Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [28 kolejka] DERBY KRAKOWA, Poniedziałek 30 kwietnia 2012, 18:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8705)

borys 25.04.2012 09:16

Oczywiscie!, to nie mecz to WOJNA.

ArturBarlinek 25.04.2012 09:19

Panowie, czy zostanie pobity rekord frekwencji? czy będzie komplet?:)
jest ktoś mi w stanie odpowiedzieć?:)

El'kabat 25.04.2012 09:42

Probierz na pewno dobrze ich zmobilizuje i wydrze ryja,że nie ma .......enia się-tylko trzeba to wygrać.
Wgnieść ich w trawe,jak beda wygrywac 1-0 to dążyć do 2-0,jak 4-0 to ich upokorzyć na 5-0.
Liczę na duet def pomoc-Sobolewski Wilk i ofensywa Małecki-Melikson-Iliev-Genkov.
Do tego Jirsak jako "obroćca" czyli praktycznie kolejny pomocnik do rozgrywania piłki.

Co do biletów jak kolega wyżej pyta.Od czwartku ma być piękna pogoda do poniedziałku włącznie,licze ze przyciagnie to ludzi na spacery i tłumnie po bilety ;)

michael 25.04.2012 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1243394)
Panowie, czy zostanie pobity rekord frekwencji? czy będzie komplet?:)
jest ktoś mi w stanie odpowiedzieć?:)

Kto ma przyjść to przyjdzie.
Najważniejsze że B,C,D i G są prawie wykupione bo to od tych sektorów zależy doping, a jak będzie z resztą to się przekonamy. Jeżeli info o sprzedanych 17000 wejściówek jest prawdziwe to "zakręcenie się" frekwencji w okolicach 25k jest możliwe.
Najważniejsze to zgnieść parchów zarówno na boisku jak i na trybunach bo KRAKÓW JEST NASZ!
:tsw_krzeslo:

jendrek83 25.04.2012 10:24

coś czuję ze będzie 4-0 ,tak po kościach :)

syryls 25.04.2012 11:37

Liczę że zagramy ofensywnie czyli:
Pareiko-Nunez,Czekaj?, Jaliens?, Jirsak-Wilk lub Sobolewski(dwóch na boisku to przesada)-Iliev,Melikson,?-Genkov

martin_6 25.04.2012 11:44

Czyli w dziesiątkę chcesz grać? W sumie na żydków powinno starczyć...

palikot 25.04.2012 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michael (Post 1243400)
Kto ma przyjść to przyjdzie.
Najważniejsze że B,C,D i G są prawie wykupione bo to od tych sektorów zależy doping, a jak będzie z resztą to się przekonamy. Jeżeli info o sprzedanych 17000 wejściówek jest prawdziwe to "zakręcenie się" frekwencji w okolicach 25k jest możliwe.
Najważniejsze to zgnieść parchów zarówno na boisku jak i na trybunach bo KRAKÓW JEST NASZ!
:tsw_krzeslo:

17000 było w niedziele, dziś mamy środe :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DevilMayCry (Post 1243456)
Zgadzam się z Kocurem. Nie będę żałować, że ten "zespolik" spadnie. W końcu już na to zasłużył kilkakrotnie...

Nie możecie sobie tego wyjaśnić w cztery oczy? :)

Z jednej strony racja, a z drugiej, będzie brak jedynego meczu w sezonie, gdzie korba przekracza górną granicę przyzwoitości czyli coś co lubię :)

DevilMayCry 25.04.2012 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1243464)
17000 było w niedziele, dziś mamy środe :D

Z jednej strony racja, a z drugiej, będzie brak jedynego meczu w sezonie, gdzie korba przekracza górną granicę przyzwoitości czyli coś co lubię :)

Niestety u mnie już nie przekracza. Dawniej to były Derby. Teraz co? Gdzie te czasy jak np. barak 6, czy "Każdy to przyzna, izrael wasza ojczyzna" śpiewało 3/4 stadionu. gdzie te czasy co nie dało się podejść do kraty, bo taki żar leciał od palących się szalików. Teraz przyśpiewki czy to polityczne, czy na parchatych śpiewa co drugi- i to na młynie (licząc całą C). Ot poprawność polityczna... :pala:

JOSE 841 25.04.2012 14:34

Kocur, DevilMayCry nie pociesze was ale ktoś z drugiej strony Błoń pozazdrościł Polonii W-wa i zamierza wzorować sięna Poloni W-Wa. Na początek wykupienie licencji na gre w ekstraklasie ewentualnie fuzja. Klubem który ma zapewnić Cracovii przeżycie w ekstrklasie jest....Nieciecza której szkoleniowcem jest Radolsky były trener Groclinu.Swego czasu klub dzięki któremu Polonia W-wa zawitała w ekstraklasie

miba 25.04.2012 14:50

W końcu są niezatapialni, fuzja z niecieczą i dawaj kolejny rok w ekstraklasie..

Ajax 25.04.2012 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miba (Post 1243480)
W końcu są niezatapialni, fuzja z niecieczą i dawaj kolejny rok w ekstraklasie..

No tak ale teraz będą mieli w składzie dobrych ambitnych grajków:)

Zresztą IMHO przy fuzji zostaje nazwa większego i ważniejszego klubu więc w supermarkecie będzie grała Termalica Bruk-Bet :D

saklak1906 25.04.2012 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1243497)
No tak ale teraz będą mieli w składzie dobrych ambitnych grajków:)

:D

To niczego nie gwarantuje. Ogarnie ich magia tego syfu przy kaluzy i odechce im sie grac

zgrybus 25.04.2012 16:16

Mam pytanie. Gdzie można oglądnąć Derby zagranicą a dokladniej we Francji? Bedzie na EuroSporcie?

robert!!!1906 25.04.2012 16:26

Tak na eurosporcie2

BlurgH 25.04.2012 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zgrybus (Post 1243500)
Mam pytanie. Gdzie można oglądnąć Derby zagranicą a dokladniej we Francji? Bedzie na EuroSporcie?

Jak będziesz miał dostęp do netu, to www.soccer-live.pl i tam pewnie będzie parę stronek z transmisjami.
Co do programów tv się nie wypowiadam, bo nie posiadam w domu czegoś takiego jak telewizor ( i posiadać nie mam zamiaru :-P ).

Manhunt 25.04.2012 16:26

Drhtv najlepsza jakość w sieci lub Eurosport(2) ?

Dariook 25.04.2012 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Worcester (Post 1243465)
Od chorego ustroju jakim jest d***kracja wszystkim wydaje się, że mają prawo mieć swoje zdanie.
Infprmuję Cię, że środowisko kibicowskie nie kieruje się zasadami d***kracji, dlatego nie masz prawa do własnego zdania.
Masz się podporządkować.

Inną kwestią jest, że Twoja działalność kibicowska zaczyna i kończy się na odpaleniu tego forum.

Stawiam BROWARA!

Ekstraklasa - jak sama nazwa wskazuje, nie ma w niej miejsca dla garbatego klubiku. Parch nie jest ekstra! Już nie wspomnę o braku jakiejkolwiek klasy...

La Furia Dell' Est 25.04.2012 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1243471)
Kocur, DevilMayCry nie pociesze was ale ktoś z drugiej strony Błoń pozazdrościł Polonii W-wa i zamierza wzorować sięna Poloni W-Wa. Na początek wykupienie licencji na gre w ekstraklasie ewentualnie fuzja. Klubem który ma zapewnić Cracovii przeżycie w ekstrklasie jest....Nieciecza której szkoleniowcem jest Radolsky były trener Groclinu.Swego czasu klub dzięki któremu Polonia W-wa zawitała w ekstraklasie

Potwierdzam. Byłem dzisiaj w siedzibie Bruk-Betu, i sprawa wygląda tak:...wszystko w rękach Filipiaka....jesli zapłaci tyle ile chce Witkowski...deal...To TYLKO biznes..powiedział mi ktoś z baaardzo, bliskiego kręgu Witkowskiego.

Zatem, uczmy się nowej przyśpiewki i może nawet fajnie by było zaśpiewać im już teraz:
Wysłuchajcie prawdę tą
że, jesteście Brukovią
sprzedaliscie klubik swój
teraz macie wielki chvj.........
lalalla lalallallla...........( w odróźnieniu od towarzysza F.-co działki z "miejskiego" klubiku tak czy tak wytarga:)

Dariook 25.04.2012 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1243549)
Potwierdzam. Byłem dzisiaj w siedzibie Bruk-Betu, i sprawa wygląda tak:...wszystko w rękach Filipiaka....jesli zapłaci tyle ile chce Witkowski...deal...To TYLKO biznes..powiedział mi ktoś z baaardzo, bliskiego kręgu Witkowskiego.

Zatem, uczmy się nowej przyśpiewki i może nawet fajnie by było zaśpiewać im już teraz:
Wysłuchajcie prawdę tą
że, jesteście Brukovią
lalalla lalallallla...........( w odróźnieniu od towarzysza F.-co działki z "miejskiego" klubiku tak czy tak wytarga:)

Dziwisz sie? Jacy kibice - taki klub.

aNouc 25.04.2012 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1243549)

Wysłuchajcie prawdę tą
że, jesteście Brukovią

Kostki w chvj jak już :-)

Zwierze 25.04.2012 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zgrybus (Post 1243500)

C+ Sport
Eurosport 2
Sport 5+ Live
SportDigital.tv

Ten ostatni program jest w emu.
http://liveonsat.com/LJ_foot_ee_poland.php

Błaszczu_WIŚLAK 25.04.2012 18:49

Wszystko w rękach BOGA (czytaj pogonii i piasta) :D
a ciekawe co na parchate trybuny, jak sobie to będa tłumaczyć :D

martin_6 25.04.2012 18:50

I bardzo dobrze, idealny scenariusz. Żydki zeszmacą się ostatecznie. Do końca świata będą już Bruk-Betovią. A za rok spadną tak czy siak :)

La Furia Dell' Est 25.04.2012 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1243550)
Kostki w chvj jak już :-)

Dobre:D
Tak jak Ktoś wyzej napisał......Daj Panie Boże i przy pomocy Piasta i Pogoni-niech się STANIE.
A wtedy do końca świata i jeden dzień dłużej: "bruk bruk brukovia"....

Wojtas 25.04.2012 23:21

Ja tylko chce sie zemśćic za Jopa, głowke i strate mistrzostwa 2 lata temu

rewanz ,wygrana tylko to sie liczy

natomiast jesli by sie polaczyli z Bruk-betem to bedzie taka z nich szydera ze w zasadzie moglo by do tego dojsc

Bruk Bruk Brukovia

Bruk-Bet & Cracovia -sztama ktora zmienia uklad na kibicowskiej mapie Polski !!

ooona 25.04.2012 23:28

Eurosport 2 emitowany w sieciach kablowych w Europie zachodniej ma inny program niż Europa Centralna. Derbów we Francji na nim niestety nie oglądniesz.

1q2 25.04.2012 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1243627)

natomiast jesli by sie polaczyli z Bruk-betem to bedzie taka z nich szydera ze w zasadzie moglo by do tego dojsc

Musi do tego dojść..jak życzę im jak najgorzej(najlepiej zaorać i posolić by nic nie urosło), to ten mariaż to by było coś pięknego, no ale cegiełkę w poniedziałek do tego dorzucić musimy

blanco 25.04.2012 23:42

Już przestańcie..
Właściciele Bruk-Betu byliby frajerami dekady ,gdyby sprzedali licencję po tylu pięknych awansach . Nie ma szans,by do tego doszło .Jeszcze ....a Cracovii , to nie przejdzie, nie ma chuja.

Watts 25.04.2012 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1243633)
Już przestańcie..
Właściciele Bruk-Betu byliby frajerami dekady ,gdyby sprzedali licencję po tylu pięknych awansach . Nie ma szans,by do tego doszło .Jeszcze ....a Cracovii , to nie przejdzie, nie ma chuja.

Dlaczego? Profesur doktur kiesę ma zasobną, a co szkodzi Brukbeciarzowi poczekać jeszcze rok, mając w budżecie pieniądze od Filipiaka, zapewne niemałe? Przecież nie zaczynałby od C-klasy, tylko łyknął licencję pejsów i dalej utrzymywał zespół w I lidze. Czysty biznes.

1q2 25.04.2012 23:50

pomijając że w ogóle to nie jest pewne że oni awansują, to jeśli to nastąpi , to muszą coś zakombinować, bo w Niecieczy to za chuja licencji nie dostaną.Tarnów...ponoć mało prawdopodobne, Hutnik też, dlatego sprzedaż licencji jest realna, a komu?...tylko te niedojdy się nadają.Gdzie oczywiście to daleka droga, ale pomarzyć zawsze wolno;)

kacpaw91 26.04.2012 00:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1243638)
pomijając że w ogóle to nie jest pewne że oni awansują, to jeśli to nastąpi , to muszą coś zakombinować, bo w Niecieczy to za chuja licencji nie dostaną.Tarnów...ponoć mało prawdopodobne, Hutnik też, dlatego sprzedaż licencji jest realna, a komu?...tylko te niedojdy się nadają.Gdzie oczywiście to daleka droga, ale pomarzyć zawsze wolno;)

Właśnie zwróciłeś mi na coś uwagę. Czy nie trzeba najpierw otrzymać licencji, a potem dopiero można ją sprzedać? Termalica to nie Amica, czy Groclin, które spełniały wymogi licencyjne odnośnie infrastruktury. Jeżeli Termalica nie otrzymałaby licencji to utrzymałby się 15. zespół. Gdyby 15-ta była Cracovia to byłoby to dla nich bez różnicy, ale gdyby to był ŁKS byłoby pięknie ; )

Oczywiście Termalica może zgłosić dwa stadiony i tym samym mieć licencję pewną...

Dariook 26.04.2012 01:11

To w tym burdelu chodzi o wymianę licencji? Parchy za wieśniaków a wieś za garbatych?

arti 26.04.2012 07:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1243633)
Już przestańcie..

Ja z kolei nie rozumiem po co Bruk miałby awansować do tej extra - gdzie i dla kogo grać.
Natomiast awansować, dostać parę baniek od pejsów i pozostać w 1 lidze jeśli rzeczywiście można się wymienić licencjami - to o wiele łatwiej mi zrozumieć.
Mam nadzieję, że 2 ekipy z grupy: Pogoń, Piast, Zawisza czy hmmm nawet Ara skończą wyżej niż Bruk.
Co do derbów - stawiam na wynik w okolicy 3-0, 3-1

Dariook 26.04.2012 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1243648)
Ja z kolei nie rozumiem po co Bruk miałby awansować do tej extra - gdzie i dla kogo grać.
Natomiast awansować, dostać parę baniek od pejsów i pozostać w 1 lidze jeśli rzeczywiście można się wymienić licencjami - to o wiele łatwiej mi zrozumieć.
Mam nadzieję, że 2 ekipy z grupy: Pogoń, Piast, Zawisza czy hmmm nawet Ara skończą wyżej niż Bruk.
Co do derbów - stawiam na wynik w okolicy 3-0, 3-1

Nie chce mi się wierzyć ,że ktoś kto zbudował "potęgę" w takiej dziurze - miałby teraz odpuścić, rozsprzedać zamek z piasku ? mając marzenia na wyciągnięcie ręki ?.. ni huja.

Gość pewnie ma ambicję i zapewne kasę, dlatego myślę, że duma i chęć lansu przebije judaszowe srebrniki.

Jeśli uczciwie awansują, to dlaczego nie mają grać w "elicie" ?.
Wiadomo nas jest tysiące , ich zapewne ułamek setny tego... Nie zapominajmy że Wiara i Oddanie swojemu klubowi jest wszędzie jednymi nićmi szyta (parchy anomalia oczywiscie).

Jeśli jest choć 10 chłopa w młynie , to mają dla kogo grać.

Gwiaździsty 26.04.2012 08:44

Gdyby faktycznie BrukBet Nieciecza miał grać w Krakowie od przyszłego sezonu w koszulkach w paski, to te 185 derby są ostatnimi. Chyba nikt (oprócz łgarzy typu Mazan) nie bedzie ewentualnie doliczał następnych, temu dziwolągowi z Niecieczy. Obrażałoby to nasz klub. To nie koszykówka że sobie można kupić miejsce w ekstraklasie. Jaka licencja taki klub faktycznie nawet jak się udaje, że to ten co właśnie spadł.

jerry.lii.lewis 26.04.2012 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1243655)
Nie chce mi się wierzyć ,że ktoś kto zbudował "potęgę" w takiej dziurze - miałby teraz odpuścić, rozsprzedać zamek z piasku ? mając marzenia na wyciągnięcie ręki ?.. ni huja.

Gość pewnie ma ambicję i zapewne kasę, dlatego myślę, że duma i chęć lansu przebije judaszowe srebrniki.

Jeśli uczciwie awansują, to dlaczego nie mają grać w "elicie" ?.
Wiadomo nas jest tysiące , ich zapewne ułamek setny tego... Nie zapominajmy że Wiara i Oddanie swojemu klubowi jest wszędzie jednymi nićmi szyta (parchy anomalia oczywiscie).

Jeśli jest choć 10 chłopa w młynie , to mają dla kogo grać.

Dla mnie nie jest to takie oczywiste, że nie odpuszczą. Co ich czeka - stadionu nie zbudują w Niecieczy bo nie zapełnią sensownej wielkości obiektu nigdy. Na transfery ich pewnie nie stać za duże. Pograją sezon w ekstraklasie, zbiorą bęcki i spadną więc może lepiej nie napalać się, trochę jak szczerbaty na fabrykę sucharów, tylko skasować co się da i grać, gdzie ich poziom.
Co by nie gadać, mnie tam szkoda corocznie dwukrotnych emocji na derbach.

thechris 27.04.2012 00:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1243643)
To w tym burdelu chodzi o wymianę licencji? Parchy za wieśniaków a wieś za garbatych?

http://www.youtube.com/watch?v=qy03EDdDsBw

Dariook 27.04.2012 00:32

[http://i49.tinypic.com/2e3a83a.jpg

a_r_e_n_a 27.04.2012 01:06

http://www.weszlo.com/news/10301-Kra..._do_nienawisci

Ja .......e, nie mam słów. Gdyby głupotą można się było najeść, to polska elita dziennikarstwa nakarmiłaby całą Afrykę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl