![]() |
Smuda to słaby wybór, bo żaden trener nie podpisze kontraktu na 3 miesiące tylko po to by nas uratować. A za rok na wiosne znów to samo 4 mecze na wiosne przegrane bo Smuda źle przygotował.
Moskal w życiu nie przyjdzie. Ale na bank to bedzie ktoś z polski i niestety podobny poziom do Pawłoskiego. (oby nie) A z takim przygotowaniem to tylko liczyś na cud i szczęcście (którego nie ma) |
Bogdan Zając !!!
Jego nam trzeba. Mozę dalej być asystentem Nawałki w kadrze do mistrzostw. |
Mam dziwne przeczucie, że nie mamy złamanego grosza na nowego trenera.
Będzie Broniszewski. |
Cytat:
|
Dla mnie Skorza byłby odpowiedni. Lubie goscia, załowałem, ze odszedł. Kto wie gdzie bysmy teraz byli gdyby Cupiał był bardziej cierpliwy. Ale bardzo prawdopodobne, ze do konca sezonu Broniszewski bedzie prowadził druzyne. Nic nie da sciagniecie kolejnego trenera, piłkarze sa zle przygotowani przez Pawłowskiego i z tym sie juz nic nie da zrobic. Za mało czasu a miedzy kolejkami długo sie nie czeka.
|
Rozumiem, że z Pawłowskim odchodzą ludzie, którzy go zatrudnili??
A co do następnego trenera, to nie ma zbyt wielu ciekawych nazwisk dostępnych na rynku. Skorża, ewentualnie Rumak, ale tu i tak trzeba najpierw przygotować zespół do rundy finałowej. |
Cytat:
A pomysł z Broniszewskim do końca sezonu jest drogą donikąd. |
Broniszewski do końca i szukanie trenera? Nie no niektórzy chyba sobie nie zdają sprawy z naszej sytuacji.. Za 3 miesiące może już nie być co zbierać. Tu trzeba natychmiast działać, wyskakiwać z kasy na kogoś kto będzie chciał tu przyjść i ratować ligę. I trzeba sie liczyć z dużym wydatkiem, żeby nakłonić kogoś z renomą teraz.
|
MOSKAL lub ew. Skorża
|
Byle kogo byle by utrzymał zespół. Są zrobione obiecujące transfery, w lecie coś się dokupi tak by w nowym sezonie Nawałka mógł z impetem rozpocząć marsz po Mistrzostwo Polski.
|
Broń boże byle kogo... Wydać kasę i dać dobrego trenera i zaufanie 100%
|
Jak przyjdzie wymagający trener to na 100% szatnia zrobi spadek bo po cholerę mają się męczyć.
Wątpię czy ktoś w klubie konstruował kontrakty tak że po spadku będą zarabiać mniej. |
Tylko Cupiał na trenera.
W końcu wychodzi, że to on zna się najlepiej. |
Cytat:
|
Cytat:
|
No to Kubicki.
|
No dobrze ale rozwiążą i co dalej? Musisz wydać kasę na transfer + nowy kontrakt, albo wyłapywać szrot z kartą na ręku.
|
Cytat:
4 października 2007 został zatrzymany przez Centralne Biuro Antykorupcyjne w tzw. „sprawie COS”. 22 lipca 2008 zarząd Lechii Gdańsk zawiesił Dariusza Kubickiego w prawach trenera pierwszego zespołu seniorów, ponieważ szkoleniowiec odmówił podpisania specjalnego oświadczenia antykorupcyjnego. Cupiał takich ludzi skreśla odrazu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Moskal moim zdaniem największe szanse na poprawę. |
z Polski najlepszy były K . Moskal może Rumak , Skorża lub jakiś młody np. K .Lipecki ale wolałbym kogoś z zagranicy ...
|
Cytat:
|
Słabo to widzę. Z jednej strony dobrze że Tadka już nie ma. Osoba która go wytypowała w grudniu (zdaje się że to był Zdzisław) to powinna zapłacić odszkodowanie :)
Obawiam się jednak, że znowu wyciągną nam odgrzewany kotlet lub królika z kapelusza zamiast przemyślanego wyboru. |
"Na razie jest Broniszewski, który jako tymczasowy trener legitymuje się następującym dorobkiem: 0-1-6, 2:11 w golach. Mamy więc do czynienia ze strażakiem, który na akcję ratunkową wiezie kanister benzyny. "
Weszlo. |
Cytat:
|
Krew mnie zalewa jak czytam opinie o Rumaku i Skorży. Ciągłe powtarzanie tych samych błędów i ciągłe wplatywanie jednakowych trenerów do wszystkich kolejnych drużyn Ekstraklasy.
Tak, to na pewno jest dobry środek... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Że Kociana nikt nie wymienił?
|
Dobrze, ze Pawłowskiemu podziękowano ale czemu przejściowym trenerem zostaje znowu Broniszewski?!!! Jego bilans jest piorunujący w 4 meczach cztery porażki i zero strzelonych goli... nie mogli przywrócić na ławkę Smudy, któremu i tak musimy płacić... ?
Ciekawe kto zaryzykuje przyjście do nas... Jakby nie spojrzeć jest realna... szansa spadku do I ligi... Nie wiemy jak zawodnicy są przygotowani do reszty sezonu... ale narazie wyglada to fatalnie mają siłę grać do 60/70 minuty... A spadek z Wisłą z Eklapy honoru nie przyniesie... Oczywiście jest też szansa uratowania sezonu pasmem zwycięstw ale ktoś w to jeszcze wierzy poza Pawłowskim, którego własnie urlopowano? powinien wrócić Moskal (ale wątpie aby miał ochote) lub Smuda, który i tak u nas jest na liście płac... Skorżę traktuje jako żart... Kuchenki dalej nie mogą się ogarnąć po paśmie sukcesów pod wodzą Skorży... |
Proszę Was, nie ośmieszajcie się tymi nazwiskami... Na którym miejscu był Lech zanim wywalili z niego Skorżę?
Smuda? Rumak? B. Zając? Moskal? Poważnie? Wiśle jest potrzebny taki trener, na widok którego piłkarze powiedzą sobie: " Wow to jest gość o którym czytałem w gazetach ale nigdy nie marzyłem że poznam go na żywo" I nie musi to być trenerską gwiazdą z pierwszych stron gazet. Może jakiś znany piłkarz, zaczynający przygodę z trenerką? Tak jak kiedyś Petrescu? Ktoś kogo piłkarze będą szanować. Za to kim był i co osiągnął. Przy takim "no name" jak Rumak, Skorża czy cała wymieniana tu reszta to nie będzie im się chciało bardziej niż przy Pawłowskim. |
Cytat:
Z polskich kandydatów Bogdan Zając naprawdę brzmi najlogiczniej. Osobna kwestia, czy chciałby w ogóle tu przychodzić w roli strażaka, w sytuacji, gdy ma świetną posadę o boku Nawałki. |
Czy ktos moglby wyjasnic czemu Tarasieiwcza pogonili z innych klubow zawsze mialem wrazsnie ze chlop ogarnial.
|
mam wrażenie, że częśc kibiców nie ogarnia rzeczywistości, w której się znajdujemy...
więc przypominam, że: 1. grozi nam widmo spadku z Eklapy 2. mamy rozbitą i zle przygotowana do sezonu drużynę (chyba, ze jakims cudem odpalą)... 3. Właściciel zmienia trenerów jak rękawiczki, 4. Jeszcze nie dawno tonęliśmy w długach... (zabrano nam pkt z tego tytułu)... więc bez urazy ktory dobry trener zaryzykuje spadek z Wisłą Kraków?! Oczywiście mam świadomość, że tabela jest spłaszczona i spokojnie możemy awansować do pierwszej ósemki ale realnie rzecz patrząc będzie z tym problem... |
Hipoteza: problemem Naszego klubu to nie są piłkarze, trener ( bo tych wypierdzielają w momencie) ale to co się dzieje na samej górze - prezes i zarząd. Tam są jakieś czarne moce, jakiś lord Vader ( Kapka?), ja tego jeszcze nie ogarnąłem ale tam jest "zło" ( brak kompetencji, chciwość, głupota, małostkowość, brak wizji, profesjonalizmu, cierpliwości, podejścia)
Ja się pyta kto wpadł na pomysł zatrudnienia Pawłowskiego i czy poniesie tego konsekwencje ...? Przecież ten klub z rudny na rundę tonie.... tu nie chodzi już o piłkarzy, tylko o atmosferę w tym klubie, zaczynamy być pośmiewiskiem całej Polski, Cupiał zaczyna być jak Wojciechowski.... co się ludzie dzieje...? |
Cytat:
|
Co Wy macie z tym B. Zającem? Jakieś racjonalne argumenty?
Co on osiągnął jako TRENER? Jest asystentem SELEKCJONERA. Czym się różni trener od selekcjonera to chyba wiecie? |
Nasza sytuacja wygląda... i tak źle i tak niedobrze.
kto przyjdzie do Wisły zagrożonej spadkiem ? raczej nikt o dużych wymaganiach czy stać nas na kolejny eksperyment ? nie bo obudzimy się poza ekstraklasą weźmiemy dobrego wujka co poprawi morale ? to będą się głaskać po jajach i pieprzyć głupoty o tym, że w końcu odpalimy i żeby wygrać potrzeba nam zwycięstwa. tak wyglądała retoryka Teda.. kogoś kto przykręci śrubę ? piłkarze się obrażą i tak spadniemy. Powiem tak, z waszych komentarzy wysnuwa się właśnie taki obraz. Co nie zrobimy może być to fatalne w skutkach. Mimo wszystko nie zazdroszczę Duninowi. Bo w to bagno wpuścił nas prawdopodobnie nietykalny wiceprezes nadprezes a on teraz swoją decyzją może sprawić, że znikniemy z poważnego futbolu. Jeśli przyjeźdza do nas pbb albo łęczna i opowiadają o 3 pkt i o tym, że oni wiedzą, że my siadamy to przecież to jest dramat ! to już nie są żarty. pozostaje jedynie wierzyć, że jest hajs na trenera i tym razem nie będzie to samobój. |
Cuda wracają na ławkę.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl