![]() |
Mecz się fatalnie ułożył, ale my nie umieliśmy na to w żadne sposób zareagować. Nic dziwnego, drużynie brakuje: dobrego napastnika, dobrego środkowego pomocnika, dobrego obrońcy i dobrego bramkarza. A najlepiej po dwóch. Lepiej nie będzie, bo to raczej nie jest skład na górną połowę tabeli i nic na to żaden Sobol nie poradzi. Najlepszy o dziwo chyba Cywka. Symbolem beznadziei zmiana Mączyński - Uryga w sytuacji gdy musimy gonić wynik.
Potrzebna jest teraz pokora, cierpliwość, lojalność wobec tej drużyny - i kupa szczęścia. |
Cytat:
Zastanawiam się w sumie na co on nam jest potrzebny jak jest Sobol. Co do meczu, żenada, tragedia, słów mi braknie żeby to kurrwa rzeczowo opisać. Chyba tylko Mały wiedział o co toczy się gra. Sadlok - rany boskie chłopie, ile Ci trzeba zapłacić abyś przestał zawodowo grać w piłkę? Pudełeczko MERCI wystarczy? Czy Raffaello? Wybierz sobie i daj znać. |
Po takim dniu to można tylko siąść i .......nąć sobie whisky, co też właśnie uczyniłem.
Wszystko wskazuje, że klub, nasza kochana Wisła została oddana w ręce jakiegoś podejrzanego typa, najprawdopodobniej bez żadnego poważnego majątku, za to ze sprawą sądową w drodze. Naprawdę musimy odkładać kasę, bo kto wie czy nie trzeba będzie powtórzyć żydowskiej grupy 100, prowadzenie klubu w IV lidze też kosztuje.. Co do meczu. Kompletny brak kreatywności z przodu. Ondrasek jest kołkiem. Fajnie walczącym, wybieganym oraz silnym, ale wciąż kołkiem. On nie jest odpowiednim zawodnikiem do tworzenia gry. On jest dobry do zgrywania do wysoko ustawionych skrzydłowych i ew. wykańczania akcji (choć z tym ma poważne problemy). Jeżeli środkowi pomocnicy grają tak nisko to: a) mamy gigantyczny krater w środku boiska b) Ondrasek schodzi i próbuje rozgrywać --> co się kończy zawsze stratami Generalnie nie widać jakiegokolwiek pomysłu na grę. No ok, jest jeden - daj piłkę Małeckiemu niech szarpie, któremu trzeba oddać, że jest jedynym piłkarzem przy którym nie nalezy używać cudzysłowiu. Gra na miarę swoich możliwości i dokłada do tego walkę. Gdyby jeszcze dał sobie spokój z rożnymi. I jeszcze do Cywki bym się po tym meczu nie przyczepił. Rafał Boguski.. ja go nawet lubię , tyle lat w klubie i dużo dobrych meczów, ale na tę chwilę on nie ma nic.. Nie ma szybkości, dynamiki, dryblingu, nie ma podania penetrującego, nie ma dośrodkowania. Skrzydłowy z niego żaden. Tylko na kogo go zamieniić? Dwie bramki na konto Pietrzaka, który też jest dla mnie dużym nieporozumieniem. Może i biega, ale robi to bez sensu, w dodatku współpraca z Małeckim wygląda baardzo źle. Mąka bez formy, Popović jest po prostu słaby.. taką mamy kadrę i nawet nie jestem jakiś strasznie wkuriowny po tych derbach. Oni są po prostu słabi, drużyna wygląda jak wygląda, przed sezonem zrobiliśmy dwa komiczne transfery (bo wzmocnieniami bym tego nie nazwał), wlaściciel ma pasek na oczach, o trybunach nie będę wspominał bo każdy ma swoje zdanie. Wygląda to tragicznie i czerwona awaryjna lampka świeci się tak że mi zaraz oczy wypali. A i Załuska. Pierwsza bramka - spokojnie do wyjęcia. Kiwki pod polem karnym - kryminał. Wykopywanie na rzut rożny - bez komentarza. Przyjdźmy wszyscy na mecz z Ruchem. Na jaką trybunę kto uważa. Bo to mogą być ostatnie mecze Wisły w Ekstraklasie, a zarazem to jedyna droga żeby jeszcze ten klub uratować.. |
Cytat:
|
Cytat:
Edit: to mogły być ostatnie nasze derby z żydami na dobrych kilka lat... |
Cytat:
|
Ciężko mi uwierzyć w to, że któryś z bramkarzy naszej ligi obronił by strzał tego jebanego budzika.
|
Pierwsza brama to raczej udany strzał żyda. Druga to kryminał, ....a strata i gol...
Takie czasy nastały,że przegrana z żydami jest wkalkulowana... |
Cytat:
|
W sumie nie bramki są najbardziej dołujące, ale bezradność, gdy jako pierwsi dostajemy w tubę i trzeba gonić wynik.
|
W sumie gra nie byla zła w pierwszej polowie.To cracurva raczej czekala na kontry.niestety wpadly im 2 fuksy i wygrali.
natomiast pikarze napewno mieli w psychice całą otoczkę wokoł klubu ktróra jest niepokojąca i wlasciwie spycha na drugi plan całe derby i resztę. Jakich to czasów doczekalismy,eh strach sie bać/ |
Kilka słów jeszcze na gorąco po meczu.
Tak się nieszczęśliwie składa, że początek mojego aktywnego kibicowania Wiśle (czyt. chodzenia na mecze) zbiegł się z początkiem jej upadku i degrengolady. Widziałem na żywo porażki z Podbeskidziem (dwa razy), Zawiszą (dwa razy), Cracovią (dwa razy, nie licząc dzisiejszego meczu). Po żadnym z tych meczów nie byłem jednak tak zażenowany, jak po dzisiejszych derbach. Jeżeli coś się w Wiśle nie zmieni, i nawet nie wiem do końca co, to niedługo staniemy się drugim Widzewem czy Górnikiem Zabrze i będziemy wspominać dawne sukcesy i dni chwały, kopiąc się po czołach w niższych klasach rozgrywkowych. Wisła anno domini 2016 to: - "zajebisty piłkarz" wirtuoz Petar Brlek, - Zdenek Ondrasek, zakapior i karate kid, któremu dzisiaj się totalnie nie chciało, - Małecki, który wyładowuje swoją frustrację na chłopcu od podawania piłek, - kibice w sektorze gości, którzy przerwali swoimi przyśpiewkami minutę ciszy, - trener, który w 80. minucie przy stanie 0:2 wpuszcza na boisko Alana Urygę, - i jeszcze pewnie kilka innych żenujących rzeczy, o których w tym momencie nie pamiętam. Derby przegrane w listopadzie zeszłego roku temu nie bolały tak bardzo, bo były jednak przegrane pechowo, po bramce ze spalonego i kilku zmarnowanych setkach Brożka. W dzisiejszym meczu nie pokazaliśmy absolutnie nic. Do niedawna funkcjonowała wobec naszych trenerów zasada "przegrywasz derby = wylatujesz". Myślę, że nie ma ona już sensu, bo Cracovia jest aktualnie drużyną znacznie lepszą. Stało się. Spadliśmy na drugie miejsce w mieście. Módlmy się, aby móc nadal podejmować tę walkę z sąsiadką z Kałuży, a nie z Garbarnią czy nie daj Boże Hutnikiem. Z innej beczki, rozumiem że panowie spod znaku rekina "żegnają się po tym meczu z Wisłą"? Albo mi się przywidziało, albo prawie całą drugą połowę przesiedzieli grzecznie i cicho. |
Cytat:
|
Pechowo bardzo... Generalnie nasze drużyny były na podobnym poziomie sportowym. Wszystkie statystyki były po naszej stronie. Zaczęliśmy jednak mecz przy stanie 0-1. Bardzo to deprymujące. Po stracie gola graliśmy lepiej od gospodarzy. Nie mówię, że graliśmy dobrze, ale mieliśmy okazje... Zdenek. Mąka, Boguś po długim.. Pracowaliśmy, ale dostaliśmy strzała do szatni i dodatkowo zszedł Brozio. Przestaliśmy wierzyć, straciliśmy jakąkolwiek pewność siebie, gospodarze mądrze się ustawili, a my nie mieliśmy ławki... Samą wolą walki nic się nie wyszarpie, a u nas brakło jakości, wkradł się chaos mentalny, który przerodził się w chaos taktyczny. Raz graliśmy długą od Głowy, raz przez środek, boki szarpały, ale nie było tego co ma znaczenie: wygranych pojedynków 1 na 1 i krótkiej wymiany na ich połowie. Nie zmusiliśmy ich do biegania za piłką na ich połowie, bo po prostu nie było wykonawców do takiej taktyki, a dodatkowo kandydaci do takiej gry spalili się w pierwszej, przeklętej połowie. Przede wszystkim brakuje u nas strasznie skrzydłowego na podmiankę i 10tki. Musi być w naszym systemie playmaker przyklejony do napadziora. Liczę, że coś się wydarzy, bo w takim meczu przydałby się Guerrier, albo nawet ten szalony banderowiec, którego odpaliliśmy. Widać kogo wpuszczaliśmy. Zachara będzie szukał formy do końca rundy, a później gonimy wynik i wpuszczamy dwóch DM.
Mamy za dobry zespół na spadek. To jest drużyna na środek tabeli. Bolą jednak s.......one derby, bo mecz generalnie się wspaniale ułożył dla gorszej strony Błoń. Moim zdaniem, gdybyśmy my strzelili w 1 minucie i później do szatni, to pociłaby się tylko piłka i przeciwnik za nią biegający, ale cóż... takie jest życie. Mamy jeszcze rewanż na R22 i zawsze jeszcze możemy być od nich wyżej w tabeli. |
Zwalnianie trenera bo te piłkarskie pokraki nie potrafią grać w piłkę? Kiedy skończy się to debilne szukanie kozła ofiarnego za grzechy popełniane przez tych pseudokopaczy (bo to juz nawet kopacze nie są)?
Litości. |
Tego meczu nie dało się oglądać. Wdowczyk nie ma na tych piłkarzy pomysłu, ale szczerze mówiąc nikt by z tym składem szału nie zrobił. Ktoś pisał, że nasi Słowianie stworzyli grupę imprezową.
Jestem w stanie w to uwierzyć. Popovic walczył o życie podczas truchtu, Ondrasek zatracił swój największy atut - nie biega, stoper Ryszard się rozsypał. Cieszę się, że do Wisły wrócił Małecki. Nawet, gdy nie ma formy (jak w tym sezonie), to i tak się stara, rwie, przynajmniej mu zależy. |
Cytat:
|
Cytat:
Niestety mimo dominacji nie udalo sie strzelic wiecej niz 1 bramke. Co do sympatycznego pączusia, żeby nie napisać grubaska małego, niedorobionego, poczętego w wyniku pękniętej gumy i wychowanego przez jeszcze większego kretyna i jełopa.... Cytat:
Żenujace praktyki aby za wszelka cene wybic z rytmu i uciulac 5 sekund. Zwróćcie uwage co robil Sandomierski.. mimo ze prowadzili to smiecie się bały, rewanż na R22 , trudno czasami trzeba przelknac taka gorycz. Mimo wszystko AVE WISŁA, jestem dumny z bycia WIŚLAKIEM, a to scierwo z drugiej strony błon, zakompelsione naszymi sukcesami jest godne pogardy. |
Cytat:
|
Cytat:
Boguski po meczu powiedział, że Wisła zagrała dobry mecz. Lubię go za te wszystkie lata, ale niech on się opamięta. |
Najbardziej zawiedli mnie Mąka i Zdenek.Ten pierwszy z takim doświadczeniem międzynarodowym powinien wziąć na siebie ciężar rozgrywania, ale On pewnie myślami w Nicei czy w Veronie...Kobra natomiast ma fajne tatuaże, ale sytuacji bramkowych to pewnie z pięć potrzebuje, aby coś strzelić.
|
Cytat:
|
Mąka to jest dla mnie bardzo przeciętny piłkarz. W klubie i kadrze. Za milion eur oddać z pocałowaniem ręki.
|
Mączyński ciągle z kontuzją. Na własną prośbę wyszedł na boisko i powalczył przez 75 minut. Zaprzestańcie głupot, że myśli o transferze i dlatego gra słabo.
Popović w poprzedniej rundzie, gdy grał Wolski, miał jedno zadanie: wziąć piłkę od obrońców i pchnąć akcję dalej. I robił to bardzo dobrze, miał mało strat, a nasze ataki miały dzięki temu płynność. Teraz gra takie nie wiadomo co. Brlek mi zaimponował. Nie jest to gość typu Wolski, ale dziś dla niego nie było straconych piłek. Kilka ostrych starć, z których chyba zawsze wychodził zwycięsko, kluczowe podanie przy bramce, jeszcze ze 2 prostopadłe piłki. Trzeba powiedzieć, że craxie ten gol na początku ułożył mecz, ale jeśli ktoś grał w piłkę to była to Wisła. Co prawda marnie, bo na takim poziomie mamy piłkarzy, ale przynajmniej nie posyłaliśmy raz za razem lagi w przód albo w trybuny. Zmiana trenera moim zdaniem nic nie pomoże. Potrzeba jakości w każdej formacji. Realnych wzmocnień, przynajmniej gości na poziomie Małeckiego. Inaczej będziemy do ostatniej kolejki drżeć o utrzymanie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mąka to chyba dziś najwięcej strzałów oddał na bramkę. Lubię go jako piłkarza i życzę mu dobrze. Mam nadzieję, że niedługo będzie miał okazję zwieńczyć swoją karierę kontraktem w solidnej, zachodniej lidze.
Czuje obrzydzenie tym co zobaczyłem w trakcie minuty ciszy na cześć F. Macharskiego. Dużo tego, jak na jeden dzień... Wynik derbów odzwierciedla to, co się u nas dzieję. Może jeszcze kiedyś wrócimy do czołówki. Póki co, wszystkie znaki na niebie i ziemi zwiastują bagno... |
Uryga to też Wiślak z krwi i kości i nie jest mu obojętne, a wszyscy po nim jadą od najgorszych co się na gościu odbija.
Po przegranych derbach na Reymonta jako jeden z ostatnich wyszedł z szatni... i to prawie 2 h po meczu. |
Cytat:
Mączyński chce odejść i zapracował na to, żeby dano mu zgodę na transfer. Chyba nie ma sensu myśleć o nim jak o naszym piłkarzu, ale nawet gdyby został, nie jest gościem od kreacji. Może wspierać fajnie kreatora, ale sam, jako główny rozgrywający... To nie ma sensu. |
Boguski, Brożek , Załuska, Uryga, Cywka, Ondrasek, Sadlok, Pietrzak, Mójta, Miśkiewicz, Brlek, Głowacki- wszycy out nikt się nie nadaje do gry. Banda nieudaczników Emerytami i 3 ligowcami my nie jesteśmy w stanie nic wskórać. Rozgonić to na 4 wiatry, sprowadzić nowych piłkarzy!!!! Jeszcze Zachara out. Mały i Mąka mogą zostać reszta out!!!!
|
Cytat:
|
Wdowczyk TOP trenerow? To dlaczego jesteśmy, tam gdzie jesteśmy?:D
|
Cytat:
|
Alan Uryga rozegrał w Wiśle 74 spotkania (wg 90minut.pl), nie pamiętam ani jednego, w którym nie byłby jednym z najsłabszych na boisku! Jakie on ma piłkarskie atuty? Przegląd pola? Strzał? Drybling? Ustawianie się? Grę głową? Odbiór? 6 razy nie!
Do jakichś tam u reprezentacji jest czy był powoływany, bo jest duży i ograny w e klapie. No i dlatego, że nie ma lepszych. A u nas gra w e klapie dlatego, że jest duży i ograny w jakichś tam u reprezentacjach. No i dlatego, że nie ma lepszych. A chłopak nie nadaje się do zawodowej piłki nożnej i skończy jak Daniel Brud albo Mateusz Kowalski, choćby się nie wiem jak starał. Tak że tego, to pięknie, że on jest wiślakiem z krwi i kości, zostawia zdrowie na stadionie i kocha ten klub jak własną matkę. Skoro to są jego główne zalety, to najlepiej nadaje się na ultrasa. Piłki lepiej żeby jednak nie dotykał. |
Informacje o zarzutach właściciela,nie usznowanie minuty ciszy dla kardynała Macharskiego,porażka w derbach.Co za dzień.
|
To co zrobiła ta banda półgłówków w czasie minuty ciszy to kpina. Idioci są mocni w japie jak nikt się nie odzywa. No po prostu brawo! Pewnie po meczu poszli na piwo, śmiejąc się do rozpuku: Ale żeśmy pany zaśpiewali, haha. Po prostu żenujące. Już myślałem, że po tej śmiesznej zgodzie ze śmierdzielami większego wstydu nam karki nie przyniosą, a tu takie bydło...
Co do meczu, jestem w szoku, że tyle ludzi na tym forum potrafi ot tak przejść nad tym wynikiem do porządku dziennego... 0 zaangażowania, Pietrzak do wypie.rdolenia, zanim puścił przy pierwszej akcji Wójcika, powinien mu upier.dolić nogę. Tak powinny wyglądać derby, nie pedalskie macanie, żeby później ładnie wyglądać na instagramie... |
Cytat:
Prawda jest też taka, że jedyny Polski trener z prawdziwego zdarzenia (i to jeszcze Wiślak ) jak na złość trenuje reprezentację :-P |
Z drugiej strony jakby na to nie patrzyć jest progres. Przegrywamy tylko jedną bramką!!! Czyli w następnym meczu będzie remis. Bilans musi wyjść na zero!!! Gdzie te wzmocnienia? Gdzie te minimum 5 transferów???
|
Spokojnie widzę, że niektórzy mają problem ze zrozumieniem piłki nożnej. Wczoraj Pietrzak akurat zaprezentował się bardzo fajnie i daje on nadzieje na przyszłość.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl