![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Zawisza był facetem. Co do Guły to chłop przeplata udane mecze z takimi strasznie niewyraźnymi. Pełna zgoda co do walorów Buchalika i elektrycznej gry Czekaja. Michał musi się gdzieś porządnie ograć. Zresztą problemy w defensywie nie wzięły się z Czekaja, ale ze strasznie dużych odległości miedzy formacjami. Piłka w posiadaniu Zawiszy w strefie środkowej miała dużo miejsca, zeby bez przeszkód dostać się pod nasze pole karne. I to był znacznie większy problem niż postawa Michała. |
Smuda powiedział jeszcze przed meczem z Zawiszą, że Czekaj powinien iść na wypożyczenie do I ligi, więc mam nadzieje, że tak się stanie i tam się ogra i wróci do nas jako lepszy piłkarz.
Teraz przyszła kolej na Żemłe. |
moje luźne spostrzeżenie - fakt faktem, nie był to najlepszy mecz w naszym wykonaniu. Śmiem nawet twierdzić, że był najgorszy. Ale nie wiem o co chodzi niektórym piszącym, że kiedyś ten fart się skończy, jakbyśmy od początku sezonu na nim jechali.
Spośród meczów, które dotychczas wygraliśmy: - z Lechią byliśmy lepsi, - z Pogonią też - Bełchatów - to samo - z Lechem oprócz 25 min drugiej połowy to samo. I wszystkie te mecze wygraliśmy zasłużenie, chyba nikt nie ma wątpliwości. Paradoksalnie, problemem u nas są...niewykorzystane sytuacje. Tak było wczoraj z Zawiszą, tak było z Lechem, tak było z Bełchatowem. We wszystkich tych meczach już w pierwszej połowie powinniśmy prowadzić kilkoma bramkami i klepać spokojnie piłeczkę. A zauważcie, że mimo tego i tak w 8 meczach strzeliliśmy 18 bramek, w tym na wyjazdach 11 ! Świetnie się ogląda nasze mecze i chciałbym byśmy mieli tylko takie problemy, że mimo sporej ilości niewykorzystanych sytuacji i tak strzelamy 3-4 bramki. I zgadzam w 100 %, Gargule trzeba przygotować wygodne miejsce na ławce (na razie), może odpocznie i przemyśli swoją grę. A za niego Stępiński. |
Sarki dał świetną zmiane
|
Nie rozumiem czemu tak ostro jedziecie po Czekaju. Chlopak zawalij pare akcji po ktorych mogly, powtarzam mogly paść bramki ale nie pady. Dla mnie wiekszym problemem sa boczni obroncy, dwie bramki padly po dosrodkowania ze strony Burego. O dziwo do niego nikt nie ma pretensji chociaz byl ogrywany jak dziecko. Podobnie jak Sadlok w dodatku przy drugim golu Sadlok podchodzil do blokowania strzalu Wagnera jak panienka. Przypomne tez sytuacje w ktorej skrzydlowy Zawiszy, za ktorego Sadlok by odpowiedzialny, minal go z dziecinna latwoscia a ten zamiast ruszyc za nim stanal jak wryty, no litosci, koles mogl w tej akcji zapytac Buchalika gdzie chce dostac bramke.
|
Czemu "jezdzimy" po Czekaju?
Kocur juz wcześniej napisał. Siedzimy w piątkę z kolegami oglądamy mecz i każdy z nas ma zawał serca jak Michał Czekaj pojawia się w pobliżu piłki. Temu. Tu nie ma czego bronić. Klub piłkarski to nie miejsce na sentymenty, szanuje Michała bo to chłopak z Krakowa wychowany na Wiśle od małego, ale w piłkę grać nie potrafi i tu naprawdę nie ma co się oszukiwać. Jak ktoś twierdzi inaczej - niech ogladne III ligę i występy Czekaja na tym poziomie rozgrywkowym. |
Cytat:
Drogi T-omku, wczoraj po takich akcjach bramki nie padły, ale całe życie nie można jechać na farcie. W następnych meczach już padną. |
Może i Czekaj to sympatyczny Wiślak z krwi i kości, ale umiejętności na grę w Wiśle niestety nie ma. Bezsensowne faule na 30 - 35 metrze od bramki. Zwłaszcza jeden w doliczonym czasie pierwszej połowy, kiedy Zawisza miał wolnego i groźną sytuację ze stałego fragmentu gry. Poza tym bezlitośnie był ogrywany. Możecie powiedzieć, że mało ma grania, ale pamiętam okres, że grał w podstawowym składzie i zachowywał się dokładnie tak samo. Jego gra miała też wpływ na Dudkę, który był wyjątkowo elektryczny.
Co do meczu, bardzo dziwny. Ale to co najważniejsze, po raz pierwszy od dawna miałem wewnętrzne przekonanie, że potrafimy odrobić straty i wygrać. Ten zespół naprawdę nie pęka. A to świetnie wróży na przyszłość :) |
Dajcie spokój z bronieniem Czekaja - poza tym, że to miły i wartościowy (w sensie, że WIŚLAK) chłopak, to nie ma żadnych innych cech, którymi da się go bronić.
Katastrofalna gra Garguły. Jeszcze trochę i go Maniek wywali ze składu. Brawo za to, że się podnieśli z tego 1:2. Cieszy gol Stępińskiego. |
Co do jednej rzeczy - chętnie zobaczyłbym Stępińskiego w I składzie na Legię na skrzydle zamiast Guły. Wartość w defensywie podobna, a przynajmniej wiadomo, że będzie jeździł na dupie, żeby pokazać się Smudzie - Łukasz tego nie robi i to mnie bardzo irytuje - odpuszcza przebitki, drepcze... gdyby jak Stilić zagrał czasem jakąś błyskotliwą piłkę czy oddał ładny strzał, ale on stacza się w przeciętność. Jak wróci Ostoja to jak dla mnie ustawienie wróci do 4-2-3-1, ze Stępińskim i Boguskim na skrzydłach i Stiliciem za Brożkiem. Inne ustawienie będzie dla mnie zaskoczeniem, chyba że Jankowski lub Guła wypalą i zaczną wreszcie grać.
|
Po Lokeren 18go mam nadzieje że trenejro berg tak zamota składem że jakoś pchniemy tą ległą i 5 pk przewagi będzie A dziś myślałem że na zawał zejdę po golu na 2-1 A tu chłopaki dali radę SMUDA CZYNI CUDA Garguła niestety miał sezon życia rok temu i nie widzę go w 1 składzie na warszak. Za niego Sarki lub Stępiński
|
PiVoSH92
Jest wielka różnica między Jankowskim a Gargułą. (Od kilku kolejek zwracam na to uwagę). Garguła drepcze, nie ma sił biegać w obronie. Natomiast Jankowski przynajmniej ciężko pracuje w defensywie. Sporo biega i walczy. Dla mnie to Garguła daje tyle w obronie co Stilić, czyli prawie nic. Semir rekompensuje to grą z przodu, Garguła od czasu do czasu. A to za mało żeby grał w pierwszej 11. A na trzymanie w 11 2 piłkarzy którzy nie grają w obronie nie możemy sobie pozwolić. Stępiński/Sarki za Gargułę który powinien wchodzić na zmiany na pod męczonego rywala. |
Zgadzam się, ale Sarkiego w I składzie bym nie ryzykował - zauważ, że często aż do 70-75 minuty nasz przeciwnik kondycyjnie nie wymięka i dobrze się cofa, co wymaga gry kombinacyjnej - w takiej sytuacji nie widzę miejsca dla Sarkiego, a bardziej dla Stępińskiego czy nawet któregoś z młodzików, bo Mudżin ma technikę na poziomie juniora młodszego/trampkarza. Z Jankowskim jest ten problem, że to straszny pechowiec - to słupek, to minimalnie niecelne podanie, to się machnie przy wybiciu i padnie bramka... To się zdarza każdemu, ale jemu wyjątkowo często - albo brakuje mu koncentracji, albo po prostu szczęścia, więc jak na razie również nie zasługuje na grę w I składzie. Z obserwacji gry Stępińskiego w poprzednim meczu widać, że chłopakowi się chce, zapierdala, wraca, ale jedno jest zagadką - na ile czasu starczy mu sił? 45, 60 minut? Gdyby wyszedł w I składzie za Gargułę na Legię i po tychże 60 minutach zmieniłby go Sarki to tak powinien dla mnie wyglądać ten skład. Guła może być zmianą dla Stilicia czy Bogusia, ale granie ze Stiliciem i Guła naraz jest marnowaniem potencjału, co potwierdził poprzedni sezon.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ludzie - gimbazo - Nas przez 60 miut gnietli l spadkowicz czyli jakis przypadkowy Zawisza - 7egia nam spusci wpie...ol i tyle w temacie , w tym momencie II skald warszawskiej druzyny zdobywa MP , wiec skonczcie sie podniecac zwyciestwem z jedna z najslabszych druzyn
|
blablablabla
To co AntyMod, spadniemy w tym sezonie czy jeszcze nie? |
Cytat:
|
Cytat:
Mecz jest o prestiż, a nie o Mistrzostwo czy spadek, takie to będziemy grać w zależności do której grupy awansujemy. Na pewno jak oddamy L mecz to morale przed derbami będa lepsze... |
antymod w zyciu tez, taki pesymista to wspolczuje na reymonta 22 to 30 tys, WISLAKOW poniesie nasza kochana WISLE do wsp. ZWYCIESTWA
|
Też , uważam że za tydzień o godzinie 20 nasze nastroje będą minorowe i doznamy pierwszej porażki w sezonie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
trochę offu
ale czego mi obecnie szkoda? tych 2 remisów z łysą pałą jeszcze na czele i mizerną frekwencją; wierze, że wyniki te mogły być inne z normalną publiką, oby tylko gdzieś tych punktów nam po drodze nie zabrakło, oby |
Cytat:
Dla mnie główny problem to będzie... mecz w Poznaniu. Nie chodzi o grę, wynik, ale o czas spędzony w podróży. To działa na naszą niekorzyść. Zwłaszcza jeśli dodamy niechęć Smudy do rotacji składem. W tym czasie parchovia ma małą przebieżkę do pobliskiego Brzeska. Gdybyśmy jeszcze mecz z Amicą grali u siebie, a tak podróż + zmęczenie meczowe i może być jak w zeszłym sezonie - 1-1 po ciężkiej walce. Panowie trochę lodu na głowy:) (Pamiętajmy że parchovia w tym meczu zagra na 100% zaangażowania i samym wybieganiem mogą nas zamęczyć) |
Cytat:
Przypuszczam że jednak kilku graczy odpocznie, a od początku zagra Guzmics, Stępiński, Sarki, fajnie byłoby też zobaczyć Zająca od początku. Więcej zmian niż te '4' się nie spodziewam, bo i nie ma kogo wpuścić. Ewentualnie Żemło np za Uryge. Zobaczymy. Do tego Głowacki, Stillić, Jankowski i przypuszczam że powalczymy z Amikorzami o awans do kolejnej rundy. Będziemy mieli 3 dni przerwy do derbów, więc pewnie ogarną. Prędzej bym się spodziewał średniego meczu w Poznaniu bo będa tylko 2 dni przerwy od Legii |
Cytat:
|
za wszy i ruskie pieniądze chyba...
|
Pytanie - to w końcu Brożek strzelał czy przedłużał na długi słupek? Gdzieś się wypowiadał na ten temat? Genialna ta bramka, można oglądać na powtórkach w nieskończoność.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl