Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [22 kolejka] Wisła Kraków - Legia Warszawa, sobota 13 kwietnia, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9016)

IncognitoTSW 13.04.2013 17:22

Jarzębak - .... Ci na imię.

Uran235 13.04.2013 17:26

Liniowemu i zaliniowemu trzeba zabrać prawa jazdy, tak profilaktycznie. Tutaj to "tylko" sport, ale dziecka na pasach nie zauważą i będzie nieszczęście...

IncognitoTSW 13.04.2013 17:27

C H U J cii na imie, Jarzębak c h u j ci na imie.

Kamson 13.04.2013 17:32

Drukowany mistrz :) nas jak zwykle sędziowie robią w chuja prze ewidentnie.

JOSE 841 13.04.2013 17:33

Ciekawe kto po meczu z Legiom straci stołek i pożegna się z Wisłą Kulawik czy Legionista???

Kamson 13.04.2013 17:42

http://i.imgur.com/NEs5hVV.jpg

SĘDZIA ZGRED 13.04.2013 17:58

Cóż tu nic już nie pomoże , drużyna słaba, trener jeszcze słabszy a sędziowie to szkoda gadać...

mitmichael 13.04.2013 18:14

I znowu okazuje się, że sędziowie bramkowi kompletnie, ale to kompletnie nie radzą sobie z nowymi zadaniami. Sebastian Jarzębak nie zauważył, że Jędrzejczyk dośrodkowywał do Dwaliszwiliego zza linii, przez co sędzia Siejewicz NIEPRAWIDŁOWO uznał gola dla Legii. Ilu tych arbitrów potrzeba, by mecz został właściwie poprowadzony? Może warto by było jeszcze jakiegoś zawiesić nad bramką?

To jest nieprawdopodobne. Jak może sędzia stojący metr obok nie dostrzec, że piłka wyszła poza boisko? Skandal. Inaczej tego nazwać nie można. Ślepy boczny, ślepy liniowy. Chwaliliśmy Jarzębaka wielokrotnie, ale po dzisiejszym dniu (to on stoi za bramką) będzie musiał chyba z rok prowadzić mecze bez najmniejszego błędu, żebyśmy mu poświęcili chociaż jedno ciepłe słowo.

Bardzo dobrze na weszlo napisali. Klub powinien złozyc protest aby sedziowie bramkowi nie byli testowani w meczach Naszej druzyny bo tylko przeszkadzaja zamiast pomagac

I jeszcze z Przegladu Sportowego z relacji live:

Na powtórkach widać wyraźnie, że przy pierwszym golu dla Legii, Jędrzejczyk wygarnął piłkę spoza linii końcowej boiska. Na powtórkach widać jeszcze jedno – sędzia bramkowy – Jarzębak – stał 2 metry od akcji, patrzył się co robi obrońca Legii. Skandal. Po co na boisku jest 6 sędziów? Sami sobie przeszkadzają. Jarzębak – na co dzień arbiter ekstraklasy – po pierwsze powinien zostać odsunięty na jakiś czas od sędziowania, a po drugie nie powinien otrzymać 600 złotych, jakie podobno mu się należą za pełnienie funkcji sędziego bramkowego.

vaazon 13.04.2013 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vaazon (Post 1308149)
przy takich brakach w kadrze, występ sikorskiego jest jak najbardziej realny. W końcu się doczekamy i zobaczymy daniela na murawie!

Może strzeli brameczkę? :d

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1308168)
bardzo zabawne:pala:

a nie mówiłem? :d

Patryko 13.04.2013 19:02

2 katastrofalne błędy i 1 pomniejszy tego samego sędziego pozbawiają Wisłę 3 punktów (biorąc pod uwagę wysokie prawdopodobieństwo strzelenia karnego).
Za pierwszy błąd powinien zostać zdyskwalifikowany dożywotnio - on dosłownie stał na tej piłce.

Mam nadzieję że ten pan już żadnego meczu piłkarskiego nie będzie sędziował.

filemon 13.04.2013 19:04

Szczerze powiedziawszy.. byliśmy dziś lepsi. Nie wiem, czy to nie był najlepszy mecz Wisły w tej rundzie. Widać było wolę walki, były długie fragmenty gdzie potrafiliśmy Legię zepchnąć do defensywy. Tak, rozumiem, że mieli dwie bramki przewagi, ale w pierwszym kwadransie było podobnie.
Zostaliśmy brutalnie przekręceni. Brawa dla chłopaków, bo zasłużyli dziś na zwycięstwo.

PS: Daniel Sikorski :-)

Eternit 13.04.2013 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1308202)
Szczerze powiedziawszy.. byliśmy dziś lepsi. Nie wiem, czy to nie był najlepszy mecz Wisły w tej rundzie.

Być może nawet w całym ligowym sezonie.

mic 13.04.2013 19:07

.... w dupe cwelom z warsiawki !! Jebac Jarzebaka cwela legijnego i Kuciaka za to co zrobil o meczu.

A PZPN pewnie znowu bedzie milczec

filemon 13.04.2013 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1308203)

Racja, Eternit. Tym większy wk*rw na ślepców w czarnych koszulkach, bo "sędziami" nazwać ich nie można. Obrzydliwe.

ślimak 13.04.2013 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1308203)

Nawet nie być może. Z pewnością.
Czy oni tylko z nimi mogą grać takie mecze?

IncognitoTSW 13.04.2013 19:09

Legła to stara ....a!!!

christof20 13.04.2013 19:11

Jarzębak nas przekręcił ile mógł. Najpierw dośrodkowanie zza linii końcowej i gol dla Legii, późnie obrońca Legii zagrywa ręką we własnym polu karnym i powinien być rzut karny dla nas, a ten nie widzi... noż ku**a mac !! Mimo porażki zagraliśmy chyba najlepszy mecz w tej rundzie, jeśli nie w sezonie. Brawa dla chłopaków za walkę do końca.
PS. Duże brawa dla zmienników - naprawdę dużo wnieśli do naszej gry.

syryls 13.04.2013 19:13

2 błędy z linią końcową z czego jeden gol, w pierwszej sytuacji sędzia stal 2-3 metry od Jędrzejczyka, w drugiej stał pół metra od Kuciaka i nie zauważył że piłka jest poza boiskiem...
Karny ewidentny. Nie wiem jaka jest wasza opinia ale według mnie Vrdoljak któy na początku spotkania zarobił żółtą kartkę to później doliczyłem się 6-7 fauli.
Jak widzimy po tym spotkaniu wystarczy agresja jak Ukraina z Polską i nawet super umiejętności nie trzeba bo sytuacji bo zajebiście sporo.

orm 13.04.2013 19:15

Czy sędzia J. zrobił błąd mam duże wątpliwości -- raczej zrobił to co do niego należało

damian755 13.04.2013 19:16

Pobity rekord widzów: 24 655

szprotson 13.04.2013 19:16

Brawa za walke dla piłkarzy. Mało brakło a byłby remis, a ciężko o taki wynik grając 11 na 16

ddii 13.04.2013 19:16

dobry mecz,zajebisty Sobol, Kosa, nawet Orbit coś grał, szkoda Sarkiego( moim zdaniem należy mu zaoroponować przedłużenie kontraktu, nawet jak ma kontuzje barku ), przez ślepego ch.... a przegrany mecz po najlepszej w tej rundzie grze !no i cud "nad Wisłą " Sikora :)

RAFi89 13.04.2013 19:18

Według mnie są granice błędu, rozumiem dyskusje o 10cm. spalonym gdzie sędzia liniowy stoi 20-30 metrów od sytuacji, zdarza się. Można dyskutować o tym czy dany faul był na karny.
Ale tutaj najpierw piłka wychodzi przynajmniej pół metra za boisko, sędzia stoi metr od piłki patrzy się na całe zdarzenie i zero reakcji. Później ewidentna ręka Jodłowca i znów ten sam sędzia. Albo gość jest ślepy albo robi to celowo.

FraMat 13.04.2013 19:18

Panowie emeryci i młodzi zdolni wyjątkowo się spięli.
Szacunek za postawę, za walkę, za pokazane umiejętności.
Wiem, że Legia już prowadziła i mogła spokojnie bronić wyniku, ale o to chodzi, że nie mogła bronić go spokojnie.
Ty razem brakło nie woli, nie ambicji, nie walki, ale trochę zimnej głowy i szczęścia.
No i... Jonasz Głowacki ;)

mitmichael 13.04.2013 19:19

Oczekuje takiej walki i zaangazowania ze Slaskiem w Pucharze Polski. Jezeli nie dostaniemy kolejnego slepego arbitra to z taka postawa jaka widzielismy dzisiaj spokojnie awansujemy do Finału.

comek 13.04.2013 19:20

może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Kulawik jak zdjął w 64 min Boguskiego "grającego" na szpicy, gdy przegrywamy 2-0, nie wpuścił w zamian napastnika??????? Tylko gramy sześcioma pomocnikami, a w polu karnym nie ma nikogo!
Gdy wszedł Sikorski, Sarki miał do kogo zagrać i tak padła bramka.
A Boguskiego to najlepiej odesłać do ME, albo lepiej nie, będzie im zaniżał poziom.

Wizard 13.04.2013 19:21

Ten mecz najlepiej opisać jednym słowem - skandal. Mam nadzieję, że cała obsada sędziowska sobie odpocznie przez kilka najbliższych kolejek, a dla sędziego Jarzębaka - ban dożywotni. Chociaż pan liniowy po tej samej stronie boiska - również drukarnia pełną gębą. Na pastwiskach sobie biegajcie, a nie obniżacie poziom i tak słabej ligi.

Jeżeli chodzi o sam mecz to taką Wisłę chciałoby się oglądać jak najczęściej - mowa oczywiście o walce, zaangażowaniu i graniu na maksa. Wynik boli, ale ze względu na sędziów - Wisła była dziś zespołem na pewno nie słabszym (a nawet lepszym) niż Legia, a za taki rezultat odpowiadają głównie sędziowie. Często brakowało umiejętności czysto piłkarskich, pod tym względem widać wyższość Legii - jednak zaangażowaniem Wiślacy to nadrobili.

Co do samej Legii - czy mistrza zdobędą to nie wiem, rok temu pokazali że są największymi frajerami z pokazu "jak przerżnąć mistrza", nie mniej Legia niczym nie zachwyciła. Z taką grą to latem z pucharami się pożegnają stosunkowo prędko.

nieznajomy 13.04.2013 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1308180)
Z przebiegu meczu pewnie Legia zasłuży 0:3. Ale pewnie skończy się na 1:2 czyli wszyscy happy. Legia będzie miała 3 pkt a Wisła "zachowa twarz", "nikłą" porażką. No i standardowo sędzia skrzywdzi Wisłę: albo da przeciw niej karnego z kapelusza albo nie podyktuje ewidentnej jedenastki dla Wisły.

he he prawie trafiłeś tylko, że to My mogliśmy wygrać 3-0....

Adenalix 13.04.2013 19:29

Napiszę krótko: na mój tygiel emocji składają się: rozczarowanie z powodu wyniku, wściekłość na idiotę albo przestępce przebranego za sędziego za bramką, wściekłość na kuciaka (nie dziwię się Pareicę - liczę na ukaranie kuciaka za uderzenie bez piłki zadwodnika) i zadowolenie z naszego stylu gry. Zacznę od końca:

1. Wreszcie zobaczyłem ogień. Kocham ten stan gdy widzę, że zawodnicy mojej Wisełki widzą sens w swoim zawodowym życiu. Nawet jeśli to trwało 90 minut było dziś... pięknie. Byly słabsze ogniwa: Głowa, Boguś, momentami Bury, któremy brakowało umiejętności... Ale była adrenalina, koks i tajski boks. Teraz trzeba utrzymać ten stan do meczu z WKSem. Kocham Braci ze Ślaska, ale na taką właśnie postawę musimy liczyć w najbliższym spotkaniu.
2. Kuciak to zwykły lamus. Miękki wuj. Jak zobaczyłem tę akcję z e Siergiejem w ostatniej sytuacji to napiszę krótko: umiejętności 5, szacunek 0. Parówa.
3. Napiszę to samo gdy nas przekręcili z Podbeskidziem. Sędzia jest albo przestępcą albo idiotą.Oczywiście rzecz dotyczy sędziego zabramką, generalnie Siejewicz dał radę. Mój osąd - podkreślam: zupełnie zdrowy i trzeźwy zależy od tego, czy sędzia popełnił te błędy świadomie czy nie. Trzeciej drogi nie ma.
4. Dobra drużyna, grająca dobry mecz, nawet jeśli się jej nie układa, dostająca impuls pod koniec w postaci bramki, potrafi ten mecz zremisować, albo potrafi sobie zapewnić ten impuls wczesniej niż w 85 minucie. Mieliśmy słabe ogniwa jak naisałem powyżej i w pewnych kluczowych momentach brakło nam umiejętności wykończenia. W przyszłym sezonie potrzebujemy przede wszystkim skutecznego napastnika i stopera. Oś drużyny tworzy jednak środek obrony, środek pola i środkowy napastnik.
P.S. Naprawdę dobry mecz Guły.
P.S. 2 Cieszę się z bramki Sikora. Naprawdę dobrze życzę chłopakowi.

Dzimi 13.04.2013 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 1308220)
Ten mecz najlepiej opisać jednym słowem - skandal. Mam nadzieję, że cała obsada sędziowska sobie odpocznie przez kilka najbliższych kolejek, a dla sędziego Jarzębaka - ban dożywotni.

Mam takie samo zdanie. A klub niech drukuje stopklatki i śle mocne protesty, gdzie się tylko da. Na następnym meczu przydałby się też odpowiedni transparent.

A jeszcze co do uzasadnienia zawieszenia dla Siejewicza i bocznych - jeśli bramkowy nie widzi prawie metrowego wyjścia piłki za linię, to boczny albo Siejewicz powinien zobaczyć.

nieznajomy 13.04.2013 19:32

Wisełka walczyła do końca. Widać było wolę walki i determinację. Dziś byłem z naszych piłkarzy bardzo dumny. Myślę, że zrobili ile mogli i na ile umieli....Śpiew na końcu całego stadionu: "czy wygrywasz, czy nie, zawsze ja kocham Cię..." miazga.... W środę jak przejdą Śląska będzie cudo :)

mitmichael 13.04.2013 19:35

Sebastian Jarzębak (36 l.) powinien dać sobie spokój z sędziowaniem. Jeżeli arbiter nie wie, ile powinien trwać mecz piłki nożnej, nie ma czego szukać nie tylko w Ekstraklasie, ale na żadnym poziomie rozgrywek. Sędzia z Bytomia próbował zakończyć hit kolejki już w... 80. minucie!

To wszystko tłumaczy

@Camilos: Najwazniejszy protest, ktory powinien wyjsc z klubu - Aby nigdy wiecej w meczu Wisły nie testowac arbitrow bramkowych bo tylko przeszkadzaja zamiast dobrze wykonywac swoje obowiazki. To juz 2 raz dostejemy dodatkowych sedziowi i tracimy punkty

nieznajomy 13.04.2013 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orm (Post 1308211)
Czy sędzia J. zrobił błąd mam duże wątpliwości -- raczej zrobił to co do niego należało

ha ha to jest chyba sedno tego wszystkiego...Przekręty jak za dawnych lat...nic się nie zmieniło....

eloelo 13.04.2013 19:36

Przegrana na boisku... Nie będę powtarzał tego co napisali inni. Pod płaszczem emocji widzę też bardzo nieodpowiedzialne zachowanie naszego bramkarza. Jak chce się bawić w karate i żebra komuś łamać to niech w sportach walki się spróbuje.

czesiu 13.04.2013 19:42

Sędziowanie brak słów!
Głowacki zrób coś dla Wisły - odejdź!

mitmichael 13.04.2013 19:45

Największym "beneficjentem" 6-osobowej obsady sędziowskiej jest w tym sezonie krakowska Wisła. Na szczęście błędy te nie mają żadnego znaczenia, bo sezon i tak jest spisany na straty. Ale policzmy: anulowany karny po faulu na Boguskim, wydumany karny z Pogonią, wreszcie wisienka na torcie - sędzia Jarzębak nie widzi z 1 metra jak piłka na nodze Jędrzejczyka przekracza o pół metra (50 cm!) linię końcową. Podanie, strzał Dwaliszwili i gol, którego w ogóle nie powinno być. Do tego ewidentna ręką i niepodyktowany karny. A więc jeden gol uznany nieprawidłowo + niepodyktowany karny. Walcząca o Mistrzostwo Polski Legia dostała (przynajmniej) 2 punkty w prezencie.

Blaszczu16 13.04.2013 19:56

Jeszcze się zemścimy i to szybciej niż myślicie.

Patryko 13.04.2013 20:02

Co do Głowackiego to nie wiem czemu przypomniał mi się mecz z Panathinaikosem u nas o awans do LM... gość ma cholernego niefarta do rykoszetów pogrążających własny zespół.

4karol4 13.04.2013 20:03

Lista błędów sędziowskich tylko z tej wiosny:

1 Bełchatów - czerwona kartka dla Głowackiego, za faul na zawodniku, który rzekomo wychodził na czystą pozycję. Sytuacja miała miejsce daleko od bramki, w dodatku obok Głowy był Jovanovic.

2. Jagiellonia (PP) - karny dla Jagi z kapelusza. Napastnik kopnął w nogi naszego obrońcę, który próbował zastawić piłkę. Brak czerwonej dla Pazdana.

3. Podbeskidzie - nieodgwizdany ewidentny karny na Boguskim.

4. Jagiellonia ( rewanż w PP) - pierwsza bramka dla jagi ze palonego

5. Pogoń - nieuznana prawidłowa bramka Boguskiego, który otrzymał podanie od zawodnika Pogoni, więc nie ma mowy o spalonym.

6. Lechia - nieuznana bramka Małeckiego, który nie był na spalonym.

7. Piast - pierwsza bramka dla Piasta po minimalnym spalonym.

8. Legia - bramka dla Legii po akcji, w której zawodnik wyjechał za linię końcową. Nieodgwizdany ewidentny karny dal Wisły.

Jak do tej pory na 10 spotkań rozegranych tej wiosny w 8 sędziowie pomagali drużynie przeciwnej. Tylko mecze z Polonią (2-1) i Śląskiem (1-2) odbyły się bez błędów sędziowskich.

Kocur 13.04.2013 20:06

Dosłownie 7 plag egipskich.

Ja wiem ze to statystyki ale ....a tracimy wszystkie wypracowane przez ponad 10 lat rekordy.

Na dodatek co kolejka sędziowie robią nas w chuja dosłownie jak w okręgówce. Po prostu można sie pociąć.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl