Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [12 kolejka] Zawisza Bydgoszcz - WISŁA Kraków, sobota 19 października, godzina 15:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9149)

Blaszczu16 19.10.2013 19:58

Na plus Garguła z Chrapkiem.
Na minus Boguski, Bunoza i Stolarski.

gigant 19.10.2013 20:04

Czemu Paweł Brożek dzisiaj nie grał? Kontuzja czy coś innego?

Valandil 19.10.2013 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1336161)

Chciałeś być śmieszny - nie wyszło.

gigant 19.10.2013 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valandil (Post 1336162)
Chciałeś być śmieszny - nie wyszło.

Nie chciałem. Wyszło jak wyszło, nie tobie oceniać.

Drozd 19.10.2013 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1336161)

Jak wczoraj zobaczyłem wynik Korony, to straciłem nadzieję na dobry wynik z Zawiszą. Może to jest odpowiedź na Twoje pytanie ;).

wolfy 19.10.2013 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 1336156)
Wiem, ze wolfy uzna, że nie było na kogo go wymienić...prowadząc 1-0 obrona wychodziła wysoko zostawiając szybkiego Wójcickiego, który w końcu musiał wygrać pojedynek z Gordanem. Udało się to bodajże za 3 razem a mimo tego Smuda nie zdążył zareagować albo ze zmianą zawodnika albo ustawienia.

OK, wszedł Guerrier jako lewy obrońca i zaczęła się masakra. Gdyby wszedł wcześniej, to nie wiem czy uratowalibyśmy chociaż remis.

Jakbyśmy mieli na ławce Piotrka Brożka (w formie) to rozumiem. Mógłby wejść zawodnik, który nie jest tykającą bombą zegarową. Bo fakt że straciliśmy dwie bramki (nie liczę tej Goulona) z bokami obrony Stolarski-Guerrier to nie przypadek, tylko najmniejszy wymiar kary. Głowacki i Jovanović po prostu nie mogli być wszędzie - tak najkrócej można opisać naszą defensywę po zejściu Gordana.

Myślę, że większość wie że nie jestem fanem talentu Bunozy, ale trzeba sobie uczciwie powiedzieć jak wygląda nasza ławka. Nijak. Są tam kolesie, którzy może kiedyś będą dobrzy - bo teraz na pewno nie są.

BTW - coś czułem, ze jeśli przegramy, to z którąś ze "słabszych" drużyn. Nazwijmy to specyfiką ligi gdzie umiejętności są tak niskie, że można jest praktycznie zawsze przykryć zaangażowaniem.
Teraz czekają nas mecze z drużynami mającymi nóż na gardle. Nie nazwałbym ich "łatwymi".

wolfy 19.10.2013 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manhunt (Post 1336168)
6 kolejka Pogoń- Wisła powinniśmy przegrać ten mecz kilkoma bramkami

:haha:

Chyba musielibyśmy je sobie sami strzelić :lol:

Dzieci, zejdźcie trochę na ziemię. Mecz z Pogonią to była obustronna kopanina, a żeby strzelić kilka bramek to trzeba mieć jakieś minimum umiejętności, ew. farta. Jest może z dziesięciu piłkarzy w całej lidze którzy mając sytuację do strzelenia gola w miarę regularnie ja wykorzystują. Nie wiem na jakim świecie żyjecie, ale to jest ekstraklasa.

Optyczna przewaga to jedno, umiejętność przekucia jej na przynajmniej jednego gola - to już inna bajka.

Pisanie o "farcie" - bez jaj. To nie nasz fart, tylko frajerstwo drugiej strony. Jak nie umieją wykorzystać sytuacji, to znaczy że na punkty nie zasłużyli. Proste.

U nas też jak Boguski zamiast strzelać puścił piłkę wzdłuż pola karnego to był to fart Zawiszy? Nie, my dobrze wiemy, że Rafał nie strzela nawet z linii bramkowej. No to teraz uświadomcie sobie, że w 90% przypadków takie same asy grają po drugiej stronie. Strzelają czasem i głównie przez przypadek. Taki Brożek, który raz na kilka sytuacji skieruje piłkę dokładnie tam gdzie chce to jest w ekstraklasie ewenement. A ile przy okazji zmarnuje...

Zasłużyliśmy na wszystkie punkty które mamy. O farcie można mówić przy grze z jakimiś poważnymi przeciwnikami, bo w naszej lidze to że "napastnik" strzela w bramkarza będąc sam na sam kilka metrów od bramki - norma. Nie "pech", "fart", tylko brak umiejętności.

Tyle, że żeby to zrozumieć trzeba obejrzeć bardzo dużą dawkę meczy naszej ekstraklasy. Ciężko powiedzieć, czy warto, jeżeli po większości człowiek zastanawia się "na co ja zmarnowałem 90 minut życia"?

Tak wiec bardzo proszę - zauważając naszą słabość nie piszcie o tym, że drużyna "X" z ekstraklasy powinna nam strzelić kilka goli. Zwłaszcza, jeżeli wspomniana drużyna strzela mniej niż 1,5 bramki na mecz.

martin_6 19.10.2013 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1336155)
W perspektywie meczu z Zagłebiem Oresta, nie bardzo widzę szanse na kontynuację...

Do tych, co piszą, że gdyby nie druga żółta Bunozy, dowieźlibysmy 3 punkty, lub choćby jeden do końca:
- juz po pierwszej połowie widac było, że Wisła została stłamszona. Przez pierwsze pół godziny wyglądaliśmy jak nie przymierzając, jakiś trzecioligowiec. A w drugiej polowie to i tak Bydgoszcz stwarzała sobie więcej sytuacji. Nie mielismy w ogóle drugiej linii.
Do tej pory Smudę broniły wyniki i słaby skład.
Teraz tylko słaby skład.

Liczyłem na kolejnego farta. Ale skonczyło się. Do końca jesieni 3 mecze tej rundy i 6 z rundy wiosennej (Górnik, Korona, Śląsk, Jagiellonia, Lech i Pogoń)
W świetle szczupłosci kadry pozostaje trzymać kciuki o utrzymanie się w pierwszej ósemce przed przerwą zimową. A w lutym zaczynamy z Piastem na wyjeździe.
Kazda drużyna jest w stanie z nami wygrać.
Teraz (co zresztą pisałem po meczu z sąsiadką) każdy widzi jak grac z Wisłą: presing w środku pola i szybka gra skrzydłami.
Czy Smuda da radę coś zmienić bez wzmocnień?

Już nie przesadzajmy. Jednak z każdym jesteśmy w stanie jaką taką walkę nawiązać, a u siebie praktycznie z każdym jesteśmy faworytem. Pewnie na pudle się nie utrzymamy, bo nie prezentujemy aż takiej jakości, ale wypadnięcia z ósemki sobie nie wyobrażam, a już na pewno nie przed zimą. Zbyt duża przewaga nad dziewiątym zespołem i zbyt dużo ekip musiałoby nas przeskoczyć (a że inni też będą punkty tracić z dołem tabeli to więcej niż pewne).

Arsenal 19.10.2013 21:51

Boguski jak zwykle na swoim poziomie,Czy ktoś mi wskaże jedno jego dobre zagranie?

HEDu 19.10.2013 21:53

Dziś cały mecz bardzo słaby, wyrywkowo dobre kilka minut pod rząd a potem kilkanaście bardzo słabych. Mimo wszystko do odpitolenia maniany przez Bunoze Głowa z Jovą dobrze czyścili pole karne. Jova z linii bramkowej wybijał raz i 2 chyba jak szło w światło bramki (tyle że to było w jednej akcji). Nie winiłbym tu w ogóle stoperów, zagrali fajnie, jednak boki obrony i skrzydła dziś zero. no i Brozek jesli tak grał zagranicą zawsze, to nie ma co ie dziwic. tym razem odegrania do nikogo, mało przepychania, szukania pozycji. Boguski jedna dobra akcja na cały mecz. Ogolnie byle zapomniec. Wygladali troche jak chorzy. Trener wyzdrowieje to i druzyna, oby wrocila.

i jak pisałem, Goulon ich zabił, wszyscy sie od niego odbijali, bali sie go dosłownie. jedynie Guła próbował z nim walczyc (jak cały mecz o dziwo, brawo!) tyle, ze tu sie poslizgnal, tam od niego odbił, ciezko :D

Blaszczu16 19.10.2013 22:17

Dotychczas to od Brożka się rywale odbijali ale dziś ten Goulan to była ściana nie do sforsowania. Szkoda, że nie było Sobola, chyba tylko on w tej lidze zdołałby nawiązać równorzędną walkę z tym olbrzymem. Taka polityka kolesiostwa niestety.

adam_09 19.10.2013 22:49

Dla mnie bardzo słaby mecz Stolarskiego, Bunozy, Sarkiego, Donalda, Małeckiego, Boguskiego i Brożka. Pierwsza bramka Miśkiewicza. Chyba za bardzo sobie wziął do serca uwagi na temat swojego przywiązania do linii. Nie mniej jednak uważam, że notuje on systematyczny progres w swoich umiejętnościach. Głowa z Jovanovicem na swoim poziomie. Cóż mieli poradzić jak wjazdy ze skrzydeł były prze okrutne. Do Bunozy pretensje można mieć tylko o głupie faule po tym jak miał już jedną żółtą kartkę. Przed tym jak dostał drugą żółtą w poprzedniej akcji zrobił to samo. Ręka na ramieniu przeciwnika i próba wyhamowania jego impetu dwukrotnie w ciągu 5 minut musiała się tak zakończyć. Boguski totalnie nie widoczny w całym przekroju meczu. Pozorowana gra, pozorowana ambicja i niestety mierne umiejętności. Złe kluczowe decyzje. Zamiast strzelać podaje. Zagrania nie w tempo. Dla mnie niestety gość się nadaje na trybuny, nawet nie na ławkę. Stolarski strasznie zagubiony, objeżdżany jak śmieciarka. Często próbował wyprzedzać i równie często gospodarze go rozklepywali. Brożek chyba nie wyleczony po kontuzji. Kiepskie odegrania, wyjście na pozycje i przegrane pojedynki sprinterskie i wytrzymałościowe. Donald potwierdza, że nie nadaje się totalnie na obronę gdzie bardziej od umiejętności technicznych przydaje się doświadczenie i wiedza taktyczna. Mały po zmianie nie zrobił nawet wiatru. Pozytywnie natomiast Garguła. Widać, że dziś miał mega ochotę do gry, często wyprzedzał, był pod grą, brał na siebie ciężar gry. Ewidentnie uskrzydlony bardzo ładnym trafieniem. Stjepanovic bezbarwny, nie na plus ani na minus.
Porażkę należy przyjąć z pokorą. Sytuacja z Bunozą idealnie obrazuje stan naszej ławki rezerwowych. Brak Burligi, który jeszcze niedawno nawet przez Smudę był określany mianem "kaleki" potwierdza ilościową biedę w kadrze zespołu. Nie żebym się cieszył z porażki ale wydaje mi się, że ostatnio niektórzy z nas zaczęli pomału bo pomału ale jednak pompować balonik pt. "majster w tegorocznym sezonie". Część dziennikarzy to podłapało i pomimo, że piłkarze oficjalnie mówią o zadowoleniu z pierwszej 8-mki to gdzieś tam wg mnie niektórzy z nich chcieli na nas wywierać w tym presję. Kadrowo jesteśmy w stanie powalczyć o tą grupę i chciałbym abyśmy się tam znaleźli. W innym przypadku będę bał się casusu Wisły holenderskiej gdzie pierwszy sezon zakończono wynikiem ponad stan a jak się nie udało zrealizować marzeń w postaci LM to władni naszego klubu zlikwidowali piaskownice. A wszystko przez to, że uwierzyli, że systematyka nie jest obowiązkowym elementem w prowadzeniu klubu. Z resztą tak jak i każdego innego podmiotu gospodarczego....

buczo1985 19.10.2013 22:50

Kiedyś ta porażka musiała przyjść. Nasi zagrali słabo, a Zawisza pokazał dziś niezłą piłkę. Kleiła im się wyjątkowo gra. Wyciągamy konsekwencje i walczymy dalej :)

milosz 19.10.2013 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manhunt (Post 1336168)
Litości człowieku (...) tylko fart pozwalał nam zdobywać punkty. Nie widzę różnicy między obecnym sezonem , a wcześniejszym. W tej rundzie jedynie na + to obrona i Brożek .Trzeba patrzeć realnie

Szkoda że nie masz litości dla samego siebie i piszesz ..co piszesz.

No tak, nie ma różnicy, tylko obrona i atak są lepsze, taa nie ma to jak mądrości z Internetu.

s1mone 20.10.2013 00:31

:)))))))))))

Wisła przegrała pierwszy mecz to się hejterstwo rzuciło.

Dorabia teorię, że zawsze słabo graliśmy tylko mieliśmy farta.

Nie.

Ja przed meczem miałem przeczucia, że będzie wtopa.

Dlaczego? Otóż powiem dlaczego :

LEGIA WIN
WOLFSBURG WIN

Takie wielkie firmy a tu gramy z jakimś Zawiszą, no to grajki myślą :

"ooooo, gramy z Zawiszą - wreszcie będzie IZI win!"

No i był, tylko, że dla Zawiszy. Grajki se dopisały te punkty przed meczem i tyle, a tu wielkie teorię spiskowe dziejów. Tacy są piłkarze. Czy to ekstraklasa czy to 5 liga. Wszędzie to samo.

Także to było do przewidzenia. I tyle w temacie.

Wojtas 20.10.2013 00:37

Co wy tu pitolicie ??

zagrali slabo,cos tam grali ,momentami niezle

no panowie ,kawa na ławe

dzis Wisly nie dalo sie ogladac ,i byl to poziom amatorów
niewiem od czego to akurat DZIS zalezalo ,ale jak dla mnie to mogli by z Bydgoszczy wracac piechota,bo na to sobie zasluzyli.

takiej chały i bezradnosci to ja dawno nie widzialem.

ślimak 20.10.2013 01:20

Największym problemem Wisły jest obecnie totalny brak jakości w środku pomocy. Owszem, Garguła i Chrapek miewają przejawy dobrej/wybitnej gry ale jakoś każdy z nich ma w innym meczu swój dzień. Ostoja Stjepanović... też tej jakości nie widać. Boguski wystawiany w środku skazuje nas na granie w dziesięciu. Ewentualne przyszle transfery powinny dotyczyc głównie środkowych pomocników. Bocznych mamy niezłych pod warunkiem zdyscyplinowania ich taktycznego i mentalnego.

Dariook 20.10.2013 02:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1332418)
Bunoza? To co gra teraz jest jego szczytem możliwości, na chłodno dla mnie on szału nie robi. Ot poprostu trafia z wśiizgami i nie daje się przepchać, dlatego daje wrażenie solidności w destrukcji.

Ktoś tam boi się kartek Chaveza...a jak dla mnie Bunoza to młodsza kopia właśnie Chaveza. Identyczny taran, grający na pograniczu ryzyka spowodowania 11 z tą przewagą że czasami taranuje tez w ofensywie.

Stawiam kratę piwa że jeszcze w tej rundzi Bunoza walnie zajebie nam bramę, zrobi jedenastkę i zaliczy czerwień.
Życzę sobie przegrać, bo to że Bunoza po trzech latach wygląda w końcu jak piłkarz mi nie umyka. Fajnie że można wkońcu powiedzieć że coś tam potrafi i drużyna korzysta na tym kontrakcie.

Dziękuję i pozdrawiam.

daniello1987 20.10.2013 05:42

Ten mecz pokazał ze Stolarski nie nadaj sie jeszcze na ekstraklasowego obrońce.Po drugie,Guerier to nie jest lewy obrońca. 2 bledy w kryciu i 2 gole. a po trzecie Bunoza powinien otrzymac kare w wysokosci np miesiecznej gaży.Nie mozna w tak glupi sposob oslabiac zespolu tym bardziej ze na wyjazdach nawet w 11 nie dajemy rady z teoretycznie słabszymi rywalami.a i jeszcze po czwarte,Brożek dzisiaj zagral chyba ponizej krytyki.mnostwo strat( po jednej to wlasnie Bunoza dostal czerwien bo musial gonic rywala). ogolnie najgorszy mecz Pawła. Jesli chodzi o mecz, to Zawisza byl lepszy. nie ma co ukrywac. Czerwona kartka tylko im w tym pomogla. Przegrac kiedys musielismy,ale szkoda ze w takim stylu. we wtorek kolejny mecz.trzeba sie zrehabilitowac. nie ma czasu na rozpamietywanie.

Dive Pirate 20.10.2013 08:59

Najlepsze że mimo takiej padaki mogliśmy ten mecz również wygrać. Gdyby nie czerwień i wykorzystana sytuacja na 2:0

KOMINEK 20.10.2013 09:56

Mnie najbardziej szkoda dwóch akcji gdzie szła kontra a Garguła zamiast podawać do przodu robił kółeczka i zagrywał do tyłu. Gdyby nie ta bramka z wolnego i gdyby nasi po czerwieni Bunozy nie grali tak bardzo do przodu zupełnie zapominając o obronie mogłoby się to różnie skończyć. Szczególnie że w obronie był Donald i Stolarski

Gwiaździsty 20.10.2013 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kac (Post 1336124)
nawet nie wiedziałem, że w tej Bydgoszczy takie zakompleksione chłopaki i dziewczyny mieszkają.

Widocznie jeszcze pamietają swoja ostatnią wizytę w Krakowie na Wiśle kiedy zostali ostro wytrzaskani po pyskach. Hala Wisły przeznaczona została na punkt medyczny, gdzie byli opatrywani przez liczne załogi karetek pogotowia.
Przy okazji tez duzo usłyszeli na siebie od kibiców Wisły na stadionie, więc podkur....i musieli dac głos.

TymonPRO 20.10.2013 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1336195)
Mnie najbardziej szkoda dwóch akcji gdzie szła kontra a Garguła zamiast podawać do przodu robił kółeczka i zagrywał do tyłu. Gdyby nie ta bramka z wolnego i gdyby nasi po czerwieni Bunozy nie grali tak bardzo do przodu zupełnie zapominając o obronie mogłoby się to różnie skończyć. Szczególnie że w obronie był Donald i Stolarski

Garguła w tej sytuacji zachował się bardzo dobrze, w momencie gdy miał według ciebie podawać to jedynym graczem do podania był Sarki, pilnowany przez dwóch graczy Zawiszy, Łukasz zrobił ten obrót żeby ktoś inny się podłączył a piłka nie została stracona

PS: W tej sytuacji Sarki też był na spalonym

wolfy 20.10.2013 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1336201)
PS: W tej sytuacji Sarki też był na spalonym

Też mi coś świta, że wtedy był spalony.
Garguła zagrał chyba najlepszy mecz w sezonie. Niestety, poziomem dostosowali się do niego tylko stoperzy.

EDIT: Nie ma co histeryzować, ani przesadzać z oceną tego meczu. O wiele gorszy był chociażby ten z Pogonią, albo z Koroną. Tu akurat do straty zawodnika graliśmy swoje (pomijając niemiłosiernie objeżdżanego Stolarskiego), gdyby nie czerwona kartka jestem spokojny, że minimalnie byłby jeden punkt.

piotek 20.10.2013 17:29

Ja mam nadzieje, że porażka wyjdzie nam na zdrowie. A czemu? Bo nie będzie sodówki.

Dariook 20.10.2013 18:16

Sodowka?
Zwazywszy na to, ze w 7 spotkaniach jakims cudem nie przegralismy to sam Bog jeden tylko wie.
Teraz zostaly juz tylko mecze walki o 3 punkty. Obie druzyny beda wychodzic z zalozenia, ze jak nie na nich to na kim? Wor z bramkami sie otworzy gdyz poszla trojka w plecy wiec nie bedzie mega spiny i koncentracji.

pepe72 20.10.2013 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 1336156)
Dla twierdzących, ze to Bunoza zawalił nam dziś mecz proponuję trochę ochłody. Owszem zawalił łapiąc żółtko już w 3 minucie natomiast druga kartka obarcza go tak samo jak Smudę a raczej Smudę bardziej niż jego. Wiem, ze wolfy uzna, że nie było na kogo go wymienić...(...)

O ile pamiętam, to jedynym trenerem, który potrafił zrobić zmianę przed 70 minutą to był Dan Petrescu.
Poza tym nie dał bym głowy, czy któryś trener odważył by się zmienić Bunozę w przerwie w aktualnej sytuacji kadrowej Wisły.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1336170)
:haha:
[...]
Tyle, że żeby to zrozumieć trzeba obejrzeć bardzo dużą dawkę meczy naszej ekstraklasy. Ciężko powiedzieć, czy warto, jeżeli po większości człowiek zastanawia się "na co ja zmarnowałem 90 minut życia"?
[...]

Myślę, że to powinno być umieszczane jako motto do każdej dyskusji o "ekstraklasie".

Gwiaździsty 20.10.2013 21:04

Oglądnełem sobie filmik z faulu Bunozy i powiem, że nic nie tłumaczy jego bezgranicznej głupoty. Nawet gdyby puścuł przeciwnika to tamtemu drogę zabiegło by dwóch obrońców Wisły nie mówiąc już o ostatniej instancji czyli bramkarzu. Chwilę później karygodny błąd popełnił Miśkiewicz, który wykazał się niestety partactwem przy tym wyjściu. W jednej minucie dwa amatorskie zachwoania naszych graczy.

ArturBarlinek 21.10.2013 07:05

być może piłkarze przeszli obok tego meczu.. być może zignorowali Zawiszę..
Oby tylko było lepiej, pamiętajmy na którym miejscu jesteśmy, w porównaniu do zeszłego sezonu!

tofik 21.10.2013 07:13

Wyjazdy w ich wykonaniu to od poczatku sezonu dramat. Za to nadrabiają fajną grą u siebie, co przyciąga ludzi na stadion i trzyma nas wysoko w tabeli. Widocznie wszystkiego mieć się nie da :)

piotek 21.10.2013 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1336219)
Teraz zostaly juz tylko mecze walki o 3 punkty. Obie druzyny beda wychodzic z zalozenia, ze jak nie na nich to na kim? Wor z bramkami sie otworzy gdyz poszla trojka w plecy wiec nie bedzie mega spiny i koncentracji.

Ludzka psychika jest na tyle zawiła, że ciężko ocenić, jak zareagują. A reakcje mogą być diametralnie różne, bo dwóch takich samych ludzi po prostu nie ma. Z jednej strony może podciąć nam skrzydła, z drugiej może być lekcją pokory po Legii i Wolfsburgu. Wyciągnięcie wniosków zależy już tylko od głów naszych kopaczy.

Btw. Na razie nie mamy chyba zmiennika na prawą obronę, ale jeśli takowy by się znalazł, to czy nie powinniśmy się zastanowić nad wypożyczeniem Stolara? Ławka mu w niczym nie pomoże, a wchodzenie na pojedyncze mecze, za wykartkowanych wyraźnie mu nie służy (drużynie też). Myślałem, że po meczu ze Śląskiem z tamtego sezonu wyciągnie wnioski, ale chyba powiela te same błędy. W młodzieżówce grał ostatnio jako defensywny pomocnik i nie wiem, czy to nie byłaby dla niego lepsza pozycja. Oczywiście to trener widzi go codziennie i ma prawo oceniać jego przydatność na danej pozycji.

szprotson 21.10.2013 08:57

tak btw, zauwazyliście że sie slizgaliśmy jak na lodowisku ?

No i teraz to tego Bunoze można sprzedać za BAŃKĘ jak proponowali niektórzy forumowicze :rotfl: Bańkę mleka.

Skawua 21.10.2013 10:07

Widzę że Bunoza obrywa tylko czy słusznie?Bo o ile dobrze pamiętam to Garguła zaliczył stratę (nie zauważył że Sarki bardzo ładnie pokazywał się na prawej stronie) poszła kontra i jak taki chłop jak Bunoza miał powstrzymać szybszego Wójcickiego?!?

Cytat:

Wisła przegrała pierwszy mecz to się hejterstwo rzuciło.
Niestety...zespół zagrał słaby mecz,zdarza się.A może takie pobudzenie wyjdzie na dobre.Zobaczymy ;)

Gwiaździsty 21.10.2013 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawua (Post 1336263)
Widzę że Bunoza obrywa tylko czy słusznie?Bo o ile dobrze pamiętam to Garguła zaliczył stratę (nie zauważył że Sarki bardzo ładnie pokazywał się na prawej stronie) poszła kontra i jak taki chłop jak Bunoza miał powstrzymać szybszego Wójcickiego?!?
Niestety...zespół zagrał słaby mecz,zdarza się.A może takie pobudzenie wyjdzie na dobre.Zobaczymy ;)

Właśnie mówimy o tym, że nie musiał go powstrzymywać, ponieważ drogę kopaczowi Zawiszy i tak zabiegłoby aż 2 wiślaków. Dlatego interwencja Bunozy wyjątkowo głupia w swoich skutkach.

Griszka30KR 21.10.2013 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1336155)
Do tej pory Smudę broniły wyniki i słaby skład.
Teraz tylko słaby skład.
?

I to chyba wystatrczy.....Ważniejszego argumentu chyba nie ma w tej ocenie.
A wyniki dalej go bronia ,bo ma dopiero jeden przegrany mecz.

KrzychooR 21.10.2013 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1336258)
tak btw, zauwazyliście że sie slizgaliśmy jak na lodowisku ?

No i teraz to tego Bunoze można sprzedać za BAŃKĘ jak proponowali niektórzy forumowicze :rotfl: Bańkę mleka.

Podejrzewam że Zawisza polewał murawe wodą jak Barcelona dlatego się ślizgaliśmy :D

Gwiaździsty 21.10.2013 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1336287)
I to chyba wystatrczy.....Ważniejszego argumentu chyba nie ma w tej ocenie.
A wyniki dalej go bronia ,bo ma dopiero jeden przegrany mecz.

Wyniki tak ale nie styl gry na wyjazdach, który wyglada tak, że po 5 min. gry rozpoczynamy przygotowania do obrony Częstochowy a po kolejnych 5 min. już się rozpaczliwie bronimy. Tak tchórzliwa gra w najbliższej perspektywie nie wróży nic dobrego. Zapowiedź Bydgoszczy była już w Chorzowie.
Przed chwilą skończył sie mecz Ruch - Pogoń i np. styl portowców był taki : od pierwszych minut atak na chorzowian i walka o dominacje na boisku, tak grają na wyjazdach i u siebie, nie widać różnicy między meczem u siebie a wyjazdem. U nas to przepaść.

Griszka30KR 22.10.2013 08:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1336340)
Wyniki tak ale nie styl gry na wyjazdach, który wyglada tak, że po 5 min. gry rozpoczynamy przygotowania do obrony Częstochowy a po kolejnych 5 min. już się rozpaczliwie bronimy. Tak tchórzliwa gra w najbliższej perspektywie nie wróży nic dobrego. Zapowiedź Bydgoszczy była już w Chorzowie.
Przed chwilą skończył sie mecz Ruch - Pogoń i np. styl portowców był taki : od pierwszych minut atak na chorzowian i walka o dominacje na boisku, tak grają na wyjazdach i u siebie, nie widać różnicy między meczem u siebie a wyjazdem. U nas to przepaść.

Ok,ale ja sie odniosłem do konkretnych słow kolegi Framat-a,a tam mowa była własnie o wynikach.Styl jaki praezentuja nasi, to rzeczywiscie jest rózny i wiekszosci meczy po prostu słaby.....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl