![]() |
Cytat:
|
Cytat:
PS. Nie mogę doszperać ale pamiętam wywiad, w którym Smuda się chwalił, ze wie wszystko o swoich podopiecznych, np. to, że lewą nogą Kamil mógłby wiązać krawat, ale o prawej to lepiej zapomnieć (to była bodajże PN-plus). O tyle jest to żałosne i dyzmujące, że Kamil sam o sobie mówi, że naturalną nogą jest prawa, ale nauczył się dogrywać / uderzać obiema, nie robi mu teraz różnicy, którą kopie. |
nasza szatnia coraz mniej przypomina szatnię z gwiazdami, a upodabnia się do szatni Bełchatowa
|
Kibice!!! Zorganizujcie jakąś akcję anty-smudową!!! Cupiał się z Wami liczy(mówię do tych okołogniazdowych). Razem uda nam się odwołać ten tragiczny ruch ze strony zarządu. Smuda sobie już nie poradzi. On nie jest bogiem, nie teraz, nie po euro.
|
W klubie dobrze wiedzą, jak zostanie przyjęty Smuda.
Nie jest jedynym kandydatem na trenera w przyszłym sezonie. |
Ciężki temat.Wątpię by trener pokroju Kieresia miał posłuch u zawodników.Zwłaszcza starszych.To musi być ktoś z autorytetem.
|
Cytat:
Poza tym, do klubu powinien wrócić Moskal. Do tego należałoby zatrudnić dobrego trenera przygotowania fizycznego i zespół jakoś na przyszły sezon by się zgrał. |
Zamieni dres na marynarkę? W Krakowie coraz częściej mówi się, że Franciszek Smuda ma wrócić do Wisły nie po to, by objąć stanowisko trenera. "Franz" miałby zostać dyrektorem sportowym Białej Gwiazdy.
Na razie to tylko jeden z wariantów. Niewykluczone, że odpadnie jeszcze w przedbiegach. W końcu nie od dziś wiadomo, że Smuda nie ma nosa do transferów. Gdyby to on odpowiadał za politykę kadrową, gdy był trenerem Lecha Poznań, Robert Lewandowski zapewne nigdy nie trafiłby do Kolejorza. Podobnych wpadek chciano by z pewnością uniknąć w krakowskim klubie. więcej w fakcie |
W tym samym tekście:
Cytat:
|
Wiecie co jest najsmieszniejsze, tyle pier.... o odbudowie, planach, a tak naprawde plan to poprostu nastroj Cupiala w danym dniu.
Smuda zamiast Bednarza - zamienił stryjek... |
Cytat:
http://www.polskieradio.pl/43/265/Ar...szykuje-stolek Były selekcjoner reprezentacji Polski, Franciszek Smuda może zamienić dres na elegancki garnitur - informuje "Przegląd Sportowy". Aa to o tym tekscie mówicie. :) W sumie bębnią to wszędzie: http://wisla-krakow.przegladsportowy...987,1,727.html Edit: Jeszcze z ciekawych rzeczy: Powrót do Smudy do Wisły byłby sensacją. Cupiał do tej pory dawał ludziom maksymalnie dwie szanse - tak było z Henryskiem Kasperczakiem i Bogdanem Basałajem. Były selekcjoner reprezentacji Polski byłby pierwszą osobą z trzecią szansą od Cupiała. |
Poprostu 3 rundka zacznie się od niego:)
|
Smuda był kiedys dyrektorem sportowym? Nadaje sie w ogole na ta pozycje w klubie? Bo ja sobie tego nie przypominam
|
Boże miej nas w opiece, Smuda dyrektorem sportowym .... już sobie wyobrażam jego negocjacje z potencjalnymi piłkarzami ...
|
Coraz glosniej w mediach o Smudzie jako dyrektorze sportowym. Tak narzekalismy na lysego... to nam wymienili.
|
hah, to bardzo ciekawie będzie. Teraz trzeba się zastanowić, czy lepszy jest Legionista czy człowiek, który nie umie się poprawnie wysłowić.
|
Czyli Bednarz: dyr sportowy > prezes > trener? :D
|
Nie chcę mi się w to wierzyć. Prędzej uwierzę, że jeden pismak puścił takiego bąka z nudów a reszta dała sie podpuścić i pisze za nim. Wolę nie wiedzieć nic, niż gdyby podobne historie miały być prawdą. Wciąż wierzę, że zostaniemy tak zaskoczeni jak wtedy gdy Maaskant zostawał trenerem, czego nikt się w owym czasie nie spodziewał.
|
Już sobie wyobrażam jak będzie wybierał kandydatów do gry w Wiśle, zaprosi zobaczy jak wchodzi po schodach i wyrzuci :)
|
Cytat:
|
To prawda, że media powielają jeden artykuł, ale już wolałbym, żeby powielały artykuł o tym, że prezesem Wisły ma zostać Jean-Michel Aulas, a trenerem jakiś w miarę doświadczony, złakniony sukcesu trener z którejś z mocnych lig europejskichg.
Nawiasem mowiąc o przejęciu Wisły przez Aulasa (jako właściciela a nie prezesa) czytałem jakiś czas temu na pewnym francuskim forum... Az dziwne, że nasza prasa nic na ten temat.... :> |
Jeżeli to prawda ze Smudą to Cupiał zaczyna coraz bardziej przypominać Króla z Polonii.
|
Cytat:
|
Juz widze jak Smuda sie dogaduje z przyszlym nowym trenerem, kimkolwiek by on nie byl.
Przeciez to beda ciagle konflikty, bo to mocny charakter. Kto bedzie decydowal o transferach, co bedzie jak X pilkarz spodoba sie jednemu, a drugiemu nie ? Chore. Dyrektorem sportowym powinien byc ktos z wizja calosciowa, ekonomiczno-sportową, który tylko opiniowalby trasnfery czy w tej wizji sie mieszcza. |
Cytat:
Jeśli tak, to nie mam pytań... A artykuł o Smudzie jako DS sprawił, że nagle zacząłem kibicować Bednarzowi i życzyć mu pozostania na stanowisku. Może taki był cel artykułu - pokazać o wiele gorszą alternatywę? |
Na razie to tylko jeden z wariantów. Niewykluczone, że odpadnie jeszcze w przedbiegach. W końcu nie od dziś wiadomo, że Smuda nie ma nosa do transferów. Gdyby to on odpowiadał za politykę kadrową, gdy był trenerem Lecha Poznań, Robert Lewandowski (25 l.) zapewne nigdy nie trafiłby do Kolejorza. Podobnych wpadek chciano by z pewnością uniknąć w krakowskim klubie.
To juz chyba ten Bednarz jest lepszy |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
oczywiście! Kapka Zdzisław czy Rogala Krystian
|
Cytat:
Stan Vaalckx się nazywa. Postrach części tego forum i dekonstruktor Wielkiej Wisły :haha: |
To jest jak jakiś koszmar. Przerażają mnie te doniesienia prasowe :(
|
Cytat:
|
Dziewczyny sprzedające precle przy stadionie mają większą wiedze na temat zarządzania klubem niż pan Smuda
Nie wiem co dla Cupiała zrobił Smuda ale chyba za wszelką cene chcą go gdzieś ustawić na stanowisku 1906% Nie dla Franciszka Smudy,wystarczy już kompromitacji i Wiśle i temu panu. Tak samo dla pana Bednarza,który lada moment odwróci wszystko ogonem i zacznie gadać o jedynej dobrej rzecz,którą zrobił czyli zatrudnieniu Emanuela Sarkiego,a o najgorszym sezonie od niepamiętnych czasów i jakże dalekiej wizji ponownego zdobycia mistrzostwa Polski niewspominając Ostatnie lata pana Bednarza i spółki doprowadziły do tego gdzie teraz jest Wisła 7 miejsce,brak szans na Puchary,kłopoty finansowe, niespełna 1/3 zapełnienia stadionu na ostatnim meczu Panie Cupiał sezon za 4 kolejki dobiegnie końca,przegraliśmy wszystko,czas ruszyć od nowa,z nowymi ludźmi(bez Bednarza Smudy i reszty) |
http://www.90minut.pl/news/211/news2...wym-Wisly.html
Nie chceliście Smudy na DS to macie Kapke. Skończy się tak,że Franz będzie trenerem a Zdzisek dyrektorem :D |
to jest jakiś żart?
|
Hahaha klub bal sie reakcji kibicow to zrobil Kapke DS juz tydzien temu.
|
Cytat:
|
Jak Cupiał moze nam to robić?
Przeczuwam tercet egzotyczny: Bednarz-Kapka-Smuda. Jestesmy w dupie i zmierzamy bnajmniej w strone światła. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl