Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto po Smudzie? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9435)

jaszczur90 09.03.2015 16:01

Arek Głowacki na trenera !

PS. Piłkarze chcieli się pozbyć Smudy i wystarczyło tylko 4 mecze pograć i mają go już z głowy.

Aa.. ostatnio czytałem wywiad z Burligą i podobno robi sobie jakieś papiery na trenera :D

wikink1 09.03.2015 16:03

Nawiąże do tematu kto po Smudzie ..........................po nim będzie Smuta w pierwszej lidze ale z kochającym BOGUSŁAWEM CUPIAŁEM za pol ceny

St Yabol 09.03.2015 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1393173)
Arek Głowacki na trenera !

PS. Piłkarze chcieli się pozbyć Smudy i wystarczyło tylko 4 mecze pograć i mają go już z głowy.

Aa.. ostatnio czytałem wywiad z Burligą i podobno robi sobie jakieś papiery na trenera :D

myslisz, że z legią wygramy gładko i z gracją?

mitmichael 09.03.2015 16:05

Ja juz wiem kto po Smudzie - Piotrus "mam znajomosci" Swierczewski :lol:

palikot 09.03.2015 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1393170)
Myślisz że to Cupiał przedstawi ewentualnych kandydatów z którymi już jest po słowie Gaszynskiemu czy jednak Gaszynski Cupiałowi:)

Jak myślisz Vlaxa i Maaskanta wynalzał Cupiał czy na tacy podał ich bossowi Basałaj?

Badźmy poważni:)

O właśnie. Zrozumiałeś. Taka jest rola Gaszyńskiego.
Działania operacyjne. Natomiast decyzja należy do Bossa!

dynek.pl 09.03.2015 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1393172)
Teraz sobie przypomniałem o Ricardo Monizie, tym, którego uwalili w Lechii jak nie dał sobie wejść na łeb. Co jak co, ale u nas trener ma całkiem dużo swobody, więc akurat na ten aspekt narzekać nie powinien. Jeśli wiki się nie myli, to jest aktualnie bezrobotny, a trenowana przez niego Lechia grała całkiem przyjemną piłką (zwłaszcza biorąc pod uwagę ich ówczesny skład).

Nikt go nie wywalal. Odszedl z powodow osobistych, a pare dni pozniej podpisal kontrakt z TSV 1860 - dopiero stamtad go wywalili.

shaggy 09.03.2015 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1393178)
Działania operacyjne. Natomiast decyzja należy do Bossa!

Ha ha ha ta no co Ty naprawdę?:) Chyba wszyscy to wiedzą od niemal 20 lat że to Boss pokazuje kciuk uniesony w gorę albo w dół i w ten sposób kończy lub daje żyć pomysłom pracowników tego klubu:)

cfa 09.03.2015 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1393140)
Cieszyłem się z każdego odejścia oprócz jednego. Kazia Moskala. Zdecydowanie za wczesnie mu podziękowano. Widać było że drużyna łapie swój styl. Dlatego KAZIU MOSKAL na TRENERA!

Z pozostałych trenerów polskiej myśli kosmiczno-szkoleniowej zaakceptowałbym Cześka Michniewicza. Ale to ledwo ledwo.

Jeśli nie Moskal to zagraniczny trener.

PS. Jak dobrze że już wiecej nie zobaczymy Gargamela na ławce Wisły:-)

Michniewicz ma dla mnie niejasny związek z osławionym Fryzjerem. Nie bardzo mi się podoba jego kandydatura, no i od kiedy cała afera się rozkręciła nigdzie ani nie zagrzał miejsca, ani nie miał wielkich wyników.

siemstein 09.03.2015 16:19

Najbardziej debilna decyzja Zarządu jaką mogli podjąć. Zamieni stryjek siekierke na kijek, bo na kijek będzie nas stać

KOMINEK 09.03.2015 16:28

To że nie podali od razu że Broniszewski znaczy że dogrywają innego trenera czy dograją to inna sprawa

Grymas 09.03.2015 16:35

Są po słowie z Jackiem Zielińskim, ale ten ma za kołnierzem aferę korupcyjną, do jutra czas na odpowiedź ma Jan Urban, ale jest droższą opcją i może być problem z kasą.

palikot 09.03.2015 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1393184)
To że nie podali od razu że Broniszewski znaczy że dogrywają innego trenera czy dograją to inna sprawa

Cytat:

Do Warszawy Biała Gwiazda pojedzie już z nowym trenerem, którego nazwisko poznamy niebawem. Mamy nadzieję, że zmiana szkoleniowca wpłynie pozytywnie i mobilizująco na grę naszych piłkarzy.

Wesprzyj z Nami na Łazienkowskiej nowego trenera i zawodników, zapraszamy serdecznie wszystkich na zapisy na wyjazd do Warszawy!

Zapisy odbywają się w Restauracji "U Wiślaków" w poniedziałek i wtorek w godz. 13 - 18.30.

WISŁY KIBICE RUSZAJĄ ZDOBYĆ STOLICĘ!
źródło: Kibole

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grymas (Post 1393189)
Są po słowie z Jackiem Zielińskim, ale ten ma za kołnierzem aferę korupcyjną, do jutra czas na odpowiedź ma Jan Urban, ale jest droższą opcją i może być problem z kasą.

a w pojutrze spotykają się z Kasperczakiem, bo mu samolot z Mali utkwił w powietrzu i nie doleci na czas :lol:

RÓBMY ANKIETE KTO:

Michniewicz
Wdkowczyk
Moniz
Kasperczak,
Petrescu,
Jovanovic
Zieliński,
Urban
Okuka :D
i kto tam jeszcze?
Zwycięzcy otrzymają 4pak Tyskiego :)

Marcinnno 09.03.2015 16:39

Niektórzy to się chyba zarazili od Smudy tym pierd******m :) Jak czytam wpisy typu Michniewicz czy Wdowczyk to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać :) Kasperczak na pewno nie będzie trenerem, bo ma oferty z z reprezentacji Tunezji i ZEA.

jova 09.03.2015 16:46

Wygląda na to, że od lat nic się nie zmienia - najpierw zwalniamy, a później panikujemy, bo nie mamy żadnego planu kogo zatrudnić i bierzemy kogoś, kto jest pod ręką. Patrząc na aktualnie dostępne krajowe nazwiska, to strach się bać kogo dostaniemy tym razem. Urban wydaje się być najsensowniejszą opcją.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1393101)
Wdowczyk to legijny xyz.
W takim razie kim jest proponowany przez Ciebie misiu bananowy Urban, hmm?
JEDEN LEGIONISTA JUŻ TUTAJ BYŁ. DOŚĆ ICH NA WIEKI WIEKÓW AMEN.

Chyba niezbyt się orientujesz o czym piszesz. Nawet gdy Urban był trenerem Legii podkreślał swój związek z Górnikiem Zabrze. Wiadomo, że po tylu latach pracy w Warszawie czuje do L-ki jakiś sentyment, ale to nie jest żaden Legionista.

AYALA 09.03.2015 16:46

Stanislav Levy ,w pięknym stylu wyeliminował FC Brugge. W kraju nikt ciekawy nie jest wolny.

WISŁAZWE 09.03.2015 16:49

Ale czy Broniszewski posiada odpowiednie papiery?
Mogą dogrywać, ale zgodę dla Broniszewskiego.

silver03 09.03.2015 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1393196)
Stanislav Levy ,bo w kraju nikt ciekawy nie jest wolny.

I alkoholowe eldorado z Sarkim i Donaldem!

ABGwislakABG 09.03.2015 16:52

Cytat:

Chyba niezbyt się orientujesz o czym piszesz.
Jovuś Ty bardziej. Jackus Bednarzus również podkreślał związek z Ruchem. Nie widzę różnicy.

fansorina 09.03.2015 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1393199)
Ale czy Broniszewski posiada odpowiednie papiery?
Mogą dogrywać, ale zgodę dla Broniszewskiego.

Zgodnie z przepisami dotychczasowy asystent może zastąpić pierwszego trenera na okres 10 dni.

jonaf 09.03.2015 16:54

América Campeón ‏@UrbusCA 3 godz.3 godziny temu
Polish coach Henryk Kasperczak, who was released by the Malian Federation yesterday, has offers from Tunisia and United Arab Emirates NTs.

leyzer87 09.03.2015 16:55

Wielu z Was pewnie zacznie po mnie jechać, ale ja bym sobie życzył Ojrzyńskiego. W Koronie i Podbeskidziu dał radę. Chciałbym zobaczyć, jak sobie poradzi w lepszym klubie. Jednego mu odmówić nie można - wie jak sobie radzić z szatnią, a wydaje mi się, że Wisełka właśnie kogoś takiego teraz potrzebuje.

Smuga 09.03.2015 16:57

Dzisiaj, to jakiś dzień zwalniania trenerów. Zola we Włoszech, Smyła w Sosnowcu no i nasz Franio. :D A tak na poważnie. Ciężko powiedzieć, kto się podejmie zadania dogrania tego sezonu. Na bardziej wysublimowane nazwiska niż przewijające się na tym forum od wczoraj trzeba poczekać do lata. Jeżeli zarząd upatrzył sobie kogoś z zewnątrz, to raczej konkretne decyzje zapadną po Legii i Derbach.

speedfashion 09.03.2015 17:04

Jeśli Smuda został zwolniony po to, by przyszedł za niego Zieliński albo inny Michniewicz, to jesteśmy świadkami pogrzebu.

Wkrótce poznamy odpowiedź na dręczace nas pytania i dowiemy się, dokąd zmierza Wisła.

!!IRIVER!! 09.03.2015 17:07

Szkoda, że Stokowiec jest w bogatym Zagłębiu, bo to gościu który robil dobry wynik w Polonii.

jova 09.03.2015 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1393203)
Jovuś Ty bardziej. Jackus Bednarzus również podkreślał związek z Ruchem. Nie widzę różnicy.

Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy próbą odcięcia się od Legii, gdy pracuje się dla Wisły, licząc ze kibice Wisły pozytywnie na to zareagują, a podkreślaniem związku z Górnikiem, gdy wie się, że kibice aktualnego pracodawcy, Legii, nie przyjmą tego dobrze, no to chyba nie mamy o czym rozmawiać.

Jedno to próba przypodobania się aktualnemu klubowi, a drugie to podkreślanie związku z dawnym klubem, nawet gdy wie się, że może się to odbić na relacjach z obecnym pracodawcą.

AntyMod 09.03.2015 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leyzer87 (Post 1393206)
Wielu z Was pewnie zacznie po mnie jechać, ale ja bym sobie życzył Ojrzyńskiego. W Koronie i Podbeskidziu dał radę. Chciałbym zobaczyć, jak sobie poradzi w lepszym klubie. Jednego mu odmówić nie można - wie jak sobie radzić z szatnią, a wydaje mi się, że Wisełka właśnie kogoś takiego teraz potrzebuje.

tylko ze Ojrzynski w tych dwoch klubach mial inny material ludzki - a u nas wiekszosc to primadonny nienauczone zapie...lac, gryzc trawe i nie majacy pojecia o agresywnej grze - Boguski, Sarki, Jankowski , STILIC, Uryga, Dutka , Gargula, Stepinski czy Brozek to nie sa zawodnicy do twardej, agresywnej i AMBITNEJ gry

Dzimi 09.03.2015 17:20

Kaziu Moskal!

szprotson 09.03.2015 17:23

Jacek Zieliński który?
legionista czy ten co trenował Lech?

rafkur 09.03.2015 17:25

Aż strach się bać próbując odpowiedzieć na przedmiotowe pytanie. Kto normalny zgodzi się do nas dzisiaj przyjść? Teoretycznie może i ktoś się znajdzie jeżeli dostanie warunek "puchary za rok" ale tak obiektywnie patrząc to na dobrych nas nie stać a złych już mieliśmy. Nazwiska przewijające się w poprzednich postach budzą moje przerażenie ( Jovanovica i Petrescu nie traktuję poważnie - nie ta kasa) a obstawiam, że faktycznie ktoś z tej listy zostanie zatrudniony. Tak czy inaczej strach się bać. Dobrze by było znać prawdę czy to Smuda faktycznie tak zjebał przygotowania czy też zwolnili go piłkarze. Jeżeli to drugie to i Mourinho w dłuższej perspektywie nie pomoże - też wcześniej czy później im podpadnie.

leyzer87 09.03.2015 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1393213)
tylko ze Ojrzynski w tych dwoch klubach mial inny material ludzki - a u nas wiekszosc to primadonny nienauczone zapie...lac, gryzc trawe i nie majacy pojecia o agresywnej grze - Boguski, Sarki, Jankowski , STILIC, Uryga, Dutka , Gargula, Stepinski czy Brozek to nie sa zawodnicy do twardej, agresywnej i AMBITNEJ gry

Dlatego mówię, że chciałbym zobaczyć jakby sobie z naszymi kopaczami poradził. Co jak co, ale gość pokazał, że potrafi ogarnąć nawet charakternych piłkarzy. Poza tym, w tym momencie nie potrzeba nam zespołu grającego w piłkę, tylko zbierającego punkty. Jeżeli byłoby to równoznaczne z brakiem Stilicia na boisku - dla mnie mała strata. A jeżeli dla Ciebie DUDKA, Uryga i Jankowski nie wiedzę, jak się gra agresywnie, to dla mnie jest to po prostu dziwne. Dziwne też, że nie wymieniłeś całej reszty piłkarzy, którzy akurat to właśnie potrafią, czyli Donaldusia, Głowy, Burligi, czy Gumisia.

tomasz_19 09.03.2015 17:27

Dan Petrescu!

Gucio25 09.03.2015 17:27

w sumie się zdziwiłem, że w tych waszych "pomysłach" nie pojawiło się jedno nazwisko.

Zub Marek.

z Żalgirisem mu szło świetnie, Lecha pyknął na spokoju, do Polski by chętnie wrócił, żeby pokazać na co go stać i pewnie nie chciałby wielkich pieniędzy.

jest też inne nazwisko, którego nikt nie wymienia w porównaniu z pomysłami typu Kasperczak czy Bakero jest ciekawsze - Brosz Marcin. z Piastem przez większość czasu robił dobrą robotę, ciekawy trener.

jak dla mnie albo Kaziu, albo Zub, albo Brosz. reszty komentować szkoda.. Urban może i niezły, ale różne względy na nie, Wdowiec wiadomo, trener może i dobry, ale przyszłość jest jaka jest, CM 711 to samo.

Henio1 09.03.2015 17:28

Petr Rada ponoć w kręgu kandydatów

!!IRIVER!! 09.03.2015 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Henio1 (Post 1393223)
Petr Rada ponoć w kręgu kandydatów

Rada był ponoć rozwazany przed Smudą, nie sądzę aby teraz ktoś brał go pod uwagę. Nam potrzeba młodego gościa, ktory ma jakąś wizję i ambicję.

Zub to może być niezły pomysl.

Franeklowcabramek 09.03.2015 17:34

Dan Petrescu jest wolny. W grudniu został zwolniony z Al-Arabi. Kilka lat temu Rumun mówił, że chętnie by wrócił do Wisły. Mam nadzieję, że na jakiś czas zgodziłby się mniej zarabiać.

Marcinnno 09.03.2015 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Franeklowcabramek (Post 1393228)
Dan Petrescu jest wolny. W grudniu został zwolniony z Al-Arabi. Kilka lat temu Rumun mówił, że chętnie by wrócił do Wisły. Mam nadzieję, że na jakiś czas zgodziłby się mniej zarabiać.

właśnie kilka lat temu ;) mogło się dużo pozmieniać ;) za drogi na teraz.

szprotson 09.03.2015 17:37

No w sumie to całkiem logiczne.
Pokarzmy solidarność z Petrescu i niech każdy z Nas idzie jutro do szefa i poprosi o obniżke wynagrodzenia do wysokości pensji minimalnej.
Franek należysz?

enzo 09.03.2015 17:39

Dawać Wójcika. Przecież "tu nie ma co trenować, tu trzeba dzwonić".

Smuga 09.03.2015 17:42

A co z tym Czechem, o którym dwa lata temu wróbelki ćwierkały, iż konkuruje o posadę z właśnie zwolnionym Smudą? Pracuje gdzieś teraz?

Marcinnno 09.03.2015 17:46

Urban blisko podobno ! Jutro ma dać znać czy się decyduje ! http://www.futbol.pl/news/bedzie-wie...a-na-odpowiedz

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl