Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [7 kolejka] WISŁA KRAKÓW - Piast Gliwice, 13 września, godz. 20:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9124)

Vuko 14.09.2013 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1331436)
Stolarski za Burlige.

Ciekawe, czy Bury gra ze względu na niechęć Franza do rotacji składem, czy też Stolarski w kolejnym okienku odchodzi i nie ma już co na niego stawiać?

Rob_Zombie 14.09.2013 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 1331439)
Ciekawe, czy Bury gra ze względu na niechęć Franza do rotacji składem, czy też Stolarski w kolejnym okienku odchodzi i nie ma już co na niego stawiać?

A może Bury na dzień dzisiejszy jest lepszy?

Valandil 14.09.2013 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1331440)
A może Bury na dzień dzisiejszy jest lepszy?

O to to to, Stolar wszedł, raz dotknął piłkę i dostał żółtą kartkę.

syryls 14.09.2013 17:28

Burliga potencjał ma mierny, myślę że Smuda chce Pawła przygotować fizycznie w tym sezonie żeby na nastepny nie odbijał się jak od ściany od zawodników starszych co mnie cieszy

Karherop 14.09.2013 17:40

Niedługo zacznie nam się gra co 3 dni . Wtedy na pewno Stolarski dostanie swoją szansę . Poza tym Burliga ma już 3 żółte kartki i tylko czekać aż będzie wyeliminowany z gry . Wtedy będziemy mieli porównanie aktualnej formy obu zawodników .

Czeka nas na jesień jeszcze co najmniej 15 spotkań + mecze niektórych zawodników w reprezentacji . Myślę że zawodnicy nawet teraz rezerwowi nie będą się nudzić . No może poza Burdenskim .

Adenalix 14.09.2013 22:10

Skłamałbym gdybym napisał, że zagraliśmy z Piastem z wielkim polotem. W ogóle patrzę na wszystko co dotyczy naszych Biało-Gwiaździstych Piłkarzy z lekkim nadal niedowierzaniem, pamiętając zeszły sezon, jednak fakt pozostaje faktem: w dotychczasowych meczach zrobiliśmy więcej składnych ofensywnych akcji niż w całym zeszłym sezonie mając na papierze słabszy skład niż w zeszłym sezonie. Cholernie dużo dało nam przyjście Pawła Brożka. Jak trzeba Brozio zagra "ścianę", jak trzeba gra jak klasyczna "dziesiątka", a przede wszystkim jest mądrym i skutecznym żądłem. Jeszcze nei ma optimum formy, ale jego mądrość i piłkarski "nos" spowodowały, ze można zagrać piłkę z pomocy do przody bez przekonania, że napastnik i tak nic mądrego z tego nie zrobi. Franek spowodował, że ta drużyna po prostu walczy. Zapiernicza. Ja sam wyzywałem Franka od najgorszych dziadów po Euro, które niezaprzeczalnie spierniczył tak, że bardziej się nie dało. Ale Franz to jednak wybitny trener klubowy. Przygotowanie fizyczne piłkarzy pierwszy raz od dwóchs ezonów jest bez zarzutu. Dodatkowo pod jego okiem wielu piłkarzy się rozwinęło w porównaniu z zeszłym sezonem, a już hitem jest forma Głowy. Obawiam się tylko, że Franz wyciska piłkarzy jak cytryny i kiedyś nadejdzie kryzys fizyczny. Tak było bodajże podczas drugiego terminowania Smudy w Wisełce. Przed nami jeden z najważniejszych meczów sezonu. I najtrudniejszych. Będzie w Kauflandzie ciężko. Sporo presji, adrenaliny, walki, niewymuszonych błędów i kopaniny. Mam nadzieję, że zwycięstwo Wisły i porażka parchów z Zawiszą nie uśpi naszych. Bo jeśli będa zapierniczać i walczyć w meczy z pasami jak to mają w zwyczaju, to choć derby rządzą się swoimi prawami, to powinno być dobrze. W meczu z paskami postawiłbym na "rdzennych"Wiślaków, nie na Sarkich i Donaldów, bo nasi piłkarze muszą znać i czuć ciężar gatunkowy tych meczów i wsadzać głowę tam gdzie inni nie wsadziliby nogi. Generalnie idzie to w dobrym kierunku. Zwycięstwo nas umocni psychicznie i statystycznie. Trzeba iść za ciosem i wyrabiać w sobie mentalność zwycięzcy. Mentalność, którą pomimo pewnej dawki szcżęścia, które się do nas uśmiechnęło w meczy z Piastem widziałem w ostatnim meczu właśnie na R22.

Wojtas 14.09.2013 22:59

Zabawna scenka jak Donald wypytywal Sarkiego o co chodzi z tymi okrzykami na lini kibcie pilkarze :D

chlopak musi to ogarnać :D

PlayLikeAPro 14.09.2013 23:41

Nasze zadanie jest teraz proste, wygrać derby, powalczyć z Lechią i Ruchem, a później się coś uciuła - pomimo że pewnie chłopaków dopadnie zmęczenie i kartki.

Miśkiewicz - Fryc, Chavez, Czekaj, Stolarski - Guerrier, Uryga, (Garguła), Nalepa ,Sarki - Marcinho

Gdyby wszyscy byli zdrowi i zakładamy że Marcinho zostanie to tym składem parychy do pojechania :P A tak na serio to z tymi zmiennikami u nas aż takiej tragedia jednak nie ma, Aczkolwiek złożenie 2 jedenastki jest już mniej zadowalające niż pierwszej.

Marzy mi się mecz o lidera z legią.:D

Co do Boguskiego. Czepiają sie go ludzie a on wywalczył jednak piłkę w 5 nie faulując bramkarza. Myślę że on nie miał tam miejsca na układanie stopy w jakikolwiek sposób.

63.5 Kg 15.09.2013 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlayLikeAPro (Post 1331463)
Nasze zadanie jest teraz proste, wygrać derby, powalczyć z Lechią i Ruchem, a później się coś uciuła - pomimo że pewnie chłopaków dopadnie zmęczenie i kartki.

Miśkiewicz - Fryc, Chavez, Czekaj, Stolarski - Guerrier, Uryga, (Garguła), Nalepa ,Sarki - Marcinho

Gdyby wszyscy byli zdrowi i zakładamy że Marcinho zostanie to tym składem parychy do pojechania :P A tak na serio to z tymi zmiennikami u nas aż takiej tragedia jednak nie ma, Aczkolwiek złożenie 2 jedenastki jest już mniej zadowalające niż pierwszej.

Co do Boguskiego. Czepiają sie go ludzie a on wywalczył jednak piłkę w 5 nie faulując bramkarza. Myślę że on nie miał tam miejsca na układanie stopy w jakikolwiek sposób.

Czlowieku nie szalej, nie szalej...

TOMEK 11 15.09.2013 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlayLikeAPro (Post 1331463)

jak najszybciej pożegnać tych pseudo rzemieślników, a nie dawać im grać w jednym z najważniejszych meczów sezonu..

PlayLikeAPro 15.09.2013 18:00

Czy ktoś zauważył, część na "a tak na serio". Wyraziłem żartobliwa opinię że i drugą jedenastką można by się zjebanej cracovi przeciwstawić, ale założeniem wypowiedzi było raczej to, że z perspektywy czasu i paniki przed sezonem odnośnie zmienników, wychodzi na to że brakuje nam w tym momencie kogoś na rozegranie ( właściwie do pierwszej 11) .
Reszta "pseudo rzemieślników" jak to nazwał Tomek11, moim zdaniem jest na średnim poziomie naszej kopanej.
Na forum można znaleźć wypowiedzi z zeszłego sezonu kiedy ludzie chcieli Czekaja na obronie, opinie o Chavezie z okresu kiedy dzielił i rządził w polu karnym też można znaleźć.

No ale to moja opinia, a że się nie znam to jest pewnie gówno warta.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl