Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal byłym trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9437)

KeinNasenHasen 10.03.2015 14:43

Ktoś mądry powiedział kiedyś, że czasami trzeba zrobić krok w tył, aby później zrobić dwa kroki w przód. Wisła natomiast nie robi żadnego kroku. Stoi w miejscu od kilku lat. Titanic tonie, a orkiestra gra.

W tym klubie wszyscy żyją marzeniami. Jedni marzą o europejskich pucharach, a inni (w tym ja) o trenerze z prawdziwego zdarzenia i inteligentnych ludziach w zarządzie z właścicielem na czele. Oba marzenia są tak samo realne do spełnienia.

Marzy mi się trener innowator. Takim jest Henning Berg, takimi są na pewno Skorża czy Probierz. Takim był Petrescu, którego tak łatwo oddaliśmy, a raczej oddali za przeproszeniem piłkarze.

Co będzie dalej? Nie daj Bóg Moskal przegra trzy, cztery mecze z rzędu. I co? Zwalniamy? Opłacamy trzech trenerów? Przecież na litość to jest błędne koło.

W tym Klubie potrzebna jest totalna rewolucja. Pan Cupiał nie ma w sobie energii na dalsze prowadzenie Wisły. Zainwestowanych pieniędzy przy tak prowadzonym biznesie nie odzyska nigdy. Krok w tył, aby zrobić dwa do przodu...

Zapomnijcie o pieniądzach na transfery w przyszłym sezonie. Wzmocnimy listę płac kolejnymi odrzutami i karuzela kręcić będzie się dalej.

fansorina 10.03.2015 14:49

http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=8846

Wyżej jest odpowiedni temat aby wypowiadać się o B.Cupiale i jego pomyśle lub jego braku na Wisełke.

mitmichael 10.03.2015 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1393570)
Redaktor naczelny fanowskiej strony GKSu tak podsumowywał okres pracy Moskala:
http://www.gieksa.pl/historia-tracenia-zludzen/

W Wisle ma lepszy materiał. Po odejsciu Moskala z Katowic jakos nie widze poprawy w ich sytuacji, sa dalej w tym samym miejscu gdzie byli

Kurz 10.03.2015 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manhunt (Post 1393581)
Jakim to innowatorem jest Berg i Probierz ?

Innowator to trochę złe określenie, ale Berg to solidny rzemieślnik z autorytetem, którego nie ma prawie nikt z naszych trenerów. To styka. I widać efekty jego pracy. Po zwolnieniu Skorży Legia pod wodzą Janka Urbana zrobiła kilka kroków wstecz. Po przyjściu Berga znowu widać postępy. Żeby ocenić rzetelnie cokolwiek więcej, trzeba byłoby poznać rzeczywistość Legii od kuchni.

Jędruś 10.03.2015 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1393573)
Ludzie, ale dajmy się Kazkowi wykazać. Te dwa poprzednie podejścia, to była zupełnie inna bajka niż teraz. W 2007 roku przejął rozbity zespół po przygodach z 3 trenerami i można powiedzieć, że dzięki swojej pracy przygotował Skorży grunt pod te dwa Mistrzostwa Polski. Cztery lata później oczekiwano cudów. Ówczesna decyzja o wywaleniu Kazka i zastąpieniu go Probierzem była według mnie zbyt pochopna, co zresztą znalazło swoje odzwierciedlenie w kolejnym sezonie. O Termalice i GKS-ie była już tutaj wielokrotnie mowa, więc nie ma do czego wracać. Zagraniczny trener? Być może, ale nie w tym momencie. Potrzebowałby czasu na zapoznanie się z tutejszymi realiami, a w tej sytuacji w jakiej jest Wisła trzeba działać natychmiast. Wierzę, iż gorzej pod względem taktycznym już nie będzie, ponieważ Smuda w tej materii osiągnął dno. Z mojej strony Kazik dostaje duży kredyt zaufania. Ufam, iż pod jego wodzą pewne sprawy wreszcie ruszą z kopyta.

„Moskal Kazimierz! Nie rusz Kazika, bo zginiesz!” :tsw_gniazdowy:

Podpisuję się pod tym z pełną premedytacją. Nic dodać, nic ująć.

KeinNasenHasen 10.03.2015 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manhunt (Post 1393581)
Jakim to innowatorem jest Berg i Probierz ?

Poczytaj wywiady z piłkarzami Legii to się dowiesz.

Sposób w jaki prowadzi treningi, jak analizuje rywala, jak w tychże analizach korzysta z nowoczesnymi technologii. O byciu innowacyjnym świadczy sposób postrzegania piłki nożnej.

Czytałem kiedyś duży wywiad z Bergiem, w którym opowiadał ile wyniósł ze współpracy z Fergussonem. Jego piłkarze czy to w Legii czy w Norwegii mówili, że żaden trener nie nauczył ich tyle w temacie taktyki ile Berg w kilka miesięcy.

ryzovsky 10.03.2015 15:27

Jestem niesamowicie zadowolony wyborem Kazimierza Moskala na stanowisko trenera Białej Gwiazdy. Według mnie na chwilę obecną był to zdecydowanie najlepszy ruch jaki wykonać mógł zarząd Naszego Klubu.

Bardzo ciekawi mnie podejście innych osób do tematu wyboru nowego trenera. Zastanawiam się jakimi przesłankami kieruje się większość osób, które chętniej widziałyby na tym stanowisku załóżmy Urbana, Wdowczyka czy Zielińskiego lub całą inną plejadę gwiazd trenerskich takich jak Michniewicz czy Leńczyk. Każdy trener tego rodzaju, który dostępny jest aktualnie na rynku byłby totalnym niewypałem i kolejnym sygnałem do budowania Białej Gwiazdy w sposób totalnie amatorski. Nie potrzebujemy tutaj trenera, który przyjdzie na rok i następnie odejdzie żeby zacząć wszystko od początku i kolejnych odcinaczów kuponów jak Smuda, którzy nachapali się przez wszystkie lata wystarczająco dużo żeby z pełnym zaangażowaniem pracować w naszym klubie.

Pojawiają się głosy, że "tylko trener zagraniczny może ogarnąć to towarzystwo" - a czy trener z zagranicy gwarantuje wyższe umiejętności trenerskie? W dodatku dochodzi do tego totalna nieznajomość realiów polskiej piłki, graczy w klubie i całej otoczki związanej z polską Ekstraklasą. Kolejnym aspektem wartym nadmienienia jest pensja zagranicznych trenerów - jest po prostu bardzo wysoka i żaden dobry/perspektywiczny trener nie przejdzie tutaj za grosze, a jeśli byłby to trener z zagranicy to z całą pewnością niższej półki szkoleniowiec, który nie ma szans na propozycje z lepszych klubów taki jak Stanislaw Levy.

Nie jestem w stanie zrozumieć jak można krytykować lub podważać te fantastyczną decyzję zarządu Białej Gwiazdy. Dzięki tej decyzji dostaliśmy młodego trenera, który :

1) Zna realia polskiej piłki podszewki.
2) Jest byłym zawodnikiem Wisły Kraków - i z całą pewnością w tym klubie pokaże pełne zaangażowanie do prowadzenia tego zespołu do sukcesów.
3) Jest trenerem na dorobku - dla którego każdy sukces jest bardzo ważny, ponieważ tylko zasili jego trenerskie CV i będzie owocował w przyszłości pracą w dobrych lub lepszych klubach.
4) Będzie miał pełne poparcie środowiska kibicowskiego ze względu na swoją historię.
5) Z całą pewnością będzie posiadał dobry kontakt z całą drużyną.
6) Prowadzone przez niego zespoły z nie powalającą kadrą osiągały naprawdę dobre wyniki ponad stan (GKS Katowice) i Termalica (która jak zwykle nie chciała awansować do Ekstraklasy).
7) Preferuje grę po ziemi, kombinacyjną, która jest dobra dla widza.
8) Jest osobą inteligentną, która potrafi wypowiadać się we właściwym tonie, formułować poprawne zdania i najprawdopodobniej nie będzie sprawiać problemów wizerunkowym Wiśle Kraków.

Jeśli ktokolwiek z Was wymagał od zarządu więcej niż zostało wykonane to musi zastanowić się na temat funkcjonowania profesjonalnego klubu sportowego i wszystkich kosztów i całego planu budowania zespołu. Jestem przekonany, że Moskal w tym momencie, przy obecnych finansach i sytuacji klubu jest IDEALNYM rozwiązaniem dla Białej Gwiazdy i dlatego dzień dzisiejszy jest dla mnie niezwykle szczęśliwym dniem.

63.5 Kg 10.03.2015 15:40

4 szybkie sprawy:

1.Moskal zaczyna od zera,musi dostać 100% poparcie czy to się komus podoba(sam nie mam całkowitego przekonania ) czy tez nie podoba...Trzeba zrobić wszystko żeby miał warunki komfortowe,pamietajmy ze przejmuje zespol w polowie sezonu po znanych na całym swiecie zimowych przygotowaniach Smudy...

2.Najlepsze podsumowanie prezesa Gaszyńskiego: "Od szacunku punktów nie przybywa" - i tego się trzymajmy..

3. Moskal powiedział ze On nie jest z tych który narzeka ze mu brakuje zawodnika czy tez dwóch...Masz to co masz i zrob z tego max...

4.Moskala oceniamy po całkowitym zakończeniu sezonu...wcześniej nie ma to zadnego sensu...

TRZEBINIAnin 10.03.2015 15:43

7 meczów do podziału na grupy:

- Wyjazd Warszawa
- Derby
- Wyjazd Białystok
- DOM KSG
- Wyjazd Bielsko
- DOM Korona
- Wyjazd Wrocław

Mecze domowe z żydami, Zabrzem i Koroną to muszą być zwycięstwa.
Obstawiam OPTYMISTYCZNIE 12-14pkt.
PANIE KAZIMIERZU WIERZYMY W PANA!

KeinNasenHasen 10.03.2015 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ryzovsky (Post 1393590)
Zastanawiam się jakimi przesłankami kieruje się większość osób, które chętniej widziałyby na tym stanowisku załóżmy Urbana, Wdowczyka czy Zielińskiego lub całą inną plejadę gwiazd trenerskich takich jak Michniewicz czy Leńczyk. Każdy trener tego rodzaju, który dostępny jest aktualnie na rynku byłby totalnym niewypałem i kolejnym sygnałem do budowania Białej Gwiazdy w sposób totalnie amatorski

A skąd ta pewność, że inny trenerzy nie zrobiliby lepszego wyniku? To jest trochę takie dywagowanie bez sensu. Ja mogę napisać coś zupełnie odwrotnego. Moskal będzie niewypałem, a sprawdziłby się nie przymierzając Urban. Moje słowa też są pozbawione sensu, bo nijak nie będziemy w stanie tego zweryfikować, więc odpuśćmy sobie takie hipotetyczne porównania :-)

A wg Ciebie teraz zaczęła się era budowania klubu w sposób profesjonalny? Ja jestem zdania, że profesjonalizm ujrzymy wtedy, kiedy z Klubu polecą emeryci i zagraniczny szrot. Tyle w temacie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ryzovsky (Post 1393590)
czy trener z zagranicy gwarantuje wyższe umiejętności trenerskie? W dodatku dochodzi do tego totalna nieznajomość realiów polskiej piłki, graczy w klubie i całej otoczki związanej z polską Ekstraklasą. Kolejnym aspektem wartym nadmienienia jest pensja zagranicznych trenerów - jest po prostu bardzo wysoka i żaden dobry/perspektywiczny trener nie przejdzie tutaj za grosze, a jeśli byłby to trener z zagranicy to z całą pewnością niższej półki szkoleniowiec, który nie ma szans na propozycje z lepszych klubów taki jak Stanislaw Levy.

Ta nieznajomość polskich realiów i Ekstraklasy to trochę taki banał powtarzany prze wielu. Jeżeli trener jest dobry i zna się na swojej robocie to ten tekst go nie dotyczy. A reszta to zgoda. Jest to na pewno droższa opcja, bo żaden fachowiec nie przyjedzie pracować tu za 5 tys. euro wypłacanych raz na jakiś czas.

Pozdrawiam

Smuga 10.03.2015 15:53

Z Probierza taki „innowator”, że po jednym obozie z, nim nasi piłkarze po około 60 minutach nie mieli już sił, aby poruszać się po boisku i tylko fart sprawiał, że nie przegrywaliśmy meczów, bo rywale nas wręcz tłamsili. To wszystko potem musiał „wziąć na klatę” Kula. Nie, kto inny jak Probierz właśnie pogonił z klubu Andrzeja Bahra, który teraz wraca do sztabu szkoleniowego Wisły. Zresztą Probierz trochę mi przypomina Smudę - dużo punktów zebranych jesienią i dryf w dół tabeli na wiosnę.

torres15 10.03.2015 16:21

http://www.2x45.info/aktualnosci/336...ane-trzy-lata/

FraMat 10.03.2015 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1393576)
W sumie, gdyby zmienić nazwę klubu i nazwiska trenerów, mamy tutaj sytuację bardzo podobną do historii Smudy. Zobaczymy czy Kaziu Moskal nadaje się do wstrząśnięcia drużyną i wie, jak wycisnąć z piłkarzy ostatnie soki.

Tylko trochę podobną... proszę Pana.... :)
Drużyna Smudy może i miała jakieś mecze, w których grała ładną piłkę, albo była skuteczna.

Nie miała jednak żadnego meczu, w którym taktycznie grałaby na jakimś dopuszczalnym poziomie.
Wszystko to było: kopnij, biegnij, podaj do Brożka, rób wiatr (to o Rafale).

Taktyka równie prosta jak jej pomysłodawca.
Nawet wygranych meczów nie dao się oglądać pod kątem organizacji gry i jej kultury.
Owszem, wygrane cieszyły, ale pozostawiały niepokój o przyszłość, czemu kilkakrotnie dawałem wyraz w tym okresie.

A Moskal stoi, jak dla mnie, trenersko, wyżej od Dyzmy.
Tylko, żeby miał autorytet i wsparcie zarządu.

ABGwislakABG 10.03.2015 16:28

Chciałem podkreśli bardzo ważny, jak widzę pominięty zupełnie aspekt- Trener Moskal dostaje Pana Bahra. Trenera od przygotowania fizycznego.'

R33 10.03.2015 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawiss (Post 1393466)
Ja pamietam z jego ostatniej kadencji, ze druzyna miala swoj styl, przegrali wtedy na Legii, ale w ciagu tygodnia zaczeli grac tak, ze ludzie nie wierzyli, ze to Wisla w tamtym meczu... Z pilkarzy, ktorzy z nim grali zostal tylko Glowa...

Nie rozumiem. Za czasów ostatniej kadencji Moskala nie graliśmy z Legią pod jego wodzą, ani tym bardziej na wyjeździe (30.03.2012 już nie było Moskala, a mecz był u siebie - 0:0), a Głowacki przyszedł latem 2012 za Probierza.

1906ts 10.03.2015 16:31

Nie zdziwiłbym się jakby Franio sam powiedział że po co mu jakiś trener od przygotowania fizycznego czy inny psycholog jak on sam sie zna na wszystkim.
Powrót Bahra to świetny pomysł, ale nie wymagam nic od Moskala w tym sezonie oprócz utrzymania. Szkoda że podpisano już tego ciotowatego staruszka Bogusia, bo była szansa się go pozbyć za 3 miesiące, tak jak i innych trzeba się sukcesywnie pozbywać ze "skrzydłowymi" na czele.

jova 10.03.2015 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KeinNasenHasen (Post 1393598)
Jest to na pewno droższa opcja, bo żaden fachowiec nie przyjedzie pracować tu za 5 tys. euro wypłacanych raz na jakiś czas.

Chyba większość z piszących o zagranicznym trenerze nie ma na myśli następnego Maaskanta czy Berga, tylko raczej taką lepszą wersję Kociana. Naprawdę trenerzy z krajów byłej Jugosławii lub z Czech, czy tam innej Słowacji, każą sobie płacić więcej niż nasi? Przecież nie chodzi o trenera na LM, tylko o człowieka, z którym nie trzeba się martwić o miejsce w grupie mistrzowskiej.

63.5 Kg 10.03.2015 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1393608)
Chciałem podkreśli bardzo ważny, jak widzę pominięty zupełnie aspekt- Trener Moskal dostaje Pana Bahra. Trenera od przygotowania fizycznego.'

To wprowadza po 1,5 roku pewna nowość tzn. koniec z przygotowananimi na "Jak piłkarz będzie zmeczony to przyjdzie i powie"...

Elefant 10.03.2015 17:00

Niektórym to się wydaje, że Murinho zrywał już kontrakt by do nas zawitać, tylko ten wstrętny Gaszyński był wbrew :haha:

Przyjście Moskala przyjmuje z umiarkowanym optymizmem. Nie oczekuje od niego cudów.
Cuda to u Smudy (w gębie, albo dawno) lub w sąsiedniej parafii.

Oczekuje, że uda mu się na tyle ugasić zgliszcza po Smudzie, że utrzymamy się w pierwszej ósemce.
Oczekuje w dłuższej perspektywie choćby niedużego, ale sukcesywnego wzrostu formy zarówno drużyny jak i poszczególnych zawodników.
Oczekuje jakieś myśli w grze drużyny i realizacji założeń taktycznych.
Oczekuję, że grać będą najlepsi zawodnicy.
Oczekuje, że zawodnicy którzy do nas przychodzą nie będą tracić formy po pierwszym obozie przygotowawczym.
Oczekuje, ze rozsądnie wprowadzani będą nowi młodzi zawodnicy, tak aby tworzyli wartość dodaną do zespołu i byli dalej "sprzedawalni".
Oczekuje, że treningi, przygotowanie czy ocena zawodników nie będą prowadzone metodą na "nosa", na "schody" tylko w miarę naszych możliwości finansowych nowocześnie.
Oczekuje, że swoimi wypowiedziami będzie przynosił korzyść klubowi a nie chronił własne dupsko.

Czyli oczekuje normalności na miarę 2015 roku.
A jak przy okazji przyjdzie fajna gra i wynik sportowy to będę cały szczęśliwy.

I jeszcze jedno, przyjście Moskala to bez wątpienia wzmocnienie pozycji Gaszyńskiego.

Fugiel 10.03.2015 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1393596)
7 meczów do podziału na grupy:

- Wyjazd Warszawa
- Derby
- Wyjazd Białystok
- DOM KSG
- Wyjazd Bielsko
- DOM Korona
- Wyjazd Wrocław

Mecze domowe z żydami, Zabrzem i Koroną to muszą być zwycięstwa.
Obstawiam OPTYMISTYCZNIE 12-14pkt.
PANIE KAZIMIERZU WIERZYMY W PANA!

W celu ostudzenia emocji :

W dwóch pierwszych kadencjach Wisła rozegrała pod jego wodzą w sumie 15 ligowych spotkań, w których zdobyła 20 punktów. Ze średnią 1,33 "oczka" na spotkanie Moskal jest trzecim najgorszym trenerem Wisły w trwającej od grudnia 1997 roku "erze Cupiała". Gorsi byli jedynie Marek Kusto (1,25) i Michał Probierz (1,29).

Tak tylko mówie :) ...

wiesniak842 10.03.2015 17:17

A Smuda za ostatniej kadencji 1,3. Tak tylko mowie.

O pardon. Mea culpa. Faktycznie astronomiczne 1,43 za 65tys. miesiecznie. Czyli Moskal wygrywa jeden mecz i ma taka sama srednia:D

Fugiel 10.03.2015 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1393620)

yy .. chyba 1,43

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...piala-pod-lupa

Fugiel 10.03.2015 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1393620)

O pardon. Mea culpa. Faktycznie astronomiczne 1,43 za 65tys. miesiecznie. Czyli Moskal wygrywa jeden mecz i ma taka sama srednia:D

Mam nadzieje, ze wygramy z Legią i tak wlasnie będzie :)

wiesniak842 10.03.2015 17:29

Akurat do tego meczu zbyt optymistycznie nie podchodze ale.... nie takie rzeczy sie juz dzialy wiec nie mozna i takiej ewentualnosci wykluczyc.

FraMat 10.03.2015 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1393619)
W celu ostudzenia emocji :

W dwóch pierwszych kadencjach Wisła rozegrała pod jego wodzą w sumie 15 ligowych spotkań, w których zdobyła 20 punktów. Ze średnią 1,33 "oczka" na spotkanie Moskal jest trzecim najgorszym trenerem Wisły w trwającej od grudnia 1997 roku "erze Cupiała". Gorsi byli jedynie Marek Kusto (1,25) i Michał Probierz (1,29).

Tak tylko mówie :) ...

Bo zarówno Moskal jak i dyletant Probierz mieli sytuację finansowego wygaszania Wisły na życzenie właściciela. Moskalowi i Probierzowi pewni piłkarze po prostu przestawali grać w myśl zasady: nie ma sianka, nie ma granka.

Dlatego piszę o potrzebie wsparcia organizacyjnego Moskala/
Jeśli zarząd zapewni mu stabilność finansową to nie boje się o wskaźniki średniej na mecz.

chopin 10.03.2015 17:52

Kaziu przychodzi do klubu i wszyscy będą mieli u niego czystą kartę. To jest dobre wg. mnie to podkręci troszke rywalizacje o miejsce w składzie. Na treningach będą dawać z siebie wiecej przynajmniej powinni...

KOMINEK 10.03.2015 18:27

No to teraz jestem spokojny :
Według hiszpańskiego dziennika "Vozpopuli" w przyszłym sezonie na ławce trenerskiej Realu Madryt nie zobaczymy Carlo Ancelottiego. Nowym szkoleniowcem zostać ma Zinedine Zidane.

Jak w Realu można to u nas czemu by nie można tak samo :p

Imperialista 10.03.2015 18:32

Jak dla mnie na dziś to optymalna decyzja. Tańszego (co najważniejsze) z lepszym warsztatem na dziś nie znajdziemy. I w końcu, o ile się nie mylę przestaniemy być jedynym klubem w lidze bez trenera przygotowania fizycznego (sic!). Ciekawi mnie też jak nowy trener ustawi środek pola, kluczowy w systemie jakim zapewne będziemy grać a gdzie panuje straszna posucha. Niemniej powodzenia.
Ku Chwale Wielkiej Wisły!

kerim1906 10.03.2015 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1393608)

nie mogłem zrozumieć jak w tych czasach można pracować na nos jak mawiał Smuda ? , czy wmówił Cupiałowi że sam ogarnie wszystko ? i stąd to 65 kafli ?, wraca normalność, witam i życzę sukcesów Panie Kazimierzu :)

Gwiaździsty 10.03.2015 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1393638)
nie mogłem zrozumieć jak w tych czasach można pracować na nos jak mawiał Smuda ? , czy wmówił Cupiałowi że sam ogarnie wszystko ? i stąd to 65 kafli ?, wraca normalność, witam i życzę sukcesów Panie Kazimierzu :)

Własnie po to mówił, że mu nie potrzeba trenera przygotowania fizycznego, zeby kasowac 65 tys. zł. Kawał cwaniaka, chytrego na kasę. Do dzisiaj nie oddał pieniędzy za kupiony mecz w Lubinie.

ASecond17 10.03.2015 18:43

Umiarkowany optymizm. Wszystko zweryfikują wyniki i to pewnie nie dwóch najbliższych meczów, a powiedzmy, najbliższych siedmiu (ze szczególnym uwzględnieniem tego drugiego - derbowego). Ja na razie jestem w stanie wyobrazić sobie każdy scenariusz z Moskalem, zarówno np. 12-15 punktów w ostatnich 7 meczach, jak i popadanie w marazm i do ostatniej chwili balansowanie na granicy 8.-go miejsca.

Ciekawi mnie, na ile wiążąca była opinia Smudy w niedawnych wypożyczeniach Zająca i niedoszłym Przemka Lecha.

Gaszyński grał przez kilka lat z Moskalem w Wiśle.

gdsmk 10.03.2015 19:09

Czy ktoś wie, jakimi językami posługuje się Moskal, oprócz polskiego ?

AntyMod 10.03.2015 19:11

proponuje tylko nie wymagac w najblizszym meczu dobrego wyniku - bo juz niektorym sie glowki zapalily - w niedziele jedziemy na niezly wpi...l , do Derbow troszke czasu jest zeby mentalnie cos zdzialac

Ogryzek 10.03.2015 19:19

Nie jestem przesadnym optymistą, nie oczekuję też nagłej zmiany gry. Ale oczekuję ze nawet grając tak słabo zaczniemy wreszcie gromadzić punkty.

Kaziu trzymam kciuki za Wisłę i za Ciebie:-)

nemox007 10.03.2015 19:21

Moskal najlepszą opcją dostępną na rynku nie był. Ale chyba jedną z tańszych i na pewno nikt tak Wiśle jak on oddany nie będzie. Pytanie jak długo to wytrzyma (a raczej ile Cupiał wytrzyma).

Efektu "nowej miotły" się nie spodziewam. Ale chyba do derbów będzie w stanie zmotywować naszych kopaczy.

Fugiel 10.03.2015 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1393626)
Bo zarówno Moskal jak i dyletant Probierz mieli sytuację finansowego wygaszania Wisły na życzenie właściciela. Moskalowi i Probierzowi pewni piłkarze po prostu przestawali grać w myśl zasady: nie ma sianka, nie ma granka.

Dlatego piszę o potrzebie wsparcia organizacyjnego Moskala/
Jeśli zarząd zapewni mu stabilność finansową to nie boje się o wskaźniki średniej na mecz.

Heh, niestety drogi FraMacie ta sytuacja trwa dalej :) i do stabilności to nam daleko niestety :(

Marcinnno 10.03.2015 19:22

Ja mam pytanie. Bahr wrócił do Wisły, czyli nie było trenera od przygotowania fizycznego do tej pory?

ociec Ciemka 10.03.2015 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1393646)
Czy ktoś wie, jakimi językami posługuje się Moskal, oprócz polskiego ?

Dogadywał się z Maaskantem, sądzę, że włada angielskim

Ogryzek 10.03.2015 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1393653)
Ja mam pytanie. Bahr wrócił do Wisły, czyli nie było trenera od przygotowania fizycznego do tej pory?

Nie było bo Franek tyle zarabiał że zabrakło kasy dla trenera od przygotowania fizycznego.

Wit.Ek. 10.03.2015 19:33

Cieszę się, że Moskal został trenerem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl