![]() |
Cytat:
Cytat:
|
to co się dzieje to jest farsa, wrócę dopiero jak łysego nie będzie.
ludzi kupujących karnety stawia się na równi z ludźmi z łapanki z pizzerii i kiosku |
Sadlok jak dla mnie był graczem meczu w Wiśle. Nie dość że skutecznie zblokował Lechię na obronie po swojej stronie, to jeszcze włączał się do ofensywy jak dobry boczny obrońca z wysokiej półki. To że grał w reprezentacji to o czymś jednak musi świadczyć. Oby tak dalej.
|
semir stilic <klask> <klask>
daj Boże wiecej spotkan bez urazów i kontuzji... |
Cytat:
|
przzeciez nikt Cie nie zmusa nie chcesz to nie chodź i tyle 6 tyś osób ma inne danie niż Ty
|
dokładnie, czemu się tak wszyscy martwią o frekwencje? przecież was to nie obchodzi. Niektórzy nawet uważają, że w Wiśle już same koszuli grają więc co za problem? najważniejsze, że na jesieni będzie ogrzewanie w pewnej restauracji i pizzy nie zabraknie.
|
Cytat:
Dojdzie do tego, że jedynymi frajerami są Ci, co posłuchali jacusia i kupili bilety lub karnety stojąc przy tym w długich kolejkach.. |
spokojnie system sprzedaży internetowej pewnie niedługo ruszy, a dodatkowo przyjadą "słoiki" to i frekwencja może nieznacznie wzrosnąć albo będzie oscylować cały czas w okolicach 5-6 tyś. Jak widać RN to pasuje. Ta, jak to nazwałeś "gnida legijna" zapewne odejdzie, ale w momencie jak mu się skończy kontrakt a nie dzięki bojkotowi. Summa Summarum do zobaczenia w I Kwartale 2015 roku.
|
Cytat:
Narazie jeszcze jakoś to wygląda, ale rozdawać biletów za darmo nie da się w nieskończoność. Czy legijna gnida wypełni kontrakt ? To się jeszcze okaże, ja nie jestem tego taki pewien. aha i dlaczego nie podpisujesz się Jacek B. ? - byłoby uczciwiej. |
Cytat:
poprostu nie przychodź |
Cytat:
|
Cytat:
i jestem z tego dumny nie chodze dlaJacka Bednarza na mecze tylko dla WISŁY KRAKÓW |
Cytat:
|
przepraszam za błędy
|
Cytat:
od wczoraj 3 razy dowiedziałem się, że mnie "szlak" trafia :) muszę chyba być zdruzgotany, skoro tak mówisz. Wszyscy u Wiślaków byli wczoraj zdruzgotani. Niekończąca się stypa. |
Po co ta napinka między sobą? Jasne, jest że bojkot nie jest najlepszym rozwiązaniem dla Wisły Kraków(nie mylić ze spóła S.A) ale też jasnym jest, że każda obecność kibiców na stadionie jest wykorzystywane przez propagandę pajacka, którą stosuje. Dla mnie śmieszne są argumenty: "Ja chodzę dla Wisły Kraków a nie na Jacka". Gów.o! Chodzisz dla Jacka, bo on twoją obecność wykorzystuje do tego, żeby zniszczyć pewne zasady i wartości które potęgę Wisły Kraków zbudowały. Twoją obecność traktuje jako aprobatę i przyzwolenie do jego skur... komunistycznych działań, którymi ja osobiście się brzydzę. Jeśli wy nie ok, nie ma problemu.
Po drugie cox- mnie .... strzela, że nie mogę przyjść na stadion, bo to moja wielka pasja, ale póki będzie tam człowiek który mi zablokował na pól roku wejście na stadion - moje pieniądze nie pójdą na składkę dla jego pensji i ludzi którzy na to przyzwolili, czyt. w.sz. p Cupiała, Smudów, Pilchów i całej tej Radu Nadzorczej. Wolę swoimi pieniędzmi wspomóc pana Mikołajewicza, Wawrę i Towarzystwo Sportowe, którzy szanują kibiców to też jest Wisła proszę nie zapominać Pozdro |
Cytat:
Jasne u Wiślaków jest o wiele lepiej obejrzeć mecz niż na stadionie masz racje HAHAHAHA |
Cytat:
był las, nie było was - będzie las, nie będzie was |
Cytat:
Ja wspieram WISŁE S.A a ty TS tak czy inaczej nasza kasa nie idzie na marne |
Wszędzie musicie śmiecić? Macie nibylandię tam obrzucajcie się błotem i twórzcie klasyfikację braci po szalu.
Tu jest temat meczowy... A nie temat o tym z jakiego konta Bednarz prześladuje domina i Bóg wie co jeszcze... Litości obrońcy uciśnionych SKWK/chodzących na mecze błagam litości. Wracając do tematu. Chyba mecz lepszy nawet od tego z Lechem. Niestety nasza nieskuteczność i niepewność w obronie będą w przyszłości tworzyć różne scenariusze. Dziś się udało. Nie wiadomo co będzie kiedy przeciwnik nie trafi w kluczowym momencie w słupek. Ciekawe czy w tym sezonie Smuda wykorzysta wszystkie zmiany. |
Zamiast się użerać między sobą to SKWK powinno przeprowadzić akcję uświadamiającą. Przed każdym meczem u siebie, w kolejce do kas, przed wejściami na trybuny rozdawać ulotki - co jak i dlaczego protestujemy. Wyśmiewanie, wygrażanie innym jest raczej mało skuteczną metodą.
|
Cytat:
Oj obawiam się, że nie ale to w tej dyskusji jest bez znaczenia |
Lekko przygaszając podjar jaki zapanował nad Semirem Stiliciem, nieśmiało przypominam, że ten chłopak ma kontrakt ledwie kilka miesięcy jeszcze :)
A znając szybkość ruchów transferowych naszego Prezesa (specjalnie z dużej, podobno tylko tak można go tytułować), można śmiało domniemywać, że odejdzie od nas za darmo :) |
Stilic ma kontrakt do końca sezonu, więc trochę więcej niż kilka miesięcy. Nie zmienia to jednak faktu, że jeśli będzie w takiej formie to na pewno z łatwością znajdzie lepszego pracodawcę i w czerwcu niestety go pożegnamy. I żadna szybkość ruchów transferowych tutaj nie pomoże.
|
Cytat:
Smuda, aby mógł wykorzystać te zmiany to musi mieć piłkarzy, którzy mogą wejśc na boisko. U nas wiadomo jak jest. Czy Semir nie ma opcji przedłużenia w kontrakcie ? Sporo takich umów podpisywaliśmy. |
Cytat:
co do meczu, jako że dopiero dzisiaj miałem możliwość obejrzeć.. Poza tym o czym wszyscy mówią, czyli bardzo dobrej gry ofensywnej, baaardzo u nas kuleje gra obronna. Głowa i Dudka to o wiele gorszy duet niż ten sam Głowa i Jovanovic sprzed roku. Lechia jednak była bardzo nieporadna w ataku. Co mnie wcale nie tak dziwi, jako że w Gdańsku mają zbieraniną dobrych zawodników, ale wciąż tylko zbieraniną. Wcale też nie jest powiedziane że zaiskrzy to w dobrą stronę. Co do obrony to trzeba jednak wyróżnić Burligę i przede wszystkim Sadloka. Sam Sadlok wg mnie gra nawet lepiej niż 3-4 lata temu. Jest dojrzalszy, silniejszy, lepszy taktycznie. Więcej ogrania i mamy lewego obrońcę na lata. Dalej idąc, Uryga zasługuje na osoby akapit. Zwracałem baczną uwagę na niego. Jego najlepszy mecz w Wiśle. Jeśli będzie robił postęp w tym tempie to zwracam honor Smudzie, gdyż osobiście wątpiłem że z Urygi będzie cokolwiek. Chapeau bas Smuda. Inna sprawa to że nie mamy żadnego bocznego oraz defensywnego pomocnika w rezerwie. Przyjdzie moment że będzie trzeba znowu wstawić Czekaja, a Dudką zapychać dziury, a nie tędy droga.... Limit zmian niewykorzystywany przez Smudę też boli. Co mu szkodzi wpuścić Lecha na 5 minut. Zawsze to jakąś tremę u niego przełamie.... co do gry ofensywnej to całą robotę zrobił nam Stillić. Brożek - Jankowski - Boguski - Garguła, mieli momenty dobrej gry, ale i jest się czego przyczepić. Kilka baboli było. Chciałbym zobaczyć od początku Zająca, choćby po to by przekonać się jak dużo mu brakuje do seniorskiej piłki. Okazja może za miesiąc w Poznaniu w PP.. |
Cytat:
Zająca chętnie zobaczył bym na pozycji napastnika w większym wymiarze czasu. |
Semira to bardziej Smuda podpisał niż Bednarz ;)
|
Cytat:
Myślę, że bez bojkotu byłyby puchary (przy wypełnionych trybunach piłkarzom łatwiej się gra), a w składzie Chrapek, Stępiński i Miśkiewicz. I nie pisz o negatywie komunistycznym, gdy wspierasz Mikołajewicza, może jeszcze poprzeć Czerwińskiego przeciw komunie ;) ? Bez spiny pozdrawiam |
Taki wątek kibicowski. Niby mecz przyjaźni a reakcja pikników na stadionie niezbyt miła względem naszych przyjaciół z Lechii. Nie chodzi o włażenie sobie do... ale zostawiono za dużo swobody na trybunach bednarzowej gawiedzi. Ta czuje się na nim już jak gospodarz. Ich zachowanie spotkało się z zaskoczeniem w Gdańsku, co można wyczytać na portalu Lechii. Niebawem może sie okazać, ze porobią nam nowe zgody i zawrą nowe przyjaźnie.
|
Cytat:
Siedziałem z piknikami Lechii na meczu w Gdańsku i też wielu przykrych słów się nasłuchałem. |
Cytat:
A co takiego wydarzyło się na stadionie, że kibice Lechii mogli poczuć się urażeni? Nie było pozdrowień? Przecież nie miało ich być bo sobie kibice Śląska i Lechii nie życzą. Można przyjąć, że kibice Bednarza jak często się tu określa chodzących na stadion dostosowali się do zaleceń "grup decyzyjnych". Może chociaż to jedno na trybunach wczoraj wreszcie było normalne. Przyjaźnie można sobie kultywować przez cały rok - z wyłączeniem 180 minut na mecz i rewanż, gdzie pozostaje miejsce tylko na szacunek. Głaskania się po fiutach nie było ale też i braku szacunku wczoraj nie zauważyłem. Na boisku nie ma różnicy, prawie każde punkty cieszą tak samo. Prawie, bo jest jeden wyjątek gdzie cieszą bardziej. PS Nie wydaje mi się, żeby aktualnie obecni na meczu marzyli o tworzeniu nowych zgód czy szukaniu nowych wrogów. Myślę, że raczej mają to w dupie. PS "zostawiono za dużo swobody bednarzowej gawiedzi" - bednarzowa gawiedź jak sadzę od zawsze miała gdzieś odgórne zalecenia "grup decyzyjnych" może np dlatego, że sama stanowi zbiór jednoosobowych grup decyzyjnych i nie potrzebuje dyrektyw od osiedlowego guru. |
Cytat:
Chodziles na mecze 20 lat temu??10 lat temu?? Wtedy może bys wiedział co to znaczy wieloletnia przyjazn... Pikniki w tym Ty zrobiliście wczoraj gowno ale skad Ty mozez wiedzieć o co chodzi... Wy dzieci pogimnazjalne mało w ogole wiecie... |
Ja tam słyszałem wczoraj w drugiej połowie "Lechia Gdańsk, Lechia Gdańsk... "
|
Zaskoczę cię, chodziłem na mecze nawet 30 lat temu, co prawda wtedy jeszcze nie sam ale jednak. Gimnazjum za moich czasów nie było więc się nie wypowiadam. Być może dlatego własnie patrzę na pewne sprawy inaczej niż ty. Kwestii znajomości pojęcia wieloletniej przyjaźni raczej nie będę tu rozsądzał bo musielibyśmy najpierw ustalić różnice między przyjaźnią a wspólnymi interesami i podejrzewam, że konsensusu raczej nie udałoby się nam osiągnąć. Za dużo tych "przyjaźni" kibicowskich już przerabiałem żeby przywiązywać do tego większą wagę.
Pozostaje pytanie - czym tak bardzo zostali urażeni kibice Lechii, obecni na stadionie w liczbie graniczącej z błędem statystycznym? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Abstrahując od tematów pozasportowych to mecze Wisły ogląda się ostatnio jak Puchar Narodów Afryki lub niższą ligę z Ameryki Południowej, radosna piłka, fajna do oglądania, można się spodziewać wielu bramek, ale wielki futbol to na pewno nie jest. W pucharach z tą drużyną byłaby kompromitacja. Bardzo trudno ocenić pracę Smudy w związku z tym, bo nie wiadomo, co by zdziałał, gdyby miał szersze pole manewru.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl