Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [23 kolejka] 187 WIELKIE DERBY KRAKOWA.23 lutego, niedziela 15:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9231)

buczo1985 23.02.2014 17:46

Brawo za wynik. Bezdyskusyjne zwycięstwo, niemniej obraz meczu burzy dość spory fragment drugiej połowy. Myślę, że gdyby Brożek strzelił na początku drugiej połowy to skończyłoby się pogromem.

Sarki i Donald słabo. Zwłaszcza gra tego drugiego pozostawiała wiele do życzenia.

Garguła na szczęście przypieczętował wygraną. Ma super sezon i tym wejściem pokazał jak ważnym ogniwem jest dla drużyny. Zarząd musi podpisać z nim nowy kontrakt (coś jak z Dudką czy Semirem na 1,5 roku byłoby w sam raz)

Szkoda, że Pawłowi nic nie siadło. Trzymam kciuki za niego w meczu z Lechią.

I na koniec Głowa. Uwielbiam tego faceta!!!! Śmiało mogę powiedzieć, że facet jest moim piłkarskim idolem :)

dynek.pl 23.02.2014 17:49

Dobre derby. Było trochę emocji ale wygrała drużyna lepsza, agresywniejsza i mając lepszych piłkarzy. Stilic robi różnicę.

No i "brawo" za oprawę. Rozumiem racę ale po .... je wrzucać na murawę ? Szukajcie nowych miejsc na mecz z Ruchem (aha, pewnie połowy już nie będzie na meczu)

a poza tym małe ogłoszenie:
WAŻNE!
Czy możecie zagłosować na tej stronie -> http://www.canalplus.pl/sport/ocen-mecz na nasz mecz derbowy dając 5 gwiazdek,
a na mecze Pogoń-Lech i Liverpool-Swansea dając 1 gwiazdkę. Wtedy w środę pokażą powtórkę i nagrałbym bramki w HD :)

Bestia Nera 23.02.2014 18:00

Zdjęcia z rac http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ecia,id,t.html

Patryko 23.02.2014 18:02

Głosy oddane.

Co do samego meczu - bardzo rzucał się w oczy egoizm Gueriera. Mam nadzieję, że Franek poprzez tłumacza powie mu parę ciepłych słow po tym meczu, bo chłop ewidentnie nie czuje ducha gry zespołowej.

4karol4 23.02.2014 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1349902)
Co do samego meczu - bardzo rzucał się w oczy egoizm Gueriera. Mam nadzieję, że Franek poprzez tłumacza powie mu parę ciepłych słow po tym meczu, bo chłop ewidentnie nie czuje ducha gry zespołowej.

Zgodzę się z tym. W Gliwicach było podobnie, on nigdy nie widzi kolegów. Zwycięstwo cieszy, ale jest dla nas przestroga, że nie wszystko w naszej grze wygląda tak jak powinno. Mieliśmy ich na łopatkach, a pozwoliliśmy wstać. Ale to lepiej, będą ich bardziej boleć dupy :D

koniak 23.02.2014 18:27

Też zagłosowałem a swoją droga to skąd teraz można bramki ściągnąć po tym jak zamknęli allgoals ?

El'kabat 23.02.2014 18:30

Tak na szybko po meczu- przede wsystkim u nas WSZYSCY JEŹDZILI NA DUPIE I ZAPIERDALALI- wielki szacun dla Chrapka.Pietia-dzisiaj razem z Głową profesoro w obronie. A żydki chyba zapomniały co to są derby,niech dalej machają łapami :lol:
Brawo za walkę i wynik. Jedna istotna kwestia-gdyby Brozio był w formie to do 50 minuty byłoby 5:0.
Do tego dziś skrzydła,czyli Guerrier i Sarki poziomem odbiegały od reszty.
Wisła Pany !!

Proximus 23.02.2014 18:30

Teraz jest allgoals.com.pl

filemon 23.02.2014 18:47

Fantastycznie!
na szybko ode mnie: Miśkiewicz 6 - Burliga 5, Głowacki 8, Bunoza 6, Brożek Piotr 7 - Sarki 5, Stjepanovič 6, Chrapek 6, Stilič 9, Guerrier 3 - Brożek Paweł 4 ; Garguła 7, Dudka 5

Wiadomo - Głowa i Stilič świetnie, ale drugi mecz z rzędu Piotrek Brożek gra naprawdę dobrze, warto to podkreślić.

Co do rac - serio? na murawę? eh..

8samuraj 23.02.2014 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bestia Nera (Post 1349901)

Jest i wideo rac http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ideo,id,t.html

buczo1985 23.02.2014 18:53

Piotrek taką grą zapewni sobie nowy kontrakt :)

coni 23.02.2014 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 8samuraj (Post 1349915)

na ch..ja te race byly? Jesli juz to powinno byc ich z 4 razy wiecej. a tak ani efektu a akare placic pewnie bedzie trzeba.

8samuraj 23.02.2014 19:14

Oprawa z początku meczu http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ideo,id,t.html

Gwiaździsty 23.02.2014 19:38

Parch wdeptany w ziemię, na boisku i na trybunach. O to właśnie chodziło.

8samuraj 23.02.2014 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1349931)
Parch wdeptany w ziemię, na boisku i na trybunach. O to właśnie chodziło.

Ano wdeptany. "Time to say goodbye" [WIDEO] http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ideo,id,t.html

picasso 23.02.2014 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez coni (Post 1349921)
na ch..ja te race byly? Jesli juz to powinno byc ich z 4 razy wiecej. a tak ani efektu a akare placic pewnie bedzie trzeba.

żeby się tylko na płaceniu skończylo....prawdopodobnie następny mecz będziemy oglądać będziemy u siebie....ale w domu przed telewizorem.

DysoN 23.02.2014 19:53

Piekne zwyciestwo, gratulacje dla piłkarzy!

Na trybunach bylo dobrze do czasu rozwiniecia sektorowki. Całkiem ładna ale chyba bylo jakies zamieszanie, siadl doping na kilkanascie minut zupelnie. Petardy bez sensu, roz.......ily doping, race jeszcze glupsze a juz ich rzucanie na murawe to, nazwe to po imieniu, debilizm. Mecz z Ruchem bycmoze wszyscy obejrza tylko w telewizji.
Moim zdaniem za duzo antydopingu, tak ogolnie.

WISŁAZWE 23.02.2014 19:57

Powstrzymajcie się od komentarzy na temat rac. :)

heoij 23.02.2014 20:00

Za wpuszczenie poniższej flagi na Reymonta ktoś powinien za to odpowiedzieć !

My nie możemy wnieść na ich stadion swoich niektórych flag bo nie wpuszczą a tutaj taka flaga przechodzi .... Kto jest za to odpowiedzialny ? Antkowiak ?

http://www.image-share.com/upload/2448/217.jpg

Coś takiego na naszym stadionie ... Do tego sierp i młot ... WSTYD !

Uran235 23.02.2014 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1349919)

Jak tak dalej pójdzie to może nawet powołanie. Wiem, że to dwa mecze dopiero, że poziom rywali żaden, ale konkurencja na tej pozycji w kadrze też żadna, a Brożek zaczyna przypominać Brożka z najlepszych czasów - kasuje wszystko i jeszcze wyprowadza piłkę do przodu.

westersyl 23.02.2014 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1349919)

Dyspozycja Piotrka w początkowych kolejkach pokazuje, że warto było mu dać szanse.
Nie wiem czy zauważyliście ale on posiada jakąś wyjątkową intuicje tego kiedy wejść na linie bramki bo wielokrotnie w swojej karierze wybijał piłkę zmierzającą już do siatki. Dzisiaj też wybił.

Patryko 23.02.2014 20:12

Co do Piotrka to naprawdę, na miejscu Franka, zastanowiłbym się, czy by go nie przesunąć do pomocy, a na lewą obronę wstawić Darka, względnie Buniego jeśli wróci Marko.
Odnoszę wrażenie, że dałby tam o wiele więcej pozytywów niż w tym momencie Donald.

Zieniu17 23.02.2014 20:14

Jeśli chodzi o sam mecz to jak dla mnie w wykonaniu Wisły tragedia jeśli chodzi o organizacje gry i rozegranie piłki. Nie wiem czemu Smuda zaczyna kombinować i ustawia Chrapka na 6tce, skoro całą poprzednią rundę grał na 8ce i szło mu bardzo dobrze. Nie dość, że Wisła na tym traci, bo przy braku Garguły w zespole kompletnie nie miał kto rozegrać tej piłki, to jeszcze Stjepanović, któremu kompletnie brak dryblingu, kreatywności biega w jego miejsce na 8ce. Pomysł na ten mecz to właściwie dzida z obrony na Brożka, a nuż się coś uda. Nie tak powinna grać Wisła mając taki potencjał w środku boiska i tak szybkich skrzydłowych. Plus za skuteczność i te kilka naprawdę ładnych akcji, ale jak tak dalej pójdzie to przyjdzie taki mecz, że z tego chaosu nie uda się nic strzelić, a i gra w obronie wydaje sie być nieco gorsza niż jesienią.

Grantar 23.02.2014 20:22

Rzeczywiście Cracovia nie istniała 0d 10 do 55 minuty i mogli stracić w tym czasie 5 bramek
Chwila rozluźnienia i podnieśli się .....
Punkciki:
Miśkiewicz - 6 niewiele roboty, przy bramce bez szans, 1 interwencja super (parę minut przed golem), faulowany wyraźnie przy rogu ... (było gorąco)
Burliga - 5, kilka błędów ale naprawionych
Głowacki - 8, - trzymał obronę jak zwykle i ta bramka !
Bunoza- 7, - lepiej niż ostatnio
Brożek Piotr- 7 - wiosna będzie jego (tzn na lewej obronie)
Sarki - 4, bez czucia piłki; szybkość jest ale tylko to
Stjepanovič - 6, - jak zwykle solidność + udział w akcji na 2:0
Chrapek - 6, powoli zaczyna mi przypominać mieszankę Cezarego i Cantoro; powinien grać za parą Stilic/ Garguła
Stilič - 8, za pierwsza połowę mógłby dostać 10 ale w drugiej połowie zgasł nieco
Guerrier - 4 - kilka razy mógł podać ale się napalał , szybkość jest , kilka dobrych odbiorów m.in. przy bramce na 3:1 na plus
Brożek Paweł - 6 można powiedzieć słaby mecz ale ... nie do końca ... mnie się jego gra podobała .. gorzej z wykończeniami
Garguła - 7, - kontuzjowany
Dudka - bez oceny - dotknął piłki ? blado p. Darku

silver03 23.02.2014 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 1349945)
Jeśli chodzi o sam mecz to jak dla mnie w wykonaniu Wisły tragedia jeśli chodzi o organizacje gry i rozegranie piłki. Nie wiem czemu Smuda zaczyna kombinować i ustawia Chrapka na 6tce, skoro całą poprzednią rundę grał na 8ce i szło mu bardzo dobrze. Nie dość, że Wisła na tym traci, bo przy braku Garguły w zespole kompletnie nie miał kto rozegrać tej piłki, to jeszcze Stjepanović, któremu kompletnie brak dryblingu, kreatywności biega w jego miejsce na 8ce. Pomysł na ten mecz to właściwie dzida z obrony na Brożka, a nuż się coś uda. Nie tak powinna grać Wisła mając taki potencjał w środku boiska i tak szybkich skrzydłowych. Plus za skuteczność i te kilka naprawdę ładnych akcji, ale jak tak dalej pójdzie to przyjdzie taki mecz, że z tego chaosu nie uda się nic strzelić, a i gra w obronie wydaje sie być nieco gorsza niż jesienią.

Chyba inne mecze oglądaliśmy...

Wujekm 23.02.2014 20:58

Klub ledwo wiąże koniec z końcem a jacyś kretyni sabotują własny(podobno) klub rzucając race. Ciekawe jaka kara będzie.

TSWojtas 23.02.2014 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wujekm (Post 1349953)
Klub ledwo wiąże koniec z końcem a jacyś kretyni sabotują własny(podobno) klub rzucając race. Ciekawe jaka kara będzie.

.....aj wAJ!

heoij 23.02.2014 21:07

Oprawa super- brawa dla Ultra Wisły za przygotowanie !

TommyTSW 23.02.2014 21:07

Czy mi się tylko zdawało że jeden parchaty powinien bez gadania wylecieć z boiska za wślizg od tyłu na naszym?było to chyba jakoś po tym jak koleżanki strzeliły gola.

Ogryzek 23.02.2014 21:34

Cieszy wynik, cieszy oprawa:)

Szkoda że Paweł zmarnował 2 setki na początku II połowy bo mogłoby się skończyć pogromem dla Nas.

BTW
Parchaci już nie mają pomysłu i czepiają się wszystkiego (ich flaga). Sami właściwie żadnych akcji patriotycznych, do nie dawna flagi Izraela na ich stadionie.... i nagle "oni" są patriotami a do nas jakieś wąty i marne prowokacje.

Wojtas 23.02.2014 21:36

Brawa za walke dla pilkarzy.czegos takie oczekwialem czyli presing na k**wach od 1 sekundy meczu

Semir Silic sam mogl wygrac te derby gdyby weszla bramka na 3;0 ale to mogl by byc gol rundy zapewne.
Robi facet róznice ,i to chyba kazdy widzi :)

Oprawa ,doping naprawde dobry,z tym ze troche siadlo po sektorówce,rzuty rac na murawe,szkoda komenotwac

Time to Say Goodbye,cos genialnego :)

ta "flaga" beznapletkowców jest taka sama jak i ich caly poziom kibicowski,czyli dno glebsze niz rów Mariański.

silver03 23.02.2014 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1349960)
ta "flaga" beznapletkowców jest taka sama jak i ich caly poziom kibicowski,czyli dno glebsze niz rów Mariański.

Garbaci sami siebie niszczą czymś takim :D I bardzo dobrze! My robimy swoje!

Vuko 23.02.2014 21:45

Trzeba dodać też, że dawno nie mieliśmy tak dwóch równych "dziesiątek", o ile Guła i Stilić utrzymają formę.

mitmichael 23.02.2014 22:42

Fantastyczny doping, oprawa super, postawa Naszej druzyny tak samo chociaz po bramce dla parchow była obawa o wynik ale na szczescie Garguła miał wejscie smoka a Wisełka nadal niepokonana u siebie. Potwierdzilismy kto tak na prawde RZADZI W KRAKOWIE, Time To Say GoodBye rzadzi chociaz na pewno lepiej wygladało gdy spadali z ekstraklasy :D Stilic to bedzie super wzmocnienie w drugim meczu wygladał juz duzo lepiej i jeszcze bramka w debiucie na R22 lepiej sobie tego wymarzyc nie mogł.

mitmichael 23.02.2014 22:59

No tak zapomniałem tak wiec zobaczymy

wislak2119 23.02.2014 23:07

Ale na co mamy poczekać? Jaki może być sensowny powód rzucenia racy na murawę WŁASNEGO stadionu, gdzie może oberwać bramkarz WŁASNEJ drużyny, niszcząc jednocześnie ową WŁASNĄ murawę. Kara finansowa będzie na pewno. Trybunę pewnie też zamkną - wiąże się to oczywiście z kolejną stratą finansową Wisły. I to jest ta MIŁOŚĆ do Wisły, tak? Wiemy, że na razie pirotechnika na stadionach nie przejdzie. Wiemy, że kary są ciężkie zarówno dla nas, jak i dla Klubu (kwestie finansowe, wizerunkowe - niejeden rodzic długo nie weźmie drugi raz dzieciaka widząc coś takiego). Wiemy, jaką mamy sytuacje w Klubie - oszczędności. Rozsądny człowiek łącząc te fakty dochodzi do wniosku, że trzeba sobie odpuścić. Przynajmniej na razie. Ale nie, nie da się. I tu nic nie da żaden komunikat. Bo po prostu, jaka by to nie była sytuacja, nie może być przyzwolenia na coś takiego. Ciekawy jestem tylko, co by mówiono gdyby Michał rzeczywiście dostał którąś z tych rac. Że sytuacja była taka a nie inna? Chyba jednak nie. Można mówić, że nie ma co gdybać i wszystko jest ok. Ale to trochę gówniarskie myślenie.

KOMINEK 23.02.2014 23:19

Mecz fantastyczny. Czapki z głów za walkę za zwycięstwo. Radość przeogromna.
Cisza z sektorów G raduje serce. Na wysokości zadania stanął spiker .

Uwielbiam jak ktoś w sposób delikatny ale jednak idący w pięty potrafi komuś cos palnąć.

Teksty o braku komfortu niektórych widzów, zaproszenie na koncerty na stadion sąsiadki czy ,,time to say goodbye" bezcenne.

Nie wynikając kto inspirował i wykonywał rzucanie rac - ręce opadają - przecież równie dobrze Misiek mógł dostać w głowę

Valandil 23.02.2014 23:25

Świetny mecz, świetna opara, race też byłyby fajne ale na miłość boską nie na murawie...

Wojtas 23.02.2014 23:44

ahaha tam bylo jeszce

'prosze panstwa dzis na meczu ok 30 tys ludzi,niekotrzy nie przywykneli do takiej frekwencji "

lol dzis spkier zajebisty :)

SharksiK 23.02.2014 23:50

A żydowskiego forum.

Cytat:

farciarz2
Re: Stadion Cracovii zamknięty na dwa mecze!!!
23 lut 2014 - 22:42:07 Zarejestrowany: 6 l. temu

Właśnie dlatego są lepsi od Cracovii i wygrywają derby, że korzystają z ciągłych przywilejów o których Cracovia może tylko pomarzyć:
a to mniej o 4 mln rocznie płacą za stadion i dzięki temu mogą sobie Stlica zakontraktować, który dziś nam strzelił bramkę,

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl