Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [25 kolejka] Korona Kielce - WISŁA Kraków, 1 marca, godz 18. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9586)

fialo 01.03.2016 16:32

Przecież to musi być walkower dla nas. Klerychowskie dziewczęta nie potrafiły przygotować murawy, trudno 0:3, dziękujemy do widzenia. Nie jest to nagła śnieżyca, gdzie nie widać linii, tylko po prostu lata zaniedbań.

Albo robimy w miarę poważną piłkę w Polsce, albo może zamknijmy tę ligę, skoro po jednodniowym opadzie śniegu z deszczem nie da się grać. A grać by się nie dało także i bez tego opadu. W klubie powinni wnioskować o walkowera i tyle. Pojeby z Ekstraklasy przypierdalają się o wychodzenie 72 sekundy za późno na mecz, a nie potrafią rozwiązać problemu korony. W Bielsku, Gliwicach, Lubinie się będzie dało grać i ta tragiczna śnieżyca jednak ominie te miejscowości, tylko niestety nad jednym Klerychowem rozpętała się apokaliptyczna nawałnica, która zniszczyła ichniejsze pastwisko.

Odwołać się od decyzji o przełożeniu spotkania i po prostu wywalczyć walkowera, tu nie ma sentymentów.

mathis 01.03.2016 16:36

Przecież przez tydzień tam trawa nie odrośnie tutaj musi być walkower dla nas .

St Yabol 01.03.2016 17:00

Czas działa na naszą korzyść. Co do zwrotu kosztu dla kibiców jak najbardziej się zgadzam, ale tych co krzyczą o walkover to ciekawe co powiecie gdy Wiśle dojebia karę za sly stan murawy. Wiem że jeszcze trochę jej brakuje do takoego klepiska ale jej lata świetności już minęły i nie wrócą dopóki nie zostanie wymieniona.

fialo 01.03.2016 17:02

Wtedy bym powiedział walkower dla przeciwnika Wisły, skoro nie potrafimy przygotować płyty.

PiVoSH92 01.03.2016 17:03

Tyle, że mają wymienić do czerwca, gdy będzie grała repra. Piast też najprawdopodobniej dziś nie zagra, ta sama przyczyna...

St Yabol 01.03.2016 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1431821)
Wtedy bym powiedział walkower dla przeciwnika Wisły, skoro nie potrafimy przygotować płyty.

Być może, ale wydaje mi się że w większości Przypadków było by rzucanie ....ami na sędziów z Warszawy, cały PZPN, komisje ligi, ekstraklase i milony innych spraw tylko nie na to że murawa faktycznie jest chujowa.

AntyMod 01.03.2016 17:55

ja tez jestem za walkowerm bo -( oprocz oczywiscie faktu ze to kieleckie wiesniaki , a nam potrzeba punktow jak tlenu) - to juz recydywa , oczywiscie z silami natury czasem ciezko wygrac ale 2 raz z rzedu ??? 10 dni temu skandalem bylo to ze mecz z Lechia sie odbyl - powiedzmy, hmm zdarza sie - ale przez 10 dni nikt sie tam skutecznie tym nie zajal - ba wrecz jest jeszcze gorzej - za taka recydywe w ciagu 10 dni dawalbym walkowery- to bylby szybki sposob na jakies reakcje w tym kierunku - a tak to sobie do czerwca na tym pastwisku beda hasac kieleckie cwoki i ewentualnie przekladac mecze , w sumie to nawet sposob na zespoly grajace technicznie miec takie oranisko - jakie miasto - taki stadion i murawa- ogolnie rzecz biorac wiocha w huj .... po wykopkach z Lechia powinna byc decyzja : albo do meczu z Wisla murawa jest w nalezytym stanie albo kombinujecie mecz na innym stadionie na wlasny koszt

Important 01.03.2016 18:03

Walkower i kara dla klubu ! Murawa nie była wymieniana od 9 lat ! I dzisiaj nagle kielecki mosir ogarnął się że przed 8 marca trzeba wymienić murawę bo ta się nie nadaje

63.5 Kg 01.03.2016 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Important (Post 1431844)
Walkower i kara dla klubu ! Murawa nie była wymieniana od 9 lat ! I dzisiaj nagle kielecki mosir ogarnął się że przed 8 marca trzeba wymienić murawę bo ta się nie nadaje

Murawe będą wymieniac marzec-kwiecień..
A co ogolnie do sytuacji to oczywiście walkower i ogromna kara finasnowa dla klubu który na chwile obecna nie spelnia kryterium obowiązujących w kodeksie ekstraklasy...
Murawa w Kielcach wcale nie została s.......na prze snieg czy zime ponieważ takiej w Polsce nie ma..
Murawa została całkowicie zaniedbana przez klub a teraz szuka się jakiegoś wyjścia...
8 marca ta murawa nic lepiej nie będzie wygladala..

mitmichael 01.03.2016 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bene Nati (Post 1431799)
Nie chce mi się wierzyć, że za tydzień dojdzie do tego meczu. (Patrz zdjęcie powyżej).
Trzeba było odwołać ten mecz wcześniej, nie łudzić się, że błoto wyschnie.

Co oni tam krowy pasli przed meczem :rotfl:

Kamson 01.03.2016 19:19

Ciekawe jak niby chcą w tydzień zmienić to pastwisko w boisko do grania w piłkę.

Albo gramy u nas, albo walkower. A dzisiejszym niedoszłym wyjazdowiczom ta kielecka wioska powinna oddać grube pieniądze za stracony czas, wzięcie urlopów, koszty biletów i transportu.

danpe_ 01.03.2016 19:21

Jak Lazio u nas grało - tzn nie grało, bo mecz przełożono - to z tego, co pamiętam nikt nie płakał tu "walkower! walkower!", wręcz przeciwnie, jojcenie było, że źli Włosi bo na klepisku zamarzniętym nie chcieli grać.
A teraz wielkie aj-waj, niczym z drugiej strony Błoń..
Poza tym, przy takich obfitych opadach deszczu/śniegu, jakie były w tym rejonie ostatnimi dniami wcale mnie nie dziwi problem z utrzymaniem i wyglądem murawy.

Kamson 01.03.2016 19:40

Porównujesz sytuacje z roku 2003 i 2016. Standardy się chyba trochę zmieniły.

WISŁAZWE 01.03.2016 19:40

Myk jak ch..uj... :)
Szkoda, że nie podali tego o 13...

Karherop 01.03.2016 20:01

Dobrze, że przełożyli, szkoda że tak późno decyzja.

Niektórzy odnosili się do meczu z Lazio, ale o ile dobrze pamiętam decyzja o przełożeniu zapadła szybciej niż 3h przed meczem. Wydaje mi się, że nawet ok 3-5 dni wcześniej.

Może na piątek się Rysiek wyleczy. Nie mówiąc już o tym, że każdy dzien w teorii powinien grać na naszą korzyść...

danpe_ 01.03.2016 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1431858)
Porównujesz sytuacje z roku 2003 i 2016. Standardy się chyba trochę zmieniły.

Sugerujesz, że Korona powinna mieć szwadron samolotów rozpylających jodek srebra?
Na pogodę nie ma i nie będzie mocnych. U nas, jakby przez 40 godzin na zmianę padał deszcz i śnieg murawa by lepiej nie wyglądała.

Szkoda tylko, że decyzja została podjęta na tyle późno, że nasi kibice już byli w drodze.

PS Karherop nie pisz bzdur, mecz z Lazio nie został odwołany 3 dni wcześniej, a 5 godzin wcześniej.

fialo 01.03.2016 22:33

Na jaką kurewa pogodę? W Lubinie śnieg napierdalał całą noc i cały dzień, a murawę ogarnęli wzór. 9 letnia murawa, którą jak coś się jebało sypali piachem (sami się przyznali), w dupie mając jej wymianę, a teraz zdziwieni, że nie przyjmuje wody. Nie był to sztorm tropikalny tylko normalny opad śniegu do cholery. Przywoływanie meczu sprzed 13 lat to też absurd, Wisła odrobiła lekcje i od tamtej pory nie ma z murawą większych problemów.

Jak kielczanki nie potrafią murawy przygotować na swoim stadionie, niech grają na rezerwowym, bo ich pole ryżowe nie ma nic wspólnego z bosikiem do piłki nożnej.

rafalek 01.03.2016 22:46

Pamiętacie rewanż el. LM ze Skonto Ryga? Dwie godziny przed meczem przeszło nad Krakowem takie oberwanie chmury, że ja jadąc z Przegorzał na Wolę Justowską jechałem rzeką, która płynęła ulicą. Jakby ktoś wiadrami lał. I co? I nic, przestało padać, drenaż odciągnął wodę, a boisko było w idealnym stanie.

Paweł 01.03.2016 22:48

Mecz 8. marca powinien się odbyć na stadionie neutralnym. Nie wiem, jakiś Ostrowiec, czy coś. Przecież z tego czegoś w tydzień boiska piłkarskiego nie zrobią.

Marcin_fan 01.03.2016 22:49

Podsumowując, Nasi byli w Kielcach, dowiedzieli się o przełożeniu meczu i dzisiaj wrócili do Krakowa ?? Pytam bo przejeżdżałem kilkakrotnie koło bazy na Zarabiu i stało dużo fajnych samochodów na parkingu, nie sądze że były by własnością chłopaków z rezerw.

Markuson 01.03.2016 22:59

Ale atmosfera z perspektywy lokomotywy była super. Spotkał mnie zaszczyt prowadzenia tego pociągu i przynajmniej tu widzę plus z tej wycieczki ☺

PiVoSH92 01.03.2016 23:03

W tym sezonie też był taki mecz, chyba z Lechią, gdzie ulewa była ogromna (jadąc autostradą na mecz w zasadzie fragmentami się płynęło), szatnie zalało i zostały przeniesione do okrąglaka, mimo to murawa wyglądała nienagannie i mecz odbył się z niewielkim tylko poślizgiem. Zapewne długofalowo wpłynęło to na stan murawy, ale to pokazuje, że da się zrobić skuteczny drenaż.

wolfy 02.03.2016 01:25

Ja w ogóle nie widzę, żeby ten mecz mógł się odbyć w Kielcach w najbliższym czasie. Co oni niby zrobią z tym bagnem?

Kaan 02.03.2016 07:39

Jak walkower to po bramce proponuję zapisać Brożkowi, Boguskiemu i jakiemuś nowemu na przełamanie.

ABGwislakABG 02.03.2016 07:47

Urydze hattricka, na zachete!

Lukasz 02.03.2016 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1431897)
Ja w ogóle nie widzę, żeby ten mecz mógł się odbyć w Kielcach w najbliższym czasie. Co oni niby zrobią z tym bagnem?

Zasypią piaskiem myślę, jak nie - przełożą spotkanie na kwiecień. Przetarg na wymianę murawy rozpisali wcześniej niż planowali czyli 22-go lutego (zamiast maj). Koniec prac ok 7 kwiecień.

Widać system drenażu zupelnie nie działa i trzeba czekac na słoneczną pogodę.

mr_kwolf 02.03.2016 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1431902)
Urydze hattricka, na zachete!

Zbyt podejrzane, Archiwum X się tym zajmie jeszcze. Maksymalnie jedną i to z karnego. Po dobitce.

tommiyacht 03.03.2016 13:18

nie ma co sie jarać tym że w Kielcach kładą nową murawe. Jak się nie zdąży "wgryźć" a pewnie nie, to każdy wślig bedzie jak jazda na dywanie.

heoij 03.03.2016 21:29

W końcu zaorali to pole :D

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...96179844_o.jpg

mitmichael 03.03.2016 21:36

Jutro snieg, w piatek, niedziele i poniedziałek w Kielcach ma lac. Lepiej niech wielka płachte nad stadionem rozwieszą bo znowu sie mecz nie odbedzie :D

piotek 03.03.2016 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1432363)

Nie wiedziałem, że w Kielcach organizują RedBull Motocross.

Ivory1906 03.03.2016 21:46

Nie ma szans by ta murawa nadawała sie do gry ... Dziś jest juz 3 my gramy 8 za 5 dni nie ma szans by do tego czasu nowa murawa zakorzeniła sie odpowiednio tymbardziej ze pogoda nie będzie temu tez sprzyjała. Zagrają jeden mecz i murawa będzie do wymiany .... Co za debile zamiast wcześniej wymienić po sezonie...

regan 03.03.2016 21:49

to można było przełożyć za 2 tyg.

piotek 03.03.2016 22:45

Mogą jeszcze raz przełożyć, czy będzie walkower?

daka.kodaka 04.03.2016 10:07

ewentualnie boisko neutralne

ABGwislakABG 04.03.2016 10:28

Po decyzji komisji legii moga nawet przelozyc na nastepny sezon. Spokojna Wasza rozczochrana.

dj_ibutti 04.03.2016 14:22

Przełożą na niedziele o 5 rano, a o 20 zagramy następną.kolejkę.

Eternit 04.03.2016 14:24

Nie mogliby od razu starać się o rozegranie tego w np. w Ostrowcu? przecież toto ciężko będzie nazwać murawą we wtorek...

wolfy 04.03.2016 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1432451)
Po decyzji komisji legii moga nawet przelozyc na nastepny sezon. Spokojna Wasza rozczochrana.

W sumie racja. Złodzieje z PZPN-u jeszcze pewnie nie powiedzieli ostatniego słowa.

tommiyacht 05.03.2016 10:23

- Brożek ława, psychicznie nie da rady w Kielcach
- banderowiec za Boguskiego
- Popovic za Uryge
- Pietrzak ława, Sadlok na LO

--------- Miśkiewicz ------------
Jovic---- Głowacki ---- Guzmics ----- Sadlok
----------- Cywka---Brlek------------
----Popovic----Wolski----Balashov
-------------Ondrasek---------------

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl