![]() |
Wisła średnio utrzymuje się około 3 sekundy przy piłce i strata lub odbiór piłki przez rywala w sposób tak prosty jak odebrać dziecku lizaka.
|
A jebana dzi*ka bednarz wrócił na swój ukochany stadion i z uśmiechem na swoim parszywym ryju ogląda sobie meczyk z wielkim politykiem kucharskim.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...02447336_n.jpg |
Cisnąć ich cisnąć, remis osiągalny a z taką grą to byłby wyczyn ;o ale to są uroki tej ligi :)
|
Rozmowa z tego zdjęcia:
Kucharski: Dobra robota Jacek, tym ruchem podciąłeś skrzydełka Wiśle na długie lata, co by nie mówić oni nam najpowazniej zagrażają nawet gdy sa słabi. Bednarz: Wiesz Czarek, gdzie bije moje serce, trochę jeszcze wyskubie kasy od Cupiała, zredukuję mu widownię do minimum i zobaczysz , że w końcu zwinie interes, obrażony na kibiców. |
Semir king! Gość inna liga, inny poziom. Może nie mieć szybkości, ale jakością mógłby obdzielić wszystkich graczy Wisły. Magik!
|
Wiara czyni cuda, impossible is possible, ktoś tu pisał że Stilic jest naszym przekleństwem, a on się okazuje naszym bohaterem, piękna bramka, brawo za drugą połowe :)
|
Cytat:
|
Ciekawe czy w Poznaniu żałuja ze nie chcieli Stilicia :) :) Ciekawe jak Smuda ustawi obrone na Zawisze :)
|
Świetny wynik, biorąc pod uwagę okoliczności.
Mecz ten pokazuje niestety, jak słaba jest nasza liga. Aktualny mistrz, grający 11 vs 10, prowadzący 2:0 i dający sobie wbić 2 bramki - czyste frajerstwo i amatorszczyzna. Semir może nie za szybki, ale kowadło to ten chłop w lewej nodze ma... |
Cóż, tradycyjnie chcieli nas wyruchać a my jak na złość wbrew tej tradycji się nie daliśmy. Czerwona kartka dla Głowackiego to jakiś żart. Pomijam, że w drugiej połowie ktoś tam podobnie powiózł Stilica i nawet faulu nie było ( w obu przypadkach powinny być żółte). Nawet tradycyjnie przychylni nam komentatorzy to przyznali. Nasi pokazali że mają jaja a Legia pokazała pełnię swojej mocy. Ten punkt jak dla mnie jest cenniejszy niż te trzy z Krakowa - nie dla tego, że akurat na Łazienkowskiej (bo Legia jak dla mnie przewyższa Wisłę tylko ilością a nie jakością co zresztą pokazuje bilans dwumeczu) a dlatego, że takie mecze budują drużynę ( albo ją rozwalają). Dodatkowo nasi być może zobaczyli, że Głowa jest owszem cholernie ważny ale bez niego też się da.
|
Cytat:
Trzeba przyznać, że Semir pociągnął naszą grę w 2 połowie, o dziwo środek pola nalezał do niego, a Jodłowiec i Vrdoljak mogli się tyko przyglądać. Szkoda kartki dla Głowy, sędzia spultał się przy tej sytuacji... bo w drugiej połowie Radovic od tyłu pojechał w Stilicia i nawet nie było faulu. Wiadomo Głowa zaatakował z większym impetem ale także trafił w piłkę, więc rozstrzał między oceną obydwu sytuacji (od czerwonej kartki do braku faulu) niewytłumaczalny... |
Wynik świetny zważywszy na okoliczności - gra obronna dramat!
Zawsze wygrana albo remis w Warszawie cieszy:) |
Mielismy Miskiewicza, Stilicia i Guerriera to im dzisiaj zawdzieczamy ten remis.
|
Cytat:
P.S. zauwazyliście że gdy nie ma Garguły obok Stilica to jest on zawodnikiem meczu? W derbach też nie grali razem i Stilic był najlepszy. Też mi się wydaję że dwóch rozgrywających na boisku to o jednego za dużo |
Dudka i Stilić man of the match.
Za doświadczenie, bo zajechani są strasznie. Gdyby mieli świeżość, to nie chcę wiedzieć... :) Ale dziś Obydwoje pokazali klasę... Brawo dla nich. Garguła, Bunoza(I połowa) słabiutko |
Cytat:
Cytat:
|
Piszecie o niesprawiedliwej czerwonej kartce a nikt sie nie zastanowi po co Glowacki wchodzil tak ostro w pilkarza ktory by mniej wiecej 50 metrow od naszej bramki i byl odwrocony....Dla mnie czerwien i wielka glupota a Glowa zachowal sie jak junior...
|
I zdarzyły się cuda. Brawa za walkę i zwycięski remis :)
W Warszawie płaczą, ale czasem taka jest piłka. My niedawno też w Zabrzu od 0:2 skończyliśmy 3:2. Szkoda mi Głowy, trzeba za wszelką cenę wygrać u siebie z Zawiszą. Cały czas trzymam kciuki za Pawła by w końcu coś mu wpadło. |
Cytat:
|
Cytat:
|
należy dodać że ten uśmieszek na jego twarzy był w momencie jak już przegrywaliśmy. Nie chce tu siać teorii spiskowych, ale nie oszukujmy się wiadomo dla której drużyny biję jego serce, a w Wiśle dostaje tylko pensje, dlatego trzeba się gościa pozbyć i zatrudnić tak jak jest na całym świecie - ludzi związanych z drużyną.
|
a co miał płakac..Idz przed dom odpal sobie race a nie pisz głupot
|
Nie wierzyłem !!! Stał się prawdziwy cud...myślałem,że Legia strzeli nam jeszcze 2-3 bramki a tu taka miła niespodzianka ! Pokazaliśmy,że mamy jaja. Co by nie mówić ten remis to nasze zwycięstwo ! Teraz tylko szkoda,że nie będzie dopingu na Zawiszy...przydałby się on naszym piłkarzom no ale cóż...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://c3201142.cdn03.imgwykop.pl/co...VADmHl4imR.jpg nie wiem co powiedzieć...
|
Cytat:
Pełny pakiet C+ nie jest aż tak drogi. Zainwestuj, oglądnij jedną kolejkę LM czy choćby nawet LE i zobaczysz takich fauli z 10. Nikt za to nie daje czerwonej kartki. Odgwizdywanie wszystkiego w naszej śmiesznej lidze jest jednym z powodów przez które w pucharach jadą nas jak burą sukę. W Europie gra się twardo u nas jak na meczach Barcy w lidze hiszpańskiej - podmuch powietrza to już jest faul a kontakt to kartka. Zresztą w Hiszpanii też już się to zmieniło. Cytat:
|
J.... sedzia
|
Pozostaje piwko i włączyc sobie forum LEgii :D
Wracajac jeszcze raz do meczu, to szkoda ze obrona nasza tak slabo zagrała, można było tutaj nawet wygrać bo sędzia się pomylił ... http://oi60.tinypic.com/125q14w.jpg |
Ehh może Broziu by sobie strzelił sam na sam, ale sędzia c..j.
|
W pierwszej chwili jak zobaczyłem to zdjęcie to też byłem pewny, że sytuacja czysta, ale po chwili zastanowiena trudno jednak powiedzieć, zobacz sobie na pasy na murawie ten od linii środkowej jaką ma szerokość na górze ekranu, a jaką na dole. Ta perspektywa może przekłamywac, zobaczymy kontrowersje wieczorem ..
|
Tak ale liczy się moment od dotknięcia piłki przez podającego, a zobacz ze pilka juz jest kawałek od jego nogi, a więc Broziu tym bardziej ten moment wcześniej był jeszcze blizej niz obronca LEgii ;P
|
Po tym meczu przedłużenie kontraktu z Miśkiem powinno być priorytetem. Lepszego bramkarza, na którym na dodatek będzie można w przyszłości coś zarobić nie znajdziemy.
Potrzebny jest zmiennik dla Brożka. Wszyscy od kibiców przez media i ekspertów do trenera to zimą mówili, a Bendarz i tak wiedział swoje. Drużyna może być i przetrenowana fizycznie ale mentalnie są przygotowani na 1906% |
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym Paweł ma głowę wychylona mocno, ojtam, nie ma co gdybać. W kazdym razie wcele nie zdziwiłbym się, gdyby minimalny spalony jednak był. |
Cytat:
|
Z gówniano zapowiadającego meczu, Legia najpierw zrobiła swoje a później oddała zwycięstwo jak ostatni frajerzy i faktycznie mieliśmy hit. Kuciak tak pięknej bramki dawno nie miał okazji puszczać...
PS. Zajęcie 4 miejsca nie będzie złe. Wtedy z Legią zagramy u siebie. |
Remis w dziewiątkę (umówmy się Szewczyk to gość, którego odpalili nawet z Okocimskiego) to rezultat więcej niż dobry, Nalepa w drugiej połowie o dziwo pokazał, że jakieś ta umiejetności ma.
|
Remis zwycięski !
Dzięki Semir, widać że przypomniałeś sobie kto jest ....ą :) |
W przekroju całego meczu najlepsi byli... Burliga i Stjepanović - zagrali po prostu solidnie i zrobili swoje, mieli dużą role w tym, że drużyna nie posypała się do końca w defensywie, ale wnosili też sporo do ataku. Szczególnie Burliga, który miał kilka świetnych podań i inicjował sporo akcji.
Miśkiewicz miał furę szcześcia, ale koniec końców też na plus. Bunoza zagubiony jeśli idzie o ustawienie i krycie, ale robił dobry użytek ze swojej siły. Nalepa całkiem nieźle - może niczym szczególnym się nie wyróżnił, ale też nie był piątą kolumną. Dudka przed przerwą słabiutki, ale po przerwie jego doświadczenie pomagało utrzymać piłkę i dawał trochę spokoju całej formacji. Stilić jeszcze bardziej spolaryzowany. Do przerwy zagubiony i niemal bezużyteczny, po przerwie genialny. Garguła bezbarwny i nie dawał rady z bieganiem w obronie, zmiana na Guerriera dała nam bardzo dużo, przede wszystkim zakończyła "mecz życia" Brozia. Sarki po swojemu. Brożek niestety też, chociaż nie można powiedzieć, że nam zaszkodził, po prostu ciągle jeszcze nie odpalił w tej rundzie i nie jest aż tak groźny jakbyśmy chcieli. W żadnych poważnych rozgrywkach Głowacki czerwonej kartki by nie zobaczył, ale głupio zrobił, że w takim meczu dał sędziemu pretekst i to w mało istotnej sytuacji. W dodatku przez to wypada ze składu na dwa kolejne mecze. W przekroju całego meczu zaczęliśmy bardzo słabo i znów byłó widać, że przetasowania w składzie nie tyle wpływają na jakość prezentowaną przez poszczególnych piłkarzy, a na zgranie i zrozumienie między nimi. Jeżeli Smuda popełnił gdzieś, błąd to stawiając na Gargułę na lewym skrzydle - sopore rozczarowanie i punkt zapalny w defensywie. Mimo to trener bardzo dobrze zareagował i mądrze przestawiał drużynę wraz z rozwojem wydarzeń. Koniec końców kluczowe okazało się zaufanie do Stlicia, który wydawał się kandydatem do zarzucenia na niego wędki w przerwie, a tymczasem został bohaterem drugiej połowy i całego meczu. Legia jest po prostu komiczna w środku pola - nie dość, że nie ma pomysłu na atak pozycyjny, to jeszcze fatalnie pressuje, co w drugiej połowie pozwoliło nam wrócić do gry. Na mistrzostwo nie liczę, ale wynik cieszy jak diabli. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl