Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [IX KOLEJKA] WISŁA Kraków - Piast Gliwice, 16 Września, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9849)

ashkeczup 15.09.2017 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1482577)
dobrze napisałeś równoległym świecie czyli tym rzeczywistym , gdzie opinie wyrażają osoby które wiedzą co mówią, bo siedzą w tym 24 na dobe i mające realny wpływ na to co się dzieje oraz faktyczne informacje

w przeciwienstwie do forumowych onanistów :P

Przetłumaczyłby mi to ktoś?

czaro 15.09.2017 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1482575)
Z tego co czytałem na temat postawy Chorążki na treningach, czy nawet na rozgrzewkach przedmeczowych to na pewno nie jest on gotowy na Ekstraklasę i prędko nie będzie. Konkretnie chodzi o jego nieumiejętnosć łapania piłki i odbijanie jej przed siebie.

Ciekawie, ciekawie.

Karherop 15.09.2017 19:29

A kto i kiedy stwierdził, że Buchalik jest bramkarzem na ekstraklasę?

TIR_DO_SŁUBIC 15.09.2017 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1482577)
dobrze napisałeś równoległym świecie czyli tym rzeczywistym , gdzie opinie wyrażają osoby które wiedzą co mówią, bo siedzą w tym 24 na dobe i mające realny wpływ na to co się dzieje oraz faktyczne informacje

w przeciwienstwie do forumowych onanistów :P

Nieprawdziwe skreślić:

- Wisła lubi grać piłką
- Piast lubi grać piłką
- Wisła nie boi się ryzykować
- Piast nie boi się ryzykować
- u Wisły widać styl
- u Piasta widać styl

Wisła i Piast to podobne drużyny

Przecież to wszyscy widzą, że my chooya gramy. Po co zakłamywać rzeczywistość? :-)

Ogryzek 15.09.2017 20:37

Mamy potężną liczbowo armię zaciężną, a jak przychodzi co do czego to ledwo nam się udaje sklecić jako taką 11...
Sporo kontuzji, urazów itd. Część piłkarzy którzy przyszli z kontuzjami nie szybko się będzie nadawało do gry.
Mnie ciekawi skąd tyle urazów u piłkarzy którzy są już z nami jakiś czas. Problem w treningach? Odnowie?

Tak czy owak jutro o 3 punkty. Tak wiem obrona to będzie nowa konstrukcja, ale gramy z Piastem a nie z Barceloną. Mamy grać o 3 punkty, atakować Piasta a nie bronic się przed "potężnym" Piastem. Gramy i siebie. Styl nie ważny, ważne 3 punkty.
Żadnych wymówek konkwistadora Kiko nie przyjmuję do wiadomości.

Wojtas 15.09.2017 20:38

No niestety Buchalik na bramce ,i Arsenic w obronie dają sygnał ze jutro mogą być kwiatki.

Ale tak to jest szukamy 20 pilkarzy na kazdą pozycje tylko nie na bramkę i srodek obrony to teraz trzeba się martiwć.
Ale .... z tym jutro mamy zagrać ofensywnie i atakować a nie chowac sie i czekać ,jeszcze chyba nie jest z nami tak zle zebysmy sie bali Piasta Gliwice u siebie.No bez jaj,mamy to wygrac panie Kiko.

R33 15.09.2017 21:40

To ilu wy żeście chcieli piłkarzy? Na bramkę przyszedł Cuesta, na środek obrony Arsenić i Velez.

speedfashion 15.09.2017 21:42

Roztrzęsienie emocjonalne, czyli standard na tym forum.

Rok temu prognozowano, że będzie trzeba szukać stadionu, bo wstyd w IV czy tam V lidze grać na takiej perełce.

Zimą przyszedł trener znikąd, zmienił trochę taktykę zespołu, dobił do 6 miejsca. Już był niedosyt. Już było, że Wisła MUSI grać krakowską piłkę, choćby świat się walił.

Letnie transfery. Klub z pustym kontem naprawdę zaszalał. Forumowi eksperci, przeprowadziwszy wnikliwe analizy i na własne oczy (tj. w transmisji na YT) zobaczywszy kilka sparingów, przypięli etykietki sukcesów i wtop poszczególnym piłkarzom. Największe uznanie zyskał Kostal. W sezonie nawet Buchalik zrehabilitował się w oczach fanów i po 2 udanych meczach był lepszy od Cuesty, którego ci fani widzieli w 3 meczach(?). Później Buchalik popełnił błąd i okazało się, że nie jest już bramkarzem na Ekstraklasę.

Zbyt dużo oczekujecie. Moim zdaniem "asekurancka" taktyka wynika z bardzo słabego zgrania zespołu. Wystarczy popatrzeć na mecz przez 15 minut, żeby widzieć, jak wiele niedokładnych podań i nieprzemyślanych decyzji przydarza się naszym piłkarzom. Zgrany przeciwnik wykorzysta takie potknięcie bezlitośnie. Dlatego z tyłu musi być gęściej.

Przyszła grupka ludzi, o których dopiero wkrótce się dowiemy, czy w ogóle są piłkarzami. Odeszło dwóch zawodników. Za to dwóch kluczowych. Przed trenerem trudne zadanie i osobiście mu współczuję. Więcej krótkich podań, więcej gry z pierwszej piłki, więcej pressingu na 60 metrze, więcej udanych odbiorów, więcej dryblingów, więcej Kostala, mniej kontuzji, odstaw rodaków...

Jutro marzy mi się zwycięstwo, ale będę też zadowolony po remisie wynikającym z mądrej gry, przede wszystkim rozsądnej w obronie, bo tego najbardziej ostatnio brakuje.

Arkadiusz.Czerepach 15.09.2017 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1482581)
Przetłumaczyłby mi to ktoś?

Kiko wie co mówi, 90% forum nie, tyle w temacie, pozdro

s1mone 16.09.2017 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1482535)
:rotfl:

Nie ważne kim zagramy, muszą być trzy punkty:rotfl: A idź pan w ... z takim ppdejściem.

A jak mamy podchodzić?

Gramy u siebie, kadra jest szeroka.

Wg buków mamy 52% szansę na wygraną oraz 21% na porażkę. A oni raczej się znają na rzeczy w ocenie ryzyka. Wiadomo - to piłka nożna, różne rzeczy mogą się zdarzyć, ale jesteśmy faworytem. Liczą się tylko 3 punkty, bo jeden tak naprawdę g*wno daje. Drużyna, która zalicza same remisy walczy o utrzymanie, a ta co na przemian wygrywa i zbiera w czambo plącze się w okolicy górnej ósemki. Dlatego też zawsze powinno się grać a całą pulę.

Ja liczę przede wszystkim, że zagramy dobry mecz. Bo naprawdę dawno tego nie grali. Jeśli dalej będziemy męczyć bułę za Ramireza to wcale nie miałbym nic przeciwko zmianie szkoleniowca. I nie - nie dlatego, że osiąga słabe rezultaty. Po prostu od samego początku nie podoba mi się jak gra Wisła pod jego batutą (biorąc pod uwagę sam styl, abstrahując od wyników). Nie jest żadnym cudotwórcą (mimo, że znaczna część forum go za takiego uważała po tym jak pozbierał drużynę przed rundą rewanżową i wszedł do ósemki). Trenerów na podobnym poziomie jest sporo i nie każdy byłby fanem tak asekuracyjnej gry jak Ramirez. Mimo, że personalnie bardzo go lubię, jest sympatyczny, trenerem też jest niezłym. Po prostu oczy już bolą od patrzenia na tą lagę, a np. Wisłę wdowczyka (celowo z małej) często oglądało się z przyjemnością.

wściekłe pięści węża 16.09.2017 00:29

Arku Czerepachu, spróbuj kiedyś obserwować i myśleć samodzielnie. Jeśli będziesz ciągle liczył na kogoś, kto ci ma mówić jak wygląda rzeczywistość, to daleko nie zajdziesz.

siemstein 16.09.2017 07:14

Ludzie, ciężko oczekwiać od piłkarzy nie wiadomo jakiej gry skoro licząc najnowszych, kopnęli piłkę razem na treningach z 5 razy...

ArturBarlinek 16.09.2017 07:17

Mało mnie obchodzą inne rzeczy, jak tylko sprawa 3 punktów.

Karherop 16.09.2017 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1482590)
Zbyt dużo oczekujecie. Moim zdaniem "asekurancka" taktyka wynika z bardzo słabego zgrania zespołu. Wystarczy popatrzeć na mecz przez 15 minut, żeby widzieć, jak wiele niedokładnych podań i nieprzemyślanych decyzji przydarza się naszym piłkarzom. Zgrany przeciwnik wykorzysta takie potknięcie bezlitośnie. Dlatego z tyłu musi być gęściej.

Przyszła grupka ludzi, o których dopiero wkrótce się dowiemy, czy w ogóle są piłkarzami. Odeszło dwóch zawodników. Za to dwóch kluczowych. Przed trenerem trudne zadanie i osobiście mu współczuję. Więcej krótkich podań, więcej gry z pierwszej piłki, więcej pressingu na 60 metrze, więcej udanych odbiorów, więcej dryblingów, więcej Kostala, mniej kontuzji, odstaw rodaków...

Z częścią tez sie zgadzam, ale..

Mówimy że naszym problemem jest brak zgrania, tymczasem... na boisku wystepuje średnio 3 nowych zawodników! W tym obrona gra w niezmienionym składzie.

Czemu jedna drużyna po zmianach kadrowych moze grać lepiej, a inna gorzej? Magia? Czary? Większość drużyn w e-klapie przetasowala swój sklad. Wyjściowy nawet bardziej niż my.

To trener odpowiada za wyniki. Ktoś bierze pieniądze za ciagniecie tego wózka. Pilka nozna jest dla kibiców i trzeba liczyć sie z ich zdaniem.

Na Piasta musimy wyjść pewni siebie i dążyć do wygranej. Rok temu ostrzeliwalismy bramkę Piasta z kazdej mozliwej pozycji. Jak dobrze pamiętam 9 zawodników oddalo strzał na bramkę. Takiej gry oczekuję i nawet remis będzie zrozumiały jesli drużyna da z siebie wszystko.

Arkadiusz.Czerepach 16.09.2017 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1482596)
Arku Czerepachu, spróbuj kiedyś obserwować i myśleć samodzielnie. Jeśli będziesz ciągle liczył na kogoś, kto ci ma mówić jak wygląda rzeczywistość, to daleko nie zajdziesz.

kiedy właśnie to robie, i dlatego tak często mam odmienne zdanie niż gros forumowiczów :alleluja:

krzaq12 16.09.2017 12:11

Przewidywany skład wg redakcji Wislakrakow.com WISŁA (4-4-2): Buchalik – Cywka, Arsenić, Gonzalez, Sadlok, Boguski, Llonch, Velez, Małecki, Ze Manuel, Carlitos

Podobno Velez miał pauzować.....

siedzenaganku2 16.09.2017 12:15

Witam jestem w wielkiej potrzebie i na wylacznosci zeby mecz obejrzec na smartfonie. Da rady to osiagnac? Jakis link czy patent?

Prezydentowa 16.09.2017 12:21

Musisz znaleźć kogoś, kto ma NC+ i użyczy Ci konta, wtedy obejrzysz na aplikacji canalplussport albo NC+GO

Karherop 16.09.2017 13:21

Boguski i Ze Manuel zagrali fatalny mecz z Arką. Obecność obu tych Panów w składzie to by było strzelenie sobie samobója...

Halilovic w sektorze rodzinnym, czyli pewnie Kiko woli trzymać na ławce nieprzygotowanego Pereza.

wiesniak842 16.09.2017 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1482606)
Przewidywany skład wg redakcji Wislakrakow.com WISŁA (4-4-2): Buchalik – Cywka, Arsenić, Gonzalez, Sadlok, Boguski, Llonch, Velez, Małecki, Ze Manuel, Carlitos

Podobno Velez miał pauzować.....

Jak znowu zagramy kaszane, znowu ktos bedzie tlumaczyl to "przemeblowaniami", "nowymi systemami gry, ktorych wprowadzenie zajmuje tyle czasu", liczba nowych, niezgranych zawodnikow, to do Czestochowy na kolanach zdrowaski za wlasne zdrowie umyslowe... patrzac na ten przypuszczalny sklad oczywiscie;)

forthy 16.09.2017 13:27

Nie no proszę nie. Oby skład był inny.

Karherop 16.09.2017 13:35

Boguski i Ze Manuel jako defensywni napastnicy oznaczali by w sumie 9 defensywnych zawodników na Piasta. Całkiem rozsądnie.

El'kabat 16.09.2017 13:40

Manuela strzeli hattricka, Carlitos ze cztery - powieziemy ich na luzie. Na pewno kluczowe będą długie podania na Carlitosa.
A poważnie skończy się 1-1, albo 2-1 dla Piasta. Obym się mylił i tylko ta pogoda tak człowieka nastrajała negatywnie :D

Byłoby dobrze zgarnąć 3 pkt., bo potem wjeżdza Korona,Jaga, Śląsk, Legła i Amika. A tam przy naszej ladze do przodu może być o punkty trudno.

Davss875 16.09.2017 14:58

Jak zobaczę w składzie dzisiaj to drewno Buchalika to mnie szlag trafi!!! Chorążka na bramke! Chorążka, Cywka, Arsenić, Gonzalez, Sadlok, Kostal, Basha, Llonch, Małecki, Carlitos, Jesus. Tak ja to widzę.

Karherop 16.09.2017 15:22

Nie oglądaj składu w którym zagramy. Tylko tak go nie zobaczysz

bob85 16.09.2017 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siedzenaganku2 (Post 1482608)
Witam jestem w wielkiej potrzebie i na wylacznosci zeby mecz obejrzec na smartfonie. Da rady to osiagnac? Jakis link czy patent?

Sciagnij sobie Opera VPN i aplikacje dailymotion, potem szukasz kanalu ekstraklasy w apce i jestes w domu. Oczywiscie mowie o androidzie na ios/windows phone nie mam pojecia.

Pepinho 16.09.2017 16:57

Ramirez widzę przez ponad pól roku pracy w Wiśle nie nauczył się że nie mamy na tyle jakości w przodzie by pozwalać sobie na wystawianie tylu zawodników o inklinacjach defensywnych.
Ewentualna porażka w dzisiejszym spotkaniu, odpadnięcie w tygodniu z PP i Kiko nie będzie.

arti 16.09.2017 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1482554)
Co za róźnica z kim? Piast to nie są jacyś totalni frajerzy, a my mamy szpital w drużynie. Drużyna ma grać o zwycięstwo ale jak ktoś nie widzi (bo nie chce) że nam wypadła połowa składu jest zwykłym internetowym napinaczem.

Pisanie że Piasta musimy i tak rozwalić to frajerstwo, stawianie się na pozycji hegemona kiedy nie wiadomo kto zagra na stoperze (przy okazji - Komisja Ligii to skończeni oszuści i nadają się na zieloną trawkę).

Połowa składu czyli Głowa i może Velez no i dziś gramy z WIELKIM PIASTEM który tylko przez kolosalnego pecha jest na miejscu 13. Jeśli chcemy wejść do top 8 to z kim i kiedy mamy wygrywać jak nie dziś?z górną połową na pewno pójdzie nam lepiej co widzimy po dotychczasowych meczach...
Ten autobus piłkarzy sprowadzono żeby cokolwiek ugrał czy tylko żeby galerie i knajpy w Krakowie miały się lepiej?

obikenobi 16.09.2017 18:08

Buchal - Cywka, Arsenić, Ivan, Sadlok - Basha, Llonch - Mały, Imaz, Manuel - Carlitos.

Jesus Ufam Tobie

Wojtas 16.09.2017 19:14

Serio ,ale jak dzis nie zobaczę jakies lepszej gry,albo grę jak z cracovią, i zwyciestwa to naprawde zaczne byc zwolennikiem wywalenia Ramireza.Bo zaczyna mnie juz lekko w....iac.

Stelio 16.09.2017 20:17

Wyjściowy skład może mylić, podano tam, że wychodzimy w 11 piłkarzy, aczkolwiek wprawne oko zauważy, że biega ich po boisku tylko 9. Jesus jest jeszcze większym widmem od manuela a to naprawdę sztuka :D

El'kabat 16.09.2017 20:29

No tak, cudów brak.

Trzeba coś wcisnąć. Patrząc z boku to Piast w końcu nie zesra się na kolejnej kontrze z rzędu i nas rozklepie.
Oby nie i szczęśliwe 1-0 dla nas.

Ale patrząc na terminarz o to ja dupce.

Stelio 16.09.2017 21:23

Zero Manuel i Jesus przez kilka kolejnych tygodni na trybuny. Od wejścia Wojtkowskiego zaczęła się dobra gra. Tak czy owak Carlitos znowu ciągnie tą drużynę za uszy. Mamy naprawdę kupe szczęscia, że taki zawodnik zasilił nasze szeregi.

brylant17 16.09.2017 21:27

Coś tu nie gra... wchodzi Wojtkowski i robi różnicę wchodzi Brozio i robi różnicę.Perez też słabo po co ściąga Bashe ? Ze Manuel to jednak cienias....3 pkt po chvoym meczu karnego nie powinno być

Pepinho 16.09.2017 21:28

Carlitos, Carlitos, Carlitos i długo, długo nic. Środek pola zero rozegrania. Nie będziemy wygrywać spotkań bez kreowania sytuacji bramkowych napastnikom. Wojtkowski powinien grać w pierwszym składzie bo na to zasłużył. Widać, że zbyt duża ilość słabych obcokrajowców w naszej kadrze daje się nam we znaki no i na koniec prawdziwy rodzynek nasz treneiro, którego spokojnie można nazwać Dyzmą z Hiszpanii - Junco kto Ci podpowiadał, że to dobry taktyk, no kto do huja...

Kataryniarz 16.09.2017 21:30

Do momentu gdy na boisku był emmanuel i jezus nie było gry. Wojtkowski rozruszał mecz za co pewnie w nagrodę w nastepnym meczu wejdzie manuel bo tak. Carlitos robi nam wynik ponad stan już jutro bym przedłużał z nim kontrakt.

w0lno. 16.09.2017 21:32

Na gorąco kilka przemyśleń po dzisiejszym spektaklu:
1. Poziom spotkania - dno dna.
2. Gdyby nie Carlitos, to szorowalibyśmy dno tabeli.
3. Nowe nabytki zaprezentowały się równie imponująco, co reszta zespołu.
4. Powoli zaczynam tracić zaufanie do Kiko - nie da się patrzeć na grę naszej drużyny, nie widać żadnego postępu w grze. Dodatkowo nie podoba mi się kurczowe przywiązanie trenera do nazwisk (patrz np. Ze Manuel).
5. Węgrzyn - kończ waść, wstydu oszczędź. Komentarz tego pana był jeszcze bardziej żenujący niż nasza gra.
6. Zdobyliśmy kolejne 3 punkty i to jedyny pozytyw po dzisiejszym spotkaniu. Wygraliśmy mecz, ale jakoś nie potrafię się z nich cieszyć...

obikenobi 16.09.2017 21:38

Cytat:

Jesus Ufam Tobie
Jesus Trochę Mniej Ufam Tobie

Ze Manuela to bałbym się wystawiać nawet na trybuny, ja mam zwykle duży kredyt zaufania dla każdego nowego piłkarza, ale to jest już za dużo nawet jak na mnie. Wojtkowski asysta i ładna akcja, jak dla mnie trochę za mało, żeby się nim specjalnie zachwycać, ale fajnie, że zrobił chociaż tyle (więcej niż Ze Manuel przez wszystkie swoje spotkania). Zasłużył na kolejną szansę w wyjściowej 11.

Imaz ma szczęście, że to jego pierwszy mecz, więc z oceną można się wstrzymać, bo gdyby nie to, to byłaby to taka sama ocena jak naszego Portugalczyka.

Jeżeli chodzi o plusy, to dzisiaj moim zdaniem naprawdę solidny mecz w obronie. Piasta było stać tylko na strzały z dystansu, z którymi dobrze sobie radził Buchalik (może go to podniesie na duchu bo babolu w Gdyni). No i dobre wyjście przy ostatnim stałym fragmencie gości.

Natomiast z przodu syf, malaria, kiła, brud, smród i ubóstwo. Niech "dziesiątka" się natychmiast wyłoni, albo grajmy dwoma napastnikami. Nawet Brożkiem, przecież gorzej nie będzie.

Tyle ode mnie na gorąco. Ale jeśli chodzi o Puchar Polski, to cytując znaną sagę "I have a bad feelings about this".

czaro 16.09.2017 21:40

Fajnie, że błysnął mój ulubieniec Wojtkowski. Ma potencjał, gdyby jeszcze tak biegał cały czas, bo mam wrażenie, że trochę się leni... Ale nawet bez tego aż się prosi dać mu plac.

Pozytywnie zaskoczył mnie środek obrony. Carlitos - wiadomo.

Aha:
ze Manuel musi być mega kozakiem na treningach, skoro trener wystawia go w pierwszej jedenastce. Za to Bartosz, który jeszcze niedawno miał być autorskim projektem Kiko, musi grać straszną padakę. Nie potrafię inaczej wytłumaczyć wyborów Ramireza.

Aha2:
Wiedziałem, że Węgrzyn lubi popłynąć z komentarzem, ale poleciał grubo. Od postulatów preferencyjnego traktowania Polaków, przez fantazjowanie o konflikcie narodowościowym w szatni, aż po teksty, że Brożek musi być lepszy od wszystkich oprócz Carlitosa, bo kiedyś strzelał bramki - odlot.

wiesniak842 16.09.2017 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1482648)

Aha2:
Wiedziałem, że Węgrzyn lubi popłynąć z komentarzem, ale poleciał grubo. Od postulatów preferencyjnego traktowania Polaków, przez fantazjowanie o konflikcie narodowościowym w szatni, aż po teksty, że Brożek musi być lepszy od wszystkich oprócz Carlitosa, bo kiedyś strzelał bramki - odlot.

Dodalbym jeszcze, ze nie powinno byc karnego bo faul byl za delikatny:lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl