![]() |
Cytat:
Cały mecz mijać się z piłką i w ostatniej akcji przy.......ić kantem dyni w futbolówkę...szacun. |
To naprawdę fajnie, że Jop zagrał jeden sezon w Wiśle. Nie to, żeby był absolutnie podstawowym piłkarzem w prawdopodobnie jednym z najszepszych sezonów klubu przynajmniej w ciągu ostatnich 20 lat.
|
Sarnat - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Mijailović - Błaszczykowski, Szymkowiak, Sobolewski, Kosowski - Frankowski, Żurawski
rezerwa: Pareiko, Cleber, Stolarczyk, Uche, Melikson, Zieńczuk, Paweł Brożek |
Pareiko
Baszczyński - Głowacki - Marcelo - Mihailowić Błaszczykowski - Sobolewski, Szymkowiak - Kosowski Brożek - Żurawski rezerwa: mAJdan, Clever, Melikson, Frankowski |
Miśkiewicz - Baszczyński, Głowacki, Marcelo, Dudka - Błaszczykowski, Sobolewski, Szymkowiak, Uche - Frankowski, Żurawski
Ławka: Pareiko, Cleber, Zieńczuk, Melikson, Brożek |
Sarnat- Baszczynski,Glowacki, Marcelo, Stolarczyk- Uche, Sobolewski Szymkowiak, Kosowski- Frankowski Zurawski
rezerwa- Majdan, Cleber, B. Zajac,Kłos , Kulawik Kałuzny, Błaszczykowski,Czerwiec, Melikson, Kuzba Pa Brozek jedenastka rozczarowań Dolha- Kuzera, Kowalczyk,Nawotczynski, ...- Iliev, Kukiełka, Garguła ,Paulista- Sypniewski Matusiak reszta jak sobie przypomne |
BRAMKA: Mariusz Pawełek
OBRONA: Baszczyński, Cleber, Głowacki, Stolarczyk POMOC: Uche, Szymkowiak, Sobolewski, Zieńczuk ATAK: Żurawski, Brożek Paweł REZERWA: Piekutowski, Kosowski, Frankowski, Piotrek Brożek, Kuba Błaszczykowski, Pater, Marcelo, Melikson |
@vote-for-mikey miło przeczytać, że ktoś pamięta jeszcze o Kłosie, który przez pierwsze 2 sezony był świetnym obrońcą.
Może jeszcze 11 tych, w których była pokładana nadzieja, ale nie do końca wyszło: Bramkarz: Piekutowski Obrońcy: Kuzera, Paszulewicz, Jaliens, Nawotczyński (Thwaite) Pomocnicy: Brasilia, Kukiełka, Strąk (Kwiek), Gołoś Napastnicy: Leszczak, Kmiecik (Kelechi Iheanacho) |
BRAMKA: Dolha (Miśkiewicz)
OBRONA: Baszczyński (Singlar), Marcelo (Cleber), Głowacki (Dudka), Piotrek Brożek (Mijailovic) POMOC: Błaszczykowski * (Kosowski), Melikson (brak innych klasowych rozgrywających w okresie od 2006 roku), Sobolewski (Cantoro), Zieńczuk (Jean Paulista) ATAK: Frankowski, Paweł Brożek (Niedzielan) Moim pierwszym "w pełni" przeżytym sezonem był 2006/2007, wcześniej oglądałem tylko pojedyncze spotkania. Dlatego brakuje m. in. Żurawskiego, co może zostać uznane za dość kontrowersyjne, bo pojawił się on chyba u wszystkich :) *Szczerze mówiąc jestem zaskoczony brakiem Kuby w większości jedenastek. Pamiętam że w tamtym sezonie był zdecydowanie naszą największą gwiazdą (moim zdaniem największą w całej lidze). Do dzisiaj czai się gdzieś tam w mojej głowie wspomnienie 10-letniego chłopca opłakującego odejście swojego idola do "jakichś Szwabów":) Być może przesadzam, może nie był taki świetny, wiadomo że dzieciństwo się idealizuje, ale takie akcje chyba potwierdzają moje wątpliwości: http://www.youtube.com/watch?v=gnn5b3imY4s ;) |
@WesołyDobromir Owszem, masz rację co do Kuby, jednak parę lat wcześniej na jego pozycji grał Kalu Uche, który w pucharach europejskich kręcił obrońcami i grał po prostu wyśmienicie. Myślę, że duży wpływ na to, że Uche jest w tej jedenastce zamiast Kuby ma fakt, że były to jedne z najpiękniejszych lat w historii Wisły Kraków i on był jednym z tych, którzy tworzyli tę historię.
|
BRAMKARZ: Siergiej Pareiko
OBROŃCY: Marcin Baszczyński, Arkadiusz Głowacki, Cleber, Marcelo POMOCNICY: Kalu Uche, Radosław Sobolewski, Mirosław Szymkowiak, Kamil Kosowski NAPASTNICY: Tomasz Frankowski, Maciej Żurawski REZERWA: Miśkiewicz, Paweł Brożek, Cantoro, Błaszczykowski (Zieńczuk) |
Cytat:
Przepraszam ,że się wtrące w temat ale jeszcze musze wam przypomnieć Paweł Strąk !!w....iał mnie nie miłosiernie zawsze podając do tyłu,co do kwiatków takich to jeszcze Sikorski Daniel,Matusiak, Serge Branco,Svitlica,Norbert Varga Lamey Beto y Było jeszcze paru murzynów z przodu ale nie pamiętam jak sie zwali |
...........................................Dolha ..................................
.........................................(Majdan) ............................... Błaszczykowski..........Głowacki ..........Kłos..........Stolarczyk (Baszczyński)............(Cleber).........(Moskal) .......(Kaliciak) Uche....................Szymkowiak........Czerwiec .......Kosowski (Pater).................(Kałużny).........(Cantoro )......(Zieńczuk) ...........................Kużba.............Żuraw ski.................... ........................(Frankowski).....(Moskalew icz)................. Tylko ciekawe kto by bronił w tym zespole. Ale myślę że nawet dziś, teraz gdyby taka prawa strona znalazła się w polskim zespole to mogła by zrobić awans do Ligi Mistrzów. |
Prawie wszystko co dobre w ofensywie to pierwsza połowa Cupiała w Wiśle z ery telefonikowej L:)
|
Cytat:
Tak samo jak wielu z Was wpisuje do swojej jedenastki S. Pareiko który miał bardzo dobrą, jedna rundę. |
Majdan
Baszczu Głowa Marcelo Kłos Uche Sobol(C) Szymkowiak Błaszczykowski Franek Żuraw |
1 jedenastka : Dolha - Baszczyński, Głowacki C , Bogdan Zając, Stolarczyk - Małecki, Szymkowiak, Sobolewski, Melikson - Frankowski, Żurawski
Rezerwa: Majdan , Marcelo, Dudka, Paweł Brożek, Kużba, Uche, Błaszczykowski. |
Bramkarz : Dolha ( Majdan)
Obrona : Baszczu, Marcelo, Głowacki, Mijailovic ( Cleber) Pomoc : Uche, Szymkowiak, Cantoro, Kosowski ( Gorawski) Atak : Żurawski, Frankowski ( Kuźba) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl