Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [24 kolejka] Legia Warszawa - WISŁA Kraków, 15 marca, niedziela godz.18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9439)

Elefant 14.03.2015 20:22

Mecz z gatunku - nie mamy nic do stracenia.
Wiadomo jakie mamy zaszłości, oczekuje zatem walki.
Reszta co powyżej tego, dobre ustawienie zespołu, lepsza gra czy zdobycz punktowa będzie miłą niespodzianką.

radek2323 14.03.2015 22:54

Maja walczyc ze wszystkich sil - tego od nich wymagam i bedzie dobrze.

dominatorbj 14.03.2015 23:54

Franek poległ przez Zawisze, a oni teraz wygrali z Lechem.
Z Legią okaże się, że prezes się mylił i to nie wina trenera a grajków.
4-0 dla Ległej to wynik optymistyczny przy mocnym blokowaniu bramki. Myślę, że będzie 6-0. Oni postarają się nas zjechać, a my się posypiemy po 2ch golach.

Jeżeli będzie wynik inny niż przegrana, to zobaczę światełko w tunelu, ale bardzo w to wątpię. Nie z tymi piłkarzami i i nie z takim prezesem.

wislak2119 15.03.2015 00:55

Wypierdalaj stąd i nie wracaj.

Pewnie dostanę bana, ale to coś nade mną to albo smuda, albo żyd.
Kto kocha, ten wierzy

wislak2214 15.03.2015 02:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dominatorbj (Post 1394364)
Franek poległ przez Zawisze, a oni teraz wygrali z Lechem.
Z Legią okaże się, że prezes się mylił i to nie wina trenera a grajków.
4-0 dla Ległej to wynik optymistyczny przy mocnym blokowaniu bramki. Myślę, że będzie 6-0. Oni postarają się nas zjechać, a my się posypiemy po 2ch golach.

Jeżeli będzie wynik inny niż przegrana, to zobaczę światełko w tunelu, ale bardzo w to wątpię. Nie z tymi piłkarzami i i nie z takim prezesem.

Idź do sąsiadki w takim razie tam wygrali ostatnio i mają światełko w tunelu, k.. wieczne narzekanie.

dominatorbj 15.03.2015 08:43

Panowie bez spiny.
To że uważam iż zwolnienie Smudy to błąd jest oczywiście faktem
To że uważam iż Gaszyński nie zrobił nic z tego co obiecywał, a jedynie dobił morale w drużynie to też fakt.

Podałem wynik realistyczny 6-0 i optymistyczny 4-0.
Mogę dodać jeszcze wynik życzeniowy 1-0 dla nas, albo marzycielski 3-0, ale uważam, że to nie realne.

Czy chciałbym się mylić? Chciałbym. Jednak bardziej prawdopodobne jest dla mnie to iż prezes nie dotrzyma kolejnej obietnicy (Semir) niż my zrobimy wynik inny niż porażka.

I nie narzekam. Na dzień dzisiejszy uważam, że to nasza szara rzeczywistość. Okaże się już za niedługo. Kciuki i serce są za naszymi, ale rozum i fakty świadczą o czymś innym.

fansorina 15.03.2015 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dominatorbj (Post 1394373)
Panowie bez spiny.
To że uważam iż zwolnienie Smudy to błąd jest oczywiście faktem
To że uważam iż Gaszyński nie zrobił nic z tego co obiecywał, a jedynie dobił morale w drużynie to też fakt.

Podałem wynik realistyczny 6-0 i optymistyczny 4-0.
Mogę dodać jeszcze wynik życzeniowy 1-0 dla nas, albo marzycielski 3-0, ale uważam, że to nie realne.

Czy chciałbym się mylić? Chciałbym. Jednak bardziej prawdopodobne jest dla mnie to iż prezes nie dotrzyma kolejnej obietnicy (Semir) niż my zrobimy wynik inny niż porażka.

I nie narzekam. Na dzień dzisiejszy uważam, że to nasza szara rzeczywistość. Okaże się już za niedługo. Kciuki i serce są za naszymi, ale rozum i fakty świadczą o czymś innym.

1. Błędem było zatrudnienie Franka.
2. Co obiecał Gaszyński?

63.5 Kg 15.03.2015 08:56

Panowie nie ciagnac głupiej rozmowy z trolem...

Matejas_ 15.03.2015 10:30

To, że ktoś realistycznie odbiera wszelkie bodźce zewnętrzne doń docierające, nie należy go nazywać trolem.
Nie rozumiem jednego na tym forum... tego optymizmu przed każdym meczem i tych dywagacji, analiz przeciwnika: Lechia miała być słaba, Pogoń bez formy, do Bełchatowa jechaliśmy na spacerek, a Zawisza miała być bandą nieudaczników, frajerami zamykającymi tabelę. Wczoraj ta banda frajerów ograła Lecha, a nam na plecach siedzi Podbeskidzie. Żeby się tylko nie okazało, że po derbach nasz dorobek punktowy będzie taki jak przed meczem z Legią.

wolfu 15.03.2015 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1394374)
1. Błędem było zatrudnienie Franka.

Guzik prawda. Franek przyszedł w bardzo trudnym momencie i wyszedł z niego przebojowo, przez jakiś czas mieliśmy nawet fotel lidera, co na przestrzeni ostatnich lat było rzadkością. Zagraliśmy kilka zajebistych meczów za Franka, tych słabych oczywiście też. Dla mnie to jednak był udany transfer. Może nie finansowo, ale piłkarsko. Bóg jeden wie gdzie skończylibyśmy poprzedni sezon gdyby nie ręka Franza

fansorina 15.03.2015 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1394382)
Guzik prawda. Franek przyszedł w bardzo trudnym momencie i wyszedł z niego przebojowo, przez jakiś czas mieliśmy nawet fotel lidera, co na przestrzeni ostatnich lat było rzadkością. Zagraliśmy kilka zajebistych meczów za Franka, tych słabych oczywiście też. Dla mnie to jednak był udany transfer. Może nie finansowo, ale piłkarsko. Bóg jeden wie gdzie skończylibyśmy poprzedni sezon gdyby nie ręka Franza

Oczywiście mam na myśli przede wszystkim finanse, pamiętam i dziękuje za te bardzo fajne mecze jak z Lechem czy Legią czy jazda z Pogonią w Szczecinie, ale nie podoba mi się takie coś że gdyby nie Franek to byłaby apokalipsa ;).

Dziś licze że wszystkich zawodników zobacze na nominalnych pozycjach oprócz Dudki :)

rozarian 15.03.2015 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1394323)
Mecz z gatunku - nie mamy nic do stracenia.

Czy aby na pewno? Nie chciałbym zobaczyć jakiejś rzezi i znowu 0-5. Ten zespół i tak jest już zdołowany, więc
takie coś nie pomogłoby mu się podnieść.

Korbit 15.03.2015 12:04

0:2 dla Wisły i to jest ten pierwszy krok wielkiej Wisełki zobaczycie :D

jendrus 15.03.2015 12:14

Wczoraj Amica przegrała z Zawiszą rodzi się pytanie czy zwolnienie Franciszka było słusznym posunięciem ?

crazykaro 15.03.2015 12:35

Drużyna Smudy zdobyła 1 pkt w meczach z drużynami, z którymi zdobyliśmy na jesieni 12 pkt, a z Zawiszą grali prezz 30 min w przewadze, a te "gwiazdy Smudy" (Guerier i Sarki) maścili wszystkie sytuacje ofensywne i jeden nawet nie potrafił strzelić z pół metra. Zwolnienie Smudy było słuszne. Pytanie czy podpisywanie z nim kontraktu na 3 lata było słuszne?
Poza tym Smuda nienawidzi młodzieży, więc młodzież wyjeżdża do innych zespolów zamiast ogrywać się u nas! Więcej by wnieśli do tego zespołu niż niektórzy "zawodowcy", bo zaczęliby chociaż biegać po boisku.

Sami 15.03.2015 12:37

Wy to macie coś najebane z tą młodzieżą.
Gdyby ktoś był dobry to by grał i tyle

gaudi10 15.03.2015 12:51

Akurat Wisła jest takim klubem która swoich wychowanków powinna ogrywać przez rok , dwa w innych klubach a sama mieć gotowych zawodników.
Tak jak było np. z Brożkami czy z Małeckim. Ograli się w jakichś Katowicach , Zabrzach czy innych Łodziach i wrócili już w miarę ukształtowani.

Matejas_ 15.03.2015 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sami (Post 1394400)

Po drugiej stronie można sobie oglądać popisy młodych Wdowiaka, Dąbrowskiego, Kapustkę... przyszłość polskiej piłki :D

crazykaro 15.03.2015 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sami (Post 1394400)

A niby jak wyglądała jesień poprzedniego sezonu? Smuda MUSIAŁ skorzystać z Urygi czy Burligi. Gdyby nie to to dalej by siedzieli na ławie. A poza tym kim gra teraz Jagiellonia czy Zawisza? Trzeba im dać szanse a nie 10 min w meczu, szczególnie jak reszta dziadków nie potrafi biegać po boisku.

maaarcin 15.03.2015 14:28

Burliga i młodzież :D

Poza tym Bury był podstawowym zawodnikiem Wisły zanim Smuda pojawił się w klubie...

Blaszczu16 15.03.2015 14:34

Podpinając się jeszcze pod dyskusje o słuszności bądź niesłuszności zwolnienia Smudy, to zastanawia mnie, dlaczego Smuda potrafił przygotować zespół na jesienną rundę, a wiosna była katastrofalna? Zrozumiałbym, gdyby to był jeden sezon, ale dwa sezony z rzędu podobne wyniki? Smuda nie lubi uczyć się na błędach, wiec nie ma co żałować jego zwolnienia. Z nim stalibyśmy tylko w miejscu.

Co do meczu to główną rolę będzie grać psychika i nastawienie do meczu, bo umiejętności piłkarzy w obu zespołach są podobne. No może jeszcze obecna forma.

Patryko 15.03.2015 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1394409)
Podpinając się jeszcze pod dyskusje o słuszności bądź niesłuszności zwolnienia Smudy, to zastanawia mnie, dlaczego Smuda potrafił przygotować zespół na jesienną rundę, a wiosna była katastrofalna? Zrozumiałbym, gdyby to był jeden sezon, ale dwa sezony z rzędu podobne wyniki? Smuda nie lubi uczyć się na błędach, wiec nie ma co żałować jego zwolnienia. Z nim stalibyśmy tylko w miejscu.

Co do meczu to główną rolę będzie grać psychika i nastawienie do meczu, bo umiejętności piłkarzy w obu zespołach są podobne. No może jeszcze obecna forma.

Brak umiejętności wyciągania wniosków oraz przyznania się do popełnionych błędów. Brak sztabu szkoleniowego z prawdziwego zdarzenia też pewnie nie pozostał bez wpływu na formę piłkarzy.

For_FuN_ 15.03.2015 16:00

Wszystko rozegra się w środku pola. Jeśli Berg wystawi najsilniejszy skład, to nas zdominują bez problemu, bo taki Duda, to nie dość, że potrafi grać w piłkę, to jeszcze jest bardzo agresywny(z tego co pamiętam, to najczęściej faulujący piłkarz Legii w grupie LE). Widać, że tam w doborze piłkarzy ważna jest właśnie mentalność i mamy jeszcze Vrdoljaka, Jodłowca, Żyro, Sa i Kucharczyka, czyli goście, którzy tną równo z trawą. Oby nie było powtórki z jesieni, bo kiepsko to się wtedy oglądało.

s1mone 15.03.2015 16:40

Legia w obecnej formie jest do pyknięcia praktycznie przez każdy zespół ekstraklasy.

Jakościowo mają najlepszych piłkarzy, ale to jest piłka i nie trzeba wiele, żeby ich ograć.
Jak na to jakie pieniądze są w nich pompowane i jaki mają pijar to grają przeciętną piłkę.

Wisła, gdy miała taką przewagę budżetową nad resztą stawki grała o wiele efektywnej i efektowniej.

Wszystko zależy jak się mecz ułoży na początku, faworytem jest Legia, ale nie ma co załamywać rąk przed meczem. Wystarczy trochę szczęścia, albo żeby Paweł z Semirem wreszcie zagrali dobry mecz i Legia będzie mieć kłopot.
Jeśli jednak nasze duo nadal będzie tak kaszanić jak ostatnio to możemy nawet 3:0 w papę zebrać, proste.

Trochę niepokoi gra obronna bez Głowackiego mimo wszystko. Ja trzymam kciuki, mam nadzieję, że postaramy się o niespodziankę :) Nawet stosunek prawdopodobieństwa jest po naszej stronie, bo nie da się ciągle grać źle.

AntyMod 15.03.2015 16:46

kolego s1mone - to wlasnie Wisla teraz jest do pykniecia przez kazda ligiowa druzyne , taka Korona, Zawisza czy Zydy graja o klase lepiej od naszych leniwych , zmanierowanych bezambicjonalnych gwiazdek ....wiec proponuje troche szacunku ( tfu !!) do LetFootballWin-ow bo dzis przewiduje niezly wpi...ol z hokejowym wynikiem - obym sie mysli -....przed Belchatowem tez widzialem porazke a Zawisza stawialem na wyszarpany remis, wiec nie wiem skad u was taki optymizm ... jestesmy obecnie najslabiej grajaca w pilke druzyna extraklapy i jedziemy na teren murowanego mistrza polski

UcheJ 15.03.2015 16:50

skład

Michał Buchalik
Boban Jović
Dariusz Dudka
Richárd Guzmics
Łukasz Burliga
Emmanuel Sarki
Alan Uryga
Łukasz Garguła
Semir Štilić
Mariusz Stępiński
Paweł Brożek

Skład od pierwszej minuty

Zwitter 15.03.2015 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1394421)
Legia w obecnej formie jest do pyknięcia praktycznie przez każdy zespół ekstraklasy.

Jak Legia jest w obecnej formie do pyknięcia przez każdy zespół ekstraklasy to ja nawet nie chce wiedzieć kto nas może pyknąć w obecnej formie.

Niesamowite rzeczy można tu czasami przeczytać.

Rafal-SWL 15.03.2015 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1394425)
kolego s1mone - to wlasnie Wisla teraz jest do pykniecia przez kazda ligiowa druzyne , taka Korona, Zawisza czy Zydy graja o klase lepiej od naszych leniwych , zmanierowanych bezambicjonalnych gwiazdek ....wiec proponuje troche szacunku ( tfu !!) do LetFootballWin-ow bo dzis przewiduje niezly wpi...ol z hokejowym wynikiem - obym sie mysli -....przed Belchatowem tez widzialem porazke a Zawisza stawialem na wyszarpany remis, wiec nie wiem skad u was taki optymizm ... jestesmy obecnie najslabiej grajaca w pilke druzyna extraklapy i jedziemy na teren murowanego mistrza polski

powiem Ci tak, chłopaki nie grali na maksa, dlaczego? bo nie chcieli...
smutne ale prawdziwe, nie pierwszy raz nasi gwiazdorzy zwolnili trenera, oby dzisiaj sie im chciało!

ole ole ola ola legia to ....

silver03 15.03.2015 17:12

Cytat:

:lol:

tysiacpindzetznakof

Matejas_ 15.03.2015 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1394425)
kolego s1mone - to wlasnie Wisla teraz jest do pykniecia przez kazda ligiowa druzyne , taka Korona, Zawisza czy Zydy graja o klase lepiej od naszych leniwych , zmanierowanych bezambicjonalnych gwiazdek ....

Nic dodać, nic ująć... przykre ale prawdziwe

Wasiu 15.03.2015 17:52

Cytat:

Oczywiście oprócz najgorszej na wiosnę Wisły Kraków.

leyzer87 15.03.2015 18:19

Pomijam MegaGola Burego, ale czy to na pewno gra Sarki? Go gra jak nie z tej planety.

johny96 15.03.2015 18:42

Znowu te chujki z gwizdkami robią sobie co chcą...

tomytom 15.03.2015 18:50

Ja pi...dole!
Jak nie piłka metr za linią dla Legii jest OK to ręką bramka strzelona uznana (nawet na łonecie to przyznali. To to szok!).
Nasi MEGA pozytywnie zaskakują!

ZwrABG 15.03.2015 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 1394435)
Znowu te chujki z gwizdkami robią sobie co chcą...

A czego się spodziewałeś :lol: Ale jest dobrze jak narazie

Don Donson 15.03.2015 19:09

Bez wzgledu na wynik widac maksymalne zaangazowanie druzyny. Widac w szatni nowego ducha.
Kazek nigdy nue powinien byc zwalniany.

tomytom 15.03.2015 19:56

Teraz wszyscy, którzy wieszczyli od 3:0 do 5:0 wpłacają na Akademię wytypowany wynik (30PLN , 50 PLN itp) za rozsiewanie negatywnych emocji? ;-)

Mixu 15.03.2015 19:56

Remis ale to Wisła jest zwycięzcą tego meczu. Pokazali dobra piłkę i dużo walki. Szacun dla całego zespołu ale trzeba wyróżnić moim zdaniem dwóch graczy:

Sarki - robił niesamowitą robotę, potrafił przytrzymać, rozegrać, przyspieszyć, nawet pod podwójnym a czasem potrójnym kryciem sobie radził. Miejmy nadzieję że nic poważnego mu się nie stało.

Jović - profesura. Szkoda tego samobója ale takie jest życie ;)

No i 1906% poparcia dla Kazia Moskala :)

Viper 15.03.2015 19:56

achhhhh szkoda.... było blisko wygranej.

Jakby mi ktoś wbił drzazgę w f**a

Kamson 15.03.2015 19:57

Jebać was K U R W Y
http://oi62.tinypic.com/b6q0js.jpg

Ogromne brawa dla naszych piłkarzy za zaangażowanie i samą grę. W końcu coś zaczęło się dziać.
Tak dalej Kaziu!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl