Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [26 kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków, 16 marca, godzina 13:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9246)

thechris 16.03.2014 14:05

Wisła średnio utrzymuje się około 3 sekundy przy piłce i strata lub odbiór piłki przez rywala w sposób tak prosty jak odebrać dziecku lizaka.

Kamson 16.03.2014 14:08

A jebana dzi*ka bednarz wrócił na swój ukochany stadion i z uśmiechem na swoim parszywym ryju ogląda sobie meczyk z wielkim politykiem kucharskim.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...02447336_n.jpg

Kon®ado 16.03.2014 14:23

Cisnąć ich cisnąć, remis osiągalny a z taką grą to byłby wyczyn ;o ale to są uroki tej ligi :)

Gwiaździsty 16.03.2014 14:29

Rozmowa z tego zdjęcia:
Kucharski: Dobra robota Jacek, tym ruchem podciąłeś skrzydełka Wiśle na długie lata, co by nie mówić oni nam najpowazniej zagrażają nawet gdy sa słabi.
Bednarz: Wiesz Czarek, gdzie bije moje serce, trochę jeszcze wyskubie kasy od Cupiała, zredukuję mu widownię do minimum i zobaczysz , że w końcu zwinie interes, obrażony na kibiców.

ProMateo 16.03.2014 14:50

Semir king! Gość inna liga, inny poziom. Może nie mieć szybkości, ale jakością mógłby obdzielić wszystkich graczy Wisły. Magik!

Kon®ado 16.03.2014 14:53

Wiara czyni cuda, impossible is possible, ktoś tu pisał że Stilic jest naszym przekleństwem, a on się okazuje naszym bohaterem, piękna bramka, brawo za drugą połowe :)

Lechista69 16.03.2014 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 1353700)
Mam taką teorię, że sprowadzenie stilicia nasz pogrązy. Przez to Garguła ma mniej piłek i miejsca, jest mnie efektywny. Było kilka takich sytuacji, w których Stilic zagrał za lekko do dobrze pokazującego się Brożka. Gdyby Garguła to dogrywał, to byłyby groźne sytuacje.

Slaby z ciebie teoretyk.. jak widac Stilic to najlepszy transfer o jakim Wisla mogla tylko marzyc przy obecnych funduszach ! Brawo Franek oraz chlopaki za walke! A legia to frajerzy kolejki :) nawet sedzia im nie pomogl!

Wislak35 16.03.2014 14:58

Ciekawe czy w Poznaniu żałuja ze nie chcieli Stilicia :) :) Ciekawe jak Smuda ustawi obrone na Zawisze :)

Patryko 16.03.2014 15:00

Świetny wynik, biorąc pod uwagę okoliczności.

Mecz ten pokazuje niestety, jak słaba jest nasza liga. Aktualny mistrz, grający 11 vs 10, prowadzący 2:0 i dający sobie wbić 2 bramki - czyste frajerstwo i amatorszczyzna.

Semir może nie za szybki, ale kowadło to ten chłop w lewej nodze ma...

rafkur 16.03.2014 15:02

Cóż, tradycyjnie chcieli nas wyruchać a my jak na złość wbrew tej tradycji się nie daliśmy. Czerwona kartka dla Głowackiego to jakiś żart. Pomijam, że w drugiej połowie ktoś tam podobnie powiózł Stilica i nawet faulu nie było ( w obu przypadkach powinny być żółte). Nawet tradycyjnie przychylni nam komentatorzy to przyznali. Nasi pokazali że mają jaja a Legia pokazała pełnię swojej mocy. Ten punkt jak dla mnie jest cenniejszy niż te trzy z Krakowa - nie dla tego, że akurat na Łazienkowskiej (bo Legia jak dla mnie przewyższa Wisłę tylko ilością a nie jakością co zresztą pokazuje bilans dwumeczu) a dlatego, że takie mecze budują drużynę ( albo ją rozwalają). Dodatkowo nasi być może zobaczyli, że Głowa jest owszem cholernie ważny ale bez niego też się da.

shaggy 16.03.2014 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 1353710)
Stilic nadawał się do zmiany a nie Garguła....Frantz daje dupy.

bravelukas coś masz jeszcze do dodania w tym temacie...?

Trzeba przyznać, że Semir pociągnął naszą grę w 2 połowie, o dziwo środek pola nalezał do niego, a Jodłowiec i Vrdoljak mogli się tyko przyglądać.
Szkoda kartki dla Głowy, sędzia spultał się przy tej sytuacji... bo w drugiej połowie Radovic od tyłu pojechał w Stilicia i nawet nie było faulu. Wiadomo Głowa zaatakował z większym impetem ale także trafił w piłkę, więc rozstrzał między oceną obydwu sytuacji (od czerwonej kartki do braku faulu) niewytłumaczalny...

Ogryzek 16.03.2014 15:04

Wynik świetny zważywszy na okoliczności - gra obronna dramat!

Zawsze wygrana albo remis w Warszawie cieszy:)

mitmichael 16.03.2014 15:04

Mielismy Miskiewicza, Stilicia i Guerriera to im dzisiaj zawdzieczamy ten remis.

radekogi 16.03.2014 15:05

Cytat:

Mam taką teorię, że sprowadzenie stilicia nasz pogrązy. Przez to Garguła ma mniej piłek i miejsca, jest mnie efektywny. Było kilka takich sytuacji, w których Stilic zagrał za lekko do dobrze pokazującego się Brożka. Gdyby Garguła to dogrywał, to byłyby groźne sytuacje.
Pozdrawiamy kolegę :)) Zdjęcie Bednarza na trybunach mówi samo za siebie. Komentowanie w C+ to kpina, dawno nie słyszałem tak stronniczych i tendencyjnych komentatorów. Czerwona kartka z kapelusza, Żyro odleciał jakby mu noge złamał a na powtórkach widać że Głowa nie trafił w nogi. No to utarliśmy im pięknie nosa, a już piali z zachwytu od 30 minuty że nowa jakość w Legii a tu proszę. :)) Jeszcze wszystko jest możliwe.

P.S. zauwazyliście że gdy nie ma Garguły obok Stilica to jest on zawodnikiem meczu? W derbach też nie grali razem i Stilic był najlepszy. Też mi się wydaję że dwóch rozgrywających na boisku to o jednego za dużo

palikot 16.03.2014 15:06

Dudka i Stilić man of the match.
Za doświadczenie, bo zajechani są strasznie. Gdyby mieli świeżość, to nie chcę wiedzieć... :) Ale dziś Obydwoje pokazali klasę...
Brawo dla nich.
Garguła, Bunoza(I połowa) słabiutko

Tarann 16.03.2014 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1353696)
Komenator : Semir Stilić pokazał swoje firmowe zagranie jakim jest podanie z pierszej piłki....

I to powinno podsumować świat w jakim żyjemy i piłke jaką oglądamy.Nie mam ....a pytań.

Jak piszesz nie pij, bo głupio to czytać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1353718)
A jebana dzi*ka bednarz wrócił na swój ukochany stadion i z uśmiechem na swoim parszywym ryju ogląda sobie meczyk z wielkim politykiem kucharskim.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...02447336_n.jpg

Czarek a teraz wam je...my 2 bramy a w wyborach skończycie na 10 %

Wislak35 16.03.2014 15:08

Piszecie o niesprawiedliwej czerwonej kartce a nikt sie nie zastanowi po co Glowacki wchodzil tak ostro w pilkarza ktory by mniej wiecej 50 metrow od naszej bramki i byl odwrocony....Dla mnie czerwien i wielka glupota a Glowa zachowal sie jak junior...

buczo1985 16.03.2014 15:08

I zdarzyły się cuda. Brawa za walkę i zwycięski remis :)
W Warszawie płaczą, ale czasem taka jest piłka. My niedawno też w Zabrzu od 0:2 skończyliśmy 3:2.

Szkoda mi Głowy, trzeba za wszelką cenę wygrać u siebie z Zawiszą. Cały czas trzymam kciuki za Pawła by w końcu coś mu wpadło.

it 16.03.2014 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1353702)
Smuda gratulacje, 3 mecz z rzędu, a drużyna gra plażówe od początku rundy. 3 mecze 1 pkt. Oczywiście, zapomniałem, ze Wisła ge. ciebie gra dobrze na wyjazdach. Faktycznie To bedzie 13 mecz i raptem.... 2 wygrane.

Na Discovery leca teraz "Superzwierzaki z Alaski" o wiele bardziej emocjonujący program, polecam.

A miałeś okazję by milczeć....

mitmichael 16.03.2014 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tarann (Post 1353745)
Jak piszesz nie pij, bo głupio to czytać.

Czarek a teraz wam je...my 2 bramy a w wyborach skończycie na 10 %

Widac, ze jest wsrod swoich niech lepiej tam spada a Wisełke zostawi w spokoju

radekogi 16.03.2014 15:10

należy dodać że ten uśmieszek na jego twarzy był w momencie jak już przegrywaliśmy. Nie chce tu siać teorii spiskowych, ale nie oszukujmy się wiadomo dla której drużyny biję jego serce, a w Wiśle dostaje tylko pensje, dlatego trzeba się gościa pozbyć i zatrudnić tak jak jest na całym świecie - ludzi związanych z drużyną.

Wislak35 16.03.2014 15:12

a co miał płakac..Idz przed dom odpal sobie race a nie pisz głupot

DJ Hazel 16.03.2014 15:12

Nie wierzyłem !!! Stał się prawdziwy cud...myślałem,że Legia strzeli nam jeszcze 2-3 bramki a tu taka miła niespodzianka ! Pokazaliśmy,że mamy jaja. Co by nie mówić ten remis to nasze zwycięstwo ! Teraz tylko szkoda,że nie będzie dopingu na Zawiszy...przydałby się on naszym piłkarzom no ale cóż...

serek.c2 16.03.2014 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wislak35 (Post 1353751)
a co miał płakac..Idz przed dom odpal sobie race a nie pisz głupot

Wiślak w momencie jak przegrywa raczej nie cieszy mordy jak pojebany... no ale to nie Wiślak.

Tarann 16.03.2014 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1353749)
Widac, ze jest wsrod swoich niech lepiej tam spada a Wisełke zostawi w spokoju

Przynajmniej ma "swoich" ja mam ostatnio problem z takimi definicjami.

Zelari 16.03.2014 15:14

http://c3201142.cdn03.imgwykop.pl/co...VADmHl4imR.jpg nie wiem co powiedzieć...

rafkur 16.03.2014 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wislak35 (Post 1353746)
Piszecie o niesprawiedliwej czerwonej kartce a nikt sie nie zastanowi po co Glowacki wchodzil tak ostro w pilkarza ktory by mniej wiecej 50 metrow od naszej bramki i byl odwrocony....Dla mnie czerwien i wielka glupota a Glowa zachowal sie jak junior...

Pełny pakiet C+ nie jest aż tak drogi. Zainwestuj, oglądnij jedną kolejkę LM czy choćby nawet LE i zobaczysz takich fauli z 10. Nikt za to nie daje czerwonej kartki. Odgwizdywanie wszystkiego w naszej śmiesznej lidze jest jednym z powodów przez które w pucharach jadą nas jak burą sukę. W Europie gra się twardo u nas jak na meczach Barcy w lidze hiszpańskiej - podmuch powietrza to już jest faul a kontakt to kartka. Zresztą w Hiszpanii też już się to zmieniło.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zelari (Post 1353756)

A jeszcze się nie przyzwyczaiłeś?

Wislak35 16.03.2014 15:16

J.... sedzia

Kon®ado 16.03.2014 15:16

Pozostaje piwko i włączyc sobie forum LEgii :D
Wracajac jeszcze raz do meczu, to szkoda ze obrona nasza tak slabo zagrała, można było tutaj nawet wygrać bo sędzia się pomylił ...
http://oi60.tinypic.com/125q14w.jpg

buczo1985 16.03.2014 15:20

Ehh może Broziu by sobie strzelił sam na sam, ale sędzia c..j.

masada 16.03.2014 15:21

W pierwszej chwili jak zobaczyłem to zdjęcie to też byłem pewny, że sytuacja czysta, ale po chwili zastanowiena trudno jednak powiedzieć, zobacz sobie na pasy na murawie ten od linii środkowej jaką ma szerokość na górze ekranu, a jaką na dole. Ta perspektywa może przekłamywac, zobaczymy kontrowersje wieczorem ..

Kon®ado 16.03.2014 15:23

Tak ale liczy się moment od dotknięcia piłki przez podającego, a zobacz ze pilka juz jest kawałek od jego nogi, a więc Broziu tym bardziej ten moment wcześniej był jeszcze blizej niz obronca LEgii ;P

riv 16.03.2014 15:23

Po tym meczu przedłużenie kontraktu z Miśkiem powinno być priorytetem. Lepszego bramkarza, na którym na dodatek będzie można w przyszłości coś zarobić nie znajdziemy.
Potrzebny jest zmiennik dla Brożka. Wszyscy od kibiców przez media i ekspertów do trenera to zimą mówili, a Bendarz i tak wiedział swoje.
Drużyna może być i przetrenowana fizycznie ale mentalnie są przygotowani na 1906%

sergio 16.03.2014 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez it (Post 1353748)
A miałeś okazję by milczeć....

przecież prawdę napisał:>

masada 16.03.2014 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KonŸado (Post 1353766)
Tak ale liczy się moment od dotknięcia piłki przez podającego, a zobacz ze pilka juz jest kawałek od jego nogi, a więc Broziu tym bardziej ten moment wcześniej był jeszcze blizej niz obronca LEgii ;P

Tak, tylko pytanie brzmi czy moment przed podaniem czy po podaniu.. ;)
Poza tym Paweł ma głowę wychylona mocno, ojtam, nie ma co gdybać.
W kazdym razie wcele nie zdziwiłbym się, gdyby minimalny spalony jednak był.

Mrsnh 16.03.2014 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1353765)
W pierwszej chwili jak zobaczyłem to zdjęcie to też byłem pewny, że sytuacja czysta, ale po chwili zastanowiena trudno jednak powiedzieć, zobacz sobie na pasy na murawie ten od linii środkowej jaką ma szerokość na górze ekranu, a jaką na dole. Ta perspektywa może przekłamywac, zobaczymy kontrowersje wieczorem ..

wydaje sie, że głowa Pawła jest na spalonym. Ciężko po takim jednym screenie ocenić. W kontrowersjach powinni rozstrzygnąć.

thechris 16.03.2014 15:30

Z gówniano zapowiadającego meczu, Legia najpierw zrobiła swoje a później oddała zwycięstwo jak ostatni frajerzy i faktycznie mieliśmy hit. Kuciak tak pięknej bramki dawno nie miał okazji puszczać...

PS. Zajęcie 4 miejsca nie będzie złe. Wtedy z Legią zagramy u siebie.

fialo 16.03.2014 15:30

Remis w dziewiątkę (umówmy się Szewczyk to gość, którego odpalili nawet z Okocimskiego) to rezultat więcej niż dobry, Nalepa w drugiej połowie o dziwo pokazał, że jakieś ta umiejetności ma.

szprotson 16.03.2014 15:36

Remis zwycięski !

Dzięki Semir, widać że przypomniałeś sobie kto jest ....ą :)

Uran235 16.03.2014 15:38

W przekroju całego meczu najlepsi byli... Burliga i Stjepanović - zagrali po prostu solidnie i zrobili swoje, mieli dużą role w tym, że drużyna nie posypała się do końca w defensywie, ale wnosili też sporo do ataku. Szczególnie Burliga, który miał kilka świetnych podań i inicjował sporo akcji.

Miśkiewicz miał furę szcześcia, ale koniec końców też na plus.

Bunoza zagubiony jeśli idzie o ustawienie i krycie, ale robił dobry użytek ze swojej siły. Nalepa całkiem nieźle - może niczym szczególnym się nie wyróżnił, ale też nie był piątą kolumną.

Dudka przed przerwą słabiutki, ale po przerwie jego doświadczenie pomagało utrzymać piłkę i dawał trochę spokoju całej formacji.

Stilić jeszcze bardziej spolaryzowany. Do przerwy zagubiony i niemal bezużyteczny, po przerwie genialny.

Garguła bezbarwny i nie dawał rady z bieganiem w obronie, zmiana na Guerriera dała nam bardzo dużo, przede wszystkim zakończyła "mecz życia" Brozia.

Sarki po swojemu. Brożek niestety też, chociaż nie można powiedzieć, że nam zaszkodził, po prostu ciągle jeszcze nie odpalił w tej rundzie i nie jest aż tak groźny jakbyśmy chcieli.

W żadnych poważnych rozgrywkach Głowacki czerwonej kartki by nie zobaczył, ale głupio zrobił, że w takim meczu dał sędziemu pretekst i to w mało istotnej sytuacji. W dodatku przez to wypada ze składu na dwa kolejne mecze.

W przekroju całego meczu zaczęliśmy bardzo słabo i znów byłó widać, że przetasowania w składzie nie tyle wpływają na jakość prezentowaną przez poszczególnych piłkarzy, a na zgranie i zrozumienie między nimi. Jeżeli Smuda popełnił gdzieś, błąd to stawiając na Gargułę na lewym skrzydle - sopore rozczarowanie i punkt zapalny w defensywie. Mimo to trener bardzo dobrze zareagował i mądrze przestawiał drużynę wraz z rozwojem wydarzeń. Koniec końców kluczowe okazało się zaufanie do Stlicia, który wydawał się kandydatem do zarzucenia na niego wędki w przerwie, a tymczasem został bohaterem drugiej połowy i całego meczu. Legia jest po prostu komiczna w środku pola - nie dość, że nie ma pomysłu na atak pozycyjny, to jeszcze fatalnie pressuje, co w drugiej połowie pozwoliło nam wrócić do gry.

Na mistrzostwo nie liczę, ale wynik cieszy jak diabli.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl