Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [9 kolejka] WISŁA Kraków - Legia Warszawa, 21 września, godz. 18:00! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9345)

ABGwislakABG 19.09.2014 11:48

Cytat:

Skoro Legia wygrywa runde zasadniczą to z Wisła gra u siebie
Jedna pomyłka, albowiem ASecond17 napisał (a) :

Cytat:

kolejka na Legii

Donki 19.09.2014 11:58

Komunikat UW

Przed niedzielnym meczem Wisły Kraków z Legią Warszawa grupa Ultra Wisła opublikowała komunikat, dotyczący przygotowanej na to spotkanie oprawy. Poniżej prezentujemy jego treść.

Bracia!

Niedzielny mecz z Legią zbliża się wielkimi krokami, czas znów pokazać na co nas stać i udowodnić wszystkim niedowiarkom, że nie jesteśmy tu przez przypadek.

Aby pokazać wszystkim, że mimo przerwy nie wyszliśmy z formy, przygotowaliśmy na ten dzień prawdopodobnie najbardziej skomplikowaną oprawę w naszej historii. Apelujemy do wszystkich kibiców zasiadających tego dnia na sektorze C o wejście na stadion wcześniej niż zwykle, 20 minut przed meczem powinien być już wypełniony po brzegi. Nie jest to wielkie wyrzeczenie a znacznie wpłynie na jakość prezentacji. Na każdym krzesełku zostanie rozłożona instrukcja, prosimy o potraktowanie tego poważnie i zapoznanie się z nią przed pierwszym gwizdkiem. W czasie prezentacji oprawy schody muszą być puste, nikt nie może na nich stać, wszystkie krzesełka muszą być zajęte.

Tak naprawdę w momencie otwarcia bram nasza rola już się kończy, wtedy już wszystko zależy od Was. Pokazaliście nieraz, że można na Was liczyć, a jedyne czego wymagamy, to dokładne zapoznanie się z treścią instrukcji i wykonanie jej, co wbrew pozorom jest dość proste, ale każdy musi się skupić. Więcej dowiecie się już na sektorze, słuchajcie też uważnie poleceń z gniazda i patrzcie co się wokół Was dzieje. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, będzie się z czego cieszyć. Są tacy, którzy zarwali niejedną noc siedząc nad tą oprawą, nie pozwólmy, żeby cała praca poszła na marne.

W niedzielę wszystkie drogi prowadzą na Reymonta, cała Wisła zawsze razem!
Ultra Wisła.

I nie pchać się jak pojebani na C3 przynajmnie podczas oprawy tylko zajmować miejsca przy pleksie po bokach trybuny C.

OpEnTaNy 19.09.2014 12:11

Niech kazdy kto idzie pierwszy raz na C ewentualnie ma maly staz na Wisle niech przeczyta to 50 razy !!! Zrobmy legi pieklo !!!

St Yabol 19.09.2014 13:04

proponowalbym napisac SKWK od razu, że nie będzie piro i że umywa od tego ręce :D żeby nie było afery ;) o ile faktycznie nie będzie:mysli:

kreseq 19.09.2014 18:02

Nic tylko grać i uradować kibiców :) Mecz o 1,5 punkta, pełne trybuny, świetna oprawa i Stilic vs Radovic.
Byle poziom był taki, by o tym meczu było głośno nie tylko ze względu na drużyny w nich grające.
Licze że Głowacki jednak zagra. Najmocniejsze składy i jedziemy. Wygra lepszy albo sędzia :P
Do zobaczenia na stadionie :)

Mario Nh 19.09.2014 18:49

To będzie taki mecz jak sprzed kilku laty. Fantastyczna atmosfera na trybunach. Obie drużyny w gazie. Legia z swoją serbską gwiazdą (Kiedyś S. Svitlica, dziś Radović), nasza drużyna zbudowana głównie w oparciu o polskich piłkarzy.

palikot 19.09.2014 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1377502)
Nic tylko grać i uradować kibiców :) Mecz o 1,5 punkta, pełne trybuny, świetna oprawa i Stilic vs Radovic.
Byle poziom był taki, by o tym meczu było głośno nie tylko ze względu na drużyny w nich grające.
Licze że Głowacki jednak zagra. Najmocniejsze składy i jedziemy. Wygra lepszy albo sędzia :P
Do zobaczenia na stadionie :)

Już przed meczem się zaczynacie tłumaczyć? :D

La Furia Dell' Est 19.09.2014 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1377408)
wszyscy mówia ze wisla najwiencej akcki marnuje. A ostatnie 4 strzaly 4 gole z zawisza
To jak legia dzis gra z lokeren to wisla by dala im rade. Bardzo sie gubia z sprzodu, a w defensywie roboty niemieli.

Caps lock jak widać jednak masz. Szacunku do Klubu za grosz. :pala:

Grisza1 19.09.2014 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1377516)
Caps lock jak widać jednak masz. Szacunku do Klubu za grosz. :pala:

Ani do klubu, ani do języka ojczystego.

jendrus 20.09.2014 10:43

Jestem z Tarnowa szkoda że nie mam możliwości być na tym meczu ;( Jestem ciekawy oprawy :D i gry zawodników

Ogryzek 20.09.2014 11:07

Legia jeszcze nie będzie zmęczona pucharami więc nie sądzę żeby wyszli "rezerwowym" składem. Pomijam fakt że rezerwowy u nich to lepszy niż pierwsza 11 większości zespołów w ekstraklasie. Chciałbym zwycięstwa, ale nie liczyłbym na łatwe punkty. Takie skromnie 1-0 dla nas jak w poprzednim sezonie wziąłbym w ciemno:D

Kurz 20.09.2014 12:28

Jeśli Legia zagra na 100% i my także na maksa, najprawdopodobniej przegramy. Cała nadzieja w "magii" stadionu i kibiców. Niestety, przerastają nas pod względem fizycznym, a różnica w umiejętnościach nie jest na tyle duża, żeby udało się to zniwelować. No i dobrze gra im się z kontry...

rozarian 20.09.2014 14:04

Bardziej jak Radovicia (zagrał kiedykolwiek dobry mecz przy Reymonta?) obawiam się stałych fragmentów wykonywanych przez Brzyskiego. Mogę w ciemno typować, że np.rzutów wolnych z bocznych rejonów będzie miał kilkanaście+rzuty rożne. Fizycznie przerastają piłkarzy Wisły. Do tego pewnie Berg wystawi rezerwowego Sa, a to kolejny kawał chłopa. Szykuje się overowy wynik i nadzieja w tym, że strzelimy o jedną bramkę więcej.

Karherop 20.09.2014 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1377569)
Bardziej jak Radovicia (zagrał kiedykolwiek dobry mecz przy Reymonta?) obawiam się stałych fragmentów wykonywanych przez Brzyskiego. Mogę w ciemno typować, że np.rzutów wolnych z bocznych rejonów będzie miał kilkanaście+rzuty rożne. Fizycznie przerastają piłkarzy Wisły. Do tego pewnie Berg wystawi rezerwowego Sa, a to kolejny kawał chłopa. Szykuje się overowy wynik i nadzieja w tym, że strzelimy o jedną bramkę więcej.

To niech Legia się boi naszych stałych fragmentów gry. Nie ma drugiego zawodnika w lidze który strzeliłby w przeciągu roku 3 bramki z wolnych. O ile wiem nie ma nawet takiego który trafił 2 razy.

My może wzrostem nie grzeszymy, ale Jeśli zagra Głowa to obrona powinna ogarnąć. Oby Uryga zagrał najlepszy mecz w sezonie, oby też Stillić miał swój dzień. Mecz może mieć różny przebieg, ale w ciemno można obstawiać że coś strzelimy, czy wystarczy to na zwycięstwo - zobaczymy.

Kurz 20.09.2014 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1377563)
Jak mogą nas przerastać pod względem fizycznym, skoro grali w czwartek z Lokeren. Jak coś piszesz to pomyśl, a nie piszesz bzdury.

Po pierwsze, Lokeren nie zmusiło Legii do dużego wysiłku. Po drugie, być może Legioniści będą odczuwali jakieś problemy za 3 tygodnie, ale nie w sytuacji gdy po przerwie na reprezentację zagrają raptem 3 raz w ciągu 9 dni.

W mojej wypowiedzi nie chodziło jednak bynajmniej o poziom zmęczenia. Obecna Wisła jest po prostu bardzo "delikatną" drużyną. Pomijając obrońców, niemal wszyscy zawodnicy z pola w drużynie Legii wyglądają lepiej fizycznie, są agresywniejsi i dają swojej drużynie więcej w defensywie. I tyle. Zresztą nie powinno to dziwić w sytuacji, gdy na boisku są jednocześnie Garguła, Stilić, Boguski, Uryga i Jankowski.

Glazik 20.09.2014 17:11

Zwiastun jutrzejszego meczu na NC+ jest zalosny... Warszafskie scierwa...

Maine_Coon 20.09.2014 17:31

jaki jest?

johny96 20.09.2014 18:07

Glazik, to samo zauważyłem. Widocznie boli ich budżet ponad 100 mln, trzy składy walczące o MP, a tu Wisła lideruje, ta Wisła, która w tamtym sezonie miała spaść.

Zwiastun pokazuje ostatnie 5-0 w zęby, a w tle onanizujący się komentator.

WhiteDoctor 20.09.2014 18:08

no właśnie jaki?

ulTraS 20.09.2014 18:10

Taki :
'
Kod:

http://www.canalplus.pl/sport/wideo_w/canalplus-sport/2014/09/canal-wisla-legia-25100457.flv

AntyMod 20.09.2014 18:12

z rezerwowa Wisla tak bylo - szkoda ze nie pokazali 4-0 na R22 albo 3-0 na Lazienkowskiej albo bramki po 2 metrowym aucie pod okiem opiekuna z PZPN - - ale tak to juz jest - wiesniaki pamietaja tylko to co im pasuje- prowincjonalny klub- prowincjonalni kibice - chlop ze wsi wyjdzie- ale wies z chlopa nigdy ....https://www.youtube.com/watch?v=Qd1siDb3-3I

shaggy 20.09.2014 18:55

Mam nadzieje że nie tylko w redakcji wesz(L)o beda jutro plakac ale takze w Anal+....
Zapowiedź realizowali im chyba w tvn, gdyby mieli video z naszej porazki 12-0 tez by pewnie puscili.
Na pokazanie pieknej bramy Stilicia na 2-2 która u wielu warszawskich dziennikarzy wywolala rozwolnienie oczywiscie sie nei zdobyli...

KOMINEK 20.09.2014 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ulTraS (Post 1377597)
Taki :
'
Kod:

http://www.canalplus.pl/sport/wideo_w/canalplus-sport/2014/09/canal-wisla-legia-25100457.flv

fakt beznadzieja

palikot 20.09.2014 19:01

jutro na C macie chodzić jak w zegarku, tak jak ci na tym filmie: :D
https://www.youtube.com/watch?v=me8_h5vek6o

albo tak :D
https://www.youtube.com/watch?v=7Jgkm2pdWgY

KOMINEK: Jak w instrukcji będzie napisane w kółko, to w kółko :D

KOMINEK 20.09.2014 19:09

tzn w kółko trzeba chodzić ??

WISŁAZWE 20.09.2014 20:30

Co każdy idący jutro na sektor C ma zrobić:

-wejść na sektor najpóźniej 20 minut przed meczem, czyli o 17:40

-po wejściu nie pchać się na C3, wręcz prosimy osoby z większym doświadczeniem o kierowanie się na początek na C4 i C5

-od razu po zajęciu miejsca przeczytać dokładnie, ze zrozumieniem instrukcję, która będzie na każdym krzesełku (w razie wątpliwości nie bać się pytać innych)

-chwilę przed meczem rozejrzeć się dookoła siebie, czy każdy robi co do niego należy, czy jest zainteresowany oprawą i nie bać się upominać kogoś, kto na to zasługuje

-w czasie prezentacji NIE STOIMY NA SCHODACH, mają być puste, a każde krzesełko zajęte

-dokładnie słuchać i stosować się do poleceń z gniazda, postaramy się o lepsza słyszalność przed samym meczem i wyłączenie klubowych głośników z muzyką.

BEZ PIER..DOLENIA!

Kurz 20.09.2014 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1377625)
Lokeren nie zmusiło Legii do wysiłku, ale i tak się z nimi męczyli. Oznacza to, że są do ogrania. Nasi pomocnicy dają dużo więcej w ofensywie. Myślę, że ich pykniemy bo nasza pierwsza 11 prezentuje się lepiej.

Nie graliśmy w tym się sezonie jeszcze z tak mocną drużyną , więc będzie się okazja przekonać ile rzeczywiście jesteśmy warci. Legia wygląda w ofensywie trochę słabiej od nas, ale z kolei my dopuszczamy do wielu groźnych sytuacji pod naszą bramką. Zbyt wielu. Warto też pamiętać, że kilku zdecydowanie słabszym drużynom niż Legia udawało się nas długimi fragmentami dominować. Zabrakło im jakości w ofensywie, żeby wykorzystać naszą słabość, ale akurat Legia tę jakość ma.

Wojtas 20.09.2014 23:27

Mhm..
Po pierwsze ,ostatnie etc..

Kryć,faulowac,gryżć ,kopać-Mirosława Radovica

i to tyle,dziekuje :)

pozatym uwazac na zmiany Legii czy robią przepisowe trzy,i zmiany w koncowych minutach meczu,co nam moze dac punkty nastepnego dnia:)

a potem po zlaniu Legii wszyytscy na Mecz siatkowki

:D

domin_czyzyny 20.09.2014 23:56

Zapowiedz canala żałosna. .... im w dupe... słoikom!

stawski 21.09.2014 07:58

Matko... spać nie mogę :) już się nie mogę doczekać :) Będzie dobrze. Wygramy jedną bramką.
edit. teraz znalazłem zapowiedź C- :) No to fajnie by było sprawdzić w drugiej rundzie czy jeśli wynik byłby w drugą stronę też zrobią taką zapowiedź :) Kompleksiarze :)

WISŁAZWE 21.09.2014 08:18

KADRA NA NIEDZIELNE SPOTKANIE:

BRAMKARZE:

Michał BUCHALIK
Gerard BIESZCZAD

OBROŃCY:

Richard GUZMICS
Maciej SADLOK
Łukasz BURLIGA
Arkadiusz GŁOWACKI
Dariusz DUDKA
Michał CZEKAJ

POMOCNICY:

Przemysław LECH
Donald GUERRIER
Semir STILIČ
Emmanuel SARKI
Maciej JANKOWSKI
Alan URYGA
Łukasz GARGUŁA

NAPASTNICY:

Paweł BROŻEK
Rafał BOGUSKI
Mariusz STĘPIŃSKI

johny96 21.09.2014 08:58

Dobrze. Wraca Dziki Donald puścić na ostatnie 15 minut i zrobi swoje ;)

rafalek 21.09.2014 09:03

Nie wiem jak Wy, ale ja już cały jak na szpilkach siedzę. Niby serce mówi, że będzie dobrze, ale mam jakiś taki wewnętrzny niepokój, że strzelą nam szybko dwie bramki i będzie po ptokach. Obym się mylił i obyśmy mogli w 90 minucie, przy wyniku 3:0, całym stadionem zagrzmieć najpierw nasz hymn, potem que sera sera, a na końcu LEEEGŁA :D

Do zobaczenia na R22!!

potencjalny 21.09.2014 09:43

Witajcie, gdzie mogę w sieci oglądnąć dzisiejsze spotkanie ? Koszty nie grają roli, ważne tylko żeby jakość była na poziomie i nie przerywało transmisji. Pomóżcie, błagam Was! :) Pozdrowienia z Gdańska.

R33 21.09.2014 09:50

Np. futbolhd.pl tylko musisz premium wykupić.

Arronax 21.09.2014 10:17

Cyfra + już się grzeje. Ale będzie mecz! Dalej Wisła!

8samuraj 21.09.2014 17:35

Kibice Legii na dworcu w Krakowie [ZDJĘCIA]
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ecia,id,t.html

Patryko 21.09.2014 19:00

Niestety, wygrała drużyna piłkarsko lepsza. Rafał "Wolny Elektron" Boguski to jest na chwilę obecną jawny sabotaż wyjściowej jedenastki, Burliga słabo, Stilic wyłączony z gry, niewidoczny Brożek. Z piłkarzami pokroju Garguła/Boguski na skrzydłach z żadną lepszą drużyną sobie niestety nie poradzimy.

krasny 21.09.2014 19:12

Wypunktowali nas.
Cała gra jest niestety oparta na Stiliciu, bez jego dobrej gry drużyna nie istnieje. A dzisiaj niestety nie grał nic.

Szpen 21.09.2014 19:13

Warszawski wpie.rdo.l

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl