Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XVII KOLEJKA] WISŁA Kraków - Arka Gdynia, 26 listopada, godz. 20:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9733)

krzaq12 28.11.2016 09:17

Jak pisałem w tamtym sezonie żeby dać Brlekowi jeszcze kilka miesięcy to byłem atakowany wpisami ,,to drugi Uryga", ,,On jest cienki" itp. Chłopak potrzebował czasu, by nabrać pewność i zaaklimatyzować się w nowym otoczeniu.

Coś mi mówi, że Zachara po przepracowaniu pełnego okresu przygotowawczego będzie w stanie dołożyć kilka bramek i asyst.

Mecz b. dobry, oby równie dobry był ten środowy.

elliot_ness 28.11.2016 10:26

Dziwnym zbiegiem okoliczności jest fakt że forma Boguskiego przychodzi zawsze z końcem kontraktu. Może by tak dla korzysci Rafala i Wisły było podpisywanie umowy zlecenia odnawianej z końcem każdego miesiąca . :)

Ogryzek 28.11.2016 14:37

Niestety nie byłem na meczu ani go nie widziałem (wyjazd) - ale żałuję. Piękny wynik. Oby tak dalej :-)

wolfy 28.11.2016 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elliot_ness (Post 1458098)
Dziwnym zbiegiem okoliczności jest fakt że forma Boguskiego przychodzi zawsze z końcem kontraktu. Może by tak dla korzysci Rafala i Wisły było podpisywanie umowy zlecenia odnawianej z końcem każdego miesiąca . :)

A może byście tak wreszcie się od niego odwalili (delikatnie rzecz ujmując)? Cała drużyna miała wahania formy.

Kemot22 28.11.2016 16:47

Podstawą wygranej była zmiana ustawienia na 4-5-1 bo mamy silny środek pola. W Szczecinie popełniono błąd taktyczny grając 4-4-2 mając tak osłabiony skład i nie zagęszczając środka pola przez co Pogoń szybko przechodziła pod naszą bramkę. Do 4ki środkowych powinnien był dolączyć Cywka lub ktoś z Kujawa/Żemło. Oby więcej takich wpadek trenerskich nie było. Patrząc jak łatwo tracimy bramki ze stałych fragmentów to Kujawa lub Żemło są potrzebni do walki w powietrzu, czas zacząć dawać im szansę.

MaLk 28.11.2016 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kemot22 (Post 1458150)
Podstawą wygranej była zmiana ustawienia na 4-5-1 bo mamy silny środek pola. W Szczecinie popełniono błąd taktyczny grając 4-4-2 mając tak osłabiony skład i nie zagęszczając środka pola przez co Pogoń szybko przechodziła pod naszą bramkę.

W Szczecinie zagraliśmy takim samym systemem i takim samym środkiem pola jak z Arką...

Problemem były boki, zarówno w pomocy, jak i w obronie.

Rustin 29.11.2016 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elliot_ness (Post 1458098)

Zwróciliśmy uwagę z kolegą na to samo. Nawet jeśli to przypadek, to dobrze, że raz (czy obecnie dwa) razy na dłuższy czas Rafał błyśnie. Co do jego obrońców, to cieszcie się tą wielką chwilą, bo w ostatnich latach jest ich bardzo mało. Tak czy inaczej brawo Rafał, bo dwa hattricki w 3 meczach to wyczyn.

Herbi1303 29.11.2016 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1457988)
Kilka lużnych wniosków po meczu:

1. Wpływ Małeckiego, Jovicia i Sadloka na grę.

Większość akcji w tym sezonie ciągniemy bokami, najbardziej jest to widoczne kiedy próbujemy się przebić jedną ze stron, jak nie wychodzi to cierpliwie zmieniamy i do skutku. I to jest bardzo dobre. Bo w końcu przeciwnik nie przesunie i zostawi trochę miejsca, jak szparka wczoraj. I do tego trzeba mieć ludzi. Różnica pomiędzy w/w a zastępcami jest kolosalna, chyba największa pomiędzy Sadlokiem i Mójtą. I dlatego tak martwi mnie absencja Maćka w PP. Mam nadzieję, że jednak zagra Cywka, a nie ten paraolimpijczyk AM, bo inaczej to ciężko widzę ten mecz. Szczególnie, że ten ananas coś przebąkiwał o swoim uczuciu do Kuchenkorza..

2. Frekwencja

Sorry, ale jeżeli walczymy o przetrwanie klubu, to frekwencja jest kluczowa. Nie doraźne akcje. Frekwencja na kaźdym meczu. Czy frekwencja wczoraj była ok i czy każdy zrobił tyle ile mógł w tym temacie? Niech sobie każdy odpowie.

3. Fart

Gdyby parch Zjawiński aka Ryan Gosling trafił na 0-2 mogło być pozamiatane. Ale nie trafił. W końcu trochę farta.

4. Skuteczność

Ostatnio jesteśmy bardzo skuteczni. Ciężko przypomnieć mi sobie jakąś zmarnowaną setkę w ostatnich meczach. Na początku sezonu tego nie było. Ciekaw jestem jaki jest średni współćzynik expected goals dla 5 poprzednich meczów.

5. Paweł Brożek

Wczoraj było nawet ok, ale dalej nie mogę się pozbyć wrażenia że to już jest druga strona rzeki.

6. Bramkarz

Przydałoby się w końcu wystawić jakiegoś. Chorążka?

7. Peter Brlek

Bardzo dobry mecz. Bardzo dobrego zawodnika. Chyba w końcu coś mu się przestawiło w głowie i gra na miarę dużych możliwości i już nikt nie nazwie go chorwackim Urygą. Plus system 4-5-1 z naszym składem jest znacznie lepszy niz 4-4-2. Środek pola wygląda baaardzo solidnie

8. Sobolewski

A może to wypali? Tylko niech szybko robi licencję, bo o Kmieciku i jego umiejętnościach trenerskich dużo słyszałem i niestety nic dobrego. Plus występy na konferencjach. Język mocno Smudowy niestety.

9. Gwizdy

Nie wypowiadam się w tematach zgodowych ale jedna rzecz. Sorry, ale ci co gwiżdża to błazny. Nie dotyczy was to, nie macie w 90% przypadków żadnych kontaktów we Wrocławiu czy Gdańsku, ale do gwizdania pierwsi. I to pewnie ci sami którzy rozkręcali potężną gównoburzę po meczu z WKSem w 2012 roku. Rozdwojenie jaźni. Plus to wybija drużynę z uderzenia - idzie akcja i nagle gwizdy. Dajcie sobie siana naprawdę.

10. Wszyscy na Amicę

Ten mecz jest bardzo, bardzo istotny. Może uda się z pomocą kibiców prześlizgnąć do następnej rundy? Musi się udać, nawet z Mójtą na LO!

2 setki zostały zmarnowane choćby w meczu z Łęczną w identyczny sposób przez Brozia i Zahare, w tym meczu jak 100% sytuację można zaliczyć sytuację gdzie Bartosz był za szybki i zamiast do pustej bramki wybił nad nią. Cóż zdarza się, zagrali naprawdę bardzo dobry mecz i wierzę, że każdy mecz do końca roku zagrają w taki sam sposób.

konvict1993 03.12.2016 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1458008)
Wydaje mi się tylko, że to właśnie Popoviciowi uciekł Warcholak, gdy straciliśmy bramkę.

Ja tam widzę przegrany główkowy pojedynek Brleka. Ale każdy może mieć swoje zdanie ;)

morganfield 03.12.2016 13:36

A praprzyczyną, coś na co zwraca uwagę Adam Nawałka, była strata Małeckiego. Podobnie było z Łęczną.
Inna sprawa, że nie pierwszy raz źle się organizujemy przy wyrzucie z autu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl