Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XX KOLEJKA] Ruch Chorzów - WISŁA Kraków, 16 grudnia, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9746)

Barti 17.12.2016 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1459667)
Jestem rozczarowany, ale nie zaskoczony. Piłkarze Ruchu spięli poślady bo pora naciąć nowego frajera, czyli casus Polonii Warszawa za Króla, bo za Wojciechowskiego kiedy płacono dużo i na czas grać się nie chciało.
U nas krótka ławka oraz fakt że kilku piłkarzy też myślami gdzie indziej.

A nie widzisz analogii do derbów? Dokładnie taka sama padaka na boisku w naszym wykonaniu. Brak jakiegokolwiek pomysłu na grę. Na szczęście przerwa zimowa bo nie mam zamiaru się przekonywać czy w trzecim meczu byłoby tak samo. Ja wciąż nie mogę wybaczyć derbów.

wolfy 17.12.2016 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1459670)
A nie widzisz analogii do derbów? Dokładnie taka sama padaka na boisku w naszym wykonaniu. Brak jakiegokolwiek pomysłu na grę. Na szczęście przerwa zimowa bo nie mam zamiaru się przekonywać czy w trzecim meczu byłoby tak samo. Ja wciąż nie mogę wybaczyć derbów.

Widzę też analogię do Pogoni. Jeżeli pierwszy skład jest niekompletny albo kluczowi zawodnicy niedysponowani to słabo to wygląda. Brak ławki.

szprotson 17.12.2016 12:20

widział ktoś wczoraj Ondraska na boisku?
Podobno był.

El'kabat 17.12.2016 12:21

Mały coś ostatnio zaczyna machać łapami. Widać, że znowu chodzi cały sfrustrowany po boisku.
Albo skończyła się forma i nie wychodzi, albo może faktycznie taki wpływ miał na niego Wdowczyk.

Dziwi też brak zmian. Cały mecz graliśmy fatalnie - aż się prosiło wpuścić w 70 minucie nawet trójkę nową, czyli Drzazgę, Cywkę i Popovicia. Gorzej raczej by nie zagrali ,a chociaż byliby swieży i może ukłuli na kontrze.

Inna sprawa, że jak faktycznie były wyższe powody, czy to brak pensji, czy przyjacielskie 3 pkty dla Ruchu - to Sobol może nawet nie chciał się wygłupiać.

AntyMod 17.12.2016 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1459685)
widział ktoś wczoraj Ondraska na boisku?
Podobno był.

Podobno - a Brozka ktos widzial ??

MMTS 17.12.2016 14:52

Wynik jak wynik. Przy dzisiejszej porażce sąsiadki HKS ma tyle samo punktów...Może od tego trzeba zacząć analizując wczorajszy mecz.

Barti 17.12.2016 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1459677)
Widzę też analogię do Pogoni. Jeżeli pierwszy skład jest niekompletny albo kluczowi zawodnicy niedysponowani to słabo to wygląda. Brak ławki.

Nie...w meczu z Pogonią były sytuacje. Był niedoświadczony skład. Podobała mi się też wypowiedź Kmiecika po tamtym meczu "myśmy tu przyjechali grać w piłkę". A dwa ostatnie mecze, w tym jeden mega ważny to było...no właśnie co? Brak walki, sytuacji, czegokolwiek. Bylejakość.

Arkadiusz.Czerepach 17.12.2016 15:13

pierwszy raz przysnąłem na meczu od polska-portugalia na ME , tyle ze wtedy bylem po 40h pracy nonstop

Davss875 17.12.2016 17:26

Dziękujemy piłkarzyki, że wylecieliśmy właśnie z pierwszej 8. Nie ma trenera, nie ma piłkarzy. Nie wygrać derbów i z ruchem to sabotaż i nieporozumienie!

Ogryzek 18.12.2016 10:11

Dodałbym jeszcze że w ostatnich meczach mieliśmy sporą zniżkę formy fizycznej. Wyglądało to naprawdę słabo. Epidemia grypy, przemęczenie sezonem przy krótkiej ławce itd i w meczu z parchami czy Ruchem wyglądamy słabo.

Herbi1303 19.12.2016 10:29

ten mecz był tak słaby, że lepiej o nim szybko zapomnieć. Chłopaki wyglądały tak jakby dostali sygnał "góry" że tego meczu mają nie wygrać...

funkykoval 19.12.2016 12:30

Przede wszystkim to ustawienie środka pomocy gdzie Brlek i Maka zazwyczaj grają zdecydowanie wyżej - z tyłu jest Popović, spowodował rozstrzelenie pomiędzy atakiem a pomocą na jakieś 40 metrów. jeżeli dodamy słabszą grę Małego (słabiej jest od odejścia Wdowczyka) i dojście z formą Boguskiego do poziomu normalnego (czyt. słabego) to mamy efekty ewentualnej gry w ofensywie - Dzida na Ondraszka, który zbierał wszystkie piłki, ale Brlek i Mąka są za daleko do rozegrania piłki i od razu strata. W obronie zgubiony Bartosz, Guzmics będący myślami w Chinach czy innej Pescarze, Alan który przy Głowie wie co ma robić a przy Ryśku przerażenie w oczach....
Gdyby nie Załuska dostalibyśmy od ostatniej drużyny w tabeli jakieś 4-5 w plecy....

7 kotów 19.12.2016 13:50

Trzeba trzymac teraz kciuki zeby Oberschlesien spod zakladow azotowych wypierdzielili do 2 ligi w polowie sezonu, wtedy obydwie zenujace porazki z nimi nam zamienia na walkowery.

Z Ruchem. Dwa razy w pysk. To jest nieprawdopodobne.

wściekłe pięści węża 19.12.2016 16:06

Jeśli się nie mylę, to w regulaminie jest, że jeśli jakiś klub dograł do połowy sezonu i potem poleciał, to wyniki zostają utrzymane. A przynajmniej tak kiedyś było z Arką, kiedy na chwilę zostali zawieszeni (zdegradowani), a potem wrócili.

brylant17 19.12.2016 16:54

A przypadkiem nie jest tak,że jest walkower 3-0 ? Jeżeli drużyna zostanie zdegradowana/wycofana z rozgrywek ? czy się mylę

alexx6 19.12.2016 18:14

brlylant17 nie. Jeżeli drużyna wycofała sie po rozegranie wiecej niz połowy meczów to wyniki sie liczą

swiety37 20.12.2016 09:10

^^^ a mecze, których nie zdążyli rozegrać to walkowery.

kbr 20.12.2016 12:56

Tak było w sezonie 1996/97, wtedy w trakcie sezonu z rozgrywek wycofał się Sokół Tychy, a później Śląsk Wrocław. Utrzymano wszystkie wyniki z boiska, dopiero od momentu wycofania się tych drużyn przyznawano walkowery. Kluby, które potraciły z nimi punkty mocno protestowały przeciwko takiemu rozwiązaniu. Min. Hutnik, który na wiosnę zremisował z Sokołem 0-0. My na szczęście wygraliśmy obydwa mecze z jednymi i drugimi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl