![]() |
Popovic dobry mecz dużo lepszy od bezbarwnego Maczynskiego. Podobno cały czas gra z kontuzją. Co do karnego jak Denis podchodził dziwiłem się czemu nie Mójta? Bardziej z punktu cieszą się w Warszawie. Jak będziemy mieć takie same zaangażowanie jak w wczorajszym meczu to górna 8 jest pewniakiem.
|
Cytat:
|
Dawno nie widziałem tak grającej Wisły. Żal mi Popovicia, bo w 80 minucie przecierałem oczy ze zdumienia co chłop gra. Najlepszy mecz w jego wykonaniu odkąd przyszedł do Wisły. Wreszcie do formy wraca Mączyński, fajnie wyglądała para Ondrasek Zachara w ataku, groźna dwójka Małecki Mójta na lewej flance, wielki plus dla obrońców za 0 z tyłu! Szkoda tej kropki nad "i", szkoda straconych 2 pkt bo wyszlibyśmy ze strefy spadkowej, ale nie ma co pastwić się nad zawodnikami w takim momencie. Zagrajmy taką piłkę w Płocku i Poznaniu, a jestem pewny zdobycia kolejnych 4 pkt!
|
niepotrzebnie jedynie pchał sie do wolnych i tego karnego bo od początku mu to nie szło...
poza tym miło się patrzyło na gre, walka, zaangażowanie - na 100%, czasem brakło chłodnej głowy i niektóre akcje chcieli rozwiązać "za szybko"... ktoś wyżej napisał, górna 8... gdyby grali tak cały czas to przy poziomie naszej ligi spokojnie jest szansa na pierwszą 4 |
Cytat:
|
Cytat:
|
bo Mojte w środek tez by złapał ;)
Było minęło. Jakby asy grały cały czas jak wczoraj to pudło nasze. Mojta jakby nie było jak dla mnie najlepsze spotkanie na Wisle. To samo Popovix |
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że karne wykonuje fatalnie i powinien ktoś inny strzelać. Ręka Pazdana NIE DO ODGWIZDANIA. Ochłoń, bo widzę, że masz problem z realną oceną. |
ręka Pazdana nie do odgwizdania?
No czy ja wiem ....hm...gdyby taka sytuacja była w polu karnym Wisły myśle ze mógłbym usłyszeć gwizdek i tłumaczenie ze nie schował odpowiednio ręki czy też że przez ręke piłka zmieniła tor lotu czy inne w podobnym wytłumaczalnym tonie. Mnie ciekawi jak karne wykonuje Ondrasek. Jeszcze co do Miśkiewicza. On ma naprawde niezły refleks. Ale jego minus to zły timing (uprzy wychodzeniu do piłek i obliczaniu ich lotu) oraz dziurawe ręce (chociaż wczoraj RAZ złapał piłke naprawde pewnie jak na bramkarza przystało) Również dużo pracował wczoraj Zachara, bardzo czesto sie cofał i był w linii z naszym wolnym elektronem i mózgiem - Boguskim. Imponował pressing i doskok, przez pierwsze 10 minut Legia nie wiedziała gdzie jest. |
Skrzydłowy potrzebny od zaraz , z jednym skrzydłem słabo , Boguski to na łakwe najwyzej sie nadaje , lepiej Jovic w pomocy a Bartosz obrona ,
|
Jeśli każdy mecz gralibyśmy z takim zaangażowaniem to moglibyśmy nawet wygrać tą śmieszną ligę. Bo w czym my jesteśmy gorsi od takiej np Termaliki ? Mamy gorszy skład? Nie sądzę. Brakuje nam zaangażowania w każdym meczu . Obawiam się jednak,że już za tydzień znów zacznie się padaka ( obym się mylił !) .
Taką Wisłę chce się oglądać.Przypomniały się najlepsze czasy. Zarówno na boisku jak i na trybunach. Oby więcej takich meczy ! Legia szczyci się,że wyczaiła nam oprawę...Pociąg mieli o 16 więc ktoś pewnie wcześniej dał im info nabazgrali coś na prześcieradle i wielkie pajacowanie się zaczęło,że nas rozkminili. W końcu kibicowsko idzie na lepsze z naszej strony. Będzie tylko lepiej bo potencjał w nas ogromny. PS. Czemu po raz kolejny znajomy oglądający mecz w tv twierdzi,że Legia bardzo dobrze słyszalna a w realu zupełnie ich nie słyszałem? Czy to serio canal plus ustawia tak te mikrrofony? przecież to nawet nie realne by 800 ludzi przekrzyczało ponad 20 tys |
Tak, ekipa która technicznie obsługuje mecze z c+ to kibice legii. Było już kiedyś o tym pisane. W Poznaniu tez cwelka "przekrzykuje" tamtejszy młyn dzięki pomocy ekipy technicznej...
Tak czy owak legia to cykory - jedyne co im pozostało to rozkminianie opraw :) |
Gra wygląda nieźle. Fizycznie też prezentujemy się bez zarzutu. Co mnie jednak niepokoi to potworne problemy ze strzelaniem bramek. W tym względzie niestety nic się nie zmieniło. Na szczęście obrona pozbierała się do kupy i rywale w ostatnich dwóch meczach zawiesili poprzeczkę bardzo nisko bo nie byłoby tak wesoło. Wypada liczyć na dalszy progres, w który wierzą trener i co najważniejsze sami piłkarze.
|
Cytat:
|
Jak dla mnie to jedynie walki naszym nie można odmówić.
W ataku jak Mały nie wciśnie to nikt nie wciśnie. Tak naprawdę to nie mieliśmy wczoraj żadnej typowej setki. Jedyne co potrafimy to oddawać strzały z dystansu - groźne co prawda, ale to wciąż tylko strzały, głównie sprzed pola karnego. Funkcjonuje tylko jedno skrzydło, z czego Mójta nadaje się tylko do ofensywy. W obronie to dramat, objeżdżany przez każdego. W ogóle cała defensywa elektryczna i niepewna. Czy oni ćwiczą w ogóle stałe fragmenty? W ataku bez pomysłu, chyba ani razu nie było zagrożenia. W obronie natomiast co drugi rzut wolny/rożny Legii przyprawiał o palpitację serca. Idzie to wszystko do przodu, bo jest dużo lepiej niż choćby z Jagą, ale to wciąż bardzo bardzo słabo. Pytanie czy z takim składem można wyciągnąć więcej. Brakuje niestety typowego rozgrywającego, który miałby pomysł na grę i jednym podaniem otworzył drogę do bramki. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do wiadomej sytuacji - wydaje mi się, że jak człowiek leci na twarz, to wystawia rękę do przodu, żeby się zaasekurować, a nie pływa kraulem. I niech ktoś mi wytłumaczy, jakim cudem Moulin nie skończył meczu z żółta przynajmniej? Popełnił 8(!) fauli, przynajmniej raz z korzyścią taktyczna dla zespołu. Jesli dobrze pamiętam przepisy za samo ironiczne oklaskiwanie decyzji sędziego, powinien dostać kartkę. |
Cytat:
Swiete słowa. Ta liga jest tak słaba, ze wystarczy zaangazowanie i sie ja wygrywa, nie to co dawniej. Żałosne jest tylko to, ze wczorajszy rywal gra w LM... Co do mikrofonow to chyba nie jest nowosc przeciez nawet jak był ten prowizzoryczny sektorek jeszcze na starym stadionie oddalony 50m od boiska to w c+ bylo slychac Legie a co dopiero pozniej :D |
Cytat:
brawa za powrót UW |
Cytat:
A co do słabości ligi. Nasza liga jest po prostu przeciętna. A porównując ją do tej z przed 10 czy 20 lat to pewno jest mocniejsza i bardziej wyrównana. Dużo mniej jest drużyn ogórkowych, z którymi można wygrać na stojąco (właściwie to takich nie ma). |
|
mecz z L bez przekrętu to nie mecz
|
Czepiacie sie. Ewidentny faul oczami ze strony Zachary.
|
Cytat:
|
Od strony sportowej mecz na tragicznym poziomie(wystarczy sprawdzić ile było podań :D, piłka latała głównie na wysokości 3-4 piętra). Co do zaangażowania, to było na optymalnym poziomie(bo chyba każdy wymaga tego od zawodowego piłkarza). Niestety z obu stron słabe przygotowanie fizyczne. Wynik cieszy, bo taki zakładałem przed meczem :). Elka stworzyła sobie 4 setki i dobrze, że Radović zszedł, bo on je wypracowywał. Trzeba punktować.
Sędzia pozwolił na zbyt ostrą grę, bo meczu nie powinien dokończyć Pazdan, Moulin, Małecki(ten zj*b, to w normalnej lidze za taką wiązankę do sędziego wyleciałby od razu), Mączyński(nie wiem skąd taki agresor). P.S - Ci którzy piszą o karnym po "ręce" Pazdana, to niech poczytają przepisy :D. Idealne zachowanie arbitra, powinien być nawet faul, bo Zachara ewidentnie faulował(stąd przypadkowe zagranie ręką). |
Cytat:
|
Cytat:
Wyrownana to moze i jest ale na pewno nie mocniejsza i nie ładniejsza.Dawniej bylem w stanie obejzec mecz innej ekipy niz Wisła, czy to mecz Legii kibicujac Jej rywalowi, czy to Groclin, Amike a nawet Odre swego czasu( Rockim xd ). Od jakis 5-6 lat po prostu ogladanie tej ligi mnie obrzydza i nawet mecze Wisly ogladam z zacisnietymi zebami aby wytrzymac. |
Po obejrzeniu powtórek ręki Pazdana uważam, że należał nam się karny. Takiego odbicia piłki ręką sędzia ma prawo nie gwizdnąć tylko wtedy, gdy zagranie ręką jest konsekwencją faulu. Ale Zachara nie faulował.
|
Jeśli faktycznie powinny być dwa karne dla nas - to kolejny "błąd" na korzyść cwelki w meczu z nami. Znowu przypadek? Coraz ciężej w to uwierzyć.
|
kolejny?pazdan wyżej druga żółta, czerwiński druga żółta za karnego, czerwona za odepchnięcie przy awanturze w 1 połowie.już pomijam chamskie faule cweLów, były 2 sytuacje gdzie nasi wychodzili na pustą bramkę faule odgwizdał a kartek nie dawał bo mieli już jedną.
|
Ehh, szkoda, że nie strzelał Mójta, albo najlepiej Mały. Patryk jest w dobrej dyspozycji i myślę, że to by strzelił.
|
Od razu wiedzialem ze Popek nie strzeli. Mójta czego nie podszedl pojecia nie mam. Szkoda, zmarnowanej szansy.
|
Cytat:
|
Pewnie fejsbuczek Nieznanych Sprawców ;)
|
No to grubo :D
Wiarygodne zródło informacji. |
Faktycznie w TV Legie bylo dobrze slychac.Na stadionie wcale.
I to jest własnie "urok" tego jak panowie magicy z Canal+ potrafia zrobic ze 1 tys > 21 tys . zresztą temat miktofonów to temat rzeka,ale mysle ze juz przez tyle lat jest wałkowane,co nie zmienia faktu,ze na kazdym stadione Legia jest dobrze slyszalna.,i watpie zeby to był przypadek. |
Cytat:
Zauważ że zawsze przed sektorem legii jest pięknie ułożony duży mikrofon, już od trzeci raz to zaobserwowałem z E25. Przy innych ekipach tego nie zauważyłem, a jestem na każdym meczu przy R22 |
Cytat:
|
Cytat:
Sorry, zapomniałem że oni są najlepsi :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl