Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [34 kolejka] Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków, 23 maja, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9471)

63.5 Kg 23.05.2015 21:33

I jeszcze wywiady:

Garguła:"Mielismy pecha"
Boguski;"Jagiellonia zagrala do końca"
Uryga:'Jest w Nas zlosc"
Sadlok:"Byliśmy gorsi "

For_FuN_ 23.05.2015 21:33

Sędzia się k*rwa skompromitował. Ewidentny spalony(przynajmniej pół metra). Liczę dzisiaj na gorące wystąpienie Probierza na konferencji prasowej, który skomentuje ten skandal.

Co robił dzisiaj Jovic przy straconych bramkach, to się nadaje do 8smej ligi mistrzów. Gość niech lepiej spieprza gdzieś zbierać truskawki, bo zawodowym piłkarzem na pewno nie jest. Przy pierwszej sytuacji krycie 3-4m od Dżalamidze, a potem gruzin mija go w dziecinny sposób.

AntyMod 23.05.2015 21:34

odpier..olcie sie od Kazka, co on ma zrobic ze ma w zespole wiekszosc miernot, zmanierowanych pseudogwiazdek , minimalistow , bezjajowcow ??? moglby ich wszystkich wyrzucic do rezerw i grac junioramii ?? charakteru zawodnikow nie zmieni zaden trener w 3 miesiace !!!!!!!!!!!!!!!!!! trzeba miec jaja, ambicje, charakter , honor ...... za co Kazka winicie netowe sharksy i szeryfowie zza biurka ?? tak bedzie do konca kontraktow wiekszosci zawodnikow i nie zmieni tego nawet Mouriho ani ten przerklamowany Guardiola ...z pustego to i Salomon nie naleje ...wiec odwalcie sie i nie wincie Kazka za to ze sami uwierzyliscie w wielka magie tych gwiazdorow bez charakteru i ambicji

Levis88 23.05.2015 21:34

Dwa celne strzały w 87 i 89 i die bramki...Garguła celowo moim zdaniem nie zagrał do Pawła. Wyć sie chce

MWK 23.05.2015 21:35

.......ne se whisky, cóż mi innego zostało.

iiYama 23.05.2015 21:35

Odpierdziel się od Jovica, czyścił wszystko przez 95% gry.

Raz mu Dzalamidze uciekł. Ja pytam gdzie był Głowacki, stojący przed Tuszyńskim, machnął się z piłką.

Patryko 23.05.2015 21:36

Niech mnie ktoś uszczypnie....

Że też im się chce jechać na drugi koniec Polski, włożyć w mecz ileś tam wysiłku i cały ten "trud" zniweczyć po raz kolejny w ciągu ostatnich 5 minut spotkania???

Błąd ze zmianami (za późno) na pewno, ale kolejny brak koncentracji w końcówce naprawdę ciężko wytłumaczyć...

iiYama 23.05.2015 21:37

Ile wam dali!!!!!

universe 23.05.2015 21:37

Co checie od Garguly znowu, Brozek na kilometrowym spalonym wtedy byl, jak zwykle zreszta.

silver03 23.05.2015 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1401630)
odpier..olcie sie od Kazka,

Mamy najwyraźniej to samo co do Smudy.

sorino 23.05.2015 21:37

Nie ma co się podniecać ligą, w której o punktach w co drugim meczu decydują sędziowie, wypaczając wyniki meczów swoimi decyzjami. Ta durna reforma sprawia że różnice w punktach się zacierają i trzeba sobie otwarcie powiedzieć, że to błędy sędziowskie w dużej mierze decydują o pozycji zespołu w tabeli na koniec sezonu.

http://i.imgur.com/27S262S.jpg

Elefant 23.05.2015 21:40

Brawa dla Moskala za posadzenia pozorantów i klientów biur podróży z obstalowanymi wczasami na ławce.
Choć z braku ławki nie wszystkich dało się usadzić.

Dało się zagrać przyzwoity mecz z wolą zwycięstwa.

Wejście Brożka zakończyło mecz.
Akcja na 2:0 to sabotaż i nikt mnie nie przekona, że Garguła nie zrobił tego celowo.

Do końca sezonu widzę ten skład bez Garguły i Boguskiego. Wchodzi Donald i Barientos.
Ewentualnie juniorzy.
I tak już nie mamy nic do ugrania.
W tej sytuacji wolę surowego Stępińskiego, ale biegającego niż klikę pozorantów.

FraMat 23.05.2015 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez universe (Post 1401637)
Co checie od Garguly znowu, Brozek na kilometrowym spalonym wtedy byl, jak zwykle zreszta.

2-3 sekundy wcześniej nie był.
Wystarczyło kilka sekund wcześniej wrzuć przed niego piłkę. A była możliwość.

No cóż... wygląda na to, że nasi piłkarze w większości grają o nowe kontrakty... w innych klubach. Prezentują się dobrze, każdy prezes, prawie każdego klubu mógłby śmiało na nich postawić. A że wpadają w końcówce brami?
No cóż... pewnie wina Moskala i... pecha.
:>

Fugiel 23.05.2015 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Levis88 (Post 1401631)
Dwa celne strzały w 87 i 89 i die bramki...Garguła celowo moim zdaniem nie zagrał do Pawła. Wyć sie chce

Mecz miał się zakończyć 2:2 a tu taka wtopa

iiYama 23.05.2015 21:49

Wkłady do koszulek pokazały znów, że mogą wszystko.

Nawet Moskalowi.

Drużyna powinna być przebudowana, połowa do wyjebania na czele z Gargułą.

iiYama 23.05.2015 21:50

A Facebook Wisła Kraków SA czyści komentarze i tablice z zawrotną prędkością.

Teraz ostatnim newsem jest gol Burligi.

Wstyd!!!!!!!!

kola12 23.05.2015 21:51

ja uważam że bez przesady ze spalonym... kolesie- dziś w białych koszulkach- rypią nas od dawna a my udajemy że nic się nie stało...dlaczego? bo w 99% klubów w Polsce rządzą kopacze... (vide sąsiadka). Jak Wojciechowski zrobił w wawie klub kokosa to wszyscy się spuszczali jaki to on niedobry.... a szybkie pytanie: ilu by dziś potraktowało tak Gargułę???? To po pierwsze... Po drugie ten klub istnieje tylko teoretycznie; bez prezesa- bo chyba nie chcecie nazywać Gaszyńskiego prezesem....Mam tego pecha że pamiętam tego człowieka jak bronił w Wiśle....cóż niestety był lepszym bramkarzem niż prezesem, a w jego przypadku to nieprawdopodobne.... Po trzecie- jak nie płacą miesiącami to gdzieś trzeba dorobić... mam również tego pecha że 30 lat oglądałem ten świat od strony sektora 10, a od jakiegoś czasu trochę od wewnątrz... i nie polecam.... kiedyś nerwy i emocje, dziś kupa śmiechu- dlaczego? bo śmiech piłkarzyków-pajacyków po meczach jest zaraźliwy.... oni już nie pamiętają o tym meczu, a co poniektórzy nie będą mogli spać tydzień....

ihmo 23.05.2015 21:53

Znowu wyciągnęli wnioski, tylko teraz przegrali...

iiYama 23.05.2015 21:59

Garguła celowo zwalnia akcję, a potem podaje do Brożka jak jest na 2-metrowym spalonym, oddaje piłkę rywalowi.

Ciekaw jestem, czy Moskal już się domyślił, że robią go w buca czy jeszcze ma złudzenia?

kola12 23.05.2015 22:00

iiYama: ma złudzenia

TRNKRN 23.05.2015 22:01

Glowa, Brozek, Gula emerytura. Stilic i Dudka bye. Kto zostanie nie wiem, ale to scierwo do korzeni nalezy wyczyscic, bo hanbia imie Wisly.

Kamson 23.05.2015 22:02

pilkarzyki pajacyki wypierdalac, przynosicie wstyd i nic wiecej

iiYama 23.05.2015 22:03

Jaki jest mail do sekretariatu Wisły?

kola12 23.05.2015 22:03

problemem nie jest Brożek, Głowa czy inny Kowalski.... oni są wynikiem problemów... problemem jest co innego, ale że po IP można zobaczyć kto pisze to się zamknę...

Barti 23.05.2015 22:04

Jak zobaczyłem skład na początku meczu poczułem wielki szacunek dla Kazia Moskala. Powiedziałem sobie, że wybaczę nawet wtopę 3 bramek. W trakcie meczu apetyt wzrósł i końcówka zabolała. Mimo wszystko nie mam żalu. Jeszcze raz dziękuję trenerowi Moskalowi za wystawiony skład!!! Głowa do góry trenerze. Pokazałeś, że jesteś gość!

St Yabol 23.05.2015 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1401580)
Ja bym powiedział inaczej. Jeden mecz świetny - z Górnikiem, jeden średni - z Lechia, jeden do dupy z Pogonią. To wypadałoby teraz zagrać świetny? Może nie strzelając tyłu bramek ale chcociaz w dobrym stylu 1-0 wygrać

Ewentualnie można dać też dupy i prze.......ic w ostatnich minutach

iiYama 23.05.2015 22:16

Piłkarzyki chcą odejść z klubu, więc tracą punkty. Bez pucharów, czyli ewentualnych dochodów, Wisła będzie zaciskać pasa i rozwiązywać umowy lub ich nie przedłużać.

AntyMod 23.05.2015 22:28

... bukmacherka rzadzi ....

universe 23.05.2015 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1401642)
2-3 sekundy wcześniej nie był.
Wystarczyło kilka sekund wcześniej wrzuć przed niego piłkę. A była możliwość.

No cóż... wygląda na to, że nasi piłkarze w większości grają o nowe kontrakty... w innych klubach. Prezentują się dobrze, każdy prezes, prawie każdego klubu mógłby śmiało na nich postawić. A że wpadają w końcówce brami?
No cóż... pewnie wina Moskala i... pecha.
:>

A nawet bardzo dobrze. Jak dla mnie robia postepy (pominmy tutaj mecze-strajki o wyplaty) uczac sie nowego systemu wedlug wizji nowego trenera, a przyjdzie taki moment kiedy to wszystko zaskoczy. Budowanie czegos solidnego zawsze wymaga czasu.

Jedynie do Kazia Moskala pretensja, za sciaganie Boguskiego z boiska. Jak on ma nabrac pewnosci siebie, skoro niezaleznie od tego jak gra jest zmieniany jako pierwszy.. to juz mi zakrawa na zlosliwosc, a zlosliwosc rzeczywiscie przynosi pecha...

I na koniec, 'żal ' mi tych, którzy PO KAŻDYM MECZU jechali po Buchaliku, no bedziecie musieli zmienić zdartą płyte.

MWK 23.05.2015 22:48

Liga nauczyła, klub nauczył.. To już nie jest kwestia trenera, ale grajków. Pewnie z sentymentu, ale wolę Wisłę Kazia, niż pana Smudy. Tylko ciężko o coś więcej mając takich terrorystów w drużynie. Mam nadzieję, że zarząd w końcu to dostrzeże

Fiti 23.05.2015 22:53

Przejdziemy przez to razem.

Wszyscy na Śląsk!

Festence 23.05.2015 22:55

Bez ambicji grają, świetny ruch Moskala, na Ległę chciałbym zobaczyć Kuczaka, Lecha itd.
I tak o nic nie gramy, a młodym chociaż będzie sie chcieć.

Ogryzek 23.05.2015 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez universe (Post 1401637)

Ale chwilę wcześniej nie był i pan Łukasz G celowo powoził piłkę kilka sekund dłużej żeby Brożek się znalazł na spalonym i dopiero wtedy mu podał.

filip75 23.05.2015 22:58

Moskal spadaj, Smuda wracaj

speedfashion 23.05.2015 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1401618)
To nie jest przypadek oczywiście. Wisła miała poprzednio trenera, taktycznego neandertalczyka, a przyszedł następca niewiele się od tamtego różniący.

Naprawdę myślisz, że to kwestia nieumiejętności i niewiedzy trenera?

Przecież po boisku, nosząc nasze koszulki, biegają goście z reprezentacyjnym doświadczeniem. Oni nie takie mecze już wygrywali. Dzisiejsza (wczorajsza) sytuacja Garguły i Brożka to chwila, o której marzą młodzi piłkarze. W tym wypadku została koncertowo położona, niemalże z predmedytacją.

Mam dwie teorie. Albo piłkarze odpuszczają, bo nie dostają kasy (o czym można poczytać), albo ktoś w kontrakcie Moskala umieścił klauzulę o pucharach, a teraz chce się go pozbyć.

Wnioski są dwa:
1. Zasługujemy na Oscara (nawet kilka).
2. Nie warto iść na następny mecz.

Wiślak709 23.05.2015 23:13

Dlaczego my prowadzac jedną bramką, a gdy do zakonczenia meczu jest 5 / 10 minut nie szanujemy piłki? Skandal urwa...

filip75 23.05.2015 23:14

kolejny dyzma polskiej piłki

iiYama 23.05.2015 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip75 (Post 1401672)
Moskal spadaj, Smuda wracaj

Obawiam się, że znów nastąpi wysyp podobnych wynalazków/ lub uaktywni się piąta kolumna.

Co do meczu i ogólnej sytuacji, moje dwa pytania:
- czy Moskal będzie równie bezradny jak Smuda, który ostatni mecz na wiosnę w roli trenera oglądał bez emocji i oparty w bezruchu wiedząc co się święci?
- czy w proceder jest zamieszany też Głowacki? Zastanawia mnie jego interwencja z meczu z Pogonią, gdy w 93' dogonił Murawskiego w polu karnym, ale nie zaryzykował ani wślizgu ani ryzykownego odbioru. Poprostu go dogonił, przebiegł przez jego nosem, i zatrzymał się przed Buchalikiem.

piotek 23.05.2015 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1401677)
Obawiam się, że znów nastąpi wysyp podobnych wynalazków/ lub uaktywni się piąta kolumna.

Co do meczu i ogólnej sytuacji, moje dwa pytania:
- czy Moskal będzie równie bezradny jak Smuda, który ostatni mecz na wiosnę w roli trenera oglądał bez emocji i oparty w bezruchu wiedząc co się święci?
- czy w proceder jest zamieszany też Głowacki? Zastanawia mnie jego interwencja z meczu z Pogonią, gdy w 93' dogonił Murawskiego w polu karnym, ale nie zaryzykował ani wślizgu ani ryzykownego odbioru. Poprostu go dogonił, przebiegł przez jego nosem, i zatrzymał się przed Buchalikiem.

Też siebie o to pytam...
Czas zrobić z tym porządek. Zawodnicy nie mogą rządzić klubem i trzeba to ukrócić. Za wszelka cenę!
Inaczej cały czas będziemy się babrać w tym szambie, a każdy kto będzie się starał coś zrobić, zostanie zgnojony.

Co do Głowy... No właśnie nie rozumiem tego, że cały mecz jeździ na dupie, a jednak w tych straconych bramkach jest gdzieś tam zamieszany (to chyba on powiniene kryć Tuszyńskiego?)
Inna sprawa, że to niewiarygodne, że mając 2 celne strzały w meczu, Jaga strzela dwa gole.

Nie potrafię racjonalnie wytłumaczyć tego, że tracimy bramki w 90 minutach. Bez nich liderowalibyśmy razem z Lechem.

piro 23.05.2015 23:20

przy 2 bramce dla Jagi spalony i ręka

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl