![]() |
Bez jaj, Melikson ile daję tyle daje, a daje dużo, co byście chcieli żeby sam Maor mecz wygrał to nie te czasy, ma mu pomóc drużyna a drużyna zagrała fatalnie. Kopanina w 1 połowie Wisły i Bielska, w drugiej parę akcji i to wszystko.
|
Na szczęście jest już koniec.
Tak myślałem gdy pod koniec meczu mieliśmy te okazje ze tak naprawdę nam się to zwycięstwo nie należało. Pierwsza połowa. Tragedia. 0 gry. Nic. Kompletnie nic. Ja wiem że gra się z Podbeskidziem ciężko (nie tylko nam) ale na tle Podbeskidzia trzeba prezentować jakiś poziom. JAKIKOLWIEK. A to co zobaczyłem w I połowie to woła o pomstę do nieba. Nikt się nie wyróżnił. Nikt. Tak naprawdę strzeliliśmy bramkę z drugiej jako takiej składnej akcji. W drugiej połowie było już ciut, ciut lepiej. Jedyne co mołgem zaobserwować na + to była współpraca Meleksa z Ilievem. Nikt więcej specjalnie się nie wyróżnił. Ale widzę że Wisłę znów dopada fatum Maaskanta i kopania piłki byle do przodu... I co jest jeszcze najlepsze. Wychodząc z akcją często nasi zawodnicy pokazują się do gry. Super. Tylko co z tego jak wypuszcza sobie piłkę 5m w stronę naszej bramki i dopiero zawraca?! Niestety kilku piłkarzy dzisiaj zagrało poniżej poziomu 0. Czekaj, Gargulinho. Niestety Sobol także był wśród nich. Frederiksen też niczym nie zachwycił. Marne wrzutki. Słaba postawa w defensywie. Ale dajmy czas niech się chłopak ogarnie. Może dalej nie może wyjść z wrażenia że gra w T-Mobile EKSTRAKLASIE. Ale nie ma co się oszukiwać. Skoro Probierz ma jakiś pomysł na grę to przez czas jaki prowadzi Wisłę powinno być już coś widać. a tu co? Nie wiem czy to jego wina czy tych mało ambitnych grajków, nie wnikam. Jak to wygląda wszycy widzieliśmy dzisiaj. Nie oszukujmy się graliśmy narazie z przeciętniakami. Zobaczymy co będzie jak trafimy na kogoś mocniejszego niż Górale. Zmiany pozostawię bez komentarza. Nieszczęścia nie powinno się komentować. |
O ile pierwszy mecz Wisły mogł dawać jeszcze jakies nadzieje na coś więcej niż środek tabeli, tak dzisiejsze spotkanie może świadczyc o tym, że wraz z Bełchatowem i Podbeskiedziem będziemy walczyli o utrzymanie.
Probierz? Jest już tu pół roku i nie widać żadnych postępów w grze zespołu. Cała filozofia opiera się na waleniu piłki z własnej połowy pod obronę rywala, czekanie az się od kogoś odbije, doskoczenie do niej i ruszenie z atakiem z 30 metra. Z Bełchatowem to się udawało. Podbeskidzie zbyt szybko biegało, żeby to miało szanse powodzenia. A preferowanie piłki noznej na wysokim poziomie (gra górą, przebijanie piłki głowkami) i kombinowanie po ziemi tylko między Iliewem i Meliksonem jest zbyt czytelne dla rywala nawet z III ligi. Ogólnie system 4-4-2 z Sobolem(Wilkiem) i Gargułą w środku nie sprawdza się zupełnie. Nasz środek pola nie istnieje. Stąd wymiany piłki między Głową a Czekajem, a potem najczęściej gra na aferę do przodu, rzadziej póba uruchomienia skrzydeł Drużyna? Ewidentne braki motoryczne i chyba jednak kiepska forma. Tyle straconych piłek, tyle piłek pzoostawionych bo po prostu zbyt wolno do nich startujemy, brak wychodzenia na pozycje. Sobolewski? Król chaosu na boisku. Brak formy nadrabiany bezładna kopanina i szarpaczką z przeciwnikiem Głowacki? Tak przegrac pozycję przy stracie bramki może amator. Gdyby tam był Osman nie doszloby do tego. Bardzo dobrze Melikson, ale nie ma za bardzo z kim, oprócz Iliewa pograć. Kirm dzisiaj bardzo dobrze - widać dobre przygotowanie silowe i szybkość. Przykład: stracił piłke w 88 minucie, ale biegł za swoim rywalem aż na połowę Wisły i piłkę odzyskał. Celne i soczyste uderzenia. Probierz nie zrobił niczego, co by zmuszało Cupiała do pozostawienia go w roli trenera. Odszczekuję to, co pisałem w tygodniu, że Probierz przy Smudzie jest geniuszem. Za Maaskanta i potem za Moskala zmierzało to w dobrym kierunku chociaż stwarzalismy sobie w ostatnim okresie ich pracy za mało sytuacji. To jednak można bylo poprawić. Teraz do poprawienia jest wszystko. W zasadzie trzeba zacząć pracę od nowa. Cieszą cztery punkty i pewne jak na razie miejsce w środku tabeli. W nastepnej kolejce chyba Polonia, więc pzy obecnym stanie naszej myśli szkoleniowej i przygotowaniu drużyny do sezonu, może być bardzo cięzko |
Spotkały sie dwie wyrównane drużyny ze środka tabeli i padł remis. Tyle.
ps. Nasz środek pomocy jest jednym z najsłabszych w całej lidze ps2. Dalej nie wiem co poł forum widzi w Ilievie |
Dobrze wyglądamy w końcówce drugiej połowy, na tle drużyn (jakie by one nie były), z którymi do tej pory graliśmy. Świadczy to o dobrym przygotowaniu do sezonu. Szkoda że nie udało się tego dzisiaj wykorzystać...
|
Quioto nakrywa tego Sikorskiego czapka. Ja nie wiem czy ktos bierze gruba kase do kieszeni za takie transfery czy o co w tym wszystkim chodzi..
|
W tych 64% czasu posiadania piłki, sam Meliksson ma jakiś 30% udział. Momentami przypomina mi Cantoro, holuje holuje i holuje.
|
Srodek Wilk-Sobolewski -dziekuje ale postoje...
I w tej kwestii nic sie nie zmienilo Wisła to Melikson a gdy go kiedys zabraknie... Reszte podtrzymuje co pisalem po pierwszej polowie...DNO... Taka Wisle Panie Cupiał zes chciał... |
gigant i tak jesteśmy lepsi od Cracovii co w twoim mniemaniu jest najważniejsze chcwdpp
|
Takiego dziadostwa w wykonaniu Wisły to ja nie widziałem, no nawet nie pamiętam od kiedy. Może za końcowego Skorży, ale też chyba tak źle nie było.
Bez składu, bez ładu, bez koncepcji, bez umiejętności... Zresztą już w meczu z GKS zapaliła się mi lampka ostrzegawcza, kiedy był taki moment gdy trzech obrońców chaotycznie pobiegło do boku, a w środku pola karnego stało dwóch zielonych. Sytuacje uratował chyba Garguła. Obrona - wiadomo, Bunoza który trzymał obronę z Bełchatowem odpadł. Trzeba było Jaliensa zostawić na środku, a nie kierować się ideologią. Przy bramce dwie tyczki i tyle. Ci z PBB mogli sobie gazetę przeczytać i tak by strzelili. Środek - w ogóle nie istniał, jesteśmy z tym w czarnej dupie. Sobolewski - tak się rozmienia legendę na drobne. I nie chodzi o to, że zupełnie bez formy, tylko mam wrażenie, że niestety przeszedł obok meczu. Nunez - wróć. Genkow też dziś słabo, a ten nowy to drugi mecz niezauważalny taki jakiś. Ktoś przed sezonem bajdurzył tu, ze widział już styl Probierza :lol: No tośmy zobaczyli :haha: |
Cytat:
|
Probierz chyba to co swojego wprowadził to taktyczne stały fragmenty. Ja prócz tego nie widzę żadnej zmiany gry. Kopanina to wszystko. I te notatki Probierza, nie wiem czy to było pod publiczkę, ale co tam miał zapisać, to nie Mourinho, ma reagować natychmiast
|
weźcie tego jeanego Gargule ilez mozna wypad!! Czekaj nie lepszy
|
Cytat:
|
Plus dla Probierza, że posadził na ławce Sikorskiego. Szkoda, że na jego klasie poznał się już po tym jak go zakontraktowaliśmy...
Nasza obrona to musi być monolit, bo my dużo bramek nie jesteśmy w stanie strzelić. Nie w tym składzie personalnym. Na stronie głównej TWSD napisali o stracie punktów. Nie zgadzam się z tym. Mamy po tym meczu jeden punkt więcej, może on nam się jeszcze bardzo przydać. Do tego mamy jak na razie dobry bilans z głównymi kandydatami do spadku. Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...al_do_analizy/
Jaka skuteczność, przecież my nie mieliśmy setek, jedyne co to strzały z okolic szesnastego metra przy autobusie BB. Melikson jeszcze się kisi w tej beznadziejnej lidze, teraz dla niego to ostatni dzwonek żeby wyjechać, kontuzja, słabsza forma i po historii. |
Coś mi się wydaje że Franek Smuda zaciera ręce.
|
Gramy mniej więcej to samo dziadostwo jak co sezon. Nie róbcie poruty bo najpierw jak naiwniacy pompujecie balon a później płacz, że słaba gra. Gra wiadomo, że marna, szczególnie na wyjazdach i było widać to.. Jak Cupiał chciał oszczędności to ma.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mecz katastrofalny, taktycznie dno. Probierz zaczyna kompromitować się równie mocno jak Bednarz. Jakoś ta "bardziej polska" Wisła nie była w stanie osiągnąć lepszego wyniku z Podbeskidziem niż Wisła Maaskanta. Zagrała nawet momentami jeszcze gorzej. Odsunięcie Holendrów było największym błędem Cupiała w całej ostatniej dekadzie. |
Cytat:
|
Maor ratuj się masz jeszcze tydzień. Na Wisełce tylko płacz i zgrzytanie zębów, życzę powodzenia. Dla Wisły nadeszły chude lata, nie można zawsze być najlepszym. Może jeszcze kiedyś będzie dobrze ale na to potrzeba czasu, przede wszystkim zmiana właściciela i jego chorej wizji prowadzenia klubu. Mam nadzieję że kiedyś dożyję tak pięknych czasów jak początek XXI wieku.
|
Cytat:
|
Póki był Sikorski to graliśmy 4-4-2, z Quioto znowu gramy 4-5-1, częściej go było widać na skrzydle i mocno cofającego się, ale to chyba efekt słabiutkiego środka pola. Staruszek Sobolewski i pseudo kopacz Garguła to jedna z najgorszych par środkowych pomocników w lidze. Gorzej tylko, że za nich nie ma za bardzo kogo wstawić.
|
Cytat:
Ale padaka była. Żal było na to patrzeć i ten brzydki stadion. Aż odechciewa się oglądać takie "widowisko". |
Bednarz za Quioto powinien podać się do dymisji. Ten gość nie poradziłby sobie u nas nawet w pierwszej lidze. A zapłacił za niego 100 tysi za wypożyczenie...
|
Cytat:
|
AYALA - dokładnie. To jest oszczędzanie a'la Bednarz. Ale tutaj wszyscy będą bronić "perły" Hondurasu...
|
Przepraszam ale czego Wy oczekujecie ..............właściciel najął grabarza żeby poprowadził mu interes ,a sam mi pod pasożyta podpada .Ale co tam idzie idzie Franek Smuda .
|
Nie przesadzajcie.Ja bym wprowadził jeszcze więcej młodych Polaków, by kibice na trybunach mogli się z kimś identyfikować :)
|
Już zaczynają się ataki forumowych napinaczy, dwa mecze i już mają swoje oceny o Quioto, bo by chcieli aby koleś 100 tys. dolców grał co najmniej jak Ronaldo. Mam dla was krótką i sensowną radę - strzelcie sobie w łeb i później zażyjcie jakieś środki uspokajające. Widzieliście kolesia w 2 meczach ligowych i taka jazda? Ja powiem na przekór, że moim zdaniem nie wyglądał dziś źle - chciało mu się, tylko nie miał z kim grać. I poleciłbym wstrzymać się z ferowaniem wyroków przynajmniej na jakiś czas...
|
Cytat:
Dobry żart, gratuluję. W ogóle przekomiczne było i jest sprowadzenie przez niektórych sensu działalności klubu sportowego do potrzeby "identyfikacji się z młodymi polskimi zawodnikami". :haha: Ciekawe, kto wpadł na taki genialny pomysł i ma takie pojęcie o nowoczesnym futbolu...:lol: Zdzisek i Bednarz, czy jeszcze ktoś? Hmmm, ten "patent" pasuje i do Piechniczka oraz Rogali, speców nad specami... |
Przedewszystkim niech "Kjoto" zagra na nominalnej dla siebie pozycji a nie biega po skrzydle.Jak dla mnie chłop jest bardzo dobrze wyszkolony technicznie i ma dynamit w nogach.(ale nie wychodza mu dośrodkowania :)) ) .
Wisła ma problem w obronie moim zdaniem.No ale cóż.Takie czasy.Cupiał każe zaciskać pasa. Lemur, to był sarkazm :) |
Cytat:
Lud głupi wszystko kupi. PS. To była ironia, jakby co. |
Cytat:
|
Najbardziej wymowny moment meczu.
Maor Melikson podaje ładnie do Genkova następnie wychodzi na dobrą pozycje, a Genkov odgrywa mu piłkę na wyskosci klatki piersiowej... Średniej klasy napastnik powinien takie podanie wypieścić. Nie mam nic to do Genkova bo innym takie coś też się często przydarza jednak Genkov ma podonbo być tym napastnikiem którego gole i asysty mają poprowadzić nas do mistrzostwa. Pisałem już wcześniej że Quioto jeszcze potrzebuje czasu aby przystosować się do trochę bardziej cywilizowanego futbolu niż stepy w Hondurasie... Nie rozumiem po co naskakiwać na goscia... oczekujmy więcej od takich piłkarzy jak Iliev, Genkov, czy Garguła... Wierze jednak, że będzie lepiej, oby nie sprzedali Meliksona i przydałby się ten Brożek... PS. Skąpili na Dudu Paraibe to teraz mamy obrońce który nie potrafi dobrze wrzucić a w defensywie też za wiele jak na ten moment nie pokazał. |
Cytat:
Co do Quioto - na dwoje babka wróżyła. Na chwile obecną podejrzewam, że może być niewypałem, ale to nie czas na takie oceny. Poprzestańmy na tym, że na razie nic nie pokazał, ale chłopak zmienił ostatnio kontynent na którym gra. Na pewno większe są szanse, że on coś zdziała niż np. taki Sikorski. Cytat:
Naprawdę szkoda, że nie maja z kim grać. |
Inna sprawa że w grze nie ma wiele ryzyka.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl