![]() |
A ja będę bronił za dzisiejszy mecz każdego z grajków. Nawet Crivellaro dzisiaj biegał i na prawdę ambitnie starał się walczyć, co stanowiło wcześniej dla niego problem. Tak jak ktoś pisał wyżej: dzisiaj było widać drużynę.
I nie zgadzam się z tym, że to legła grała słabo, ponieważ uważam że to nasze grajki nie dały im pograć, a przecież graliśmy z teoretycznie najmocniejszą drużyną w lidze, sami posiadając przeciętny skład. Szkoda tego spalonego prijovica, bo mogło być lepiej. A Bartosza każde dośrodkowanie było lepsze od poprzedniego, zakładam że sporo czasu na treningach na to poświęcał. |
Brawo za walkę, bo widać było ,że chłopakom się chciało. Nie dało się tak wcześniej ? Brakuję jednak strasznie jakości w przodzie. Niby są wrzutki, coś tam gramy, a koniec końców nie ma kto tego wykończyć.
Nie wiem jak trzeba być ślepym, żeby trzymać Bogusia na boisku 90 minut. Aż się też prosiło koło 60 minuty puścić tego Handzlika za Crivellaro. Wielkie Brawa dla młodego Bartosza. Widać, że chłopak się nie wystrszył i nie jest jakąś ....eczką. No i rzut z autu gość ma naprawdę konkretny. |
Cytat:
|
Crivellaro nie należy krytykować bo faktem jest że był jedynym pomocnikiem środka pola podającym/próbującym grać do przodu. Najbardziej zawiódł mnie Boguski - skrzydło, to nie jest pozycja dla Rafała, zresztą jego czas w Wiśle po sezonie powinien dobiec końca, niczego nie wnosi.
|
Cytat:
|
Bartosz duży plus, w nagrodę zagra jeszcze dwie minuty do końca sezonu.
- Trenerze, co u Ciebie? - Bez zmian. No i nie da się wygrać, gdy gramy bez ataku. |
Legia dno
u nas najlepiej: Bartosz, Cywka, Crivellaro bo wskoczyli do "11" i nie odstawali Boguski dno reszta ok |
Oczywiście nie mogło zabraknąć pytania o młodego obrońcę, Jakuba Bartosza, który wszedł na murawę z konieczności, po kontuzji Bobana Jovicia, i na pewno wykorzystał dziś swoją szansę.
- To jest młody zawodnik i nie pozwolę sobie na jego publiczną ocenę. Mamy jeszcze dwa mecze do rozegrania, a bardzo zależy mi na tym młodym zawodniku. Nie będę go publicznie oceniał dla jego i dobra klubu. Co do Bobana Jovicia.." O co tu ku... chodzi ? :O |
Ktos mi wytłumaczy gdzie jest sens, dziękując tym naszym piłkarzykom za walke, kiedy przegrali derby? Już kibice zapomnieli? Wybaczyli?
Najpierw na trening kibice przychodzą z parafrazowanym cytatem Reymana, a po meczu dziękujemy im. Jakies nieporozumienie chyba, bo to źle świadczy o nas, kibicach. Wychodzi na to że można chuja grać przez kilka meczy, być wygwizdywanym po najważniejszym meczu dla kibica i każdego Wislaka, żeby później trochę powalczyć w jednym meczu i usłyszeć "Dzięki za walkę" Żenada. |
Cytat:
Ty byłeś dziś na meczu, że twierdzisz że zawodnicy zagrali tak samo chujowo jak z garbatymi? Brawa za dziś należą się głównie Bartoszowi, niech będzie przykładem, że warto stawiać na młodzież, bo raz, że zostawiają serce na boisku, a dwa, umiejętnościami nie odbiegają od naszych "gwiazdek". Szkoda, że Handzlik nie dostał dziś chociażby 30 minut, od Jankowskiego gorzej i tak by się nie zaprezentował, a jak tak dalej pójdzie to od nowego roku, albo latem w klubie już go nie będzie. |
1906_ podziękowania były za walke, w derbach dali dupy na całego i tu pełna zgoda, ale po tym meczu należą się brawa za walkę.
Zim zum - chodzi pewnie o to żeby za bardzo w piórka nie urusł po tym meczu, być może Jovic nie bedzie mógł zagrać w kolejnych meczach i Bartosz wystąpi za niego. |
Wstydu nie było.
Wstydzić to się powinien właściciel za swoje podeście. |
Tak, byłem na meczu. No spoko, wszedł młody i się pokazał z dobrej strony. Tylko chyba nie rozumiesz mojego postu.
|
Dobrze rozumiem o co CI chodzi, tylko zrozum, że za to jak zaprezentowali się w derby usłyszeli w końcu parę mocnych słów (tak szkoda, ze nie od razu po meczu), ale za dzisiejszy mecz należą im się brawa za walkę.
|
Cytat:
Pod względem czysto piłkarskim mieliśmy do czynienia z pokazem kopaniny z obu stron i jednym z 2-3 najsłabszych meczów Wisły w tym sezonie. |
Cytat:
Ja dziś jednak widziałem dużo większe chęci niż na derbach- niestety |
A skończcie .......ić, bo po każdym meczu biadolicie. Coś się zmieni od waszego biadolenia? Każdy wie najlepiej, każdy umie kierować klubem, drużyną, wie kiedy robić zmiany, jak inwestować w młodzież i kiedy ją wprowadzać. Wiecie również najwięcej o cudzym zaangażowaniu, ambicji, podejściu mimo, że nie jesteście członkiem drużyny i nie znacie jej od środka. Te wasze narzekanie to wszystko na co was stać i co możecie dać Wiśle?
|
Cytat:
Paradoksalnie w naszym wykonaniu też była to jedna z największych kopanin w sezonie, ale tego akurat mogliśmy się spodziewać po ostatnich kontuzjach, kartkach i posunięciach właściciela. |
Cytat:
Co do meczu, to napiszę tylko tyle, że piłka jest bardzo niesprawiedliwa. Boli to, że zespół lepszy w dzisiejszym meczu nie zdobył nawet punktu. |
Cytat:
Przy okazji warto się zastanowić, na którym miejscu w tabeli byłaby dziś Legia, gdyby zamiast Nikolicia zakontraktowała Boguskiego, Brożka lub Jankowskiego. |
k...wa odwalcie się od tego Crivelaro! Chłop pierwszy raz zagrał "prawie" na swojej pozycji i całkiem dobrze mu to wychodziło... a do dnia dzisiejszego ma tyle samo bramek na koncie co Brożek a grał możę z 15 minut przez cały sezon. Sami k...wa znawcy, super trenerzy, niemal czołowi menadżerowie Europy... już się k...wa czytać tego tego nie chce... Jović słaby? Cywka dziś słaby? ja pier...lę co za naród...
|
Ostatnich pięć meczów u siebie to zero zwycięstw, trzy remisy, dwie porażki. Jeden zdobyty gol. Zwycięstwo oglądaliśmy pod koniec sierpnia. Cud że na trybunach są jeszcze dwucyfrowe wyniki. Jak tak dalej pójdzie na wiosnę będziemy pewnie gonili Śląsk i w tabeli i we frekwencji. A jeśli chodzi o sytuację w klubie żadnego światełka w tunelu.
|
Zależy tylko dorzucić, że Bartosz wcale nie jest wyróżniającym się juniorem (przynajmniej w rezerwach)a taki Marszalik czy Handzlik tak. Kto wie, może czas dać chwilę wytchnienia chociażby Guzmicsowi, który wyraźnie obniżył ostatnio loty dając szansę Kujawie/Żemle (choć akurat on ma problemy zdrowotne :/)? Zawsze można go wprowadzić z powrotem na 2 połowę. Ogólnie Ryśkowi przydałby się odpoczynek, bo ostatnio kiks za kiksem...
|
Cytat:
Wytrzymać jeszcze te dwie kolejki i na wiosnę - mam nadzieje, wrócimy silniejsi. |
wytrzymać pewnie wytrzymamy ,ale pasowałoby jeszcze jakieś punkty ugrać ;)
|
Cytat:
A jak tak wygląda całkiem dobry występ OFENSYWNEGO POMOCNIKA to ja nie mam pytać. To już po zagraniach Bartosza było groźniej pod bramką Legii. |
ja pouczałem trenera? ha ha ha... jasne... chyba w tym jak się pisze podanie o dymisję. I tak nie posłuchał...
|
Cytat:
|
Dzis bylo ok.Walczyli ile potrafili do 85 minuty byli lepsi.
Dopisali kibice ,doping dobry ,oprawa tez. A najweikszym wstydem to bylo dla mnie to ze ktokolwiek odpowiedzialny za decyzje transferowe w tym klubie dzis ogladał mecz i żądał choćby remisu. Patrzcie i ogladajcie coscie w tym klubie nagnoili,i nie wymagajcie wyników. |
Przynajmniej oprawa sie udała.
|
Oprawa kot. Nie mogę się napatrzyć. Kibicowski TOP!
http://www.wislaportal.pl/photo/mecz....2015/ls/2.jpg |
Miałem obawy o tą oprawę do ostatniej chwili. Myślałem, że będzie sporo "pustych" kartonów.
Jednak wyszło zajebiście. Wrzucajcie więcej zdjęć bo jest na co popatrzeć. |
Cytat:
|
Dzięki za walke i poświęcenie. Zagraliście na maksa tego co można.
Cywka - w połówce meczu Mariusz Jop rugał go za mase popełnianych błędów (których zwykłe oko nie widzi- złe trzymanei linii, złe ustawianie się itd itd.) To ze wyglądał jako tako to zasługa chyba fatalnei grającej Legii, chociaż tak naprawde Oni zagrali kupę tylko dzięki temu że My tak chcielismy, bo widac było dosc mocno zmiane ustawiania i zachowań niektórych piłkarzy. Najlepszy do gola Głowacki i Uryga. Krzywejajo przynajmniej poda dokładnie, nie każdy w tym klubie to potrafi. Boguskiego jebał nie bede, bo on jak to on biegał na kilku pozycjach, przewracając sie plątając, ale jednak biegał i walczył, nie to co Donald któremu czasem po prostu odcina mózg i sie smieje do słońca zamiast zapierdalac po stracie piłki. Jankes jest dnem, z nim w ataku to w III lidze bysmy sztycha nie zrobili. Ogólnie wszystko było na miejscu, przewazalismy, prowadzilismy grę i dostalismy ....e z dupy. Ja tam bym gwizdnał spalonego tylko i wyłacznei z racji absorbowania Cierzniaka przez Prijovica. Co z tego ze piłki nie dotknął jak zrobił krok co skutkowało np. popatrzeniem Cierzniaka w jego strone, a to juz jest absorbiowanie. No ale gola jest, wiec nic nam płacz nie da. Szkoda Bojana. Dostał idealnie by poszły więzadła. Róznica w miedzy Bartoszem a Bobanem widoczna dosc mocno z racji tego ze Nasi bali sie grać na poczatku z młodym, ale przyznać mu trzeba ze wrzutke ma i z autu fajnie harata. I teraz po takim meczu Cupiał przyjdzie do klubu i powie tak : A po chu* wam transfery jak jest młodzież na ławce:) źle nie było. w meczu. w zyciu jest ogolnie mówiac fatalnie, równia pochyła, musimy mieć tą ósemke. Musimy. |
Wiązadła raczej nie poszły. Mimo wszystko mógł chodzić, nawet coś tam truchtal.
|
Cytat:
|
U nas jak zwykle dawać młodych dawać. Nie pier..cie że Bartosz zagrał super mecz. Zagrał dobrze wytrzymał presję ale większość piłek wywalał w aut. Dobrze że tak bo nie prokurował niebezpiecznych sytuacji ale do poziomu Bobana jeszcze trochę mu brakuje.
|
Cytat:
Młody zrobił to, co do niego należało... miejmy nadzieję, że jeszcze kilka razy go zobaczymy w akcji w tym sezonie. Przy obecnej bidzie w kasie, tylko takimi ludźmi pewnie będziemy grali przez najbliższe kilkanaście miesięcy. Oby pożytek z tego mieli młodzi zawodnicy i klub... |
Cytat:
Co by nie mówić o Crivellaro to w końcu widziałem wczoraj dobrze wykonywane rzuty rożne. Za każdym razem (lub prawie) było zagrożenie bramki Kuciaka. Widzieliście bezpośrednie kropnięcie z rogu w bramkę? Co szczególnie było widać z narożnika gdzie stałem. |
https://www.youtube.com/watch?v=Fb-sHDVLX3M tak dla przypomnienia oprawa
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl