Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dariusz Wdowczyk byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9595)

fialo 13.03.2016 14:24

Widzę problem. I też mi się to kurewsko nie podoba. Ale żadni piłkarze nie są od tego, żeby w jakikolwiek sposób protestować, odmawiać treningów to jest jakiś totalny absurd.

Wdowczyk to nie jest totalnie gość z mojej bjaki wolałbym, żeby trzymał się z dala od Wisły. Ale gadanie, ze niektórzy woleliby spadek ze Smudą, to to juz jest odlot i to ciężki.

Teraz nie możemy odpuścić pamiętajcie i kupujcie bilety na Jagę. Ciężkie czasy.

rafalek 13.03.2016 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arbuz (Post 1434056)
Nie bronie Wdowczyka ale kontrakt dostal tylko do konca sezonu wiec z mojej strony niech wykaze sie sportowo i pokaze czy potrafi zrobic wynik. Gosc charakter ma przeszlosc zgadza sie bardzo zla i sam nigdy bym niepomyslal ze klub go zatrudni.

Do końca sezonu 2016/2017. Więc jeszcze rok.

arbuz 13.03.2016 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1434059)
Widzę problem. I też mi się to kurewsko nie podoba. Ale żadni piłkarze nie są od tego, żeby w jakikolwiek sposób protestować, odmawiać treningów to jest jakiś totalny absurd.

Wdowczyk to nie jest totalnie gość z mojej bjaki wolałbym, żeby trzymał się z dala od Wisły. Ale gadanie, ze niektórzy woleliby spadek ze Smudą, to to juz jest odlot i to ciężki.

Teraz nie możemy odpuścić pamiętajcie i kupujcie bilety na Jagę. Ciężkie czasy.

Dobrze powiedziane.... niestety czesc osob w ciezkich i trudnych chwilach lubi odpuszczac a to wlasnie w takich momentach wychodzi kto ma jaja. Jak jest dobrze i latwo to kazdy potrafi...

Festence 13.03.2016 14:35

Brak mi słów...

Jedyny sens, jaki w tym widzę, to fakt, że Wdowczyk ma kontakty...

Kto wpadł na taki pomysł???

mitmichael 13.03.2016 14:36

Komentarz z facebooka - moze zatrudnili Wdowczyka bo wiedza, ze sportowo sie nie utrzymaja to moze on cos załatwi. Dajac mu posade narazamy sie własnie na takie komentarze.

siemstein 13.03.2016 14:40

To wygląda jakby go zatrudnili na sztukę...

Mateusz Wis 13.03.2016 14:41

Nie ważne kto, ważne żeby było utrzymanie.

arth_ur 13.03.2016 14:41

Zatrudnienie Wdowczyka trzeba podziękować tym co jebali Smude.

serek.c2 13.03.2016 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 1434067)
Zatrudnienie Wdowczyka trzeba podziękować tym co jebali Smude.

O kurcze, jak na to wpadłeś? A może za Wdowczyka podziękujemy tym, co chcieli zwolnienia Moskala?

arbuz 13.03.2016 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1434068)
O kurcze, jak na to wpadłeś? A może za Wdowczyka podziękujemy tym, co chcieli zwolnienia Moskala?

Kolega wyzej chcial powiedziec ze glos przeciwko Smudzie byl tylko czescia kibicow i to zdecydownaie mniejszej czesci...

yoda79 13.03.2016 14:46

Kompromitacja. Nie wiem czy była większa od 20 lat.

wiesniak842 13.03.2016 14:46

Podobnie jak w przypadku Pawlowskiego - odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu. Niestety.

Griszka30KR 13.03.2016 14:47

No niektórzy piłkarze tez sie już cieszą.....

https://pbs.twimg.com/media/CdbbaDrWwAIuARJ.jpg:large

Elefant 13.03.2016 14:48

Od czasu pamiętnego 0:6 nikt tak ze środka klubu nie napluł na kibiców i tradycje Wisły.
Facet skazany za korupcje, facet który ustawiał mecze przeciwko Wiśle...

Trzeba jednak pamiętać, że Dariusz W. to tylko epizod w historii Wisły. Wstydliwy, nawet bardzo, ale były czasy, że struktury klubu były daleko bardziej obce kibicom niż teraz.

Dlatego wszelkie życzenia spadku itd są bez sensu. To nie Dariusz W. spadnie tylko Wisła.

Sportowo nawet nie rozważam co on umie i może. Byle Wisła się utrzymała.
Nawet jak wejdzie za rok do LM to dla mnie na ławce trenerskiej będzie pusta przestrzeń.

serek.c2 13.03.2016 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arbuz (Post 1434069)
Kolega wyzej chcial powiedziec ze glos przeciwko Smudzie byl tylko czescia kibicow i to zdecydownaie mniejszej czesci...

Jakieś badania robiłeś, ankiety?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1434072)
No niektórzy piłkarze tez sie już cieszą.....

Małecki mimo tego zdarzenia za Wdowczyka w Pogoni grał całkiem sporo.

emjot 13.03.2016 14:50

http://www.tportal.hr/sport/nogomet/...rcegovine.html

w temacie niedoszły Chorwat trener Wisły

TSWthedues 13.03.2016 14:50

https://www.youtube.com/watch?v=w4ni...ature=youtu.be

"...Na rozstaju dróg stoi Dariusz W. on wskaże Ci drogę..."

Rafal-SWL 13.03.2016 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arbuz (Post 1434056)
Nie bronie Wdowczyka ale kontrakt dostal tylko do konca sezonu wiec z mojej strony niech wykaze sie sportowo i pokaze czy potrafi zrobic wynik. Gosc charakter ma przeszlosc zgadza sie bardzo zla i sam nigdy bym niepomyslal ze klub go zatrudni.

Z drużyną Wisły trener Wdowczyk związał się umową do końca sezonu 2016/2017. nie 15/16

Mam tylko nadzieje że nikt nie wpadnie na pomysł aby bojkotować mecze... szczerze liczę na ostre stanowisko SKWK i jakiś mądry sposób pokazania co o tym myślimy. Nie zapominajcie że Wisła to MY, i kurva nie możemy się teraz odwrócić od piłkarzy! niech się spokojnie utrzymają a potem musimy wywrzeć presję na klubie i pozbyć się Kapki, Wdowczyka i całej tej bandy! co do Dunina to bym się wstrzymał z pociskami w jego kierunku

ociec Ciemka 13.03.2016 14:52

Ja to podziękowałbym tym, którzy zwolnili Maaskanta :)

sergio 13.03.2016 14:55

Tak na spokojnie to podstawową rzeczą jaką musimy zrobić, aby powoli odbijać się od dna to eliminacja jebanych kretów i sabotażystów działających w klubie.

SZOK

regan 13.03.2016 14:55

Jedyny pozytyw tej decyzji jest taki - Boss ma kasę :D

tofik 13.03.2016 14:55

Cupiał przez swoje decyzje teraz jest zmuszony zaprzedać własne zasady i zatrudnić trenera skompromitowanego korupcją. No i zdesperowanego, bo tylko tacy zechcą dla niego pracować.

Griszka30KR 13.03.2016 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1434074)
Jakieś badania robiłeś, ankiety?

Małecki mimo tego zdarzenia za Wdowczyka w Pogoni grał całkiem sporo.

Nie musiał robić ,wystarczyło pocztac np.forum....Ale jeżeli to ma załagodzic to wina rozkłada sie na obie strony.

Do tematu.Ponoć Wdowczyk ma kontrakt uwarunkowany utrzymaniem w Ekstraklasie,a ja w Jego przypadku uwarunkowałbym wejsciem do pierwszej ósemki.... :P

Lechista69 13.03.2016 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arbuz (Post 1434069)

mniejszej ale decyzyjnej, tej która mówi że tak ma być więc tak będzie. :alleluja:

dla mnie to duzy blad bo jednak smuda czasem czynil cuda a wdowczyk.. kiedy on cos powaznego w pilce gral ?? pogon? nie sadze.

Ajax 13.03.2016 14:58

No to się nazywa mieć nosa chyba założę konto na twitterze.

Szczerze współczuje tym którzy wierzyli w Jurcicia:)

regan 13.03.2016 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1434082)
Nie musiał robić ,wystarczyło pocztac np.forum....Ale jeżeli to ma załagodzic to wina rozkłada sie na obie strony.

Do tematu.Ponoć Wdowczyk ma kontrakt uwarunkowany utrzymaniem w Ekstraklasie,a ja w Jego przypadku uwarunkowałbym wejsciem do pierwszej ósemki.... :P

No nie musiał, wystarczyło zrobić rekonesans po plusach i minusach na wislaportal :D

Dobrze, że nie ma demokracji w klubach piłkarkich, bo dawno bylibyśmy na dnie...

kopaczoholik 13.03.2016 15:00

a miało być tak pieknię... :(

https://www.youtube.com/watch?v=fMt6RPvD4Ms

s1mone 13.03.2016 15:02

Ja nie jestem naiwniakiem, wiem jak to wyglądało w niższych ligach, jak się nie zapłaciło chociażby za równe sędziowanie to nie było szans na awans w żadnym wypadku. Z resztą mam akurat wgląd od wewnątrz z pozycji klubu, który o taki awans się starał i walczył ze sraksą i kolporterem (dodam, że czysto). Bliska osoba była na wysokim szczeblu w klubie który walczył o awans wtedy stara III liga (teraz II). Najpierw sraksa zrobiła awans walcząc z kolporterem, to goście z Kielc się wkurzyli i zrobili to samo w następnym sezonie. Generalnie dzięki czarnym nie było podejścia do jednych i drugich nawet jak się było dużo lepszym piłkarsko zespołem.

Ja osobiście mam mocno mieszanie uczucia, bo widmo spadku się oddaliło - Wdowczyk to dobry trener. Zdaję sobie sprawę, że każdy kto trenował kluby, które awansowały w niższych ligach w tamtych czasach musi być w jakimś stopniu umoczony. Podobnie patrzę na osobę Cupiała, który jakby nie było zrobił swój majątek w czasach, w których bez układów nie dało się tego osiągnąć. Niektórzy ludzie naprawdę potrafią być naiwni. Gość swoje odsiedział, w przeciwieństwie do wielu innych, którym nie stała się wtedy krzywda.

Z drugiej strony nie wierzę, że nie dało się wybrać gościa, który jednak nie ma takiej złej prasy i nie siedział za korupcję z podobnym warsztatem. Jeśli nas utrzyma będę mu wdzięczny. Ma szansę pokazać, że potrafi trenować a nie tylko dzwonić. Z drugiej strony smród zawsze będzie się ciągnął za nim niestety. Zawsze.

Dodam jeszcze, że jak czytam wypowiedzi niektórych to mam wrażenie, że żyli w innym kraju albo są za młodzi, żeby pamiętać jak to wyglądało w czasach przeszłych. Życie nie jest biało czarne, ludzie tym bardziej. Są tylko odcienie szarości o różnej głębi.

wolfu 13.03.2016 15:08

I teraz nie wiem, czy w kolejnej grafice przedmeczowej jako trener pisać "Dariusz W." czy Dariusz Wdowczyk...

ferrekin 13.03.2016 15:10

"na rozstaju dróg stoi Dariusz W on wskażę Ci drogę jejeje! (...)"

ja nawet nie wiem co powiedzieć, bo wybór Pawłowskiego na naszego trenera to była już kpina :D
ten drugi czarodziej to trener którego nie lubię i nie ze względu na jego korupcję,
a to że mu piłkarze wejdą na głowę jak chcą, Małecki, Robak, Janukiewicz,
i to że jest marnym trenerem

oby Darek coś miał na Kapkę,
bo jak mu nie pójdzie to go wypie*rdolą, a Wdowiec na rozchodne palnie dwa słówka za dużo o Kapce i po baletach w zarządzie,
może dzięki temu wróci kiedyś normalność gdyż beton na górze będzie się kruszył, może...ciężko w to uwierzyć póki co :)

czaro 13.03.2016 15:11

Wstyd, hańba, kompromitacja, żenada. Skoro już naprawdę nie mieli pomysłu na nikogo nowego, powinni byli z karuzeli zdjąć Kociana, który uratował swojego czasu przed spadkiem Ruch Chorzów. Wzięli koleżkę, który ustawiał mecze przeciw Wiśle, prowadził chyba wszystkich naszych najważniejszych rywali.

Facet w piątek jeszcze skreślił Wisłę w walce o utrzymanie, a dziś zgodził się ją prowadzić. Czyli podejście jest jasne - nie wierzę w utrzymanie, ale pieniądze za pracę bez sensu chętnie wezmę. Albo na odwrót: utrzymanie jest możliwe, ale ponieważ nikt mi wtedy nie płacił, to krytykowałem bez podstaw.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 1434041)
Oczekiwałbym, że piłkarze pokroju Głowackiego, Małeckiego i Brożka zbojkotują wybór nowego trenera i nie stawią się na organizowanych przez niego treningach.

Widzę, że nie tylko w klubie pożegnali się z rozumem.

Edit: od strony sportowej Wdowiec to jest taki trener od nowej miotły. Przychodzi, przez pół rundy wygrywa, a potem wtopa za wtopą i wylotka z klubu.

krzaq12 13.03.2016 15:20

Jak donoszą bośniackie media Jurcić dostał ofertę od NK Sarajewo i postanowił ją przyjąć, wygląda więc, że jednak nie Wisła zawiniła, a przynajmniej tak to wygląda-prawdy zapewne całej już nie poznamy.

Patrząc na wybór trenera, nie jestem zadowolony, ba jestem zły, zażenowany z wiadomo jakich względów.
Gdyby jednak nie był skorumpowany, to ta kandydatura byłaby sensowna, Pogoń poukładał, zrobił niezły wynik, jako trener wydaje się lepszy niż Kocian, czy Pawłowski.

Gdyby to zależało ode mnie nie zatrudniłbym go, natomiast odwracanie się od klubu teraz byłoby złe, jesteście dla Wisły, czy zarządu. Owszem w nim pracują ludzi, którzy dawno powinni się ze swoim stanowiskiem pożegnać, ale trwają dalej i chu... im.

Wisła to MY!!!!!!

alkoholik 13.03.2016 15:21

Wszyscy dobrze wiemy że został tylko dlatego że był najtańszy.

Arleton 13.03.2016 15:24

No i SKWK nie chciało Smudy to Cupiał pokazał kto tu rządzi i zatrudnił Wdowczyka :D

Parodia

WISŁAZWE 13.03.2016 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arleton (Post 1434094)
No i SKWK nie chciało Smudy to Cupiał pokazał kto tu rządzi i zatrudnił Wdowczyka :D

Parodia

Rosół z dodatkiem wódki?

speedfashion 13.03.2016 15:30

To od jutra wygrywamy!

A w lipcu CBA. ;-)

mgl 13.03.2016 15:32

Czego się spodziewaliście, zarząd nie mógł zatrudnić normalnego trenera jak Jurcić, przecież Wisła Kraków to historia która nie pozwala na przeciętność...

rafalek 13.03.2016 15:34

Chyba jednak to hasełko marketingowe trzeba zmienić na - "Wisła Kraków to historia, która nie pozwala na normalność".

Paweł 13.03.2016 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mgl (Post 1434097)
Czego się spodziewaliście, zarząd nie mógł zatrudnić normalnego trenera jak Jurcić, przecież Wisła Kraków to historia która nie pozwala na przeciętność...

I to by się właśnie zgadzało, wycięli numer nieprzeciętny :-/

TSWthedues 13.03.2016 15:42

Polecam zobaczyć wywiad (niby szczery) z Dariuszem W.
cz.1
https://www.youtube.com/watch?v=VtVqaGV5_VU

cz.2
https://www.youtube.com/watch?v=ophNGxNwp5Q

Na pytanie czy był Pan częścią tego systemu czy też ofiarą, nasz "treneiro" odpowiada a jakże OFIARĄ! Mimo, iż wcześniej twierdził, że dobrowolnie do tej karuzeli przystąpili :/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl