Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XIV Kolejka] WISŁA Kraków - Ruch Chorzów, 30 października, godz. 20:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9539)

fialo 31.10.2015 11:53

....a, ....a, ....a.

Złość, bezsilność i mega w....ienie, coraz większe z każdym 0:0 u siebie. Aż dziw, że tyle ludzi przyszło oglądać tę padlinę. Co gorsza - następny mecz u siebie mamy z wiadomo kim. Przeczucia mam jak najgorsze.

Jakim wynikiem zakończy się ten mecz wiedziałem już w 5 minucie. A jak wszedł król środka pola na plac gry, mogłem na to postawić samochód, dom, caly dobytek. Na miejscu Gasza szybko bym przetransferował to co jest w klubowej kasie i zagrał under 0.5 u buka, moze byśmy chociaż Genkova spłacili. My nawet nie mieliśmy jakichś klarownych sytuacji. 94 minuty walenia głową w mur. Swoją drogą to co wyczyniał czarny cwel z gwizdkiem zasługuje na osobny akapit. Ty jebana gnido, sprzedajny głąbie - nie masz zegarka ?! Ruch tańczy z 6 minut, mecz przerwany + zmiany, kontuzje, gra na czas smrodów - i ....a 4 minuty doliczone ?! 4 minuty ?! Przecież to jest niebywały skandal. Co więcej - brak żółtej dla Lipskiego za faul od tyłu na nogi ?! WTF ?! Drwal grodzicki, jebany żyd, fauluje n-razy i kartkę dostał po tym jak prawie nie zabił naszego czorenego. Ja .......ę. Każda stykowa sytuacja - gwizdek dla rucha. Myślałem, że mnie pojebie. Nie Borski, nie Gil, nie Stefański ale ten w....iający pajac jest najgorszym sędzią w Polsce.

Wracając do meczu - po co się pchamy środkiem jak tam jest jakiś milion zawodników? Atak pozycyjny się powinno grać od skrzydła do skrzydła, kiedyś w końcu nie zdążą przesunąć i się stworzy sytuacja. Ciężko żeby wyszło one-two między Brożkiem, Mączyńskim, Jankowskim czy Popoviciem jak koło nich jest las ludzi. Tylko skrzydłami. Szkoda tylko, że jeden skrzydłowy niby jest, a jakby go nie było (RB9), a drugi jest głupi jak kij od szczotki. Ale cóż, taki mamy klimat. +90 minut męczenia buły, w ataku pozycyjnym jesteśmy tak groźni jak Donald Guerrier w programie Milion w Rozumie.

Nie mam pojęcia ile w tym winy Moskala. Nie wykluczam, że dużo. Piłkarze w wypowiedziach jakoś przesadnie go nie bronią. Ale powinni teraz sprosić 20 juniorów ustawić ich na jednej połowie i jebany tydzień ćwiczyć do skutku, aż nauczą się przeprowadzić jedną akcję przeciwko ekipie murarskiej.

....a mać.

Davss875 31.10.2015 12:40

Jestem bardzo zawiedziony postawą naszych. Niektórzy nie zasługują na grę z Białą Gwiazdą na piersi. Mam nadzieję, że to już ostatni sezon RB9 w naszym zespole! Nie wyobrażam sobie żeby mogli z nim przedłużyć kontrakt, bo to będzie kryminał! Głowa skończy karierie, Brożka być może zostawią jeszcze na rok! Jankowskiego wytransfeorwać nawet za marne grosze, to samo Buchalik! Crivellaro out, niech wraca skąd przyszedł. Czekaj out. Uryga na wypożyczenie. Będziemy potrzebować napadziora z prawdziwego zdarzenia, ofensywnego lub def pomocnika, skrzydłowego, lewego obrońcy.

piotek 31.10.2015 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1418707)
Jestem bardzo zawiedziony postawą naszych. Niektórzy nie zasługują na grę z Białą Gwiazdą na piersi. Mam nadzieję, że to już ostatni sezon RB9 w naszym zespole! Nie wyobrażam sobie żeby mogli z nim przedłużyć kontrakt, bo to będzie kryminał! Głowa skończy karierie, Brożka być może zostawią jeszcze na rok! Jankowskiego wytransfeorwać nawet za marne grosze, to samo Buchalik! Crivellaro out, niech wraca skąd przyszedł. Czekaj out. Uryga na wypożyczenie. Będziemy potrzebować napadziora z prawdziwego zdarzenia, ofensywnego lub def pomocnika, skrzydłowego, lewego obrońcy.

Rafael jest podpisany (o zgrozo!) na 3 lata. Niestety nie możemy sobie pozwolić na komfort wyrzucania piłkarzy (kupić to mało którego ktoś zechce). Co do Urygi to, w porównaniu do wcześniejszych spotkań, widzę jakiś tam progres. Gra też trochę odważniej i choć duuużo do poprawy, to może kiedyś coś z niego wyrośnie.

Mam wrażenie, że mamy jedne schemat opierający sie na klepie z Joviciem. Spoko, fajnie to wychodziło, dopóki cała liga się w tym nie zorientowała. Nie zabieram głosu w sprawie Kazka, bo to kwestia do głębszej analizy, ale wydaje mi się, że poleci w przerwie zimowej i tylko cud go uratuje.

63.5 Kg 31.10.2015 14:29

Prezesowi Ruchu pojebalo się mocno:

http://www.slask.sport.pl/sport-slas...medium=twitter

piotek 31.10.2015 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1418724)

Ma ktoś link do sytuacji? Na ekstraklasa.tv nic nie ma.

Dariook 31.10.2015 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1418724)

Burliga PDW !

PiVoSH92 31.10.2015 15:32

Faul chyba Grodzickiego na DG podobnej klasy, tylko w sytuacji wychodzenia na kontrę, więc powinna być czerwona, ale o tym nie wspomni oczywiście.

Revolver 31.10.2015 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1418735)
Faul chyba Grodzickiego na DG podobnej klasy, tylko w sytuacji wychodzenia na kontrę, więc powinna być czerwona, ale o tym nie wspomni oczywiście.

Ze Grodzicki to ku*wa, to wiadomo nie od wczoraj. Natomiast Bury nie powinien nawet tego komentować. Chciał - skasował typa, ale niech gęby nie otwiera z takimi tekstami, bo Komisja upie*doli nie tylko jego, ale i Wisłę.

arti 31.10.2015 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1418739)
Ze Grodzicki to ku*wa, to wiadomo nie od wczoraj. Natomiast Bury nie powinien nawet tego komentować. Chciał - skasował typa, ale niech gęby nie otwiera z takimi tekstami, bo Komisja upie*doli nie tylko jego, ale i Wisłę.

Obrażasz k.rwy:) Grodzicki to pejs. Pełna zgoda ws. Burligi - ustawił gościa to dobrze, ale powinien uważać co mówi.

Karherop 31.10.2015 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1418596)

Dzisiaj tylko zwycięstwo!!! Jak znowu piłkarze zaserwują nam 0-0 lub 0-1 to wypada paru pomachać białymi chusteczkami.

No i Kwiatkowski z gwizdkiem, to już przestaje być śmieszne. Szykuje się parodia meczu piłkarskiego

I sprawdziły na nasze nieszczęście sprawdziły się obie moje wizje... ale czy w ogóle mogło być inaczej?

Mogło. Jednak na ten moment gramy bez trenera. Były momenty, gdy Moskal z zażenowania gapił się pod swoje nogi. Pech chciał, że kamery to wyłapały. Jaki on ma wpływ na drużynę? po Cholerę wprowadza Cywkę w doliczonym czasie gry? Czemu trzyma na ławce Handzika i Kuczaka? Czy naprawdę można zagrać bardziej żenująco niz Crivellaro czy Boguski? Chyba mam płytką wyobraźnię bo sobie tego nie wyobrażam... W dodatku gra polegająca na bezsensownej wymianie 1000 podań. Jaki to ma sens? Wpuszczanie Urygi? Przecież chłop ustawia się w jednej linii ze środkowymi obrońcami. I my chcemy wygrać mecz... ? Panie Moskal, kończ waść wstydu oszczędź.

Trzeci mecz z rzędu 0-0 u siebie to ogromny policzek dla kibiców. Nawet drużyny przeciętniejsze od nas potrafią u siebie strzelać bramki i wygrywać. Derby i nastepny mecz z Legia uratują nam frekwencje, jednak jeśli gra i wyniki się nie poprawią to na ostatni mecz z Pogonią nawet 5 tyś kibiców nie przyjdzie.

Słowo ws. Kwiatkowskiego. Klub powinien wystosować pismo do pzpn na jakiej podstawie Kwiatkowski przedlużył mecz tylko o 4 minuty. Same racowisko trwało dłużej nie wspominając o zmianiach. Nie wiem jak można trzymać tak fatalnych sędziów w ekstraklasie.

Fugiel 31.10.2015 22:55

Czy ktoś ogarnięty w temacie może mi wyjaśnić dlaczego trener Moskal wystawił wczoraj Donalda w pierwszym składzie ? Przeciez to, ze nie ma formy to widać od kliku kolejek na kilometr ....

gypsy 31.10.2015 23:04

No nie wiem, może brak lepszych alternatyw? A Donald to taki typ, że umiejętności ma, tylko że trochę gra w kratkę. Nigdy nie wiadomo, kiedy będzie miał dzień konia ;) Nie to, żebym broniła trenera, bo to on powinien najlepiej wiedzieć, którzy jego zawodnicy są w formie...

Fugiel 31.10.2015 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1418779)
No nie wiem, może brak lepszych alternatyw? A Donald to taki typ, że umiejętności ma, tylko że trochę gra w kratkę. Nigdy nie wiadomo, kiedy będzie miał dzień konia ;) Nie to, żebym broniła trenera, bo to on powinien najlepiej wiedzieć, którzy jego zawodnicy są w formie...

No coż, dla mnie Donald nie sprawdza sie, gdy drużyna broni się w 11 na własnej połowie, bo on potrzebuje przestrzeni niczym dziki koń :)

Patryko 31.10.2015 23:52

Widocznie DG77 bez formy jest lepszy niż osobistości zasiadające na ławce.

Kurz 01.11.2015 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1418778)
Czy ktoś ogarnięty w temacie może mi wyjaśnić dlaczego trener Moskal wystawił wczoraj Donalda w pierwszym składzie ? Przeciez to, ze nie ma formy to widać od kliku kolejek na kilometr ....

Bo i tak w słabej formie jest lepszy od Cywki i Crivellaro.

kicur 01.11.2015 13:24

Dobrze, że ktoś w końcu wspomniał o Kwiatkowskim. Inni sędziowie, którzy podarowali Pogoni karny w meczu z nami, na Legii Stefański oczywiście nie odgwizdał drugiego karnego bo po co ?. Na meczu ze słoniami gość nie widzi karnego na naszym stoperze. Oczywiście nasz zarząd ma to w dupie i nic z tym nie robi. Pozwala na wszystko. Zero odzewu po każdej stracie punktów przez sędziów. Może wtedy PZPN przymyka oko na długi u nas w klubie ?

bódyń 01.11.2015 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1418665)
Po co Cywka kolejny raz wchodzi w 93-94 minucie?

Bo Moskal go obserwowal sprowadzil i nabija mulicznik. Inaczej tego calkowtego pozbawione sensu dzialanie nie widac

AntyMod 01.11.2015 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1418814)
Bo Moskal go obserwowal sprowadzil i nabija mulicznik. Inaczej tego calkowtego pozbawione sensu dzialanie nie widac

Kazek go nie sprowadzal , dostal to drewno w prezencie od Gaszynskiego, nie nabija mu licznika bo kogos musial wpuscic za Maczyskiego bo nie dawal juz rady - kogo mial wpuscic ?? pajaca Buchalika ? czy pozwolic zeby Krzysiek lezal juz na murawie ?? Kazek nie mial nic do gadania gdy mu sprowadzano genialne trio srodka pola : Popovica, Crivelaro i wlasnie Cywke ....to miala byc nowa sila 2 lini Wislackiej wg fachowcow decyzyjnych w Wisle

Karherop 01.11.2015 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1418814)

Może Cywka ma płatne za wejściówki, ma kiepską sytuację finansową itp? każdy powód inny niż indolencja trenera będzie lepszy...

Jestem też bardzo ciekaw, czy po tak skandalicznym występie, jaki zaserwował nam Crivellaro w piątek ten piłkarz odpocznie z 3 tygodnie od wąchania murawy... Jeśli Barrientos miał problem z aklimatyzacją, to jak nazwać postawę Crivellaro?

Jeśli facet się nie ogarnie na wiosnę, to określenie go pomyłką transferową to będzie sporym niedoszacowaniem... a ma kontrakt jeszcze ponad 2,5 roku...

Kurz 02.11.2015 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1418838)
Może Cywka ma płatne za wejściówki, ma kiepską sytuację finansową itp? każdy powód inny niż indolencja trenera będzie lepszy...

Jestem też bardzo ciekaw, czy po tak skandalicznym występie, jaki zaserwował nam Crivellaro w piątek ten piłkarz odpocznie z 3 tygodnie od wąchania murawy... Jeśli Barrientos miał problem z aklimatyzacją, to jak nazwać postawę Crivellaro?

Jeśli facet się nie ogarnie na wiosnę, to określenie go pomyłką transferową to będzie sporym niedoszacowaniem... a ma kontrakt jeszcze ponad 2,5 roku...

A może sprowadziliśmy zmienników przyszłych nowych gwiazd Wisły :P.

bódyń 02.11.2015 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1418837)
Kazek go nie sprowadzal , dostal to drewno w prezencie od Gaszynskiego, nie nabija mu licznika bo kogos musial wpuscic za Maczyskiego bo nie dawal juz rady - kogo mial wpuscic ?? pajaca Buchalika ? czy pozwolic zeby Krzysiek lezal juz na murawie ?? Kazek nie mial nic do gadania gdy mu sprowadzano genialne trio srodka pola : Popovica, Crivelaro i wlasnie Cywke ....to miala byc nowa sila 2 lini Wislackiej wg fachowcow decyzyjnych w Wisle

Nie gadaj głupot. Cywka byl testowany przez Moskala dwa tygodnie po czym Trener Remis powiedzial "Biore"/ No to wziąl i to na 3 lata.
A po co mial wpuszczac kogos? Byla 91 minuta. No chyba ze gralismy na remis a to mozliwe z tym trenerem

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl