Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XVIII KOLEJKA] WISŁA Kraków - Lechia Gdańsk, 3 grudnia, godz.20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9739)

masada 04.12.2016 00:54

Własnie o to chodzi, ze zwycięstwo z aktualnym bądź co bądź liderem było w pełni ZASŁUŻONE. Wymiar może za duży, jakieś powiedzmy 3:1 lub 2:1 bardziej by oddawało przebieg wydarzeń na boisku, ale jeśli ktoś pisze, że fart nam nam pomógł, to ma nie po kolei w głowie.

Arkadiusz.Czerepach 04.12.2016 01:07

tak to mniej więcej wyglądało

https://zapodaj.net/images/2495265dc5c4a.png

abcabc 04.12.2016 01:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1458513)
czy naprawde Zaluska musi byc pewniakiem w bramce ???

No musi, skoro jest najlepszym bramkarzem w kadrze. Buchalik kontuzjowany, a Miśkiewicz to kaleka i jonasz.
Jak widać koledzy Miśkiewicza znowu przystępują do podgryzania kolejnego bramkarza, żeby tylko wepchnąć swojego kumpla do bramki, nie zważając przy tym na interes Wisły.
Załuska geniuszem nie jest, ale coś umie w przeciwieństwie do Miśkiewicza.

jarecki 04.12.2016 02:13

ciezko mi zaakceptowac fakt ze na mecz z Liderem przychodzi 10 tys. frekwencja masakra bez wzgledu na wszystko ! przydała by sie mobilizacja na osiedlach, przeciez nie mozna stac z zalozonymi rekoma nawet tu na forum pusto :C

Piotr777 04.12.2016 02:50

AntyMod, może mnie ominęło. Ile Załuska puścił dziś goli, że tak Cię dupa boli? Ile Wisła dziś przegrała, że tak Ci opadła pała?

bridgeburner 04.12.2016 07:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1458516)
Lechia ma naprawdę dobrą pakę piłkarsko dorównywał chyba tylko Mączyński i Boban a mimo to my nie wygraliśmy na farcie tylko zasłużenia. Super taktyka i ogromne zaangażowanie.
Brawo cała Wisła. Kto nie był niech żałuje dla mnie najlepszy mecz rundy w naszym wykonaniu .

Bo u Nas wyszlo w pierwszym skladzie 4 wychowankow(tak wliczam Malego i Brozka i innej wersji nie przyjmuje)
+ 2kolejnych co sie za Wisle da pokroic, do tego wszyscy jezdzili na dupach jakby kazdy byl Sobolem

siemstein 04.12.2016 08:05

Nie wiem czy ktoś tu wspominał, ale pierwszy raz od ponad pół roku wygraliśmy w lidze 2x pod rząd. Wiem, wiem, żadna sztuka, ale mieliśmy parę razy długie serie bez dwóch wygranych pod rząd. Ostatnio mieliśmy chyba 3 mecze pod rząd wygrane za najlepszego Wdowczyka. Do tego jesteśmy w ósemce. W tej kolejce nikt nas nie przeskoczy, więc kolejny sukces. Zagłębie i Pogoń w następnej kolejce grają przeciwko sobie, więc którąś z tych drużyn na bank przeskoczymy (nie przewiduję innego wyniku z sąsiadką jak nasza wygrana). Potem wygrać z Ruchem i rok możemy zakończyć nawet na 6 miejscu. Dlaczego więc tak mało ludzi chodzi na te mecze? :(

Important 04.12.2016 08:12

Swietny mecz w wykonaniu Wiślaków, gdyby Bartosz strzelił to Brożek miałby asystę życia, najlepsze zagranie w meczu zdecydowanie. Szkoda że w Krakowie jest tak mała wiara w ten zespół że na lidera przychodzi niecałe 10 tys ludzi. Uprzedzając fakt jestem z drugiego końca Polski więc na mecze nie chodzę, choć bardzo bym chciał.

Vinci 04.12.2016 08:39

Skoro klub zaczyna wygrywać, pakuje 8 bramek czy 10 (z PP) bramek w ostatnich 3 meczach, a ludzie nie przychodzą, to chyba jest jakaś logiczna przyczyna.

Zwalanie na ich lenistwo, to tylko utwierdzanie w megalomanii, jakim to jestem "super wiernych herosem"..., a to z całą pewnością nikogo nie przyciągnie dodatkowo.

Elefant 04.12.2016 09:47

Brawo za walkę.

Ale żadnym nawet największym zaangażowaniem nie da się wygrać meczu.
Bez wątpliwości Lechia ma aktualnie drużynę silniejszą niż Wisła.
Wygraliśmy przy odrobinie szczęścia, ale głównie dzięki temu, że pomogliśmy temu szczęściu świetnie dobraną taktyką.
I żelazną realizacją przyjętych założeń taktycznych.
Miło było popatrzeć.

Gin 04.12.2016 09:57

Nie chodzą bo odszedł ich idol Meresinski a teraz rządzi Misiek i Sarapata

szprotson 04.12.2016 10:01

Mistrzowski mecz.

Obrona częstochowy? Przy obronie Cz-wy nie strzela się 3 bramek...

doskonała robota panie Sobolescu. Madre ustawienie przy 1-0, cofniecie dwiema liniami i czekanie na Lechie. W koncu kontry ktore chce sie ogladac, 2 podania szybka pilka, zmiana pozycji --> to się chce oglądać.
Brlek - to nie jest Wolski czy Stilic. To jest Brlek. Mniej pieknych podań, wiecej zapierdalania ale jedną pilke dał super sszkoda ze Stolarski wybił Małemu. Obrona z Sadlokiem zachowuje sie o wiele lepiej niz bez niego.

Mi po takim meczu ręce same składaja sie do oklaskow.
Brawo druzyna Brawo Sobolescu

Gandi 04.12.2016 10:50

Brawo Sobol. Brawo Druzyna.
1. Na naszych oczach rodzi sie Pan Trener
2. Po bramce Glowy poczolem ciary jak w gladiatorze.
3. Brlek :)
4. Frekfencja....KSW

tomasz_19 04.12.2016 11:45

powiedzmy sobie szczerze, jeżeli jakimś cudem uda się zachować tę obecną kadrę to powalczymy na wiosnę conajmniej o puchary...

KrzychooR 04.12.2016 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1458548)
powiedzmy sobie szczerze, jeżeli jakimś cudem uda się zachować tę obecną kadrę to powalczymy na wiosnę conajmniej o puchary...

I pewnie by tak było gdyby nie to że połowie składu kończy się kontrakt, a w maju padnie hasło że i tak nas nie stać na puchary więc zadowolimy się miejscem 5-8...

krzaq12 04.12.2016 12:19

W przypadku takich zawodników jak Jovic, czy Zachara mamy klauzule, więc o przedłużenie będzie łatwiej. Wg mnie jeżeli chcemy jeszcze o coś powalczyć to możemy sprzedać max 1 zawodnika spośród takich graczy jak Sadlok, Mączyński czy Guzmics. Oczywiście trzeba też znaleźć zastępce i przynajmniej jedno wzmocnienie składu.

DevilMayCry 04.12.2016 12:59

Lechia pokonana- fajnie. Tylko nie można zapomnieć, że mecz sezonu dopiero za tydzień.

orm 04.12.2016 13:10

Mecz bardzo przyjemny do oglądania. Dużo się działa. Naprawdę ciekawe warte obejrzenia spotkania. Ja wyróżniłbym Brożka, który świetnie pracował z przodu.
Wart też pochwalić taktykę -- bardzo rozsądna gra i świetnie wyprowadzane kontry.

wściekłe pięści węża 04.12.2016 13:24

Modlę się tylko o to, żeby Mąki nie sprzedali za mniej niż 2 mln €. Ten gość jest nam niezbędny, co udowodnił wczoraj i jeśli ma już odejść (a od pewnych spraw nie uciekniemy, niestety), to przynajmniej za godne pieniądze. Mam nadzieję, że sam Krzysiek nie będzie zbyt mocno nalegał i pozwoli klubowi zarobić.

FraMat 04.12.2016 14:38

Z forum Lechii:

Cytat:

Wróciłem z meczu - kilka moich refleksji.

Przede wszystkim rzucała się w oczy determinacja wiślaków, zagrali z pełnym zaangażowaniem, natomiast patrząc na większość naszych graczy odniosłem wrażenie, że są jak "nażarte koty" (mam nadzieję, że wiecie co mam na myśli), że mogą na stojąco wygrać mecz. To było chyba kluczowe. W Wiśle są ludzie, z którymi się kibice mogą utożsamiać (Sobolewski, Głowacki, Brożek, Małecki), którzy dadzą się pokroić za Wisłę, a u nas?
I to jest sensowny komentarz.

_al3x 04.12.2016 16:28

Prawda taka że wynik lepszy niż gra. Punkty cenne i trzeba szanować ale widać było w 2 ostatnich meczach z Lechią i Lechem że mamy słabszą kadre od czołówki. Grają u siebie powinniśmy zdominować wszystkie drużyny na swoim boisku. Tylko krakowska piłka może przyciągnąć kibiców i pieniądze na stadion, a tak jesteśmy zmuszeni do przeplatania meczy lepszych z gorszymi i licząc na szczęście.

szprotson 04.12.2016 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _al3x (Post 1458577)
Prawda taka że wynik lepszy niż gra. Punkty cenne i trzeba szanować ale widać było w 2 ostatnich meczach z Lechią i Lechem że mamy słabszą kadre od czołówki. Grają u siebie powinniśmy zdominować wszystkie drużyny na swoim boisku. Tylko krakowska piłka może przyciągnąć kibiców i pieniądze na stadion, a tak jesteśmy zmuszeni do przeplatania meczy lepszych z gorszymi i licząc na szczęście.

ale co z grą było nie tak???????

St Yabol 04.12.2016 19:41

Dobrze widziałem, że podczas meczu na bandach pojawiały sie reklamy STS? To wynika z jakiejś umowy z ekstraklasa?

Wojtas 04.12.2016 19:59

Trzymam kciuki za Sobola zeby mu sie udało.Mecz z Arką,mecz wczoraj,mozna zauważyc ze zespół gra troche jak własnie wielki wojownik jaki był Sobol.Jesli beda tak grac to derby napewno beda inaczej wygladac niz te rok temu.
Trzeba zmieść te napletki z powierzchni tej ziemi.

Błaszczu_WIŚLAK 04.12.2016 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1458569)
Z forum Lechii:

Cytat:

Wróciłem z meczu - kilka moich refleksji.

Przede wszystkim rzucała się w oczy determinacja wiślaków, zagrali z pełnym zaangażowaniem, natomiast patrząc na większość naszych graczy odniosłem wrażenie, że są jak "nażarte koty" (mam nadzieję, że wiecie co mam na myśli), że mogą na stojąco wygrać mecz. To było chyba kluczowe. W Wiśle są ludzie, z którymi się kibice mogą utożsamiać (Sobolewski, Głowacki, Brożek, Małecki), którzy dadzą się pokroić za Wisłę, a u nas?
I to jest sensowny komentarz.

+ Boguski, Mączyński, w mniejszym stopniu (jeszcze?) Uryga i Bartosz.
Do tego takie walczaki jak Ondrasek i Jović, w mniejszym stopniu Popović i wchodzący do zespołu Brlek, który pewnie za rok czy dwa odejdzie za grubą kasę, ale wreszcie widać, że chłopak się dobrze czuje w zespole.

Nie mamy ławki, pewnie w zimie odejdzie Guzmics, może Mąka, który jest w zajebistej formie i będzie go bardzo szkoda, ale jednak ten skład który jest obecnie pozwala myśleć pozytywnie o rundzie wiosennej.

Przybyszewski 05.12.2016 08:55

Zupelnie bez napinki - orientuje sie ktos dlaczego C bylo takie puste ? oczywiscie wiem ze sprawa nowych zgod jest tutaj kluczowe ale akurat teraz bylo wyjatkowo pusto. Ludzie nie chcieli cisnac na Lechie ?

szprotson 05.12.2016 10:41

a to C cisnęło na Lechie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl