Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [18 kolejka] WISŁA KRAKÓW - ŚLĄSK WROCŁAW, 29 listopada godzina 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9183)

silver03 01.12.2013 14:24

Nie wiem co to za hejter pisał, ale powinien dostać reprymendę. O tym, że Donald dostał to doskonałe podanie od Boguskiego to już niełaska wspomnieć.

nemox007 01.12.2013 14:26

Zamiast cieszyć się że Boguski zaczyna prezentować lepszy poziom to oni po nim jadą. Fakt, chłop grał piach przez cały sezon. Teraz w ostatnich dwóch meczach pokazał się i coś wnosi do zespołu w odróżnieniu od Małeckiego (zeszłe sezony mnie nie intersują, dawno i nie prawda i nic nie ma wspólnego z obecnym stanem rzeczy). Jeśli ta bramka pomoże mu jeszcze bardziej uwierzyć w siebie to nawet jeśli "ukradł" to niech tak będzie.

Z taką grą jak w meczu ze Śląskiem mamy realne szanse na 9 punktów w ostatnich meczach.

Błaszczu_WIŚLAK 01.12.2013 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1340645)
Nie wiem co to za hejter pisał, ale powinien dostać reprymendę. O tym, że Donald dostał to doskonałe podanie od Boguskiego to już niełaska wspomnieć.

CO TY PIER**LISZ ????
OD CHRAPKA DOSTAŁ TO PODANIE, w naszym zespole jest tylko dwóch grajków którzy potrafią wykonać tak zajebiste podanie, Chrapek i Garguła. Boguski by się prędzej połamał niż coś takiego wykonał.

silver03 01.12.2013 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Błaszczu_WIŚLAK (Post 1340647)
CO TY PIER**LISZ ????
OD CHRAPKA DOSTAŁ TO PODANIE, w naszym zespole jest tylko dwóch grajków którzy potrafią wykonać tak zajebiste podanie, Chrapek i Garguła. Boguski by się prędzej połamał niż coś takiego wykonał.

Tfu tfu tfu popier.doliło mi się. Chodziło mi o samo podanie rozpoczynające tą akcje, czyli Boguski do Brożka, ale mniejsza z tym. Nie zmienia to nic w kwestii, że takie pisanie o Boguskim jest nie na miejscu, szczególnie że zagrał dobre zwody.

63.5 Kg 01.12.2013 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1340639)
SKWK to banda debili, a Ty za to taki wykształcony i mądry :rotfl: :rotfl: . Całe szczęście, że mam coraz mniej czasu na czytanie postów takich wynalazków :) Słownik ortograficzny wysłać oświeconemu panu pod choinkę?

Stwierdzenie niefortunne, w SKWK jest ogrom osób, a nie tylko ta, która napisała pomeczową relację z boiska, a wysnuwanie tak daleko idących wniosków i obrażanie bardzo wielu ludzi na podstawie wpisu jednego to dopiero debilizm.

Widze kolego ze bardzo Cie podniecilo to ze człowiek się pomylil co??
Wiec proszę Cie zamilcz i uszanuj to co pisza osoby starsze od Ciebie...

Lukasz 01.12.2013 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1340640)
Boguski zagrał naprawdę dobry mecz .

A gdyby piłka zagrana przez Guerriera wylądowała na słupku i wyszła w pole ? nie można jego jednoznacznie stwierdzić .

Sam oceń.
http://ekstraklasa.tv/wideo,172/gol-...rozka,509211,v
  • piłka ewidentnie szła poza bramkę
  • Boguski od początku był po to aby zamknąć akcję, i to tez uczynił
  • Gdyby Boguski nie dobił tej piłki to zrobiłby to Donald
  • Nie jestem pewny na ile Donald sam chciał skończyć akcję a na ile chciał Boguskiemu zwyczajnie podać

Tak czy siak, każdy widzi to co chce zobaczyć.

BTW to nie Boguski inicjuje kontrę? Zaczyna i kończy akcje golem?

palikot 01.12.2013 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1340637)
To ze SKWK to dla mnie banda debili pisałem już miliony razy..

Ale wracając do tematu, analizowalem te bramke i jestem tez zdania ze Guerrier wcale nie musial zdarzyć do tej pilki która coraz szybciej zaczela się zblizac do linii słupka...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hejR22 (Post 1340631)
skwk (specjalnie z małych liter) to debile!!! Niech lepiej zmienia tego smiesznego gniazdowego, bo aż wstyd przyjść na mecz jak ten debil się wydziera... a to, że jadą po boguskim to tylko pokazuje ich głupote, bo przecież bronią swojego pupilka Patrysia, który swoją grą nie daje nawet 1/3 co Boguski Wiśle! Ale to już się zmieni, bo na szczęscie mamy trenera, który nie lubi kmiotków takich jak Małecki i się z Wisłą pożegna i będzie grał tam gdzie jego miejsce czyli w 1 lidze.

Zapewne SKWK jest też winna dzielenia kibiców na gorszych i na lepszych...

To, że ktoś napisał niekumaty artykuł, to nie znaczy po pierwsze, że 500 zrzeszonych osób to debile, raczej debilem jest kto tak pisze. Po drugie chyba lepiej jest moim zdaniem wejść w merytoryczną dyskusję a nie rzucać inwektywami na całą organizację, i wykazać się przy tym odrobiną klasy a nie frajerstwem i hejtingiem. Nie każdy musi być guru odnośnie interpretowania boiskowych zdarzeń, ale mamy prawo przywrócić go do porządku w profesjonalny sposób a nie w sposób jaki jest reprezentatywny dla swego rodzaju gimbazy frajerstwa menelstwa i innego rodzaju patologi.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1340634)
Co poniektórym to chyba zimno spaliło styki... SKWK NIE MA PRAWA w taki sposób pisać o piłkarzu naszego klubu. Co to znaczy "bezczelnie ukradł gola"? Wg mnie i moich znajomych gdyby Boguski tego nie dobił, Guerrier wcale nie musiałby zdążyć do tej piłki zanim ta opuściłaby światło bramki, bo Boguski dobił ją już blisko słupka. Nie wiem co się stało z tą organizacją, ale nie jest dobrze...

Jezu nawet nie wiadomo kto to napisał a wy sensacje robicie. Zamiast brzdękać zróbcie akcje i napiszcie im maile z pouczeniem

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rustin (Post 1340628)
Bez przesady, żeby nagle bronić Boguskiego. Różni się od Małeckiego tym, że Patryk gra jak drewno dopiero od tego sezonu a Rafał już chyba trzecią lub czwartą rundę. Gdybyśmy tylko mieli porządnych skrzydłowych, to myślę, że zarówno Boguski jak i Małecki nie nadawaliby się nawet na ławkę.

To nie znaczy, że odrobina szacunku mu się należy...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1340579)
Może mi ktoś wytłumaczyć co Boguski zrobił Skwk? Jadą po nim za każdym razem jak po burej suce. Zero obiektywnej oceny. Boli ich, że więcej wnosi od ich idola? Tak czytam kolejne wypociny jakiegoś frustrata i zastanawiam się czy komuś już kompletnie odwaliło? Ok, Rafał ma swoje wady i zalety ale nazywanie go po akurat bardzo poprawnym występie "byłym piłkarzem" i "złodziejem bramki" ( która nota bene na 90% by bez jego dobitki nie padła) jest zwykłym chamstwem.

A ja w twojej wypowiedzi widzę brak obiektywizmu, insynuacje zawiść i chęć dojebania komuś. O to ci chodzi w pogrubionym fragmencie? Co masz na celu pisząc takie rzeczy?
Mogą go nie lubić mają takie prawo, ale o obiektywizm walczcie na stronie gdzie ten tekst się ujawnił a nie walcie żale wszędzie gdzie popadnie, wymagając obiektywizmu od kogoś a samemu zachowując się w żenujący i nieobiektywny sposób.

wolfy 01.12.2013 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1340653)
Widze kolego ze bardzo Cie podniecilo to ze człowiek się pomylil co??
Wiec proszę Cie zamilcz i uszanuj to co pisza osoby starsze od Ciebie...

Tak jak Ty szanujesz innych kibiców?

Nawet nie próbuję zrozumieć o co ta afera. Ewidentnie niektórzy mają za dużo wolnego czasu.

rafkur 01.12.2013 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1340621)
Albo jestem ślepy albo nie ma żadnych tekstów o oddawaniu Śląskowi gola, nazywania Boguskiego "byłym pilkarzem" ani nic z tych rzeczy. Jest tylko stwierdzenie, zgodne z prawdą i w dodatku żartobliwie, bez jakiegokolwiek negatywnego nacechowania, że trochę "ukradł bramkę". No bo tak właśnie przecież bylo, nie sądzę żeby ktoś tam chciał ukryć jakiś negatywny przekaz podprogowy, dajcie spokój ze swoimi teoriami.

Czytałeś tekst po edycji. Ja miałem tą "przyjemność", że przeczytałem oryginał. Nie wiem, pewnie ktoś bardziej rozgarnięty kazał temu błyskotliwemu obciąć parę fragmentów ( o byłym piłkarzu, o dawaniu gola ). Po edycji zdecydowanie zmienił się wydźwięk całokształtu. To nie był tylko fragment o "byłym piłkarzu".

Panie palikot -ja jestem nieobiektywny? Stwierdzam fakt: po każdym meczu zostaje wbita szpila głównie w Boguskiego. Jak mieszać z błotem to wg zasług czyli głównie z okazji zaangażowania. Brak zaangażowania widzę aktualnie tylko w jednym przypadku i wcale mi nie jest z tym dobrze co wyjaśnię niżej.

Często odwiedzam ich stronę bo kiedyś było mi do nich bardzo blisko. Aktualnie ewidentnie rozchodzą się nasze światopoglądy. Wiele inicjatyw pochwalam. Absolutnie nie wrzucam wszystkich do jednego worka ale coraz częściej zaczynam się dziwić.

Natomiast co do mojej oceny Małeckiego to jest mi go zwyczajnie żal. Ewidentnie dzieciak się pogubił i nie ma nikogo kto by mu pomógł w sferze mentalnej. Widać to nawet podczas rozgrzewki w trakcie przerwy. Inni bawią się mniej lub bardziej udolnie tą piłką a on stoi z boku. Nawet nie bardzo chcą podać do niego. Zgadnij kto wg mojej oceny zrobił mu największą krzywdę? Chłopak niepotrzebnie uwierzył, że jest najlepszy i nietykalny. Od tego zaczęła się równia pochyła prowadząca najprawdopodobniej do drugiej czy jak tam kto woli pierwszej ligi. Właśnie ci, którzy kiedyś wbili mu do łba, że jest święty teraz powinni pomóc mu się ogarnąć ( chociażby konstruktywną krytyką bo pewnie dalej myśli, że jest najlepszy tylko świat sprzysiągł się przeciwko niemu) ale czy oni na to wpadną? Żal mi podwójnie bo zwyczajnie żałuję go jako człowieka ale też żal mi w sumie przyzwoitego grajka, który mógłby dodać jakości Wiśle.

Na temat zgód i całej otoczki wypowiedział się już Mila i nie ma co tego ciągnąć. Zgoda jest na trybunach - na boisku jest przeciwnik, którego trzeba pokonać a najlepiej "zgwałcić" sportowo jak się tylko da. Tak samo cieszą mnie wygrane z Legią jak ze Śląskiem. Tylko mecze z Cracovią są w innej kategorii mentalnej.

A sam mecz - oby takich więcej. Wyczekać aż się leszcze bezproduktywnie wyszaleją i punktować.

palikot 01.12.2013 17:16

rafkur- No sam insynuujesz, że wszystkim członkom SKWK zależy bardziej na tym, aby forować slabych zawodników niż ogólne dobro Wisły Kraków! To jest obiektywizm z twojej strony?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur;1340579[B
Boli ich, że więcej wnosi od ich idola?

Dzieciak się pogubił, dlatego, że sam sobie ze sobą nie radzi, nie radzi sobie z własnymi słabościami, nie uczy się na błędach, nie słucha lepszych od siebie i chodzi własnymi drogami, bo wydaje mu się, że jest kozakiem. Taki charakter i taka mentalność, ale co do tego mają kibole Wisły, którzy go lubią, za to że się identyfikuje z ABG?

keth 01.12.2013 18:24

naprawde musi się komuś nudzić by przypierdalać się o zdobytą przez nas prawidłową bramke w wygranym do zera meczu. Mało mamy w ostatnich latach problemów by się ciągnąć za łby o takie pierdoły?

rafkur 01.12.2013 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1340677)
rafkur- No sam insynuujesz, że wszystkim członkom SKWK zależy bardziej na tym, aby forować slabych zawodników niż ogólne dobro Wisły Kraków! To jest obiektywizm z twojej strony?

Dzieciak się pogubił, dlatego, że sam sobie ze sobą nie radzi, nie radzi sobie z własnymi słabościami, nie uczy się na błędach, nie słucha lepszych od siebie i chodzi własnymi drogami, bo wydaje mu się, że jest kozakiem. Taki charakter i taka mentalność, ale co do tego mają kibole Wisły, którzy go lubią, za to że się identyfikuje z ABG?

Dobra, może nie do końca jestem w tej sprawie obiektywny ale nie jestem osobą/organizacją publiczną i nie ma to w sumie znaczenia. Moja opinia nie ma żadnego wpływu na jakąkolwiek grupę ludzi. Opinia stowarzyszenia już tak. Zwyczajnie - kolejny tekst w pewnym sensie piętnujący wyimaginowane winy Boguskiego podniósł mi ciśnienie. Wołałbym żeby jednak ze strony organizacji mającej wpływ na wielu młodych ludzi nie było nieuzasadnionych cyklicznych wycieczek na piłkarza naszej drużyny. Ok, jeżeli ma to być konwencja eksponowania wad niech będzie ale równo dla wszystkich.
Tak czy siak ewidentnie ktoś kogoś opierd... i tekst został zmieniony czyli w sumie widać jedyny nie byłem. Nie ma się o co spierać zwłaszcza, że to już w zasadzie do działu o piłkarzach podchodzi a nie do meczowego.

4karol4 01.12.2013 19:44

Obojętnie czy chodzi o skwk, pikników, czy kogokolwiek mieniącego się kibicem Wisły: dla prawdziwego kibica interes Wisły jest nadrzędny w stosunku do wszystkiego. Także do osobistych sympatii i antypatii. Dopóki dany piłkarz reprezentuje nasze barwy, podchodzi z odpowiednim zaangażowaniem do meczu naszym obowiązkiem jest wspieranie go dopingiem i motywowanie do lepszej gry. A nie wyszydzanie i wygwizdywanie. Jak chcecie bawić się w fan cluby, albo hejtowanie danego piłkarza to kibicujcie sobie realom, barcelonom i śmiejcie się z cristiano/messiego. Bo ten Klub to coś więcej niż 11 grajków. To prawdziwa Świętość i nikt nie ma prawa dla prywaty naruszać interesu Wisły. A za takie zachowanie uważam gwizdanie na piłkarza, którego nie lubię, a który nie obija się na boisku. Osobiście nie przepadam za Małeckim, bo uważam, że jest przereklamowany. Ale dopóki będzie grał dla Wisły w życiu nie będę na niego pluł, tylko dlatego bo go nie lubię. I życzę mu powrotu do formy, bo to leży w interesie Wisły. A nie to, że jak będzie slaby to będę miał rację wyjdzie na moje. Wisła jest jedna i nikt nie może rozbijać tej jedności.

South 01.12.2013 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hejR22 (Post 1340631)
skwk (specjalnie z małych liter) to debile!!! Niech lepiej zmienia tego smiesznego gniazdowego, bo aż wstyd przyjść na mecz jak ten debil się wydziera... a to, że jadą po boguskim to tylko pokazuje ich głupote, bo przecież bronią swojego pupilka Patrysia, który swoją grą nie daje nawet 1/3 co Boguski Wiśle! Ale to już się zmieni, bo na szczęscie mamy trenera, który nie lubi kmiotków takich jak Małecki i się z Wisłą pożegna i będzie grał tam gdzie jego miejsce czyli w 1 lidze.

będziesz taki cwany żeby podejść z tym do gniazdowego(albo do osób z SKWK *celowo z dużej litery zwłaszcza WK ) czy stać cie tylko forumowe .......enie ?

domin_czyzyny 01.12.2013 20:23

Wy dalej się podniecacie...idzcie się przejść lub na piwo i podelektujcie sie tym, ze Wisła wygrała 3-0 po golach Garguły, Boguskiego i Brożka, a zydy przegrały z Niemcami, Amica tylko remis, Gornik z Piastem, a Legia wtopiła z Podbeskidziem...

Naprawdę dajcie sobie na wstrzymanie. Wisła WYGRAŁA!!!

Valandil 01.12.2013 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1340711)
Wy dalej się podniecacie...idzcie się przejść lub na piwo i podelektujcie sie tym, ze Wisła wygrała 3-0 po golach Garguły, Boguskiego i Brożka, a zydy przegrały z Niemcami, Amica tylko remis, Gornik z Piastem, a Legia wtopiła z Podbeskidziem...

Naprawdę dajcie sobie na wstrzymanie. Wisła WYGRAŁA!!!

A co mają się smucić? Na wstrzymanie to powinieneś dać sobie Ty.

domin_czyzyny 01.12.2013 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valandil (Post 1340712)
A co mają się smucić? Na wstrzymanie to powinieneś dać sobie Ty.

Chyba nie wiesz o czym ja pisze...

Nie chodzi mi o mecz, a o pewne osoby które lżą SKWK i wszystkich czlonków tego Stowarzyszenia...

funkykoval 02.12.2013 11:59

Co do bramki Boguskiego - a jakby nie dobił, a coby było gdyby....
Jeszcze jedno gdyby zobaczyłem na powtórce - wszak na stadionie powtórek nie ma. Boguski w momencie podania Chrapka był na spalonym i sędzia - aptekarz mógłby ni uznać bramki, gdyż Boguś skorzystał na tym, że był na spalonym.....

morganfield 02.12.2013 12:51

Nie aptekarz tylko niedojda.
funkykoval tutaj masz wyjaśnienie tej sytuacji (więcej tutaj).

FraMat 02.12.2013 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1340817)
Co do bramki Boguskiego - a jakby nie dobił, a coby było gdyby....
Jeszcze jedno gdyby zobaczyłem na powtórce - wszak na stadionie powtórek nie ma. Boguski w momencie podania Chrapka był na spalonym i sędzia - aptekarz mógłby ni uznać bramki, gdyż Boguś skorzystał na tym, że był na spalonym.....

Twoje zdanie powinno brzmieć:
Boguski w momencie podania Chrapka do Guerriera był na spalonym, ale nie brał udziału w tej akcji, i sędzia nie miał prawa nie uznać bramki, ktora była wynikiem późniejszej akcji Guerrier-Boguski

rafalek 02.12.2013 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1340852)
Twoje zdanie powinno brzmieć:
Boguski w momencie podania Chrapka do Guerriera był na spalonym, ale nie brał udziału w tej akcji, i sędzia nie miał prawa nie uznać bramki, ktora była wynikiem późniejszej akcji Guerrier-Boguski

Można pójść dalej - był na POZYCJI SPALONEJ a nie na SPALONYM ;)

Ja nie wiem jak można było w ogóle brać pod uwagę to, że sędzia mógł nie uznać gola przez to, że Boguś był na pozycji spalonej przy podaniu do Guerriera o.O

ABGwislakABG 02.12.2013 16:13

Eee, nie wiem czy dobrze pamiętam z przepisów, ale w takiej sytuacji to chyba piłka wyznacza linię spalonego?

St Yabol 02.12.2013 16:16

przecież morganfield dał link do wyjasnienia sytuacji ...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl