Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [17 kolejka] Wisła Kraków - Podbeskidzie Bielsko-Biała, 4 marca, poniedziałek 18:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8982)

FraMat 04.03.2013 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 1302075)

ps. był taki jeden bramkarz, który jak przyszedł do nas, to uważało się że uja warty. nawet jak zagrał na początku pierwszy mecz to krytyka, że niepewny, popełnia błędy, nieograny. a później, jak dostał szansę i zaczął grać, to trzymał nam bramkę przez dobre kilka miesięcy i był najlepszym bramkarzem ligi. Dolha się nazywał.

Trzymajcie mnie .
Dolha przyszedł jako wielka niewiadoma?
Chyba dla gimbazy!!!
Dolha wczesniej grał w Rapidzie Bukareszt. Nie w Bytovii Bytów. Miał też na swoim koncie występy w reprezentacji juniroskiej i seniorskiej Rumunii.
A Miśkiewicz to póki co nigdzie na poważnie nie grał.

Drozd 04.03.2013 15:36

Na szpicy Genkow za nim Boguski boki Mały,Kosa(Iliew). Srodek do asekuracji Boguskiego Wilk i Chrapek. Grać po ziemi na Boguskiego i pokazywać się do zgrania albo w tył( Wilk, Chrapek) albo na skrzydła. Ważna żeby Boguski nie był za każdym razem zmuszony do przyjmowania piłki w środku z obrońcą na plecach. Bo znów złapie kontuzję. Cała sztuka żeby pograć trochę piłką nie tylko w obronie. Żeby tamci zrozumieli, że lecąc na raz nic nie zyskają. Wtedy trochę ich zatrzyma i będzie więcej czasu i mniej rąbanki. Chrapek mnie nie przekonuje, jakiś taki beznamiętny. Mina po zmarnowanej setce żywcem Walery Łobanowski. Młody powinien chyba bardziej zdradzać emocje...

Ostatnio gral jakiś 17 latek, niczym się nie różnił od reszty, może był tylko szybszy i ambitniejszy.

szprotson 04.03.2013 15:42

Chrapek bardzo przypomina mi Tomka Jirsaka, zarówno motorycznie jak i technicznie.

wolfy 04.03.2013 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1302089)
Trzymajcie mnie .
Dolha przyszedł jako wielka niewiadoma?
Chyba dla gimbazy!!!
Dolha wczesniej grał w Rapidzie Bukareszt. Nie w Bytovii Bytów. Miał też na swoim koncie występy w reprezentacji juniroskiej i seniorskiej Rumunii.
A Miśkiewicz to póki co nigdzie na poważnie nie grał.

Dzięki, FraMat! Nie miałem czasu się do tego odnieść, ale jak przeczytałem o "nieznanym" Dolsze (to się odmienia?) to mnie to trochę osłabiło. Zacznijmy od tego, że znał go Petrescu i jego współpracownicy. To nie był koleś którego menedżer nam sam podrzucił.

O Miśkiewiczu na dobrą sprawę nikt nic nie wie. Nie ma żadnych przesłanek żeby podważać decyzję trenera w kwestii obsady bramki. Wybaczcie, ale (względnie, jak na bramkarza) młody wiek oraz fakt, że wie jak pachną skarpetki w szatni Milanu to jednak trochę za mało.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez des89 (Post 1302085)
Pareiko na bramkę!! Dobrze bronił nawet obronił karnego w PP, niech gra i robi swoje. Genkova z Boguskim bym dal do przodu, Genkov jako cofnięty napastnik skoro lubi wracać na obronę :lol: a Boguś lisem pola karnego i jest git :-D sikor najlepiej niech wejdzie w 90+3 :haha:

Nie wiem czy to miała być ironia, ale po prostu taką mamy kadrę. Mało komu się to podoba, ale udawanie że mamy jakieś głębokie rezerwy w postaci Bieszczada, Bruda czy Miśkiewicza to robienie sobie jaj z pogrzebu.
Naprawdę, w obecnej Wiśle łatwo się przebić, bylebyś tylko miał dwie nogi. Nie musisz nawet mieć sił na 90 minut.
Zmiany dla zmian? Bądźmy poważni...

Drozd 04.03.2013 15:52

Warunki ma lepsze i mam wrażenie, że takiej piły na nos jak Tomas jeszcze zagrać nie potrafi, ale jest coś w tym co mówisz. Oby się rozwijał i nabrał zadziorności. Potrzebny jest ktoś kto ma pewność gry do przodu, zwłaszcza dołem.

szprotson 04.03.2013 15:55

Miśkiewicz poszedł do Milanello jako początek współpracy między włoską agencją (gianluca di carlo? cos mi sie kojarzy,ale moze to byc zupełnie inny trop) a polakami. Nie wiem czy przypadkiem tą drogą nie trafił do Górnika Zabrze Aco Stojkov.W Kmicie sie śmiali z Miśkiewicza ze idzie do Milanu, z tej racji że on czasem poprawnie piłke złapał, no ale był w stosunkowo młodym wieku + miał bardzo dobre warunkii fizyczne. Wzięli go z nadzieją ze zrobią z niego bramkarza, gdyby tak było, byłby dalej gdzieś we Włoszech.

Kryniu 04.03.2013 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1302097)
Miśkiewicz poszedł do Milanello jako początek współpracy między włoską agencją (gianluca di carlo? cos mi sie kojarzy,ale moze to byc zupełnie inny trop) a polakami. Nie wiem czy przypadkiem tą drogą nie trafił do Górnika Zabrze Aco Stojkov.W Kmicie sie śmiali z Miśkiewicza ze idzie do Milanu, z tej racji że on czasem poprawnie piłke złapał, no ale był w stosunkowo młodym wieku + miał bardzo dobre warunkii fizyczne. Wzięli go z nadzieją ze zrobią z niego bramkarza, gdyby tak było, byłby dalej gdzieś we Włoszech.

takie gdybanie. Sikorski był w Bayernie Monachium, i co? Słyną tam podobno z poczucia humoru i celnych odpowiedzi. Na pytanie: Daniel kim jesteś? Sikorski odpowiada: Napastnikiem i wszyscy mieli ubaw. Nie ma sensu gdybać jak się nie ma pełnych informacji

Lukasz 04.03.2013 17:06

Miśkiewicz to ten sam zaciąg co nadal i wciąż bezrobotny Frederiksen. Jak popatrzymy na inny 'okazyjny' transfer (Jovanovic z Partizana, pierwszy skład) który coś tam gra ale rewelacji nie ma, to będziemy mieć dobre widełki w których mieści się Miskiewicz. Czyli miejsce na ławce + hard work.

GonzoNS 04.03.2013 17:13

Pareiko - Jovanović, Czekaj, Chavez, Bunoza - Wilk, Sobolewski - Małecki, Iliev, Kosowski - Boguski

dziwne żę nie gra Kew, znowu 2 defensywnymi pomocnikami

63.5 Kg 04.03.2013 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GonzoNS (Post 1302100)
Pareiko - Jovanović, Czekaj, Chavez, Bunoza - Wilk, Sobolewski - Małecki, Iliev, Kosowski - Boguski

Jest przecież chory...

Marcin_fan 04.03.2013 17:35

Cytat:

Holender chory. Gdzieś tam to podawali..

Griszka30KR 04.03.2013 18:23

Cytat:

A ja się dziwie,ze Boguski przebił Genkova i Sikorskiego(tu moze akurat nie) i ze nie umieli tak załatwic spraw ,żeby od początku rundy mógł grac Sarki....

Teqcontroller 04.03.2013 19:00

Ale padaka ja .......e...

arti 04.03.2013 19:28

Grają jak potrafią.
Burliga na ławę, a ktokolwiek za niego.

wiertar 04.03.2013 20:00

co za ....a z tego borskiego.... po .... ci sedziowie bramkowi?? pilka wyjdzie pol metra za linie nie widzą tego... karny dwa metry od niego, gośc z podbeskidzia lapie sie za glowe bo scial boguskiego rowno z trawa a te ....y daja kartke za symulacje.... boze widzisz a nie grzmisz...

Hell 04.03.2013 20:11

Jaka kopanina, takie sędziowanie :-) Sędzia bramkowy który z 4 metrów na wprost niego nie widzi wycięcia równo z trawą Boguskiego w polu karnym OSCAR dla tego pana :-) bez dwóch zdań. Drugi OSCAR dla naszego Trenera cóż za elokwencja 1 napastnik z Podbeskidziem (ostatnim zespołem w tabeli!!!) jak my chcemy strzelić gola gdy do ataku biegnie słowem hmmmm 1-2 piłkarzy. Ile to strzałów potrzebujemy żeby zdobyć bramkę 16 !!! po tym meczu będzie 20 i dalej nic z tego nie będzie. I póki obecny trener będzie lepszych wyników i gry niestety nie będzie.

silver03 04.03.2013 20:15

Przy tym składzie jedyną dobrą taktyką jest ustawienie Małego na szpicy i modlenie się, że minie 2 obrońców i strzeli.

ArturBarlinek 04.03.2013 20:23

jak nie z podbeskidziem, to z kim ?!?!

krasny 04.03.2013 20:24

Drugi mecz bez straty bramki. Jest dobrze.

E: 3 z rzędu.

Jest świetnie.

tofik 04.03.2013 20:24

Może z jakąs drużyną co o nic nie walczy się uda wygrać. TSP i GKS się starali za bardzo.

Wiślak709 04.03.2013 20:26

Coby sedzia bramkowy nas okradl z wygranej(ofc optencjalnej). Mimo wszystko mecz dobry, ciekawy. No i Malecki pokazal sie z dobrej strony - "jak za dawnych lat" :D
Szkoda punktow...

rabi86 04.03.2013 20:28

Walczą na ile mogą, a że niewiele mogą , to jest jak jest. Plus, że trzeci mecz w tym roku na zero z tyłu, więc może idźmy teraz trochę w stronę gry ofensywnej :)

gigant 04.03.2013 20:30

Nie byłem na meczu ale swoje myślę, Cytując klasyka: "Podbeskidzie zaskoczyło nas walką" Walką ku.rwa. Rozumiecie? Walką!

Karny? Szkoda nawet się wku.rwiać. Boję się o spółdzielnię żeby nas wyrzucić do drugiej ligi.

River 04.03.2013 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1302117)
jak nie z podbeskidziem, to z kim ?!?!

My to bysmy nie wygrali nawet sami ze soba. Tacy jestesmy beznadziejni.:rotfl:

Sedziowie sa zajebisci, Borski dyktuje slusznego karnego (szok) to bramkowy bedacy lepiej ustawiony i majacy wszystko na widoku wprowadza go w blad i wynik meczu wypaczony:lol: I interes sie kreci:lol: Jak ...., Fryzjer 2.0:-D
Mnie juz gra Wisly, jej mecze ani nie frustruja ani nie w....iaja. Mnie to juz wszystko w .... bawi. Jest T-Mobile Ekstraklasa - jest impreza:rotfl:

Kamson 04.03.2013 20:35

tym bramkowym pomocnikiem rudej ....y z warszawy powinno zająć sie cba. w życiu nie widziałem głupszej decyzji sędziego.

MatMario 04.03.2013 20:37

Ja nie wiem co Jaliens robi w składzie jak jest Bunoza. Świetne wrzutki, dobre podanie, szybki. Pierwszy skład dla Bunozy.

Małecki z każdym meczem lepszy, dziś dobry plus.

Karny to jakaś paranoja, zmienić decyzję to tylko tutaj.

thechris 04.03.2013 20:37

To Kulawik i spółka już wiedzą po meczach z drugoligowcami z Bełchatowa i Bielska, że za półtora roku jak do nich dołączą to będą mieli w I lidze (czyli drugiej) godnych siebie rywali.

1-10

Pareiko - 6
Bunoza - 6 na tle innych nieźle
Czekaj - 3 - mgliste pojęcie o piłce nożnej
Chavez - 4 - silny ale piłkarsko to poziom dołu tabeli czyli wszystko się zgadza
Jovanović - 2 - parodysta na którego zawsze można liczyć (że rozbawi do łez) choć po jednej dobrej wrzutce w dwóch kolejnych meczach to zaskoczenie
Małecki - 7 - jedyny piłkarz w składzie koszulek
Wilk - 2 - defensywny powiedzmy, że "piłkarz" ale ofensywny analfabeta, oscentacyjnie unika gry
Sobol - 3 - jak na emeryta nieźle
Burliga - 1 - młody jest, jeszcze ma szanse zmienić zawód w którym przejawia choćby szczyptę talentu
Chrapek - 1 - jw.
Iliev - 1 - na jedno zagranie dobre przypadają cztery koszmarne... To już lepiej nic nie robić i unikać gry jak Wilk... Rozprowadza niezłą akcję Wisły i za chwilę przez niego lecą 3 kontry z rzędu... Bez sensu taki sabotażysta na boisku.
Boguski - 3 - człowiek chaos choć ma momenty, że "piłka go szuka" choć więcej w tym przypadku niż przemyślanego działania.
Sikroski - 10 - brakuje mu tylko kokardki w tych ślicznych włoskach, najlepiej różowej... a tak serio to bez oceny...

orm 04.03.2013 20:42

Mecz lepszy niz z Jagą. Małecki na duży plus

kipers 04.03.2013 20:42

Kubicki to chyba dalej sędziom płaci... masakra...

Lemoniadowy Joe 04.03.2013 20:45

Moim zdaniem sa postępy, Najlepszy Małecki dobry mecz Bunozy

TymonPRO 04.03.2013 20:51

Brawo za walkę dla Wiślaków,dali tyle ile można było,sędzia boczny prawdopodobnie ustawił wynik spotkania poprzez zmianę słusznej pierwszej decyzji sędziego Borskiego o podyktowaniu 11 dla Wisły

Kardynalne błędy sędziowskie np kartka chyba dla Wilka a ten nawet nie dotknął przeciwnika

Ogólnie może Wisła nie pokazała wielkiej jakości ale napewno zasługiwała na wygranie tego meczu,Podbeskidzie zamurowane przez cały mecz na swojej połowie,praktycznie nie robiło zagrożenia

17 strzałów,szkoda że tylko 4 celne ale akcje Małeckiego mogły dać gola
Posiadanie w okolicach 60%

Na minus
Nadal gramy bez napastnika
Iliev kiwa kiwa kiwa kiwa kiwa i głupio traci
Pareiko raz na mecz wypluwa piłke pod nogi przeciwnika
Boguski zbyt mało agresywnie
Wilk i Sobolewski zero celności uderzenia na bramkę
Chrapek absolutnie zawodzi w kolejnym meczu,zero pożytku

Rob_Zombie 04.03.2013 20:53

Małecki i Bunoza przyzwoicie, reszta koszmar.

SWEET_83 04.03.2013 20:56

Ale sędzia się popisał brak słów.

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...e_nalezal.html

zim zum 04.03.2013 20:58

Dobrze,że nam Pareiko nie zawalił punktu.

wanciak86 04.03.2013 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kipers (Post 1302129)
Kubicki to chyba dalej sędziom płaci... masakra...

Kolego Kubicki miał zarzuty o korupcje, ale nie związane z piłką (sędziowaniem).

filemon 04.03.2013 21:07

W perspektywie jesieni przynajmniej nie jest tragicznie, chociaż bramek nie tracimy..
Następny mecz: Pareiko - Stolarski, Głowacki, Czekaj, Bunoza - Małecki, Iliev, Sobolewski, Garguła, Kosowski - Boguski, powinno być poprawnie.
Kiedy wraca Szewczyk?

Yossarian 04.03.2013 21:08

Kiedys wyczytalem na tym forum,ze jeszcze zatesknimy za Gargula.Wtedy wydalo mi sie to bluznierstwem,ale widzac po raz kolejny w akcji nowa nadzieje bialych,dostojnie i bez pospiechu przemieszczajacego sie po boisku niejakiego M.Chrapka, to dochodze do wniosku ,ze faktycznie bylo w tym sporo racji.
Sam mecz,jak zwykle w tym sezonie ,na trzezwo nie wchodzil.Remis nie jest ,w naszej obecnej sytuacji zlym wynikiem.Pozwala utrzymac bezpieczny (?) dystans.Smy sie czasow doczekali.
Sedziowie to osobny temat.Oni nie sa skorumpowani.Oni sa po prostu dramatycznie ch...jowi.Jak cala ta liga zreszta.Pomagier glownego ,to nawet na tle swoich uposledzonych kolegow ewenement.Gosc z dziesieciu metrow nie widzi ,ze pilka 0,5 m przekroczyla linie (dosrodkowanie Malego) a to co od...dolil przy sytuacji Boguskiego to nawet szkoda komentowac.Borski zreszta niewiele od niego lepszy.
Kula po raz kolejny zaginiony w akcji.siedzi sobie na tej swojej chmurce i chyba co raz bardziej traci kontakt z rzeczywistoscia.Panie Cupial trenera trza szukac.Trenera ,nie Nawalke.

kipers 04.03.2013 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1302135)
Kolego Kubicki miał zarzuty o korupcje, ale nie związane z piłką (sędziowaniem).

A no fakt, doczytałem i rzeczywiście się myliłem.Wiec przepraszam Kubickiego oficjalnie.
Co nie zmienia faktu ze za taki wybryk cała ekipa sędziowska powinna dostać karę banicji kilku meczów w IV, V lidze, może to by była jakaś motywacja żeby wybrali się do okulisty...

Wizard 04.03.2013 21:17

Za to co robili sędziowie należy się dożywotni ban na sędziowanie. Zresztą Borski na niego zasłużył już znacznie wcześniej. To jest po prostu skandal, że tacy nieudacznicy sędziują mecze na takim poziomie (ba, w ogóle że sędziują).

Zohan 04.03.2013 21:19

Bardzo boli mnie statystyka, że Wisła oddała 17 strzałów, z czego 13 niecelnych. W tym gdzieś z 10 Panu Bogu w okno. Przydają się treningi strzeleckie. Bardzo cieszy postawa Małeckiego. Widać, że jemu się chce. Będą z niego ludzie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl