Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [11 kolejka] WISŁA KRAKÓW - Legia Warszawa, 6 października, godzina 15:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9141)

aNouc 04.10.2013 13:54

Więcej tu osob zagląda więc wklejam
http://skwk.pl/skwk/2-wydarzenia/471...-warszawa.html

St Yabol 04.10.2013 16:41

http://sport.interia.pl/klub-legia-w...la,nId,1037486 lista kontuzjowanych w (7)

Karherop 04.10.2013 18:18

życze sobie powtórki :)

http://www.youtube.com/watch?v=x6ilJdXnOuw

komentarz F. Smudy :)

martin_6 04.10.2013 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1334465)
Faktycznie, nie pomyślałem o tym. Mogłoby wyglądać dziwnie, że 9. drużna w grupie spadkowej ma więcej punktów niż 8 w grupie mistrzowskiej ale nie uważam aby to był problem. Dzielenie punktów następowałoby po sezonie zasadniczym kiedy wszyscy mieli równe szanse na załapanie się do pierwszej ósemki. Drużyna z 9. miejsca nawet jeśli miałby więcej punktów niż 8. po podziałce, nie miałaby prawa czuć się w jakikolwiek sposób poszkodowana. Myślę, że jednak rzadko miałaby miejsce taka sytuacja.

Ja myślę, że 9. drużyna na koniec sezonu ZWYKLE będzie mieć więcej punktów, niż 8. przy założeniu, że na koniec sezonu zasadniczego różnica punktowa między 8. i 9. nie jest jakaś kolosalna, to 8. drużyna w tabeli gra z samymi drużynami teoretycznie lepszymi, a 9. z samymi teoretycznie słabszymi. Kto ma więcej szans na zdobycie większej liczby punktów - to chyba jasne.

Wojtas 04.10.2013 22:31

Uhuhhu widze ze w Legii jest maly szpital.

Musimy jakos uzdrowic cudownie Brozka ,zagrac ofensywnie i do przodu.Jest nadzieja na dobry wynik.

Krolik 05.10.2013 07:16

Prosba

Panowie ... szczegolna prosba DO GNIAZDOWEGO od starej gwardii Wisly ... Krolika, Cygana Fantoma, Kajstaka, Centaka, Bebeta, Freshmana, i reszty...... itd.......

Zaraz po hymnie jak dawniej na Wisle bywalo....... ZASPIEWAJCIE pieśń wraz z calym stadionem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WISEŁKO WYYYYYGRAJ MECZ , KRÓLOWO POLSKICH RZEK
TY MUSISZ WYGRAC MECZ ,,,, TEN WAZNY MECZ,.....................

PLEASE !!!!!!!!

POZDR WISŁA FC Chicago !!!!!!

Blaszczu16 05.10.2013 09:36

http://www.youtube.com/watch?v=pfrKAw_oaNM

Biała Gwiazda powstanie w tym meczu!

wiernyNH1906 05.10.2013 11:43

Pytanie z innej beczki- wie ktoś czy w okolicach biprostalu jest jakś parking? Jeżeli płatny to jaka cena za godzine?

filemon 05.10.2013 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiernyNH1906 (Post 1334557)
Pytanie z innej beczki- wie ktoś czy w okolicach biprostalu jest jakś parking? Jeżeli płatny to jaka cena za godzine?

Jest np na przeciwko Biprostalu, pod Rossmannem. Strzeżony, więc i płatny. Ile za godzine - no idea.

simba1234 05.10.2013 12:51

Panowie a ja mam do was takie pytanie i zarazem prośbę, czy ktoś z was ma możliwość nagrania meczu i wrzucenie go później na jakąś stronę do pobrania? niestety nie mogę obejrzeć meczu ani na stadionie ani w TV z powodu wyjazdu służbowego. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w zobaczeniu tego spektaklu.

Jaworznianin 05.10.2013 12:55

Gdyby miał ktoś jakieś info co do biletów, czy pozostaną jakimś cudem jeszcze w kasach w dniu meczu, w niedzielę z Legią, to dajcie znać tutaj w tym temacie forum. Dzięki!

bartek_strz 05.10.2013 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simba1234 (Post 1334569)
Panowie a ja mam do was takie pytanie i zarazem prośbę, czy ktoś z was ma możliwość nagrania meczu i wrzucenie go później na jakąś stronę do pobrania? niestety nie mogę obejrzeć meczu ani na stadionie ani w TV z powodu wyjazdu służbowego. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w zobaczeniu tego spektaklu.

Dokładnie o to samo miałem pytać!

El'kabat 05.10.2013 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaworznianin (Post 1334572)
Gdyby miał ktoś jakieś info co do biletów, czy pozostaną jakimś cudem jeszcze w kasach w dniu meczu, w niedzielę z Legią, to dajcie znać tutaj w tym temacie forum. Dzięki!

Na pewno będziesz miał dziś takie info na oficjalnej.

Co do ległej,jak Brozio zagra(a wszystko na to wskazuje) to liczę na dobry wynik. Nie ważne czy w 93 minucie z niesłusznego karnego,czy ze spalonego. Trzeba krawaciarzy uwalić i tyle.

gooro33 05.10.2013 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1334565)
Jest np na przeciwko Biprostalu, pod Rossmannem. Strzeżony, więc i płatny. Ile za godzine - no idea.

5zł/h .....

FraMat 05.10.2013 13:46

Rozmowę o reformie ligi przeniosłem do tematu Ekstraklasa

Deever 05.10.2013 14:45

Jeżeli miałbym coś powiedzieć o tym meczu, to... niesamowicie jaram się kompletem na widowni i nie mogę się wprost doczekać tego widoku.

Natomiast nie rozumiem, dlaczego akurat w tym sezonie dalej wszyscy mają na warszawiaków aż takie ciśnienie. Niepotrzebne kompleksy?

Piłkarsko jest to dla nas w tym sezonie mecz, jakich wiele. Nie ścigamy się obecnie z Legią. Dla nich 2. miejsce na koniec sezonu byłoby katastrofą i kompromitacją, dla nas - mega niespodzianką i wielkim sukcesem. W najbliższym meczu zdecydowanym faworytem będą rzecz jasna goście. Dla mnie osobiście mecze z Legią mają szczególne znaczenie tylko wtedy, kiedy sąsiadujemy w tabeli, a gra idzie o najwyższą stawkę.

Mam nadzieję, że taka frekwencja w najbliższą niedzielę oznacza, iż pod koniec lutego, na naprawdę najważniejszym meczu, również będzie komplet...

Karherop 05.10.2013 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deever (Post 1334588)
najbliższym meczu zdecydowanym faworytem będą rzecz jasna goście. Dla mnie osobiście mecze z Legią mają szczególne znaczenie tylko wtedy, kiedy sąsiadujemy w tabeli, a gra idzie o najwyższą stawkę.

popatrz na to , Legia jest 1 , My 4. Po tym meczu Legia będzie na 1 miejscu , my może na 2 ze stratą 3 punktów . jak to się nazywa jak nie sąsiadowanie w tabeli ?

a że ma najwyższy budżet w lidze ? a czy zawsze kasa wygrywa ? zdecydowanie nie . szczególnie po reformie rozgrywek .

El'kabat 05.10.2013 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Deever (Post 1334588)
Natomiast nie rozumiem, dlaczego akurat w tym sezonie dalej wszyscy mają na warszawiaków aż takie ciśnienie. Niepotrzebne kompleksy?

Dla każdego krakusa z dziada pradziada zawsze mecz z warszowiakami ma znaczenie. To już jest rzecz zakodowana w genach. Niezależnie od założen czy oczekiwań na dany sezon.
Mecz z Legią jest jednak traktowany inaczej i ma dużo większe znaczenie :) Nieważne,czy bijemy się o mistrza czy o 5 miejsce.
Taka o,sprawa honoru. I nie chodzi o żadne kompleksy,jak to ktoś sobie tłumaczy.

Blaszczu16 05.10.2013 15:46

Nie wiem dlaczego niektórzy obawiają się rywa(l)ki ze stolicy. Pokuszę się o stwierdzenie, że na ten moment to oni mają słabszy skład od naszego, no bo kto to jest Żyro, Kucharczyk czy jakiś Skaba? Nasi piłkarze korzystniej wychodzą w zestawieniu z ich aktualną pierwszą jedenastką. Będzie dobrze, wygramy to.

martin_6 05.10.2013 15:59

A kto to jest Burliga, Miśkiewicz czy jakiś Haitańczyk wyjęty nie wiem nawet z jakiego klubu i jakiej ligi? Trochę pokory, bo jednak dwa 7. miejsca w lidze pod rząd to nie przypadek. Przyjście Brożka i druga młodość Głowackiego wystrzeliły nas w górę, ale wciąż mamy skład na góra 4-5 miejsce. Podium to już będzie może nie sensacja, ale niespodzianka i wynik ponad stan.

marjan 05.10.2013 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1334596)
Nie wiem dlaczego niektórzy obawiają się rywa(l)ki ze stolicy. Pokuszę się o stwierdzenie, że na ten moment to oni mają słabszy skład od naszego, no bo kto to jest Żyro, Kucharczyk czy jakiś Skaba? Nasi piłkarze korzystniej wychodzą w zestawieniu z ich aktualną pierwszą jedenastką. Będzie dobrze, wygramy to.

kolega chyba, po melanżu dobrym.

bebeto 05.10.2013 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1334598)
A kto to jest Burliga, Miśkiewicz czy jakiś Haitańczyk wyjęty nie wiem nawet z jakiego klubu i jakiej ligi? Trochę pokory, bo jednak dwa 7. miejsca w lidze pod rząd to nie przypadek. Przyjście Brożka i druga młodość Głowackiego wystrzeliły nas w górę, ale wciąż mamy skład na góra 4-5 miejsce. Podium to już będzie może nie sensacja, ale niespodzianka i wynik ponad stan.

Burliga , Miśkiewicz , i nie jakiś Haitańczyk tylko Wilde Donald Guerrier to na ten czas piłkarze NIEPOKONANEJ DRUŻYNY w obecnym sezonie... :pala: - idziemy po to co nasze !!!!!

Blaszczu16 05.10.2013 16:38

Nie po melanżu tylko widzę, że się wychwala pod niebiosa tę "wielką" Legię, która w pucharach wygrała raptem z kelnerami z Walii i to też po pewnych problemach. Na dodatek zaatakowała ich plaga kontuzji. Ja tam wierzę w Wisłę, a wiarę swoją opieram na występach w obecnym sezonie a nie w poprzednich, bo różnica w mentalności piłkarzy jest kolosalna.

luczyk 05.10.2013 18:05

deprecjonowanie wyników i osiągnięć innych samemu nie mając nawet takich (oczywiście chwilowo i przez pecha, broń boże przez brak umiejętności i głupotę) to chyba nasz sport narodowy

martin_6 05.10.2013 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 1334601)
Burliga , Miśkiewicz , i nie jakiś Haitańczyk tylko Wilde Donald Guerrier to na ten czas piłkarze NIEPOKONANEJ DRUŻYNY w obecnym sezonie... :pala: - idziemy po to co nasze !!!!!

A Żyro, Kucharczyk i Skaba to piłkarze lidera tej ligi. Po co takie pompowanie się? Pewnie, że Legia to żadni wymiatacze, ile znaczą na tle Europy pokazał mierny Apollon. Możemy spokojnie wygrać, bo skład mamy jak na ligę całkiem spoko i jesteśmy w gazie. Ale po co takie gadanie, że mamy lepszy skład, skoro prawie ten sam skład dwa razy z rzędu ledwie załapał się do górnej połówki tabeli? Tak tylko sobie gadam...

lotnik 05.10.2013 18:40

Wszystko w rekach Skaby mam nadzieje że puści jedna bramkę więcej nisz Miskiewicz. Nieważne czy Brożek czy Boguski ..ITP byle byśmy wygrali

heoij 05.10.2013 20:18

Cytat:

REKORDOWA ZBIÓRKA?

Rekordowa frekwencja na stadionie, powinna przełożyć się na wyniki zbiórki na oprawę. Jeżeli każdy z nas wrzuci do puszki kilka złotych, zbierzemy sumę o jakiej chyba nigdy nawet nikt z nas nie myślał. Nie omijajcie puszek, dołóżcie się do budowy potęgi Białej Gwiazdy. Efektowne widowisko na trybunach tworzymy wspólnie, wspólnie też zadbajmy by było coraz lepsze.

WAŻNA INFORMACJA

Jak już informowaliśmy na meczu z Legią w oprawę meczową zaangażowana będzie większość kibiców na stadionie. Prosimy o uważne przeczytanie informacji na karteczkach, które znajdziecie na krzesełkach oraz dostosowanie się do poleceń tam umieszczonych.

więcej: http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/471...-warszawa.html
Przypomnienie dla tych którzy nie zaglądają na stronę SKWK przed meczem ;)

Elefant 05.10.2013 21:14

Tak czy siak poprzez komplet na trybunach, ten mecz w jakiś sposób jest już dla Wisły wygrany. Teraz chodzi o to, aby tego nie spaprać, to jest zaprezentować walkę, ambicje, może trochę widowiskowej gry. Wygrana będzie wisienką na torcie.

Dobry wynik nie jest niemożliwy zważywszy na osłabienie Legii, która co by nie mówić jest obecnie od nas silniejsza kadrowo.Moim zdaniem zadecyduje dyspozycja dnia kilku zawodników u nas. Garguła czy Chrapek mogą zagrać dobry mecz, moga też kichę. A pola manewru nie mamy za wielkiego.

Mimo wszystko jestem ostrożnym optymistą.

HEDu 05.10.2013 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1334598)

a kto to jest Żyro Łukasik Furman wyciagnieci z jakis nizszych lig czy ME. czy gruzin z izraela, czy Sagan z ŁKSu ktory spadł, czy Pinto ktory nie wie jak sie nazywa gry gra? czy Wawrzyn ktorego objezdzaja wszyscy i mowia ze grajcie na niego bo jest slaby ! badzmy powazni, tam jest tylko kilku w miare sensownych grajkow. wiecej niz u nas, ale niewiele wiecej tak naprawde.

buczo1985 05.10.2013 22:01

Mam ciśnienie jakiego nie miałem już dawno. Odliczam godziny do meczu. Chcę tylko powiedzieć, że jeśli nawet ten mecz przegramy to po walce i wedle słów Henryka Reymana. Tego oczekuję jutro od piłkarzy, pełnego zaangażowania i agresji przez pełne 90 minut. Żadnego odpuszczania i gorszej drugiej połowy!

Wojtas 05.10.2013 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1334662)
Mam ciśnienie jakiego nie miałem już dawno. Odliczam godziny do meczu. Chcę tylko powiedzieć, że jeśli nawet ten mecz przegramy to po walce i wedle słów Henryka Reymana. Tego oczekuję jutro od piłkarzy, pełnego zaangażowania i agresji przez pełne 90 minut. Żadnego odpuszczania i gorszej drugiej połowy!

Mam to samo.

Cisnienie jakiego nie bylo dawno.33 tys ludzi,oprawa ,spiewy Wislackich gardel ajjjjjjjj......jest moc.

Oby pilkarze pokazali na co ich naprawde stac ,bo jutro Legia bedzie do pokonania.

Do Boju!!!

matti123 05.10.2013 23:51

Czy ktoś ma jakieś informacje czy Brożek zagra poza tymi oficjalnymi?

buczo1985 06.10.2013 00:02

Może być i tak, że Brożek zacznie na ławce i wejdzie na drugą połowę, albo chociaż na 20 minut. Ale oczywiście to tylko spekulacje. Jednak coś mi mówi, że zagra od pierwszej minuty.

WISŁAZWE 06.10.2013 05:08

Witam. Poniżej przedstawiam piłkarzy, któryxh dziś do dyzpozycji będzie miał trener Franciszek Smuda.

Bramkarze:

Michał Miśkiewucz
Gerard Bieszczad

Obrońcy:

Arkadiusz Głowacki
Łukasz Burliga
Paweł Stolarski
Patryk Fryc
Gordan Bunoza
Osman Chavez

Pomocnicy:

Patryk Małecki
Ostoja Stjepanovič
Michał Chrapek
Łukasz Garguła
Emmanuel Sarki
Donald Guerrier

Napastnicy:

Rafał Boguski
Sawid Kamiński
Paweł Brożek

W składzie zabrakło kontuzjowanego Marko Jovanovicia oraz pauzującego za kartki Michała Nalepy. Udało się postawićna nogi Pawła Brożka lecz o tym czy zagra od pierwszej minuty zadecyduje sztab szkoleniowy tuż przed meczem.

daniello1987 06.10.2013 06:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1334678)
Może być i tak, że Brożek zacznie na ławce i wejdzie na drugą połowę, albo chociaż na 20 minut. Ale oczywiście to tylko spekulacje. Jednak coś mi mówi, że zagra od pierwszej minuty.

wolałbym zeby zagrał od 1 minuty. zrobi swoje(bramka,moze dwie:P ) i po przerwie ktos go zmieni...

JrQ- 06.10.2013 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simba1234 (Post 1334569)

Obczajaj meczyki.pl lub allgoals.pl tam będzie na pewno.

domin_czyzyny 06.10.2013 07:46

Zaczne dzisiaj trochę humorustycznie:

Oto jest dzień, który dał nam Pan!
Weselmy się i radujmy się nim!
Oto jest dzień! Oto jest dzień, który dał nam Pan!

St Yabol 06.10.2013 08:33

a ja miałem sen, sen w którym niestety padł remis 1-1 :/, kuwa śniło mi się nawet kto strzelił bramkę ale już nie pamiętam. w każdym razie mam nadzieję, że sie nie spełni wygramy :D

WISEŁKO WYGRAJ MECZ!!!

Tominho 06.10.2013 11:04

Mam nadzieję, że klub nie zapomni o tym, aby nagrać jakieś porządne kulisy video z tego spotkania. Ostatnio ten projekt nieco ucichł, aczkolwiek wiele w tej sprawie robi SKWK. Chciałbym jednak zobaczyć zachowanie piłkarzy przy wyjściu, podsłuchać jak mobilizują się w szatni itp. :)

edit: Jak mecz będzie wygrany, to takie kulisy będą miały jeszcze lepszy smak dla kibiców.

darotsok73 06.10.2013 11:15

Siedziałem pół nocy ,szykowałem szaliki i koszulki dla podopiecznych z Młodej Wisły ,liczyłem dodawałem mnożyłem. Wyszło mi jasno.. 2-1 dla WISEŁKI. ,mało strzelamy malutko tracimy. Przy takiej publice nie sposób nie wygrać. WYGRAMYYY

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl