Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Zabawy statystyką, czyli czy możliwe jest ... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9596)

Szajba_ 19.03.2016 17:37

jak na razie jeden dzisiejszy mecz "pod nas"
Podbeskidzie 0 vs 0 Górnik.

Karherop 19.03.2016 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1435224)
Teraz WKS musi wygrać z Ruchem bo wtedy będzie opcja minąć też i Ruch.
Ostatnia kolejka Lechia Ruch..

No co, trzeba wierzyć :)

Przed tą kolejką 90minut.pl dawało Wiśle 4% szans na pierwszą 8. Teraz zapewne szanse wzrosną, ale niestety nic już nie jest w naszych nogach:

wyniki pod nas
Śląsk - Ruch - wygrana Śląska
Górnik Łęczna - Zagłębie - wygrana Górnika
Lechia - Termalika - remis (lub wygrana Termaliki)

force93TS 19.03.2016 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1435175)
Spójrz jeszcze raz na tabelę - tutaj najlepszy byłby dla nas remis.

trzymać kciuki za terme oznacza żeby zdobyli ten punkt .na 3 nie mają tam szans

St Yabol 19.03.2016 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez force93TS (Post 1435230)
trzymać kciuki za terme oznacza żeby zdobyli ten punkt .na 3 nie mają tam szans

z Legią tez nie mieli

force93TS 19.03.2016 18:14

warto też dodać że lechia ma jeszcze mecz z legią , łęczna z żydami i maica , jaga z piastem. więc pare tych punktów potracą

force93TS 19.03.2016 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1435231)
z Legią tez nie mieli

ale grali u sb

Zotek 19.03.2016 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1435228)
ale niestety nic już nie jest w naszych nogach:

Jak to nic? z Ruchem i Zagłębiem samo się wygra?

Karherop 19.03.2016 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zotek (Post 1435235)
Jak to nic? z Ruchem i Zagłębiem samo się wygra?

Chodzi mi o to że nic już nie jest w naszych nogach w odniesieniu do pozostałych spotkań 28 kolejki.

St Yabol 19.03.2016 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez force93TS (Post 1435234)
ale grali u sb

Tylko, że mecze w Niecieczy są takie, że wystarczy jakaś lepsza ekipa kibicowska i już można stwierdzić, że przyjezdni grają u siebie.

radek2323 19.03.2016 19:57

Slask - Ruch 0-0

rafkur 19.03.2016 20:02

W sumie też obleci taki wynik. Idzie przegonić Ruch a Lechia pewnie w....... od Legii obskoczy.
Swoją drogą ten mecz to była katorga do oglądania.

manolo1906 19.03.2016 20:07

Jak Lechia wygra ,a wydaje mi się że tak się stanie to bedzie mogli tylko Jagę wyprzedzić.

1q2 19.03.2016 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 1435242)
Slask - Ruch 0-0

Taki wynik otwiera szanse na wyprzedzenie Chorzowian, z drugiej strony nie zapominajmy że na chwilę obecną mamy tylko 2 punkty przewagi nad miejscem spadkowym, uwzględniając podział punktów
Swoją drogą, sytuacja w tabeli pokazuje jak świetną decyzją było wprowadzenie takiego systemu rozgrywek, szkoda że raczej długo się on nie utrzyma.

Karherop 19.03.2016 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1435243)
W sumie też obleci taki wynik. Idzie przegonić Ruch a Lechia pewnie w....... od Legii obskoczy.
Swoją drogą ten mecz to była katorga do oglądania.

Obyśmy byli w sytuacji, że wynik ostatniego mecz Lechii z Ruchem będzie dla nas bez znaczenia w kontekście awansu, by jednak tak było to jutro Lechia powinna zremisować z Termaliką. Jeśli tak się stanie to szanse na awans są naprawdę realne.

wg mnie kluczowe spotkania do naszego awansu to:

a) obie nasze wygrane - wymóg konieczny
b) wygrana Legii z Lechia
c) max 3 punkty w ost 2 meczach Jagii (grają m.in. z Piastem na wyjeździe)
d) zdobycie max 6 pkt przez Termalike w ost. 3 spotkaniach

manolo1906 19.03.2016 20:19

Obstawiam na koniec.
7.Lechia 39 pkt
8.Wisła 38 pkt
9.Ruch 38 pkt
10.Jaga 38 pkt.

Oby....

manolo1906 19.03.2016 20:23

pkt c najważniejszy i oczywiście a

Wojtas 19.03.2016 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1435250)
Obyśmy byli w sytuacji, że wynik ostatniego mecz Lechii z Ruchem będzie dla nas bez znaczenia w kontekście awansu, by jednak tak było to jutro Lechia powinna zremisować z Termaliką. Jeśli tak się stanie to szanse na awans są naprawdę realne.

wg mnie kluczowe spotkania do naszego awansu to:

a) obie nasze wygrane - wymóg konieczny
b) wygrana Legii z Lechia
c) max 3 punkty w ost 2 meczach Jagii (grają m.in. z Piastem na wyjeździe)
d) zdobycie max 6 pkt przez Termalike w ost. 3 spotkaniach

troche duzo tego XD

w kazdym razie wazne ze MY wygladamy lepiej i gramy LEPIEJ.

Pewne błedy zostalły poplenione duzo wczesniej (Pawłowski trenerem....wtf???? ja sie cigale pytam ),i teraz tak naprade placimy za to.Czy zapłacimy to sie okaze.

A moze pare meczow w grupie spadkowej nam cos uswiadomi?

crazykaro 19.03.2016 20:29

Zeby nie było tak, że zabraknie nam tego jednego pkt zabranego na początku.

Karherop 19.03.2016 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1435253)
troche duzo tego XD

w kazdym razie wazne ze MY wygladamy lepiej i gramy LEPIEJ.

e tam dużo

teoretycznie i... 4 punkty w ostatnich 2 meczach mogą nam dać awans, ale to już s-f
tak jak i teoretycznie Zagłębie może przegrać ostatnie 3 spotkania i lądujemy na 6 miejscu po 30 kolejce XD

Najbardziej się w zasadzie boję że Lechia wygra z Termaliką i w ostatnim meczu z Ruchem obu ekipom wystarczy remis do awansu, wtedy pozamiatane.

Reszta jest całkiem realna.

crazykaro 19.03.2016 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1435256)
e tam dużo
Najbardziej się w zasadzie boję że Lechia wygra z Termaliką i w ostatnim meczu z Ruchem obu ekipom wystarczy remis do awansu, wtedy pozamiatane.

No to Lechia będzie miała 37pkt bo nie wierzę że z Legią choćby zremisują

Wojtas 19.03.2016 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1435256)
e tam dużo

teoretycznie i... 4 punkty w ostatnich 2 meczach mogą nam dać awans, ale to już s-f
tak jak i teoretycznie Zagłębie może przegrać ostatnie 3 spotkania i lądujemy na 6 miejscu po 30 kolejce XD

poprostu z tego wynika ze jest masa kombinacjii wynikow na ktore nie mamy zadnego wplywu....

A jak z szansami ze wygrywamy z Ruchem i Lubinem(bez innych wynikow) i jestesmy w ósemce...duze?

manolo1906 19.03.2016 20:41

Lechia przy zwyciestwie z TBB , porażka w Warszawie i remis Ruchem ma 37 pkt

Blaszczu16 19.03.2016 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1435257)

Dlatego z Ruchem Lechia bedzie musiala wygrac. obstawiam ze wejdzie Lechia z Wisla kosztem Jagi i Ruchu.

funkykoval 19.03.2016 20:51

Jak Lechia zremisujemy z TT a my wygramy na wyjezdzie z Ruchem to uwierzę w szanse na awans do pierwszej ósemki. Na dzisiaj lepiej się nie podniecać bo już nie ra z w tym jak i w poprzednim sezonie liczyłem na puchary 4 miejsce etc. a efekty zawsze były odwrotne. Cieszmy się z 2 kolejnych wygranych meczy, bo nie pamietam kiedy to się nam ostatnio udało. Wygrane 4 kolejne mecze to chyba w ostatnim sezonie mistrzowskim z Maskantem po wygranych na żydowskiej ziemi po bramce muzulmanina

R33 19.03.2016 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1435261)
Cieszmy się z 2 kolejnych wygranych meczy, bo nie pamietam kiedy to się nam ostatnio udało. Wygrane 4 kolejne mecze to chyba w ostatnim sezonie mistrzowskim z Maskantem po wygranych na żydowskiej ziemi po bramce muzulmanina

Seria 2 zwycięstw z rzędu w lidze ostatnio była w sezonie 2014/15 w kolejce 12 i 13. W tym samym również była seria 4 zwycięstw z rzędu w kolejkach 5-8. Tak więc w sumie nie tak dawno. :D

arti 19.03.2016 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1435257)

Handlują między sobą piłkarzami = mają dobre relacje = może być różnie:(
Dla LW pół pkt w te czy wewte to bez różnicy... Piast i tak im może skoczyć, a reszta daleko z tyłu:(

markowywislak 19.03.2016 23:41

Przed tą kolejką mówiłem sobie ze musimy wygrać punkty stracić musi korona,podbeskidzie,ruch,oraz... ze Lechia zremisuje z termalica. Jeżeli tak będzie to 2 zwycięstwa dają nam pierwsza 8

force93TS 20.03.2016 01:11

najważniejsze żeby Lechia straciła punkty . przy naszych ewentualnych 6 oni mogą zdobyć max 4 . i tyle w temacie
Z kim oni to zgubią to już nas mało powinno obchodzić. Druga opcja jest taka że my pokonamy ruch i nasi przyjaciele go też. Jaga według mnie się już nie liczy są ewidentnie w dołku a mają dwa ciężkie mecze więc 4 punktów raczej nie przywiozą.
Reasumując Wygrajmy te dwa mecze a powinno być dobrze

Bene Nati 20.03.2016 09:28

Coś mi się wydaje, że temat będzie do zamknięcia po meczu z Ruchem.

Obym się mylił.

PlayLikeAPro 20.03.2016 11:52

Po jadze też miał być. Na naszą niekorzyść będzie teraz przerwa reprezentacyjna. Moim zdaniem lepiej by było grac z ruchem na fali piątkowego zwycięstwa a nie dwa tygodnie później.

Jutro ktoś mądry z 90minut policzy ile mamy szans. Ale tak naprawdę wygrajmy po prostu dwa pozostałe mecze, mi to wystarczy żeby zapomnieć o wizji spadku.

Lukasz 20.03.2016 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlayLikeAPro (Post 1435319)
..... tak naprawdę wygrajmy po prostu dwa pozostałe mecze, mi to wystarczy żeby zapomnieć o wizji spadku.

Dokładnie. Najważniejsze aby dalej punktować i oddalić wizję spadku.

Obiektywnie rzecz biorąc górna 8-ka nam się nie należy ale... sercem i solą sportu jest 'wiadro szczęścia' bez którego byłby suchą statystyką. Trzymam więc kciuki za najbliższe zwycięstwo, krok w kierunku cudu.

gaudi10 20.03.2016 12:46

Na chwilę obecną mamy 4 atak i 2 drugą obronę w lidze co powinno dać jakieś 3,4 miejsce.
Gdyby zamienić porażki na zwycięstwa to już by było 6 miejsce z możliwością ataku podium.
Jednak spokojnie z tymi rozważaniami bo dopiero co mieliśmy 11 meczów bez wygranej a teraz marzymy o 4 zwycięstwach z rzędu. Chociaż wiara umiera ostatnia .

MłodePokolenie 20.03.2016 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez force93TS (Post 1435294)
najważniejsze żeby Lechia straciła punkty . przy naszych ewentualnych 6 oni mogą zdobyć max 4 . i tyle w temacie
Z kim oni to zgubią to już nas mało powinno obchodzić. Druga opcja jest taka że my pokonamy ruch i nasi przyjaciele go też. Jaga według mnie się już nie liczy są ewidentnie w dołku a mają dwa ciężkie mecze więc 4 punktów raczej nie przywiozą.
Reasumując Wygrajmy te dwa mecze a powinno być dobrze

Ja nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak czy z wami? :shock: Ja jakoś nie potrafię życzyć Lechii czy Śląskowi potknięcia bo nam by to pasowało patrząc na tabelę. Lechia nie gra o pietruche. Im tez potrzebne punkty bo także walczą o grupę mistrzowską. I mocno liczę, że się do niej załapią.

Jak dla mnie jest to takie niesmaczne.

whitestar1990 20.03.2016 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MłodePokolenie (Post 1435337)
Ja nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak czy z wami? :shock: Ja jakoś nie potrafię życzyć Lechii czy Śląskowi potknięcia bo nam by to pasowało patrząc na tabelę. Lechia nie gra o pietruche. Im tez potrzebne punkty bo także walczą o grupę mistrzowską. I mocno liczę, że się do niej załapią.

W lidze gra Wisła i 15 innych zespołów. Żaden z tych 15 zespołów nie chciałby spaść a kibice woleliby aby zleciał inny zespół. Nie ma sentymentów.

anthony09 20.03.2016 13:55

A jak wyglądałaby tabela gdybyśmy my, Ruch, Jagiellonia i Lechia mielibyśmy po 38 pkt-ów?

KrajanTSW 20.03.2016 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez whitestar1990 (Post 1435342)
W lidze gra Wisła i 15 innych zespołów. Żaden z tych 15 zespołów nie chciałby spaść a kibice woleliby aby zleciał inny zespół. Nie ma sentymentów.

Źle powiedziane, oczywiście trzeba życzyć im jak najlepiej ale nie w sytuacji kiedy walczymy o to samo

St Yabol 20.03.2016 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1435343)
A jak wyglądałaby tabela gdybyśmy my, Ruch, Jagiellonia i Lechia mielibyśmy po 38 pkt-ów?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regulamin ekstraklasy
. liczba zdobytych punktów w spotkaniach między tymi drużynami, b. przy równej liczbie punktów korzystniejsza różnica między zdobytymi i utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn,
c. przy dalszej równości, według obowiązującej reguły UEFA, że bramki strzelone na wyjeździe liczone są „podwójnie,” korzystniejsza różnica między zdobytymi i utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn,
d. przy dalszej równości, korzystniejsza różnica bramek we wszystkich spotkaniach w rundzie zasadniczej,
e. przy dalszej równości, większa liczba bramek zdobytych we wszystkich spotkaniach w rundzie zasadniczej,
f. przy dalszej równości, wyższe miejsce w klasyfikacji Fair Play po rundzie zasadniczej sezonu 2013/2014,
g. przy dalszej równości, losowanie przeprowadzone przez Departament Logistyki Rozgrywek Ekstraklasy SA.
- przy więcej niż dwóch zespołach:
a. liczba zdobytych punktów w spotkaniach między tymi drużynami,
b. przy równej liczbie punktów korzystniejsza różnica między zdobytymi i utraconymi bramkami w spotkaniach tych drużyn,
c. przy dalszej równości, większa liczba bramek zdobytych w spotkaniach tych drużyn,
d. przy dalszej równości, korzystniejsza różnica bramek we wszystkich spotkaniach w rundzie zasadniczej,
e. przy dalszej równości, większa liczba bramek zdobytych we wszystkich spotkaniach w rundzie zasadniczej,
f. przy dalszej równości, wyższe miejsce w klasyfikacji Fair Play po rundzie zasadniczej sezonu 2013/2014,
g. przy dalszej równości, losowanie przeprowadzone przez Departament Logistyki Rozgrywek Ekstraklasy SA

Więc o ile dobrze pamiętam to:

Lechia była by przed Wisła, Jagiellonia

Wisła przed Jagiellonia
Jagiellonia przed ruchem
Stan na tą chwile, ważne mecze to:
Wisła - Ruch
Lechia - Ruch

I pewnie przy tylu drużynach które maja tyle samo punktów i różne wyniki między sobą będą brali pod uwage bilans bramek w ogóle jeśli dobrze rozumiem.

PiVoSH92 20.03.2016 15:00

Generalnie jeśli 2 zespoły mają tyle samo punktów, to dwumecz się liczy, a jeśli więcej to mała tabela między tymi zespołami.

Yggdrasil 20.03.2016 16:21

Do przerwy zagłebie 1-0 łęczna ..lechia 1-0 termalica
Jak dobrze liczę, to jeżeli tak skończą się te mecze, to zagłębie (a co za tym idzie 6ste miejsce) poza naszym zasięgiem.
W grze o "awans" pozostają realnie 4 ekipy
Ruch
Lechia
Jaga
Wisła

rafkur 20.03.2016 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MłodePokolenie (Post 1435337)

Źle to ja mogę życzyć dwóm klubom: C i L.
Natomiast przede wszystkim skupiam się na życzeniu dobrze Wiśle. Jeżeli wyższą pozycję w tabeli mogą zapewnić porażki Lechii czy Śląska to nie mam wątpliwości. Inny przykład - znajdziemy się razem w grupie spadkowej. Jaki będziesz miał stosunek do wyniku meczu?

PS Biorąc pod uwagę sentymenty to przypominam, że bardzo niedawno temu Jaga nie była ....ą a ichni kibice byli "braćmi". Zostawmy tego typu dylematy naiwnym.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl