![]() |
Cytat:
Dolha przyszedł jako wielka niewiadoma? Chyba dla gimbazy!!! Dolha wczesniej grał w Rapidzie Bukareszt. Nie w Bytovii Bytów. Miał też na swoim koncie występy w reprezentacji juniroskiej i seniorskiej Rumunii. A Miśkiewicz to póki co nigdzie na poważnie nie grał. |
Na szpicy Genkow za nim Boguski boki Mały,Kosa(Iliew). Srodek do asekuracji Boguskiego Wilk i Chrapek. Grać po ziemi na Boguskiego i pokazywać się do zgrania albo w tył( Wilk, Chrapek) albo na skrzydła. Ważna żeby Boguski nie był za każdym razem zmuszony do przyjmowania piłki w środku z obrońcą na plecach. Bo znów złapie kontuzję. Cała sztuka żeby pograć trochę piłką nie tylko w obronie. Żeby tamci zrozumieli, że lecąc na raz nic nie zyskają. Wtedy trochę ich zatrzyma i będzie więcej czasu i mniej rąbanki. Chrapek mnie nie przekonuje, jakiś taki beznamiętny. Mina po zmarnowanej setce żywcem Walery Łobanowski. Młody powinien chyba bardziej zdradzać emocje...
Ostatnio gral jakiś 17 latek, niczym się nie różnił od reszty, może był tylko szybszy i ambitniejszy. |
Chrapek bardzo przypomina mi Tomka Jirsaka, zarówno motorycznie jak i technicznie.
|
Cytat:
O Miśkiewiczu na dobrą sprawę nikt nic nie wie. Nie ma żadnych przesłanek żeby podważać decyzję trenera w kwestii obsady bramki. Wybaczcie, ale (względnie, jak na bramkarza) młody wiek oraz fakt, że wie jak pachną skarpetki w szatni Milanu to jednak trochę za mało. Cytat:
Naprawdę, w obecnej Wiśle łatwo się przebić, bylebyś tylko miał dwie nogi. Nie musisz nawet mieć sił na 90 minut. Zmiany dla zmian? Bądźmy poważni... |
Warunki ma lepsze i mam wrażenie, że takiej piły na nos jak Tomas jeszcze zagrać nie potrafi, ale jest coś w tym co mówisz. Oby się rozwijał i nabrał zadziorności. Potrzebny jest ktoś kto ma pewność gry do przodu, zwłaszcza dołem.
|
Miśkiewicz poszedł do Milanello jako początek współpracy między włoską agencją (gianluca di carlo? cos mi sie kojarzy,ale moze to byc zupełnie inny trop) a polakami. Nie wiem czy przypadkiem tą drogą nie trafił do Górnika Zabrze Aco Stojkov.W Kmicie sie śmiali z Miśkiewicza ze idzie do Milanu, z tej racji że on czasem poprawnie piłke złapał, no ale był w stosunkowo młodym wieku + miał bardzo dobre warunkii fizyczne. Wzięli go z nadzieją ze zrobią z niego bramkarza, gdyby tak było, byłby dalej gdzieś we Włoszech.
|
Cytat:
|
Miśkiewicz to ten sam zaciąg co nadal i wciąż bezrobotny Frederiksen. Jak popatrzymy na inny 'okazyjny' transfer (Jovanovic z Partizana, pierwszy skład) który coś tam gra ale rewelacji nie ma, to będziemy mieć dobre widełki w których mieści się Miskiewicz. Czyli miejsce na ławce + hard work.
|
Pareiko - Jovanović, Czekaj, Chavez, Bunoza - Wilk, Sobolewski - Małecki, Iliev, Kosowski - Boguski
dziwne żę nie gra Kew, znowu 2 defensywnymi pomocnikami |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale padaka ja .......e...
|
Grają jak potrafią.
Burliga na ławę, a ktokolwiek za niego. |
co za ....a z tego borskiego.... po .... ci sedziowie bramkowi?? pilka wyjdzie pol metra za linie nie widzą tego... karny dwa metry od niego, gośc z podbeskidzia lapie sie za glowe bo scial boguskiego rowno z trawa a te ....y daja kartke za symulacje.... boze widzisz a nie grzmisz...
|
Jaka kopanina, takie sędziowanie :-) Sędzia bramkowy który z 4 metrów na wprost niego nie widzi wycięcia równo z trawą Boguskiego w polu karnym OSCAR dla tego pana :-) bez dwóch zdań. Drugi OSCAR dla naszego Trenera cóż za elokwencja 1 napastnik z Podbeskidziem (ostatnim zespołem w tabeli!!!) jak my chcemy strzelić gola gdy do ataku biegnie słowem hmmmm 1-2 piłkarzy. Ile to strzałów potrzebujemy żeby zdobyć bramkę 16 !!! po tym meczu będzie 20 i dalej nic z tego nie będzie. I póki obecny trener będzie lepszych wyników i gry niestety nie będzie.
|
Przy tym składzie jedyną dobrą taktyką jest ustawienie Małego na szpicy i modlenie się, że minie 2 obrońców i strzeli.
|
jak nie z podbeskidziem, to z kim ?!?!
|
Drugi mecz bez straty bramki. Jest dobrze.
E: 3 z rzędu. Jest świetnie. |
Może z jakąs drużyną co o nic nie walczy się uda wygrać. TSP i GKS się starali za bardzo.
|
Coby sedzia bramkowy nas okradl z wygranej(ofc optencjalnej). Mimo wszystko mecz dobry, ciekawy. No i Malecki pokazal sie z dobrej strony - "jak za dawnych lat" :D
Szkoda punktow... |
Walczą na ile mogą, a że niewiele mogą , to jest jak jest. Plus, że trzeci mecz w tym roku na zero z tyłu, więc może idźmy teraz trochę w stronę gry ofensywnej :)
|
Nie byłem na meczu ale swoje myślę, Cytując klasyka: "Podbeskidzie zaskoczyło nas walką" Walką ku.rwa. Rozumiecie? Walką!
Karny? Szkoda nawet się wku.rwiać. Boję się o spółdzielnię żeby nas wyrzucić do drugiej ligi. |
Cytat:
Sedziowie sa zajebisci, Borski dyktuje slusznego karnego (szok) to bramkowy bedacy lepiej ustawiony i majacy wszystko na widoku wprowadza go w blad i wynik meczu wypaczony:lol: I interes sie kreci:lol: Jak ...., Fryzjer 2.0:-D Mnie juz gra Wisly, jej mecze ani nie frustruja ani nie w....iaja. Mnie to juz wszystko w .... bawi. Jest T-Mobile Ekstraklasa - jest impreza:rotfl: |
tym bramkowym pomocnikiem rudej ....y z warszawy powinno zająć sie cba. w życiu nie widziałem głupszej decyzji sędziego.
|
Ja nie wiem co Jaliens robi w składzie jak jest Bunoza. Świetne wrzutki, dobre podanie, szybki. Pierwszy skład dla Bunozy.
Małecki z każdym meczem lepszy, dziś dobry plus. Karny to jakaś paranoja, zmienić decyzję to tylko tutaj. |
To Kulawik i spółka już wiedzą po meczach z drugoligowcami z Bełchatowa i Bielska, że za półtora roku jak do nich dołączą to będą mieli w I lidze (czyli drugiej) godnych siebie rywali.
1-10 Pareiko - 6 Bunoza - 6 na tle innych nieźle Czekaj - 3 - mgliste pojęcie o piłce nożnej Chavez - 4 - silny ale piłkarsko to poziom dołu tabeli czyli wszystko się zgadza Jovanović - 2 - parodysta na którego zawsze można liczyć (że rozbawi do łez) choć po jednej dobrej wrzutce w dwóch kolejnych meczach to zaskoczenie Małecki - 7 - jedyny piłkarz w składzie koszulek Wilk - 2 - defensywny powiedzmy, że "piłkarz" ale ofensywny analfabeta, oscentacyjnie unika gry Sobol - 3 - jak na emeryta nieźle Burliga - 1 - młody jest, jeszcze ma szanse zmienić zawód w którym przejawia choćby szczyptę talentu Chrapek - 1 - jw. Iliev - 1 - na jedno zagranie dobre przypadają cztery koszmarne... To już lepiej nic nie robić i unikać gry jak Wilk... Rozprowadza niezłą akcję Wisły i za chwilę przez niego lecą 3 kontry z rzędu... Bez sensu taki sabotażysta na boisku. Boguski - 3 - człowiek chaos choć ma momenty, że "piłka go szuka" choć więcej w tym przypadku niż przemyślanego działania. Sikroski - 10 - brakuje mu tylko kokardki w tych ślicznych włoskach, najlepiej różowej... a tak serio to bez oceny... |
Mecz lepszy niz z Jagą. Małecki na duży plus
|
Kubicki to chyba dalej sędziom płaci... masakra...
|
Moim zdaniem sa postępy, Najlepszy Małecki dobry mecz Bunozy
|
Brawo za walkę dla Wiślaków,dali tyle ile można było,sędzia boczny prawdopodobnie ustawił wynik spotkania poprzez zmianę słusznej pierwszej decyzji sędziego Borskiego o podyktowaniu 11 dla Wisły
Kardynalne błędy sędziowskie np kartka chyba dla Wilka a ten nawet nie dotknął przeciwnika Ogólnie może Wisła nie pokazała wielkiej jakości ale napewno zasługiwała na wygranie tego meczu,Podbeskidzie zamurowane przez cały mecz na swojej połowie,praktycznie nie robiło zagrożenia 17 strzałów,szkoda że tylko 4 celne ale akcje Małeckiego mogły dać gola Posiadanie w okolicach 60% Na minus Nadal gramy bez napastnika Iliev kiwa kiwa kiwa kiwa kiwa i głupio traci Pareiko raz na mecz wypluwa piłke pod nogi przeciwnika Boguski zbyt mało agresywnie Wilk i Sobolewski zero celności uderzenia na bramkę Chrapek absolutnie zawodzi w kolejnym meczu,zero pożytku |
Małecki i Bunoza przyzwoicie, reszta koszmar.
|
|
Dobrze,że nam Pareiko nie zawalił punktu.
|
Cytat:
Kolego Kubicki miał zarzuty o korupcje, ale nie związane z piłką (sędziowaniem). |
W perspektywie jesieni przynajmniej nie jest tragicznie, chociaż bramek nie tracimy..
Następny mecz: Pareiko - Stolarski, Głowacki, Czekaj, Bunoza - Małecki, Iliev, Sobolewski, Garguła, Kosowski - Boguski, powinno być poprawnie. Kiedy wraca Szewczyk? |
Kiedys wyczytalem na tym forum,ze jeszcze zatesknimy za Gargula.Wtedy wydalo mi sie to bluznierstwem,ale widzac po raz kolejny w akcji nowa nadzieje bialych,dostojnie i bez pospiechu przemieszczajacego sie po boisku niejakiego M.Chrapka, to dochodze do wniosku ,ze faktycznie bylo w tym sporo racji.
Sam mecz,jak zwykle w tym sezonie ,na trzezwo nie wchodzil.Remis nie jest ,w naszej obecnej sytuacji zlym wynikiem.Pozwala utrzymac bezpieczny (?) dystans.Smy sie czasow doczekali. Sedziowie to osobny temat.Oni nie sa skorumpowani.Oni sa po prostu dramatycznie ch...jowi.Jak cala ta liga zreszta.Pomagier glownego ,to nawet na tle swoich uposledzonych kolegow ewenement.Gosc z dziesieciu metrow nie widzi ,ze pilka 0,5 m przekroczyla linie (dosrodkowanie Malego) a to co od...dolil przy sytuacji Boguskiego to nawet szkoda komentowac.Borski zreszta niewiele od niego lepszy. Kula po raz kolejny zaginiony w akcji.siedzi sobie na tej swojej chmurce i chyba co raz bardziej traci kontakt z rzeczywistoscia.Panie Cupial trenera trza szukac.Trenera ,nie Nawalke. |
Cytat:
Co nie zmienia faktu ze za taki wybryk cała ekipa sędziowska powinna dostać karę banicji kilku meczów w IV, V lidze, może to by była jakaś motywacja żeby wybrali się do okulisty... |
Za to co robili sędziowie należy się dożywotni ban na sędziowanie. Zresztą Borski na niego zasłużył już znacznie wcześniej. To jest po prostu skandal, że tacy nieudacznicy sędziują mecze na takim poziomie (ba, w ogóle że sędziują).
|
Bardzo boli mnie statystyka, że Wisła oddała 17 strzałów, z czego 13 niecelnych. W tym gdzieś z 10 Panu Bogu w okno. Przydają się treningi strzeleckie. Bardzo cieszy postawa Małeckiego. Widać, że jemu się chce. Będą z niego ludzie
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl