić, Ivan, Pol, Carlitos to szrot? Na pewno nie. Czy możemy coś powiedzieć no reszcie? Po kilku minutach spędzonych na boisku?- brawo znawcy pokroju Smudy. Czy możemy powiedzieć coś o Kiko po 10 miesiącach pracy? Na pewno tak. |
"Wytoczymy swoje działa". Pyte na stół możesz co najwyżej bajoku wystawić.
Takiej ....a żenady to się oglądać po prostu nie da. Żadnego pomysłu. Scyzory nas klepią ....a w dziada!! w trójkącie a my jak chłopaczki biegamy dookoła. Rymaniak zapierdala jak Messi pół boiska ....a rajd życia z nami. Buchal dzisiaj miał dzień konia i mogło się skonczyc 4-1 i może byśmy wszyscy zeszli na ziemie. Konferencja: "dużo pomogli kibice Korony, którzy tak jak to być powinno, wspierali swój zespół przez cały czas i podniosło to morale drużyny gospodarzy" Dużo pomogli kibice ? Takiego ....a cymbała to jeszcze nie było. Ty wiesz, gdzie Ty grałeś ? Na ....a kurniku vol 2 w Kielcach. Chyba, że oglądałeś bajoku Real na yt w przerwie i coś Ci sie podupcylo. Scyzory zadupcały na dupsku na szóstym biegu. A nasze panienki z erasmusa zachowanie jakby 3-0 dla nas było. Masakra |
|
Boze jak moglismy dwa razy z rzedu z takimi kocopolami przegrac, to jest niemozliwe jak taka lebioda jak Gorski mogl nam bramke strzelic, pierwsza od marca. Tego sie nie dalo ogladac
|
Coś się musi dziać bardzo złego w szatni, że tak to wygląda na boisku. Poza meczem z Pogonią to nie zagraliśmy w tym sezonie ani jednego dobrego spotkania. Środek pola wygląda bardzo źle i trudno uwierzyć, że to wszystko za sprawą braku mączyńskiego i Brleka. Sugerowanie, że zmiany personalne w 11 coś pomogą - dziś skład był ułożony wyłącznie pod facebokowych płaczków a mimo to graliśmy tragicznie.Brakuje energii, woli walki, jakby na boisko wyszło 11 obcych sobie osób i każdy grał swoje nie patrząc na kolegów z drużyny. Znowu pensje nie dotarły? Grają na zwolnienie Ramireza? Nie wiem czy to wina trenera czy nie - ale Dariusz W. dostał szansę pomimo 7 porażek i udało mu się wyprowadzić drużynę z kryzysu i to w gorszych warunkach, ale jak będzie teraz?
|
Czas, czas, czas. Inne ..... muje. Szykujcie sie na nastepne w.......e bo czas, czas, czas. Czapka z daszkiem, zegnam.
|
Tylko pokaż mi mecz, w którym Wisła Dariusza W zaprezentowała takie statystyki :
Korona Kielce - Wisła Kraków Posiadanie (w %): 58-42 (59-41) Strzały: 16-5 (9-3) Strzały celne: 5-1 (2-1) Rzuty rożne: 10-4 Podania: 579-365 Podania dokładne (w %): 85-76 Ja nie pamiętam takiego meczu w naszym wykonaniu od .... Od meczu z Legią w grupie mistrzowskiej? (za kadencji Kiko ofc) - chociaż tam i przeciwnik lepszy i chyba jednak statystycznie też to lepiej wyglądało. A oprócz tego meczu to chyba, w ogóle nie pamiętam żeby nas ktoś tak stłamsił i rozjechał. Generalnie za innych trenerów nawet jeśli trafił nam się podobnie beznadziejny mecz (a nie pamiętam takich) to było to raczej pojedyncze spotkanie, a nie tendencja. A jeśli przegrywaliśmy, nawet seriami, to jako równorzędny rywal dla drużyn przeciwnych, które albo były skuteczniejsze, albo po prostu trochę od nas lepsze. Dzisiaj byliśmy dla Korony TŁEM. I zarówno bramka Carlitosa jak i parady Buchalika tylko ten fakt zaciemniają. Katastrofa z zerowymi nadziejami na poprawę. |
Tak sobie teraz myślę, że z miesiąc temu pojawił się filmik z nagraniem jak Wojtkowski wyraził swoje zdanie o Hiszpanach. Wtedy zostało to zignorowane, bo były wyniki. A może tutaj trzeba szukać powodów tej żenującej gry. Szatnia nie istnieje. Albo parafrazując pewnego polityka. Istnieje tylko teoretycznie.
|
Cytat:
W tej lidze nie ma już słabych drużyn. |
Cytat:
|
No nie ma fuksów w 93 minucie i koniec zabawy.
Kiko skonczyły sie ratujące go gole Carlitosa,co było do przewidzenia. Pytanie co dalej?sam nie wiem,ale chyba spokój,ale to tez do czasu. Porażki z tak cepowatym zespolem,ktory dzis byl 5 x lepszy.naprawde to jest kompromitacja. Smiano sie z np Bartoszka a jestem coraz bardziej pewnien ze ustawił by Wisle 5 razy lepiej niz ten trener pozorant.To nie moze byc przypadek ze gramy 2 razy tak samo tragicznie,nie moze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tutaj masz jeszcze staty na potwierdzenie tego jak "nie istnieliśmy". https://www.flashscore.pl/mecz/OM9dR...ystyki-meczu;0 Nie istnieliśmy to przez większość część meczu w Płocku, który mega fartem wygraliśmy. |
Cytat:
|
Cytat:
Zaproponuje, inne najprostsze i najbardziej prawdopodobne wyjaśnienie. Transfery są gówniane (może z wyjatkiem Carlitosa i Veleza). Piłkarze, których ściągnęliśmy są za słabi na ekstraklasę. Dlatego wszystko wygląda, jak wygląda. Oczywiście, to tylko jedna z możliwości (niekoniecznie prawdziwa), ale nie mniej prawdopodobna od tego co napisałeś. |
Cytat:
|
Po tym meczu jedno jest pewne. Ukladu z korona nie bedzie przez nastepne 150 lat :D
|
Cytat:
Moja wypowiedź nie dotyczyła przyszłości, uważam transfery za gówniane na ten moment. Choć Velez, poza Carlitosem to jasny płomyczek. Tylko, że Velez i chyba nikt kogo ściągnęliśmy nie zasypie dziury po Mączyński i Brleku. Nie chodzi tylko o klasę sportową, ale wszechstronność, łączenie ofensywy z defensywą. Velez to głównie przecinak. Kilku innych zawodników wygląda raczej na typ Stilica, czyli ewentualnie niezłych z piłką przy nodze, ale fatalnych, gdy trzeba za nią biegać i o nią walczyć. A to źle nam wróży. Bo albo będziemy mieli za mało atutów z przodu, albo zostaniemy zdominowani, jak dzisiaj z Koroną. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl