Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [IX Kolejka] Podbeskidzie - WISŁA Kraków, 19 września, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9523)

Rafal-SWL 20.09.2015 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1414963)
Jakie tu dzisiaj dziwne pustki :)

Pozamykało gęby a pochwały nie mogą przejść przez usta...

Tak to jest jak się kłapie ozorem ...

daleko mi do hejterów, ale pamiętaj że jedna jaskółka wiosny nie czyni, mamy 3 zwycięstwa na 9 meczy, więc co tu się napinać? a gdyby do tego wliczyć poprzedni sezon, to już zupełnie słabo to wygląda...

mimo to gratulacje się należą! natomiast w piątek zobaczymy czy to trend wznoszący czy tylko jednorazowy wyskok jak z Górnikiem(5:0), osobiście liczę na serie kilku zwycięstw oraz że po tym meczu skończymy grać dwoma ŚPD, bo za takiego uważam Mączyńskiego.
Ciekawi mnie też co teraz będzie z Burym, Sadlok jest bezapelacyjnie lepszym LO niż Bury, natomiast na PO mamy Jovicia który tez wydaję się być wartościowszym rozwiązaniem, czyżby ława? ciężko mi uwierzyć w to że Moskal posadzi naszego kapitana na ławie, a Sadlok zagra w środku, i modle się aby Jović nie skończył na skrzydle... poczekamy do piątku to zobaczymy.

TS&ZKS 20.09.2015 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rafal-SWL (Post 1414974)
\Ciekawi mnie też co teraz będzie z Burym, Sadlok jest bezapelacyjnie lepszym LO niż Bury, natomiast na PO mamy Jovicia który tez wydaję się być wartościowszym rozwiązaniem, czyżby ława? ciężko mi uwierzyć w to że Moskal posadzi naszego kapitana na ławie, a Sadlok zagra w środku, i modle się aby Jović nie skończył na skrzydle... poczekamy do piątku to zobaczymy.

Mnie też ciekawi jak to będzie wyglądało bo mamy 5 zawodników, którzy powinni grać, a tylko 4 miejsca. Aż dziwne przy tak "szerokiej" kadrze.
O ile z opinią o Sadloku na lewej się zgodzę o tyle co do prawej już nie bardzo. jak dla mnie bardziej wartościowy na PO jest Bury niż Jović.

I jeżeli Bury będzie siedział na ławie to obawiam się, że w zimie będzie chciał odejść bo jak na ekstraklasę to nie jest zawodnik na ławe.

No, ale wszystko w rękach Kazika i zobaczymy co zaserwuje na korone. Jak na tą chwile jedynym pewniakiem co do swojej pozycji wydaje się być Rysiek :D

rychu 20.09.2015 18:03

Ja tylko dorzucę jedną obserwację - ostatnie mecze pokazały jak bardzo jesteśmy uzależnieni od Pawła Brożka, a dokładnie od jego zdrowia i formy. Gdyby tak jak wczoraj grał od początku sezonu, moglibyśmy mieć parę punktów więcej. W ostatnich dwóch swoich meczach strzelił 4 gole, oby podtrzymał dyspozycję jak najdłużej.

Wczoraj fantastyczny mecz, akcja Boguski - Brożek przypomniała wiele takich akcji sprzed lat.

Drozd 20.09.2015 18:03

A kto mówi o napinaniu? Na te 9 meczy mamy też jedną przegraną. Więc nie jest źle ...

A fakt że jest pokaźne grono które ożywia się kiedy Wiśle nie pójdzie to przykra rzeczywistość.

Warto by pamiętać że Sadlok pchał się do Legii, a w zeszłym sezonie zawdzięczamy mu stratę kilku punktów w końcówkach. Więc to że jest do gry nie koniecznie musi dawać mu pierwszy plac.

Rafal-SWL 20.09.2015 18:05

Jović jest szybszy, zwinniejszy, umie dobrze dośrodkować i kiwnąć, natomiast jak Bury biegnie z piłką to zawsze obawiam się że wywróci się o własne nogi, a do tego lubi faulować w pobliżu swojego pola karnego przez co często mieliśmy problemy.

co do Brożka to 100% racji, nawet jak ne strzela to gra z nim, a gra z Jankowskim to niebo a ziemia

s1mone 20.09.2015 18:06

Tak jak pisałem, najlepiej byłoby kapitana posadzić.

Raz z powodów, które wypisywałem u góry.
Dwa, w imię zasady, że zwycięskiego składu się nie zmienia.
Trzy, że lepiej ogrywać perspektywicznych gości, niż kogoś kto najprawdopodobniej gra u nas ostatni sezon.

Ale i tak znając życie Głowa wyjdzie w pierwszym składzie.

Rafal-SWL 20.09.2015 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1414979)
Tak jak pisałem, najlepiej byłoby kapitana posadzić.

Raz z powodów, które wypisywałem u góry.
Dwa, w imię zasady, że zwycięskiego składu się nie zmienia.
Trzy, że lepiej ogrywać perspektywicznych gości, niż kogoś kto najprawdopodobniej gra u nas ostatni sezon.

Ale i tak znając życie Głowa wyjdzie w pierwszym składzie.

wyjdzie bo jest kapitanem, możne pojedyncze mecze siedzieć na ławie, ale nie wierze że zagości tam na dłużej

a wracając do Sadloka, to wykorzystajmy fakt że pchał się do Legii, niech pogra, może jego cena skoczy i sprzedajmy

piotek 20.09.2015 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1414951)

Jedyne co mogę i potrafię ocenić to fakt, że gość potrzebuje tylu meczy, żeby zobaczyć coś co widać było jak na dłoni po pierwszych spotkaniach. Chociaż też nie do końca, bo Sadlok na stoperze wylądował z musu, a nie ze świadomej decyzji Moskala.

A co do Arka - to chyba nie widziałeś ile nam punktów zawalił w tym sezonie. Ja go bardzo szanuję, ale nie uważam, że ktokolwiek powinien wychodzić na murawę za zasługi.

Pamiętaj, że Sadlok dopiero co wrócił na boisko, także nawet jeśli zauważył, to nie bardzo mógł skorzystać. Ogólnie się zgadzam, w Łęcznej to co zawiodło, to głęboko ustawiona linia obrony, co skutkowało tym, że Bonin i Świerczok wesoło sobie hasali między naszą pomocą i obroną. Głowa po tym sezonie skończy grę i dla drużyny byłoby lepiej, zeby wtedy nie był stałym ogniwem obrony, tylko żeby zmiana pokoleniowa nastąpiła płynnie, choćby na takiego Sadloka (ale mam też cichą nadzieję, że mimo wszystko zagrają też trochę Żemło lub Kujawa).

matti123 20.09.2015 21:37

Rozumiem, że Urygę można ciągnąć za uszy bo perspektywiczny. Widać pierwszy mecz bez niego i jaki mamy rezultat. Wreszcie koniec krycia na daleki radar tylko mocny presing. Liczę na zwycięskiego składu się nie zmienia i wtedy zobaczymy co ponownie pokaże Popović.

Wojtas 21.09.2015 00:06

Ja przegramy ilosc postow przekracza 200,jak wygrywamy nawet nie dobija do 100 :)

nie zebym sie czepiał,ale cos w tym jest ze ludzie lubia ponarzekać i pozwalniac,to takie "Polskie"

Ja tam dalej mam wesoła minkę,dawno tak nie wygalismy,i trzeba sie tym nacieszyc hehe:)
I licze na Popovica ,przyszedl beda jakby troche w cieniu,no bo to tylko gosc z 1 ligi,ale widac w nim ze ma potencjał/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl