![]() |
A nie możemy przyjąć opcji, że gość po prostu zyskał pewność siebie, zlapal formę?
|
Cytat:
|
Cytat:
B) Zmieniliśmy system gry na taki w którym może pokazać co umie (destrukcja + regulowanie tempa gry + strzały z dystansu). C) Cała drużyna nie jest już zdewastowana psychicznie i sparaliżowana wizją popełnienia błędu. Seria kolejnym meczy bez porażki (w tym remisy z Legią i z Amicą na wyjeździe po bardzo dobrej grze) robi swoje. Jak przychodził Popović to jakiś debil z "Weszło!" rzucił greps że to ma być następca Stilicia a debile tutaj z bólem dupy po utracie gwiazdy podchwyciły. To nie jest rozgrywający, sam nie pociągnie drużyny ofensywnie, on jest od brudnej roboty i walki wręcz. Jest tylko elementem układanki, jeśli reszta szwankuje to on też nie będzie błyszczał, nie kiwnie dwóch-trzech zawodników i nie strzeli bramki z niczego. Ale jak na nasze warunki to naprawdę dobry piłkarz. Skończcie te bajki o sabotowaniu gry bo to się zwyczajnie kupy nie trzyma. Co zyska taki Popović grając słabo? Z Wisły odejdzie i kto go weźmie? Właśnie jak klub się sypie, to piłkarze stają na rzęsach żeby grać jak najlepiej, jak w Polonii Warszawa za Króla, bo wiedzą że niedługo będzie trzeba znaleźć kolejnego frajera który za kontrakt zapłaci. |
O dziwo coraz częściej zgadzam się z Wolfym.
Popovic złapał trochę pewności siebie i gra dużo lepiej niż wcześniej. Fajnie się patrzy na nasz środek pola z nim i Krzyśkiem. Słaby mecz Bogusia i Zachary. Reszta poprawnie lub dobrze. Tak trzymać! |
Patryk Małecki i Zdenek Ondrasek w 11stce kolejki. Te bramki były Cobrze bardzo potrzebne.
|
Dobry mecz Popovicia i Ondraska, bo teraz to jest ich gra.
Wygląda na to, że Wdowczyk poszedł po rozum do głowy. Przestaliśmy walić farmazony o "krakowskiej piłce" i takie tam. Materiał piłkarski mamy jaki mamy jaki mamy to Wdowczyk wymyślił dużą intensywność gry (takie wyświechtane określenie), pressing, jazda na d... itd. To jest gra dla Popovica, Ondraska i całej reszty. No może poza Brożkiem i Boguskim, którzy zwyczajnie nie wytrzymują tempa. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Faktycznie dlatego w ostatnich meczach całkowicie kontrolujemy środek pola, bo nasz środek pomocy gra kupę.
Masz rację. Nie zamierzam podważać Twojej logiki Serek.c2 |
Cytat:
Ale nie wciąga rywala nosem, więc gra słabo. Dobre. |
A ja lekko z innej strony meczu napiszę - fajnie, że wyjątkowo dużo było śpiewane z trybun na dwie strony.. Będąc na E widziałem pełno twarzy, które do wiadomych zdarzeń były stałymi bywalcami sektora C.. I widziałem wcześniej będąc na innych trybunach, jak i teraz na E, że gdy tylko jest okazja to nie szczędzi się gardła.. Jest potencjał na jeszcze lepsze efekty dwustronnego śpiewu :)
ps. Dość powiedzieć, że z mojej perspektywy nie raz odpowiedź "pikników" szła dużo mocniej, niż z młyna, gdy inicjowali przyśpiewkę.. Szczególnie zajebiście wyszło HSV :) |
Powrót do "Wisła" na dwie strony miażdżył, tak samo jak HSV :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie ironizuj bez powodu, z moją subiektywną opinią naprawdę nie musisz się zgadzać ;) |
Cytat:
dla mnie wazne jest ze Wdowiec na siłe nie próbował tylko zobaczył ze nie idzie i wrócił do starego systemu ktory pozniej zmodyfikował na 4-4-2 który tak naprawde jest 4-3,5-2 bo Boguski to jest ....a tylko dla jaj |
szprotson Nie dam sobie ręki uciąć,ale zaczął już od meczu z Niecieczą na wyjeździe 2-4
|
Tu nie chodzi o zmianę systemy z 3-5-2 na 4-4-2 ale o zaangażowanie. Nikt mi nie wmówi ze zaangażowanie z początku sezonu jest takie same jak teraz. Nawet w najlepszym systemie dla zespołu bez zapieprzania na tyłkach nie ma zwycięstw ( oczywiście pomijając klasowe zespoły jak np Real z POległą gdzie bez napinki wpakowali 5 :D) Stara prawda system nie gra graja zawodnicy. Myślę że przy takim zaangażowaniu jak teraz nawet przy systemie 3-5-1 nie przegralibyśmy 7 meczów pod rząd.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl