![]() |
Co za wybór w drugiej turze :( albo komuch albo koleś, który co prawda nie jest pisiorem, ale był już chyba wszędzie...
Dalej nie będzie planu zagospodarowania, dalej będą sprzedawać ziemie "deweloperom" z bożej łaski budującym koszmarne bloki tfu! apartamentowce! w każdym możliwym miejscu... komunikacja miejska będzie jaka jest... ewentualnie zaczną kopać pod Wawelem żeby zrobić metro, lub postawią pomnik prezydenta tysiąclecia... Za - je -biś - cie.... dobrze przynajmniej że ta patena czy inna patera dostała tyle na ile zasłużyła... ale i tak za dużo :) no i teraz co najmniej o letnią olimpiadę się musimy starać! a expo to mus jak nic!!! |
Cytat:
|
Cytat:
Jedynie zmiana rządów i wybór nowej PKW, która skieruje obserwatorów do każdej komisji w województwie mazowieckim wywróci wyniki wyborów na tym terenie. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym ja nie mowie o zadnym falszowaniu, bo o takim nie slyszlalem. |
Cytat:
Wierze w to co słyszę, a na taśmach wprost Graś z Krawcem powiedzieli jasno czemu jeszcze nie ma głosowania internetowego. To nie ich elektorat. Szkoda że ciemogród obszedł się z tą aferą jak z poranną zgagą - już o niej nie pamięta. A może tak lepiej przytoczyć przykłady Holandii, USA, UK czy Hiszpanii gdzie to już działa z powodzeniem? Poza tym dla mnie zawsze komputer będzie sprawniejszy, niż ludzka ręka licząca głosy. Jeśli możemy mieć bankowość internetową, rozliczać się ze skarbówką przez internet to i głosowanie jest możliwe i bezpieczne. POza tym ile mamy w tym kraju uczciwych ludzi? Było już sporo eksperymentów socjologicznych, chociażby z przypadkowym gubieniem portfela, który pokazuje że jest ich mniej niż myślisz. A karierowiczów czy ludzi którzy za kasę sfałszują wybory jest cała masa. |
Cytat:
Zobaczymy czy prezio Komorowski, który chyba jako jedyny ma prawo odwołać PKW (i powołać) zrobi to, czy dalej ich zatrzyma. Jesli zatrzyma po kolejnej wyborczej kompromitacji tzn., że z jakiegoś powodu taki stan rzeczy jest na rękę obecnej bandzie rządzącej. |
Naprawdę chcesz wprowadzać głosowanie internetowe w kraju, który jest lata za murzynami i nie potrafi ręcznie policzyć wyborów? My naprawdę jesteśmy krajem trzeciego świata, bądź republiką bananową pod wieloma względami tylko mało kto sobie z tego zdaje sprawę.
|
Cytat:
To nie jest żadne s-f tylko normalna technologia, mamy XXI wiek, każdy ma komórkę, laptopa w domu, plastiki którymi płaci w każdym sklepie, już nie porównujcie nas do krajów 3 świata, gdzie niedźwiedzie polarne chodzą po ulicach. A już nie wspomnę że powołano ostatnio Polską Agencję Kosmiczną (co jednak wywołuje śmiech do rozpuchu). a co do tego że zmiana nie będzie możliwa mając starych dziadów z PKW to jest bardziej niż oczywiste mamy całe rzesze świetnych informatyków, a fakt że przetargi takie jak obecny system PKW wygrywają firmy po znajomości jest tylko jednym z wielu problemów, łatwiejszych do przeskoczenia niż się wydaje. |
Wie ktoś gdzie sprawdzić wyniki głosowania do rady powiatu?
|
Cytat:
|
Powiaty i sejmiki to można sprawdzić tylko przez znajomych w PKW, czy w KWW.
Reszta jest już znana. |
http://lovekrakow.pl/aktualnosci/poz...nych_7441.html
Pisiaki wygrywają, ale władza u Majchra i Platformy.Podobny scenariusz za rok w parlamencie - wygrana Pis ale rząd PO. PSL + (?)SLD. |
Z FB........
Cytat:
|
Cytat:
pierwszy z brzegu przykład http://i59.tinypic.com/fjj3mu.jpg jest tego od groma . Znajoma była w komisji i jej szef z kilkoma sami liczyli głosy a reszty w tym jej nie dopuścili. Pewnie ma pójść z tym do sądu...? żart. W innej komisji liczyli w podgrupach,podali wyniki i tyle wiadomo,nikt tego nie sprawdzi. Po czym się okazuje że jeden z kandydatów ma zero głosów a kilka osób przyznaje się do oddania głosu na niego i twierdzą że prawidłowo wypełnili karty. Co z babką która w 2 komisjach dostała 60 głosów a w całym okręgu 15? Gdzie było napisane że zrobienie krzyżyka poza obrysem kratki powoduje jego nieważność? jakim cudem wyniki IPSOS zgadzają się wszędzie poza wynikiem PIS i PSL do sejmików. To jest kpina z ludzi i ze zdrowego rozsądku . PO i PSL to najlepsi uczniowie Bieruta - w majestacie prawa skręcili wybory Cytat:
Szukacie kandydata który byłby absolwentem Oxfordu :)? |
Cytat:
Wiem natomiast, że masa tych sensacji to zwyczajne bzdury. Słynny już wzrost o 1100% w Gdynii to wyssana z palca bajeczka, gdyż w 2010 roku PSL nie miał 800 głosów, a kilka razy więcej skoro sam Kupcewicz miał ponad 5000 głosów. A pelikany łykają. http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/....html?wyniki=1 Dalej upieram się, że poza pojedynczymi przypadkami w terenie nie było większych problemów poza tymi o których sam pisałem. Wiem jak to wyglądało w kilkudziesięciu lokalach wyborczych i jakoś PiS nie prostestuje po wygranych wyborach w Wołominie ;) Co do wyniku PSL-u to jest on naciągnięty, ale trzeba sprawidzić, czy jest to wynik broszury w całej Polsce, która już w 2010 zawyżyła wyniki nieważnych głosów w mazowieckim, czy może coś więcej. |
Czerwony Jacek mówi o Naszym stadionie:http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ideo,id,t.html
|
Ja oddaje głos nieważny. Jacek to Jacek - czerwony, występ na Treningu Noworocznym, budowanie na kredyt, dotacja na Halę Wisły itd., itd., ale Lasota jest kompletnie bezpłciowy. Facet bez wyrazu, rzuca jakimiś ogólnikami, zero, absolutnie zero konkretów, na stronie internetowej żadnego programu nic nie da się o nim dowiedzieć. Na codzień zamieszkały w Olkuszu, chyba trochę nie czai realiów Krakowa, żadnych ciekawych pomysłów dla Miasta. Za duże buty na niego.
Jednym słowem wielkie rozczarowanie. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Na forum Wisły kolega fialo ma problemy na kogo głosować ,ręce opadają !
|
....a mać :D
Typie, czy rozumiesz o co chodzi? Nigdy w życiu nie zagłosuje na Majchra po primo trening noworoczny i w sumie można zakończyć wyliczankę, nie chce mi się wymieniać jego grzeszków i mankamentów jako prezydenta Krakowa, ponieważ każdy je mniej więcej zna. Chodzi mi o to, że obraz Lasoty jaki wyłania się z kampanii to obraz człowieka nijakiego, bardziej z nadania politycznego niż sprawnego samorządowca. Program (?) to same ogólniki i nic więcej, dwie debaty z Jackiem i w każdej Lasota wypadał mówiąc delikatnie źle. Dlatego prawdopodobnie po prostu nie pójdę na wybory, bo Lasota to człowiek z nie mojej bajki zdecydowanie. No chyba, że ktoś mi tu rzetelnie wymieni coś czego ja nie wiem, czyli w miarę konkretny program Marka Lasoty po objęciu stanowiska prezydenta miasta. |
Typie,czy rozumiesz ze jak nie pójdziesz na wybory to majcher zostanie na kolejna kadencje.
|
Cytat:
Póki co nie wystawia wezwań do zapłaty klubowi za nieopłacony czynsz uszanujcie to. Przestrzeń publiczna w mieście to gnój autostrady budowane w centrum miasta zamiast na obrzeżach i wpierda.lanie co chwile świateł urbanistyka w mieście syf domy stawiane przy 10 piętrowych budynkach grodzonych a biurowce z lasem parkingów... nigdzie nie trzyma się linni zabudowy, stawia się rozpierdalające ekrany ruczajizuje się całe miasto. architektura budynków dramat (nieliczne perełki) brak planów zagospodarowania, brak wizji rozwoju celów, tylko jakieś zaściankowe plany do 2050 roku. w tym mieście oprócz okolic rynku i Kazimierza no i może Starej Krowodrzy żyje się jak w Tomaszowie Mazowieckim z całym dla niego szacunkiem. I co myślicie, że Lassota zmieni podejście do w.w spraw? Pierd.oli kocopoły o expo na rybitwach i przedwyborczo liże dupy nowej hucie a ja wyżej wymieniłem kwestie, które robią z miasta zaścianek. O tym nikt nie mówi. 0 lobbingu za lepszym miastem 0 wizji 0 propozycji... gówno nie wybory. Miasto to nie tylko hale kongresowe i sportowe... to także przestrzeń, estetyka, wygoda, jakaś harmonia a wystarczy przejechać z ronda czyżyńskiego do mogilskiego żeby zobaczyć jak "miastowo" jest w Krakowie. |
Mieszkam blisko Tomaszowa Mazowieckiego i w ciągu roku parę razy przez tą miejscowość przejeżdżam i trudno mi zgodzić się z tym, że poziom życia jest tam podobny do ościennych dzielnic, czy nawet suburbia Krakowa. Nie porównujmy małomiasteczkowej miejscowości, która wyróżnia się na tle małych mazowieckich mieścinek, ale nie ma podejścia do dużego miasta wojewódzkiego. Tam o urbanistyce, architekturze, czy ładzie publicznym w mieście nikt w ogóle nie myśl, gdyż ludzie zastanawiają się jak opłacić studia i mieszkanie w Warszawie swoim dzieciom :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
dokładnie - tu jest system zero-jedynkowy.
1. Głosujesz na komucha - wiadomo, nie idziesz - głosujesz na komucha Ja głosuję na Lassotę, chociaż też nie jestem do Niego przekonany. Nie mniej jednak na argument o tym, że gość nie ma doświadczenia i predyspozycji do rządzenia miastem zapytam, co takiego miał Czerwony Jacek przed objęciem sterów w 2002 r. oprócz tego, że przez rok zdarzyło mu się być wojewodą ? |
Pewnie się złamię i zagłosuje przeciwko czerwonemu Jackowi, ale umówmy się - obydwaj kandydaci są równie słabi, po stornie Lasoty można zapisać mu właściwie tylko jedynie jego przeszłość.
Wielka szkoda, że w Krakowie od lat nie ma poważnego kandydata z dobrym, stabilnym planem rozwoju, mającym na celu szczególnie redukcję zadłużenia. Coś takiego jak stworzył Wipler w Warszawie - ogromny plan Gospodarna Warszawa, a w nim konkretne punkty i rozwiązania. Brakuje takeigo człowieka od lat. Lasota kandydatem jest naprawdę marnym i jego jedynym atutem jest jego czerwony przeciwnik. I jeszcze jedna ciekawa rzecz. Jacek pewnie wygra, ale dużo zależy od mobilizacji jego zwolenników, która po tylu latach i właściwie pewnej wygranej (na co wskazują sondaże), może nie być wysoka. W przeciwieństwie do wyborców Lasoty, którzy bedą zmobilizowani, żeby odsunąć Jacka od władzy. Kurs 10.00 na Lasotę w STSie mnie bardzo kusi, i chyba zaryzykuje stóweczkę, bo naprawdę różnica między nimi nie jest aż tak wielka. |
Nie ma innej opcji niż głosowanie na Lasotę jaki jest taki jest, ale przynajmniej będzie w opozycji do sejmiku, w którym większość ma koalicja PO/PSL. Wtedy jest pewność, że obie strony będą sobie patrzyły na ręce i skala przekrętów się zmniejszy......
https://www.facebook.com/zelaznalogi...873810?fref=nf |
Cytat:
|
Cytat:
Żeby nie było mnie też Lasota nie przekonuje i wolałbym 100 krotnie np.prof.Nowaka zresztą dziwie się od dawna czemu go nie wystawili -chłop jest na wysokim poziomie powiedziałbym że w skali krajowej .Ale wyjścia nie ma i na czerwonego głosować nie można ( a brak głosu to głos na niego) |
Cytat:
Kwestia sejmików wojewódzkich jest taka, że i tak wszystkie mandaty rozeszły się w trójce PiS, PO i PSL, która zgarnęła 3/4 głosów i 90% mandatów. PiS i PO straciły, a PSL zyskał. Ile? Trudno powiedzieć, ale i bez tego sądzę, że PSL zakręciłby się koło 20%. |
Cytat:
|
Jakby decydowali politycy to nic by już nie było niezależnie którą opcję reprezentują :D
|
Cytat:
|
Wynika to przede wszystkim z fatalnej planiastyki w naszych kraju, która tylko pogłębia chaos zastany po samowolce lat 90-tych oraz latach PRL-u, gdzie takie szkieletory jak ten krakowski, czy nasz warszawski stały przez dziesiątki lat.
Clue problemu: Cytat:
Cytat:
Zupełnie irracjonalne MPZP niedostosowane do SUiKZP oraz do kierunków działania samorządów tylko pogłębiają patologię. |
Lasota o NIE....
Patrzy mu z oczu jeszcze wieksza szmata niż Jackowi... |
Nie Kraków, ale Warszawa, ale myślę że u nas może być podobnie
https://pbs.twimg.com/media/B3jB9MPIUAAERBt.png |
To akurat bajka
|
Nie piehwsze majsthowanie pshy wybohach Hanny Eboli-Fokstrot:
http://www.google.pl/url?sa=t&source...PJPV8oUTeG06rA |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl