Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XIII KOLEJKA] WISŁA Kraków - Bruk Bet Nieciecza, 21 października, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9720)

piotek 23.10.2016 18:07

A nie możemy przyjąć opcji, że gość po prostu zyskał pewność siebie, zlapal formę?

Karherop 23.10.2016 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1455565)
A) Kasa przyszła na konto
B) Kontrakt zbliża się do końca
C) Obie odpowiedzi są poprawne

Popovic ma jeszcze kontrakt do czerwca 2018

wolfy 23.10.2016 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1455565)
A) Kasa przyszła na konto
B) Kontrakt zbliża się do końca
C) Obie odpowiedzi są poprawne

A) Mączyński wraca do formy i razem mogą opanować środek boiska.
B) Zmieniliśmy system gry na taki w którym może pokazać co umie (destrukcja + regulowanie tempa gry + strzały z dystansu).
C) Cała drużyna nie jest już zdewastowana psychicznie i sparaliżowana wizją popełnienia błędu. Seria kolejnym meczy bez porażki (w tym remisy z Legią i z Amicą na wyjeździe po bardzo dobrej grze) robi swoje.

Jak przychodził Popović to jakiś debil z "Weszło!" rzucił greps że to ma być następca Stilicia a debile tutaj z bólem dupy po utracie gwiazdy podchwyciły. To nie jest rozgrywający, sam nie pociągnie drużyny ofensywnie, on jest od brudnej roboty i walki wręcz. Jest tylko elementem układanki, jeśli reszta szwankuje to on też nie będzie błyszczał, nie kiwnie dwóch-trzech zawodników i nie strzeli bramki z niczego. Ale jak na nasze warunki to naprawdę dobry piłkarz.

Skończcie te bajki o sabotowaniu gry bo to się zwyczajnie kupy nie trzyma. Co zyska taki Popović grając słabo? Z Wisły odejdzie i kto go weźmie? Właśnie jak klub się sypie, to piłkarze stają na rzęsach żeby grać jak najlepiej, jak w Polonii Warszawa za Króla, bo wiedzą że niedługo będzie trzeba znaleźć kolejnego frajera który za kontrakt zapłaci.

s1mone 23.10.2016 20:45

O dziwo coraz częściej zgadzam się z Wolfym.

Popovic złapał trochę pewności siebie i gra dużo lepiej niż wcześniej. Fajnie się patrzy na nasz środek pola z nim i Krzyśkiem.

Słaby mecz Bogusia i Zachary.

Reszta poprawnie lub dobrze. Tak trzymać!

mitmichael 23.10.2016 21:28

Patryk Małecki i Zdenek Ondrasek w 11stce kolejki. Te bramki były Cobrze bardzo potrzebne.

Elefant 23.10.2016 21:28

Dobry mecz Popovicia i Ondraska, bo teraz to jest ich gra.
Wygląda na to, że Wdowczyk poszedł po rozum do głowy. Przestaliśmy walić farmazony o "krakowskiej piłce" i takie tam. Materiał piłkarski mamy jaki mamy jaki mamy to Wdowczyk wymyślił dużą intensywność gry (takie wyświechtane określenie), pressing, jazda na d... itd.
To jest gra dla Popovica, Ondraska i całej reszty. No może poza Brożkiem i Boguskim, którzy zwyczajnie nie wytrzymują tempa.

serek.c2 24.10.2016 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1455596)
Fajnie się patrzy na nasz środek pola z nim i Krzyśkiem.

Przecież Mąka gra jedną wielką kupę...

kicur 24.10.2016 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1455605)

Według mnie i w Poznaniu i w piątek Krzysiek rozegrał dobre spotkania. Przerywali z Popo wszystkie kontry, które próbowała wyprowadzać Termalica.

s1mone 24.10.2016 09:20

Faktycznie dlatego w ostatnich meczach całkowicie kontrolujemy środek pola, bo nasz środek pomocy gra kupę.

Masz rację.

Nie zamierzam podważać Twojej logiki Serek.c2

jonaf 24.10.2016 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1455605)

spowalniał akcję, kiedy trzeba było, dawał ustawiać się z przodu, wycofywał piłkę do bocznych obrońców. Nie grał piłek do przodu, bo miał inne zadania. W kadrze gra identycznie i go chwalą.

Ale nie wciąga rywala nosem, więc gra słabo. Dobre.

Ogin 24.10.2016 09:42

A ja lekko z innej strony meczu napiszę - fajnie, że wyjątkowo dużo było śpiewane z trybun na dwie strony.. Będąc na E widziałem pełno twarzy, które do wiadomych zdarzeń były stałymi bywalcami sektora C.. I widziałem wcześniej będąc na innych trybunach, jak i teraz na E, że gdy tylko jest okazja to nie szczędzi się gardła.. Jest potencjał na jeszcze lepsze efekty dwustronnego śpiewu :)

ps. Dość powiedzieć, że z mojej perspektywy nie raz odpowiedź "pikników" szła dużo mocniej, niż z młyna, gdy inicjowali przyśpiewkę.. Szczególnie zajebiście wyszło HSV :)

jonaf 24.10.2016 10:54

Powrót do "Wisła" na dwie strony miażdżył, tak samo jak HSV :)

Fugiel 24.10.2016 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1455570)
Według mnie to chyba zbyt duże uproszczenie ale z drugiej strony coś w tym może być skoro w przeciągu pierwszych 7 meczów wyglądaliśmy po prostu słabo a nagle jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zaczynamy grać nie zmieniając zawodników ani trenera ani nawet systemu gry. Jeśli to byłaby prawda, że grali słabo bo kasa nie była przelana na konto to by po prostu był perfidny sabotaż za który powinni odpowiedzieć ale oczywiście w naszej rzeczywistości nie ma na to szans ( brak kasy na wzmocnienia).

System gry to akuart zmienialismy. Pamietacie te próby 3-5-2, mysle, że troche punktów nas to kosztowalo.

serek.c2 24.10.2016 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1455610)
Faktycznie dlatego w ostatnich meczach całkowicie kontrolujemy środek pola, bo nasz środek pomocy gra kupę.

Masz rację.

Nie zamierzam podważać Twojej logiki Serek.c2

Nie nasz środek pomocy gra kupę tylko Krzysiek (poza meczem w Poznaniu). Popovic za to kolejne dobre zawody.

Nie ironizuj bez powodu, z moją subiektywną opinią naprawdę nie musisz się zgadzać ;)

szprotson 24.10.2016 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1455619)
System gry to akuart zmienialismy. Pamietacie te próby 3-5-2, mysle, że troche punktów nas to kosztowalo.

ile gralismy taka taktyka? 3 mecze? w tym wygrany z Pogonia??
dla mnie wazne jest ze Wdowiec na siłe nie próbował tylko zobaczył ze nie idzie i wrócił do starego systemu ktory pozniej zmodyfikował na 4-4-2 który tak naprawde jest 4-3,5-2 bo Boguski to jest ....a tylko dla jaj

brylant17 24.10.2016 16:26

szprotson Nie dam sobie ręki uciąć,ale zaczął już od meczu z Niecieczą na wyjeździe 2-4

Jam55 24.10.2016 16:40

Tu nie chodzi o zmianę systemy z 3-5-2 na 4-4-2 ale o zaangażowanie. Nikt mi nie wmówi ze zaangażowanie z początku sezonu jest takie same jak teraz. Nawet w najlepszym systemie dla zespołu bez zapieprzania na tyłkach nie ma zwycięstw ( oczywiście pomijając klasowe zespoły jak np Real z POległą gdzie bez napinki wpakowali 5 :D) Stara prawda system nie gra graja zawodnicy. Myślę że przy takim zaangażowaniu jak teraz nawet przy systemie 3-5-1 nie przegralibyśmy 7 meczów pod rząd.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl