![]() |
Smuda mial 5 lat na stworzenie defensywy, jak wyszlo kazdy dzis widzial, poza tym zenujace rozwiazania taktyczne i zero zmian.
|
Szczęsny zawalił mecz? Dobre sobie :P
Mecz koncertowo spieprzony przez Smudę oraz obronę. Mieć rywala na łopatkach i pozwolić mu wstać - mało tego, atakować - na ME nie ma miejsca na takie błędy :P |
na co Dyzma czekal ze zmianami, ja .......e
moze Szczesny spokornieje po dzisiejszym meczu |
Cytat:
Z pierwszym zdaniem sie nie zgadzam. Pierwsza połowa w naszym wykonaniu bardzo dobra. W drugiej słabo, miałem wrażenie jakby stracona bramka wszystko rozsypała. Zapłaciliśmy frycowe. Kto by pomyślał, że po pierwszej połowie tak dobrej, będziemy zadowoleni z remisu. Nie będę oryginalny jeśli napisze, że mógł Franek wprowadzić Grosickiego. Widać, ze Smuda zestresowany w wywiadzie pomeczowym. :-D Cytat:
|
i co balonik pękł ? :) nasza reprezentacja jest caly czas w tym samym miejscu. Szczęsny zawalił ale obrona nie jest bez winy Smuda zrobił dobre zmiany wniosły dużo do gry hahahaahha :D
|
Hohohoh, to Smuda pokazał dzisiaj, że nawet Skorża, którego sam sobie namaścił na następcę, może coś poprawić w reprezentacji.
Aha, obrona zagrała dzisiaj na poziomie szczytowych wybryków naszej defensywy. Widzicie, nie było jednak tak źle. ;) |
Kto oglądał regularnie mecze Arsenalu, to widział, że Szczęsny wcale taki pewny nie jest. Brak szybkości w drugiej połowie, widoczne zmęczenie wielu piłkarzy. Obrona dno. Boenisch dwa lata nie gra - na EURO gra. Perquis z Wasilewskim fatalnie - non stop długie piłki Grecy rzucali za ich plecy, a oni cały czas popełniali te same błędy. Kilka minut przed karnym Samaras po podobnej piłce wyszedł sam na sam. Kilka minut później ten sam błąd. Nic to ich nie nauczyło. Czyli tak - najlepszy bramkarz Polski + dwóch najlepszych stoperów nie powołanych i to było widać. Ze zmianami cyrk. Czemu Grosicki nie wszedł? Jak było widać, że Obraniak i reszta oddycha rękawami.
Oczywiście TVP nie skrytykuje Smudy. Te pedałki - Patyra, Kurowski, komuchy Szaranowicz i Szpakowski nie powiedzą złego słowa na temat Dyzmy. Towarzystwo wzajemnej adoracji trwa w najlepsze. Ponad dwa lata gejowskiego popierania Smudy przez TVP nie wystarczyło, bo dalej kabaret popierający tego pseudo trenera trwa. Druga połowa, to zwykły skandal w wykonaniu kadry PZPN-u. Zero ambicji, zero walki. |
Już w 60 minucie Smuda mógł zrobić zmianę było gorąco każdy był jak na kacu.
|
Szczerze nie podniecalem sie tym meczem ale:
Bramka na 1-1 jest bramka Szczesnego i nie ma sie co oszukiwac. Sztuka bylo dac sobie tak slabej Grecji strzelic bramke w przewadze jednego zawodnika i na dodatek pozwolic zrobic sobie karnego Druga polowe zagralismy tragiczna i nie ma sie co oszukiwac. Szkoda przegranego meczu poniewaz Grecja byla bardzo slaba... A i brak zmian Smudy pokazuje ze ma 11 zawodnikow przygotowanych na turniej a jak cos nie idzie to poprostu glupieje... |
Nic się nie zmieniło od 15 lat. Słabizna z farbowanymi lisami czy bez nie mamy techniki, nie mamy wydolności, szybkości. Ogólnie rzecz biorąc gdyby ten mecz nie był rozgrywany u siebie dostalibyśmy w dupę.
Nie wyobrażam sobie, żebyśmy zdobyli jeszcze jakiś punkt z taką grą. A teraz czas na spotkanie dwóch drużyn, które wyjdą z tej grupy. |
Smuda - trener gorzej niż podwórkowy
Osobiście mam największe pretensje nie do drużyny, ale do Smudy. Piłkarze zrobili co mogli - Tytoń obronił karnego, Lewy strzelił gola, było jeszcze kilka wrzutek i prób, m.in. niecelne Rybusa. Ale dlaczego do jasnej-ciasnej Smuda nie zrobił żadnej zmiany w ostatnich 20-25 minutach? :australopitek: :shock: Wpuszczenie świeżego zawodnika w rodzaju Grosickiego czy Mierzejewskiego mogłoby dać drużynie impuls do lepszej gry w końcówce - i wyszarpanie cennego zwycięstwa. A tak? Czyżby Smuda zwariował, grając dziś na remis i licząc na zwycięstwo z Ruskimi? Takie mission impossible? :strong:
|
1 polowa gralismy super . Po przerwie wszystko sie zjebalo , strata gola i debil Smuda który nie robi zmiany !! grajac od 60 minuty w "10" . To takie typowo polskie...że zawsze gdy wszystko jest zapiete na ostatni guzik , znajduje sie jakis jeden debil (w tym wypadku Smuda) ,ktory wszystko rozpierdala w niwecz
|
no i Smuda ich zajechał,kupa inaczej rzadka kupa ,teraz w....... od ruskich i jak zwykle i moze dobrze sie stanie bo balonik naPOmpowany pekl,a przynajmniej jest duza rysa i te 20mln spusci powietrze i zacznie inaczej myslec moze:mysli:
|
Cytat:
|
Szkoda tej czerwonej kartki dla Greków. Wtedy się posypała nasza gra. Dyzma i brak zmian gdy wszystko siadło?? WTF??
|
Moja ocena kopaczy.
Niestety w większości sa to kopacze, wyrób piłkarzopodobny. Szczęsny - 5/10 Piszczek - 5/10 Wasilewski - 1/10 Perquis - 2/10 Boenish - 0/10 żal, po prostu żal.. jak taki zawodnik może być w pierwszej 11? (i niech mi ktoś powie że ta ciamajda jest lepsza od Wawrzyniaka?) Murawski - 6/10 Polański - 3/10 Błaszczykowski - 3/10 Obraniak - 2/10 Rybus - 2/10 Lewandowski - 6/10 Tytoń - 10/10 za uratowanie tyłka i kilka udanych wyjść kiedy ta mułowata obrona znowu zaspała. Smuda - 0/10 za niedokonanie żadnej zmiany i nie zdjęcie np. Rybusa i Polańskiego i Obraniaka i nie wrzucenie za nich Grosickiego i Wolskiego. Dziękuję za uwagę. Jak ktoś się nie zgadza z ocenami to możemy podyskutować na argumenty. |
Jakby Grecy nie wyszli ze spętanymi ze zdenerowania nogami nie było by żadnej dobrej gry w pierwszej połowie a właściwie w pierwszych dwudziestu minutach.
Ogólnie wiało nudą - od strony piłkarskiej. Czerwona dla Greków - mocno naciągana. Zasuwany dach - duma i tajna broń Polski ma Grecję :haha: Trzeba było smudateam wywieżć na 7000 tysięcy metrów na zgrupowanie, to by nie oddychali rękawami na końcu. |
Hanys tu nie ma co dyskutowac tylko trzeba sie cieszyc ze jest ta trójka z Borusii co cos umie grac bo cała reszta to a ....a ....szkoda pisac:evil:
|
Cytat:
|
parę moich spostrzeżeń:
- pierwsza połowa kapitalna, myślałem, że ich zmieciemy. Trójka z Dortmundu klasa Europejska. - druga połowa, fatalna, chyba zabrakło gry o stawkę w ostatnich latach - po pierwszej połowie mówiłem, jakby Smuda miał jaja to by w przxerwie zmienił Boeenischa, który był najsłabszy, a Grecy wszystko co dobre mieli z jego strony. Oczywiście nie zmienił i z jego strony poszła akcjia - Szczęsny, tak kozaczył, a trzeba powiedzieć, że się obs**ł, Boruc w turniejach wyglądał o dwie klasy lepiej. - Środek obrony słabiutki i jakiś nie zgrany. - Gdzie zmiany? Aż się prosiło o Grosickiego, szczególnie że tyle miejsca było. CZego się obawiał Smuda? Nie chciał przegrać, ale Obraniak w obronie i tak nic nie robił. - Ten remis to jednak jak porażka mimo, że dalej jesteśmy w grze. Grecy zwyczajnie słabi byli. A Samaras to u nas w kadrze by się nie zmieścił. - Trener Greków taktycznie Smude zawstydził |
hahaha ale pzpn jest zajechany fizycznie masakra, aż sam się zmęczyłem patrząc czasami na to widowisko
|
Wszystko na poczatku szlo prawa strona, pozniej sie Grecy polapali i tyle byo polskiej ofensywy. Podobala mi sie dzis gra Murawskiego. Szkoda tego dobrego poczatku no i zenada ze nie bylo zmian...
p.s ooo widze ze Czesi maja swojego Olisadebe, ktos moze wyjasnic skad sie chlopak tam wzial? |
Brawa dla Tytonia. Tyle ode mnie, bo po dzisiejszym meczu jestem tak w....iony, że aż mi się nie chce oceniać gry obrony.
|
Szczęsny za czerwoną nie może grać tylko z Rosją czy z Czechami też?
|
Rosja nas rozjedzie... Przy tej naszej cudownej obronie...
|
Sercem za Czechami - zresztą byłbym za drużyną 11 murzynów jeśliby grali przeciwko ruskim.
Rozum jednak za kacapami - bo wiadomo że wygrają wszystko wiec z Czechami jakby co o 2 miejsce. |
właczyłem ruskich i prowadza 2-0 i tu mam pytanie oni są tacy dobzi czy czesi tacy słabi ? laskowski wow czemu nie mógł komentować polandii ?
|
Jak nas Ruscy wrzucą na karuzele to może się skończyć pogromem.
|
Meczu nie oglądałem widziałem chyba ze 3 sceny z meczu jedna to gol Lewgo druga to wylot Szczęsnego i trzecia obrona Przemka brawo!.Jak zawsze dajemy dupy na ważnej imprezie.Jest? szansa na ogranie Czechów, z Ruskimi będzie ostry wp..ol.
|
Brawa za doping Rosjan i Czechów, Polacy mogą się schować.
|
Cytat:
Jeśli u nsa graliby tacy zawodnicy nie miałbym nic przeciwko temu. Nie kolor skóry decyduje o narodowości a wychowanie, wartości, chęć gry dla kraju, znajomość jego historii i przywiązanie do społeczeństwa. Jeśli kiedyś miałby w naszej kadrze grać młody Cleber (na razie niema obywatelstwa a oboje rodzice Polakami nie są ) to też nie miałbym raczej nic przeciwko temu. Natomiast naszym liskom kibicować nie będę. |
Mam nadzieję że ruskim wystarczy ta jedna wygrana bo jak zagrają z nami w ten sposób to będzie wynik hokejowy :/
|
Musimy rozdupcyć azjatów i wtedy na pełnej kur.wie zajmujemy Kreml, uwalniamy Chodorkowskiego, po drodze odbijamy Julkę z preclem na głowie i wtedy kierujemy się na zachód. Za Kokoszkę, Enschede, Mandziare i komuchów z Liege, rozpierdalamy całą UEFE . Howgh.
Kacapy, na dzisiaj piłkarsko dla nas nie do ruszenia. Ps. Nie słuchajcie Gmocha, bo na koncu wyskoczy z jakimiś bananami lub chu.j wie czym z Lidla. |
Cytat:
|
We wtorek szykuje się ostateczne upokorzenie Polski. ruchole najpierw będą maszerować przez stolicę Polski z flagami z sierpem i młotem, potem zniszczą nas na stadionie zarówno piłkarsko i dopingiem.... ruscy dali bilety konkretnym chłopom i przynajmniej mają doping, u nas niesetety postawiono na januszy którzy spiewaja "gramy u siebie"...
tusk z gronkiewicz waltz beda sie cieszyc bo goscie z rosji zadowoleni.. a putin i spolka beda sie smiac nam w twarz ze udalo im sie nas wydymac po raz kolejny, a my sie jeszcze cieszymy... .... wazne ze holdys i zielinska zadowoleni na budynku fabryki wedla...... n/c... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ruscy pokazali niestety kto bedzie rzadzil i dzielił w tej grupie. Nie dosc, ze maja swietna pierwsza 11stke to jeszcze super zmiennikow. My zagralismy swietnie tylko 45 minut a zmiany Smudy w 93 minucie to szkoda w ogole komentowac. Obrona szwankowala w 2 polowie wiec i Wojtek musial dołozyc swoje. Na szczescie Tyton wybronil Nam mecz i nie wszystko stracone jeszcze.
|
Ruscy są świetni. Moim zdaniem Smuda musi zmienic lewą obrone na Wawrzyniaka, a do tego Wasyl nie jest zbyt szybki na ruskich.
|
mecz otwarcia - o wszystko - o honor
No cóż - mecz rusko-czeski pokazał nam, że w przeciwieństwie do biało-czerwonych Rosjanie mają nie tylko dobrych piłkarzy, ale i trenera. Kiedy w drugiej połowie, po golu na 2:1, rosyjska awtomaszyna zaczęła trochę zwalniać, Advocaat wpuścił świeżych zawodników, i na efekty nie trzeba było długo czekać. 4:1 po dynamicznym meczu, i teraz kacapy mogą spokojnie przygotowywać się, by na polskiej ziemi przypieczętować z hałasem swoje święto - zwycięstwem nad niepokorną Polszą.
Nie dowiemy się nigdy, co by było gdyby Smuda pomyślał i dał pograć Kamilowi i Adrianowi. Teraz ma trudniejszy orzech do zgryzienia - co zrobić, by nie dostać takiego wp...olu, że najstarsi górale nie pamiętają. W każdym razie, będzie to klasycznie "mecz o wszystko". Poważnie boję się, że Arszawin, Pawliuczenko i spółka rozniosą naszych ku szczerej uciesze biało-niebiesko-czerwonej gawiedzi. Czy może być coś jeszcze gorszego od takiego scenariusza? Niestety tak - zdymisjonowany Smuda na R22. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl