Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXX KOLEJKA] Górnik Łęczna - WISŁA Kraków, 22 kwietnia, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9786)

Camilos 22.04.2017 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1468791)
Ciekawe co poleci na dailymotion.com/Ekstraklasa. Pewnie multiliga.

Co trzeba zrobić, żeby w Polsce móc na tym oglądać?

Prezydentowa 22.04.2017 12:39

Pobrać wtyczkę do zmiany IP na zagraniczy, np. Hoxxy VPN albo Hola

jova 22.04.2017 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Camilos
Co trzeba zrobić, żeby w Polsce móc na tym oglądać?

Jakieś proxy albo VPN. Wtyczka Hoxx do przeglądarki powinna załatwić sprawę. Po zainstalowaniu wtyczki trzeba w niej założyć darmowe konto (podać jakiegoś e-maila, a który przyjdzie link do aktywacji konta). Wtedy można będzie wybrać kraj, przez który chcesz się łączyć z internetem. Każdy poza Polską powinien mieć dostępną transmisję na dailymotion.com/ekstraklasa. Tylko trzeba trafić taki kraj, który ma wystarczająco szybkie połączenie, by transmisja nie przycinała. Hoxx za darmo daje do wykorzystania około 1-2GB transferu tygodniowo, co powinno wystarczyć na obejrzenie meczu na dailymotion w jakości 720p. Nie pamiętam kiedy ostatnio tego używałem, ale wszystko śmigało w 720p. Tylko szybkiego kraju trzeba było szukać z 10-15 minut, bo za każdym razem jak wybierze się inny, to nawiązanie połączenia zajmuje z 2-3 minuty.

ABGwislakABG 22.04.2017 13:02

Jakie w takim razie kraje proponujesz?

JrQ- 22.04.2017 13:16

Usa

................

jova 22.04.2017 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1468868)
Jakie w takim razie kraje proponujesz?

Trzeba próbować na czuja. Lista krajów jest długa, a praktycznie w każdym stoi po kilka(naście) serwerów. Połączy Cię z najmniej obciążonym serwerem z danego kraju, ale to nie znaczy, że z szybkim. To totalna loteria.

JudasPriest 22.04.2017 13:24

Hej. Nie wiecie, kiedy będzie podawany terminarz kolejnych meczów Wisły? Potrzebuję to wiedzieć jak najszybciej, żeby móc sobie wolne załatwić w pracy :)

szamik 22.04.2017 13:45

Co do meczu, dawno nie przegraliśmy... :D Lepiej dziś niż w przyszłych meczach więc takie 2-1 przyjmę do wiadomości

!!IRIVER!! 22.04.2017 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1468871)
Hej. Nie wiecie, kiedy będzie podawany terminarz kolejnych meczów Wisły? Potrzebuję to wiedzieć jak najszybciej, żeby móc sobie wolne załatwić w pracy :)

Pewnie najpóźniej w poniedziałek, choć obstawiam, że nawet dziś.

radek2323 22.04.2017 14:08

Tylko zwyciestwo sie liczy gramy o puchary to mega wazne 2 oczka sa potrzebne jak tlen.

Kaan 22.04.2017 15:22

Przyznam szczerze, ze więcej spodziewałem się po tym temacie jak zobaczyłem [XXX Kolejka] ;)

ABGwislakABG 22.04.2017 15:41

Może XXX oznacza wydymanie żydów przez stołecznych czego Tobie i nam wszystkim życzę ;)

silver03 22.04.2017 16:01

Pod VPN używam Browsec https://chrome.google.com/webstore/d...lmmobgdodcjboh natychmiast po włączeniu w przeglądarce zmienia IP, śmiga szybko i bezproblemowo, serwer biorę z uk.

KrajanTSW 22.04.2017 16:04

Ja polecam zainstalować operę. Ma wbudowaną opcje vpn i nie trzeba się bawić w inne rzeczy.

El'kabat 22.04.2017 16:07

Browsec działa elegancko, dzięki. Z tym, że na dailymotion też multiliga leci tylko?

jova 22.04.2017 16:49

tak, tylko multiliga

R33 22.04.2017 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1468875)
Pewnie najpóźniej w poniedziałek, choć obstawiam, że nawet dziś.

Rok temu dokładne terminarze (dni i godziny) były podane w ten sam dzień zaraz po meczach, 2 lata temu na pewno rano nast. dnia był już znany bo wtedy sprawdzałem (tak więc obstawiam, że też zaraz po meczach podali).

jova 22.04.2017 17:02

tu powinien lecieć tylko nasz mecz, nie multiliga:
http://www.wiz1.net/channel98

Edit: zazdroszczę tym, którzy nie widzieli całości. Wynik dużo lepszy niż gra. Mogło być z 1-6. Małemu i Głowie się chciało, a reszta tylko udawała profesjonalnych piłkarzy.

http://i.imgur.com/wl8GDDf.jpg

MaLk 22.04.2017 18:58

Kur...cze, jaki ten Uryga słaby...

Barti 22.04.2017 19:00

Ludzie, no jak można porównywać Ondraska do słonia?? Nie znacie się kompletnie. Słoń jak się wk..i jest bardzo szybkim zwierzęciem.

szamik 22.04.2017 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szamik (Post 1468873)
Co do meczu, dawno nie przegraliśmy... :D Lepiej dziś niż w przyszłych meczach więc takie 2-1 przyjmę do wiadomości

Nie jest źle, plan wykonany :D

Nie spinać się za mocno :p

Griszka30KR 22.04.2017 19:01

Ale stylowo chłopaki zagrali.....że hej

Kamson 22.04.2017 19:03

Mecz przegrany ambicją i zaangażowaniem. W 1. połowie Górnik biegał a my się patrzyliśmy. Ondrasek jest słaby. Uryga po sezonie papa. Lepiej było przegrać dziś niż po podziale punktów.

Prezydentowa 22.04.2017 19:07

No, nie ma co ukrywać. Zagraliśmy straszną kichę. W pierwszej połowie im się nie chciało, w drugiej nie wychodziło . Nie ma co dramatyzować, zdarza się przegrać. Oby to był efekt osłabienia i jakiegoś rozprężenia, które się już nie powtórzy. Lecimy dalej!

Patryko 22.04.2017 19:07

Tragiczny mecz w naszym wykonaniu, zero zaangażowania po zapewnieniu sobie 5. miejsca.

Bardzo słabo zagrał Llonch, na którego konto idą 2 bramki. 2 bramki idą również na konto Alana (przy pierwszej udawane krycie na radar, przy ostatniej dał się porobić jak junior) - to chyba będzie wystarczający powód do pożegnania się z nim po sezonie.

Mam nadzieję, że gra będzie duuuużo lepsza w grupie mistrzowskiej.

krzaq12 22.04.2017 19:10

Alan ocena 0/10

Reszta podobnie zagrała, czyli tragicznie, jednak limit błędu niektórych zawodników powinien się wyczerpać po takim meczu.

Mam nadzieję, że wyślemy Urygę do 2 ligi, może tam da radę.

MaLk 22.04.2017 19:12

No cóż, jak dla mnie nie dwie, ale trzy na konto Urygi, w tym dwie wspólnie z Llonchem.

Zaangażowanie zaangażowaniem, ale strach pomyśleć co będzie, jak Głowa będzie znowu pauzował. Innej wersji niż Sadlok na środku nie widzę. Dobrze że chociaż Gonzalez się wyczyścił.

Ogryzek 22.04.2017 19:14

Najsłabszy na boisku LLonch. Zawalił chłop 2 bramk! Przy drugiej został wręcz ośmieszony przez Bonina. Przy takiej konkurencji Uryga nie miał szans na slabiaka meczu. Nr 1 dla Pola. Nr 2 Uryga
(Pol dostał w meczu ponadto z 4 siaty...)

Mam nadzieje że Llonch nie zagra takiego gówna więcej! Od Alana może mniej oczekuje - ale on gra u nas tylko dla tego że zarabia grosze i jest wychowankiem. Przypuszczam że po sezonie i tak go pożegnamy.

Poza Małeckim reszta tez nie grała za dobrze.

Widać że nie chcemy pucharów...

silver03 22.04.2017 19:15

Przespany mecz i tyle w temacie.

No i nie dzień Lioncha :D

brylant17 22.04.2017 19:15

https://scontent.fwaw5-1.fna.fbcdn.n...82&oe=594D4DB4

Trzeba walczyć o te 5 miejsce.....chociaż 4 miejsce jest realne

Stelio 22.04.2017 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1468912)
https://scontent.fwaw5-1.fna.fbcdn.n...82&oe=594D4DB4

Trzeba walczyć o te 5 miejsce.....chociaż 4 miejsce jest realne

Nie jest, nie oszukujmy się. Nie z taką grą.

ashkeczup 22.04.2017 19:18

@ogryzek
Llonch był jebany, ale waleczności nie można mu odmówić. Ja to bardzo cenię, a u Urygi tego niestety nie zwykłem zauważać

@up
Cała wiosna kozacko, jeden mecz przegrany i już nie zasługujemy. Barca zasługiwała na 1/4 po pierwszym meczu z PSG? Przestań, proszę

PAWEŁ 22.04.2017 19:18

Przecież Alana to powinni dawno wypier...ć bez względu czy wychowanek czy nie. Jest poprostu cieki jak dupa węża.

szym_ek 22.04.2017 19:20

No i okazuje sie że dalej nie mamy ławki ...
brakowało MĄCZYŃSKIEGO najbardziej ze wszystkich ... jak była dziura w środku to jest nie do pomyślenia
brakowało Sadloka - Spicic sie w ogóle nie włączał do akcji ofensywnych , Małecki został sam z przodu
brakowało Brożka - no niestety ale dla Ondraska nie ma już żadnych argumentów żeby się z nim nie pożegnać po sezonie. Szkoda że nie grał Zachara
brakowało Gonzaleza - niestety Uryga słabiutki. ciągle podejmował złe decyzje, podawanie do przeciwnika itp.. z tej mąki chleba nie bedzie
Videmont miał przebłyski ale nie wiązałbym z nim większych nadziei
Valencia za bardzo chciał - był wszędzie, biegał jakby się nawciągał koki ale pożytku z tego większego nie było. Musi wyluzować bo jeden strzał na bramke to troche mało

Generalnie widać było zbyt duże rozluźnienie po zapewnieniu sobie górnej ósemki i brak agresji w grze. Mam tylko nadzieje że w rundzie finałowej bedzie lepiej bo mamy tylko 2 pkt przewagi nad 8 miejscem.

Ogryzek 22.04.2017 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1468914)
@ogryzek
Llonch był jebany, ale waleczności nie można mu odmówić. Ja to bardzo cenię, a u Urygi tego niestety nie zwykłem zauważać

Nie oceniam całokształtu Lloncha bo jestem z tych który go bardzo cenią, ale bądźmy obiektywni. Oceniam dzisiejszy mecz. A w dzisiejszym meczu K.U.R.W.A mega dramat. Llonch zagrał bardzo bardzo słabo. Nie dość że zawalił 2 bramki, nie dość że Bonin go ośmieszył to chłop dostał z 4 siaty...

Uryga wiadomo że nie prezentuje poziomu do gry u Nas. Gra, bo jest za grosze. Od Lloncha wymagam więcej bo nie gra u nas za czapkę gruszek. A w tym meczu był mega zakałą.

Stelio 22.04.2017 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1468914)
@ogryzek

@up
Cała wiosna kozacko, jeden mecz przegrany i już nie zasługujemy. Barca zasługiwała na 1/4 po pierwszym meczu z PSG? Przestań, proszę

Ależ ja nie mówię, że graliśmy wcześniej źle. Awans z 10 na 5 miejsce i ósemka to już wielki sukces biorąc pod uwagę ten sezon a szczególnie jego początek. Mamy po 1. Za dużą stratę po 2. Za dobrych i za bogatych konkurentów a po 3. Skoro przytrafiają nam się tak słabiutkie mecze jak dzisiaj to znaczy, że nie ma powtarzalności na poziomie takim jakiego wymaga gra w pucharach.

Dariook 22.04.2017 19:28

Oszczędzajcie łzy. Bo juz po pierwszym meczu rundy finałowej możemy spaść na 8 miejsce...szkoda że niżej się nie da :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1468919)
Ależ ja nie mówię, że graliśmy wcześniej źle. Awans z 10 na 5 miejsce i ósemka to już wielki sukces biorąc pod uwagę ten sezon a szczególnie jego początek. Mamy po 1. Za dużą stratę po 2. Za dobrych i za bogatych konkurentów a po 3. Skoro przytrafiają nam się tak słabiutkie mecze jak dzisiaj to znaczy, że nie ma powtarzalności na poziomie takim jakiego wymaga gra w pucharach.

Ale za to Pogoń, Lechia lub Termalica to mają więc niech lepiej oni godnie nas w pucharach reprezentują.

kubad99 22.04.2017 19:31

Trzeba walczyc o puchary. Dzisiaj mecz fatalny. Uryga w kolejnym meczu potwierdził, że ekstraklasa to dla niego zdecydowanie za wysokie progi. W ogóle nie mam pojęcia, że biorą gościa pod uwagę do u u21 xD. Przegraliśmy środkiem pola. Stilic kompletnie niewidoczny, llonch fatalny, Petar przyzwoicie jako jedyny. Cieszy przyzwoity debiut Valenci. Bardzo mnie zaskoczyło, że to co było naszą mocną stroną tj. walka zaangażowanie ... dzisiaj tego zabrakło i tym Łęczna wygrała. Było widać brak zmienników szczególnie Mąki i Sadloka.

wolfy 22.04.2017 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1468910)
Widać że nie chcemy pucharów...

Nie doszukiwałbym się tutaj celowego działania. Na pewno widać było jak ważni dla naszej gry są Sadlok i Mączyński. Uryga też tego meczu nie zaliczy do udanych. Ondrasek bez gry, ale nawet nie wiem czy to jego wina, czy tego że pomoc nie istniała. Valencia pokazał, że sporo umie, ale jest jeszcze totalnie w naszej lidze zagubiony.

Bardzo martwi że brak Sadloka i Mączyńskiego jest dla nas tak poważnym osłabieniem, nie wiadomo jak długo będą u nas jeszcze grali...

ArturBarlinek 22.04.2017 19:36

Nie ma co się spinać, ten sezon to jeszcze nie jest to, więc na spokojnie trzeba grać swoje, oni wiedzą co mają robić, to co ugrają może nas tylko cieszyć

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl