Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Najlepsza jedenastka Twoich czasów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9217)

SharksiK 03.02.2014 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1347244)
Pawełek
Baszczyński, Głowacki, Cleber, Mijajlović
Błaszczykowski, Szymkowiak, Cantoro, Zieńczuk
Brożek, Żurawski

Majdan, Marcelo, Uche, Paulista.

Ale prawdę mówiąc, brakuje: Kłosa, Diaza, Sobolewskiego, Boguskiego (w swojej najlepszej formie to był wyjątkowy chłopak), Pareiki, Meliksona, Dudki, Dolhy (a skoro Dolhy to i Miśkiewicza), Stolarczyka, Penksy, Frankowskiego, Piekutowskiego, Gorawskiego, Kuźby, Huguesa, Jopa, Moskala, Patera, Sarnata, Zająców, Kosowskiego, Olo Moskalewicza...

Jop twoja mać !

Cały mecz mijać się z piłką i w ostatniej akcji przy.......ić kantem dyni w futbolówkę...szacun.

vote-for-mikey 03.02.2014 15:18

To naprawdę fajnie, że Jop zagrał jeden sezon w Wiśle. Nie to, żeby był absolutnie podstawowym piłkarzem w prawdopodobnie jednym z najszepszych sezonów klubu przynajmniej w ciągu ostatnich 20 lat.

Kamson 03.02.2014 15:57

Sarnat - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Mijailović - Błaszczykowski, Szymkowiak, Sobolewski, Kosowski - Frankowski, Żurawski

rezerwa: Pareiko, Cleber, Stolarczyk, Uche, Melikson, Zieńczuk, Paweł Brożek

LanceTS 03.02.2014 16:16

Pareiko
Baszczyński - Głowacki - Marcelo - Mihailowić
Błaszczykowski - Sobolewski, Szymkowiak - Kosowski
Brożek - Żurawski
rezerwa: mAJdan, Clever, Melikson, Frankowski

jedrula_wislak 03.02.2014 16:54

Miśkiewicz - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Dudka - Błaszczykowski, Sobolewski, Szymkowiak, Uche - Frankowski, Żurawski
Ławka: Pareiko, Cleber, Zieńczuk, Melikson, Brożek

Lemoniadowy Joe 03.02.2014 17:08

Sarnat- Baszczynski,Glowacki, Marcelo, Stolarczyk- Uche, Sobolewski Szymkowiak, Kosowski- Frankowski Zurawski

rezerwa- Majdan, Cleber, B. Zajac,Kłos , Kulawik Kałuzny, Błaszczykowski,Czerwiec, Melikson, Kuzba Pa Brozek

jedenastka rozczarowań

Dolha- Kuzera, Kowalczyk,Nawotczynski, ...- Iliev, Kukiełka, Garguła ,Paulista- Sypniewski Matusiak

reszta jak sobie przypomne

wolfy 03.02.2014 17:40

BRAMKA: Mariusz Pawełek
OBRONA: Baszczyński, Cleber, Głowacki, Stolarczyk
POMOC: Uche, Szymkowiak, Sobolewski, Zieńczuk
ATAK: Żurawski, Brożek Paweł

REZERWA: Piekutowski, Kosowski, Frankowski, Piotrek Brożek, Kuba Błaszczykowski, Pater, Marcelo, Melikson

hawaiisurfer 03.02.2014 18:24

@vote-for-mikey miło przeczytać, że ktoś pamięta jeszcze o Kłosie, który przez pierwsze 2 sezony był świetnym obrońcą.

Może jeszcze 11 tych, w których była pokładana nadzieja, ale nie do końca wyszło:

Bramkarz: Piekutowski

Obrońcy: Kuzera, Paszulewicz, Jaliens, Nawotczyński (Thwaite)

Pomocnicy: Brasilia, Kukiełka, Strąk (Kwiek), Gołoś

Napastnicy: Leszczak, Kmiecik (Kelechi Iheanacho)

WesołyDobromir 03.02.2014 18:34

BRAMKA: Dolha (Miśkiewicz)
OBRONA: Baszczyński (Singlar), Marcelo (Cleber), Głowacki (Dudka), Piotrek Brożek (Mijailovic)
POMOC: Błaszczykowski * (Kosowski), Melikson (brak innych klasowych rozgrywających w okresie od 2006 roku), Sobolewski (Cantoro), Zieńczuk (Jean Paulista)
ATAK: Frankowski, Paweł Brożek (Niedzielan)

Moim pierwszym "w pełni" przeżytym sezonem był 2006/2007, wcześniej oglądałem tylko pojedyncze spotkania. Dlatego brakuje m. in. Żurawskiego, co może zostać uznane za dość kontrowersyjne, bo pojawił się on chyba u wszystkich :)

*Szczerze mówiąc jestem zaskoczony brakiem Kuby w większości jedenastek. Pamiętam że w tamtym sezonie był zdecydowanie naszą największą gwiazdą (moim zdaniem największą w całej lidze). Do dzisiaj czai się gdzieś tam w mojej głowie wspomnienie 10-letniego chłopca opłakującego odejście swojego idola do "jakichś Szwabów":)
Być może przesadzam, może nie był taki świetny, wiadomo że dzieciństwo się idealizuje, ale takie akcje chyba potwierdzają moje wątpliwości: http://www.youtube.com/watch?v=gnn5b3imY4s ;)

hawaiisurfer 03.02.2014 18:44

@WesołyDobromir Owszem, masz rację co do Kuby, jednak parę lat wcześniej na jego pozycji grał Kalu Uche, który w pucharach europejskich kręcił obrońcami i grał po prostu wyśmienicie. Myślę, że duży wpływ na to, że Uche jest w tej jedenastce zamiast Kuby ma fakt, że były to jedne z najpiękniejszych lat w historii Wisły Kraków i on był jednym z tych, którzy tworzyli tę historię.

Titto 03.02.2014 20:00

BRAMKARZ: Siergiej Pareiko
OBROŃCY: Marcin Baszczyński, Arkadiusz Głowacki, Cleber, Marcelo
POMOCNICY: Kalu Uche, Radosław Sobolewski, Mirosław Szymkowiak, Kamil Kosowski
NAPASTNICY: Tomasz Frankowski, Maciej Żurawski

REZERWA: Miśkiewicz, Paweł Brożek, Cantoro, Błaszczykowski (Zieńczuk)

Chorynatrzykolory 04.02.2014 00:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1347133)
Jakoś nie chce mi się myśleć nad najlepszymi więc w tej chwili moja jedenastka rozczarowań/dziadów ery TF:

Trabalik - Kaczor, Thwaite, Varga, Frederiksen - Chiacu, Deci, Ouadja, Dawidowski - Omeonu, Hristov

Odpuściłem wychowankom

Przepraszam ,że się wtrące w temat ale jeszcze musze wam przypomnieć Paweł Strąk !!w....iał mnie nie miłosiernie zawsze podając do tyłu,co do kwiatków takich to jeszcze Sikorski Daniel,Matusiak, Serge Branco,Svitlica,Norbert Varga Lamey Beto y Było jeszcze paru murzynów z przodu ale nie pamiętam jak sie zwali

wwf 04.02.2014 11:52

...........................................Dolha ..................................
.........................................(Majdan) ...............................
Błaszczykowski..........Głowacki ..........Kłos..........Stolarczyk
(Baszczyński)............(Cleber).........(Moskal) .......(Kaliciak)
Uche....................Szymkowiak........Czerwiec .......Kosowski
(Pater).................(Kałużny).........(Cantoro )......(Zieńczuk)
...........................Kużba.............Żuraw ski....................
........................(Frankowski).....(Moskalew icz).................

Tylko ciekawe kto by bronił w tym zespole.
Ale myślę że nawet dziś, teraz gdyby taka prawa strona znalazła się w polskim zespole to mogła by zrobić awans do Ligi Mistrzów.

Lemoniadowy Joe 04.02.2014 12:05

Prawie wszystko co dobre w ofensywie to pierwsza połowa Cupiała w Wiśle z ery telefonikowej L:)

Mario Nh 04.02.2014 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1347377)
...

Zastanawia mnie czemu Kuźba lepszy od Frankowskiego. I wcale nie pisze, ze Kuźbik był zły.
Tak samo jak wielu z Was wpisuje do swojej jedenastki S. Pareiko który miał bardzo dobrą, jedna rundę.

alkoholik 04.02.2014 12:53

Majdan
Baszczu Głowa Marcelo Kłos
Uche Sobol(C) Szymkowiak Błaszczykowski
Franek Żuraw

crosby 04.02.2014 21:08

1 jedenastka : Dolha - Baszczyński, Głowacki C , Bogdan Zając, Stolarczyk - Małecki, Szymkowiak, Sobolewski, Melikson - Frankowski, Żurawski

Rezerwa: Majdan , Marcelo, Dudka, Paweł Brożek, Kużba, Uche, Błaszczykowski.

Marcinnno 04.02.2014 22:36

Bramkarz : Dolha ( Majdan)
Obrona : Baszczu, Marcelo, Głowacki, Mijailovic ( Cleber)
Pomoc : Uche, Szymkowiak, Cantoro, Kosowski ( Gorawski)
Atak : Żurawski, Frankowski ( Kuźba)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl