![]() |
Cytat:
|
Haha nie zadowalający wynik finansowy.
Za to następca będzie miał zajebisty wynik finansowy bowiem wiadomo, że w 2012 na koniec sezonu UEFA tak z co najmniej 5 mln Euro nam przeleje za tegoroczne puchary |
Zderzak został usunięty, albo znudziło mu sie być zderzakiem.
Można mieć pretensje do Basałaja o to czy tamto, ale strategiczne decyzje nie on podejmuje. Nie ma bazy treningowej czy akademii dlatego, ze taka jest decyzja Cupiała. Basałaj jak przychodził wyrażnie mówił, ze zgodził się pod warunkiem, ze te dwie rzeczy będą. Został zablokowany i tyle. Nie było transferów, nie dlatego, że Valckx tak chciał, tylko dlatego, że taka była decyzja Cupiała. Robili dobrą minę do złej gry. I Basałaj i Moskal i Stan. Do kolekcji jeszcze tyko Stana brakuje. Na pewno brak sponsora to minus dla Basałaja. I słaba frekwencja na meczach. Ale nie mógł przewidziec politycznej nagonki na kibiców. Do czasów tej nagonki frekwencja wzrastała na wszystkich stadionach, potem klapła. Każdy następny prezes będzie miał tak samo. Cel LM, środków zero. Ci którzy się cieszą, bo transparent itd. Obawiam się, że Basałaj przy każdym następnym prezesie to będzie króliczek. Zaostrzenie polityki wobec kibiców jest bardzo prawdopodobne. Pół bańki przeleciało koło nosa i odfunęło do Uefa. Boss takich rzeczy nie lubi. Cupiał jest jaki jest. Ja nie mam złudzeń, może nie być Cupiała, ale innego nie będzie. Przynajmniej w najbliższym czasie. Mamy kryzys, nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie wydawał pieniedzy na klub, bo tam są fajni kibice. |
moze Wilczek wroci na stanowisku prezesa
on mial swietny wynik finansowy po Lewatywie :D |
Myślicie, że Basałaj miał coś do gadania w sprawie akademii? Gówno miał do powiedzenia. W czynie społecznym choćby chciał to tego nie wybuduje. Nie ma kasy od Cupiała, nie ma bazy treningowej. Proste. Zatęsknicie jeszcze. Już chyba zapomnieliście o Hellerze.
|
Cytat:
Basałaj spieprzył z cenami biletów na początku, poszło w eter że bilety drogie i teraz jak nie ma wyników to pół stadionu puste. Gdyby na te 10 tysięcy pustych miejsc wpuścić, pomysł na poczekaniu, wszystkich z nazwiskiem na "A" za 5 zł. to mamy dodatkowe 50 000 po każdym meczu. Nie licząc sprzedanych kiełbas i klubowych dupereli, bo jak ktoś zapłaci za bilet 5 zł to głupio mu będzie czegoś w sklepiku nie kupić. Tyle że trzeba by sklepiki pootwierać, a to tyle zachodu. |
jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o pieniądze.. za to "lecą" dyrektorzy i prezesi
trenerzy za wyniki drużyny a sami piłkarze zostają ... |
Cytat:
|
Już w tej chwili Cupiał ma tereny wystarczające pod akademię a po połączeniu jej z TS`em była by przeogromna połać, ale może ktoś wpadł na pomysł, by do szkółki powstało coś komercyjnego, na co nie pozwala plan zagospodarowania przestrzennego?Kto wie jak to było.
|
Odszedł Basałaj wraca Wilczek lub Pilch. Miał jeden z nich zacząć od lipca skoro Basałaj się pospieszył sadzić należy że i powrót jednego z nich (prawdopodobnie Wilczek jednak) się przyspieszy. I tak na chłodno na jakie efekty, zmiany liczycie? Odszedł jeden prezes wraca drugi. Naprawdę liczycie że ta zmiana spowoduje nagle jakościowy skok w Wiśle. Bo po wypowiedziach niektórych rozemocjonowanych osób mam wrażenie że to dla nich info roku. Wiecie jak będzie różnica? Taka tylko że nie będzie się nazwisko rymowało ze sp... Żebyśmy naprawdę odczuli zmiany w Wiśle musiałoby dojść do większych zmian niż zastąpienie jednego prezesa innym.
|
Cytat:
Brak kasy, długi, wojna po między starymi znajomymi w Wiśle |
Cytat:
Jak już wspomnieli koledzy tutaj na forum - Basałaj miał wizję tego klubu. Nie ważne czy realizowana lepiej czy gorzej - to był ktoś kto wiedział czego chce, choć nie udało mu się to osiągnąć (nie umiał, nie umiał kasy, źle wyznaczył cele - nie ważne). Czy przyjdzie na jego miejsce ktoś kto będzie umiał poskładać wszytkie klocki? Dzisiaj główny architekt polityki klubu podaje się do dymisji. Druga najważniejsza osoba w klubie, która dawała gwarancje na rozsądne poskładanie drużyny - Stan, najwyraźniej nie chce podjąć dalszej współpracy. Nowatorskie i moim zdaniem, zdrowe i dobre podejście do klubu pękło jak mydlana bajka . Pękło już w momencie zwolnienia Roberta Maaskanta. Czy żal mi Basałaja ? Personalnie nie. Można było pewne rzeczy, niezależne od woli bossa zrobić lepiej. Bardzo jednakże żal mi upadku pewnego kierunku polityki personalnej (zagraniczny trener, dyrektor sportowy) i nakreślonej nowoczesnej wizji klubu. Za tą wizję, za Stana, za MP i puchary tym roku jestem Bogdanowi wdzięczny. Powodzenia. |
Cytat:
|
To co sie dzieje od pewnego czasu w tym klubie naprawde zaczyna wręcz męczyć.
Sam juz nie wiem jaka droga idzie Wisla,skoro Cupial nie dal kasy na szkółke itd,to nie dziwie sie ze ktokowliek przyjdzie na stanowisko prezesa nie bedzie mial tak naprawde nic do powiedzenia. Basalaj mail duze plany,ale teraz widac ze nic nie mogl. Mialo byc po Europejsku,byl trener,dyrektor z Holandii i teraz znowu tabula rasa Dokad ty zmierzasz WIsło? |
Za taką wiadomość można iść na imprezę! Najgorszy prezes Wisły obok swojego braciszka Janusza. Basałajowie - nigdy więcej na Reymonta!!! Won!
|
Jest zle, bedzie jeszcze gorzej ... Tyle w temacie.
|
Cytat:
|
Cytat:
... pooojebaaałem cytaty, ale nie chce mi sie poprawiac, chodzilo o sponsora na koszulki... |
chyba Kapce znów się udalo, tak jak bylo za Petrescu i Mielcarskiego
tak teraz sie pozbywa Holendrow i Basalaja niech zyje nam Kapka, niech sciaga kolejnych Paljicow Cikosow Jovanicow, na trenera Okuke czy Liczke |
Wracamy na stare śmieci, pogratulować.
Gdyby Cupiał zarządzał Telefoniką tak jak zarządza Wisła, to po dziś dzień, sprzedawałby kable na giełdzie w Balicach. Co takiego się stało przez te ostatnie pół roku co uzasadniałoby wyrzucenie trenera, prezesa i dyrektora sportowego (nie oszukujmy się, Valckx też już poleciał)? Ja już nawet nie mam siły tego komentować. Dziwi mnie tylko to, że jeszcze znajdują się naiwni, którym zwolnienie Basałaja wydaje się dobrym pomysłem. |
a mi zalzey na wynikach i sukcesach ale ogolnie szkoda Błasaja bo chciałas cos zrobic w wisle, moze byc to psuniecie zabojcze!!!!
|
Zwolnil Basałaja i co to zmiani w czymkolwiek, zatrudnili to coś się zmieniło ? Przed niezdrowym podnieceniem powiem Wam,że tylko nazwiska się zmieniają i zmieniać się będą a zmian zadnych nie bedzie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Słabe wyniki finansowe Basałaja rozumiem w ten sposób: 1. Zbyt duże pensje zawodników 24-osobowej kadry, dawniej nie opłacaliśmy aż tylu zawodników na takim poziomie. 2. Brak sprzedaży zawodników zimą. 3. Marna frekwencja w stosunku do zakładanej - wliczono do budżetu 22 tysiące (?) 4. Niekorzystny przebieg negocjacji z miastem 5. Wypłacanie pensji Maaskantowi 6. Brak sponsora generalnego Zaczekajmy jednak na spisywanie ostatnich decyzji na straty dopóki nie poznamy nazwisk następców i ich koncepcji budowy. Zagraniczny prezes, zagraniczny dyrektor mający doświadczenie w lepszych ligach? Pana Cupiała na to stać. Gdyby mu nie zależało nie byłoby Probierza w Wiśle, nie byłoby powrotu Bednarza. Byliby tańsi zastępcy - zostałby Moskal, a następcą Stana zostałby np. Żuraw. Mi szkoda tylko jednego - tego, że po raz kolejny nie mamy długofalowej polityki. Co do następcy Basałaja pomyślałem, że jeżeli to ma być ktoś nie mający doświadczenia w prowadzeniu klubu piłkarskiego to wolę... Clebera na tym stanowisku. A może myślą o kimś nowym? (np. Dudku) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiadomo, albo może ktoś się domyśla, kiedy można spodziewać się nowego prezesa? Jak długo teoretycznie może trwać taki stan "bezkrólewia"?
|
Cytat:
|
Czyli czystek cd. Jako następcę media widzą podobno kogoś z TF http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ezygnowal_.htm.
Cupiał teraz chce polski skład ... zobaczymy jak daleko tak zajedziemy. Naoglądał się Wolskiego itp i myśli, że na gwizdek będzie miał to u siebie - przy okazji zarobi na tym. Paranoja! Czyli mamy tak: niepewny trener, niegdyś zwolniony dyr sportowy i skład, który zaraz się rozjedzie po świecie... Nic z tego dobrego nie będzie, przynajmniej nic na to nie wskazuje. |
Cytat:
|
Cytat:
stanowi inaczej.) Teoretycznie/prawnie jest możliwe aby spółka funkcjonowała jakiś czas bez Zarządu, natomiast w tym czasie nie jest możliwe podejmowanie kluczowych decyzji (tylko Zarząd prowadzi sprawy spółki i reprezentuje spółkę). Art. 383. KSH § 1. Do kompetencji rady nadzorczej należy również zawieszanie, z ważnych powodów, w czynnościach poszczególnych lub wszystkich członków zarządu oraz delegowanie członków rady nadzorczej, na okres nie dłuższy niż trzy miesiące, do czasowego wykonywania czynności członków zarządu, którzy zostali odwołani, złożyli rezygnację albo z innych przyczyn nie mogą sprawować swoich czynności. § 2. W przypadku niemożności sprawowania czynności przez członka zarządu rada nadzorcza powinna niezwłocznie podjąć odpowiednie działania w celu dokonania zmiany w składzie zarządu. |
Ja jako zarząd, ogłaszam, że nie jestem już zarządem.
(B.Basalaj) |
Bardzo dobrze ze sie zwolnil bo nic nie osiagnal a byl tylko hamulcowym.
|
Cytat:
Skąd Wy macie takie bzdurne informacje? Unia daje 30-50%, a nie 90... |
Co za różnica kto będzie? Prawnik, ślusarz czy też tramwajarz...Cupiał jako dobrodziej jest największym hamulcowym. Zamiast obiecywać co czerwiec gruszki na wierzbie wybuduj pan w końcu akademie, zatrudnij trenera na dłużej, kup normalnych perspektywicznych kopaczy i buduj pan sukces w oparciu o stały poziom wynikający z pracy organicznej. A nie co roku fundujesz pan, panie Cupiał , nowy plan 6eścio letni i obiecujesz budowę tamy siedmiu przełomów!!!
|
Jak jeszcze kiedys po raz trzeci przyjdzie do Wisly z nowa wizja to chyba skonam
|
W strukturze funkcjonowania klubu takiego jak Wisła od samego początku ery Cupiała kolejni prezesi mieli tyle do powiedzenia co nic. Zarząd wykonuje u nas polecenia góry RN vel samego Cupiała. Basałaj mógł mówić o budowie tego czy tamtego ale realia w jakich przyszło mu pracować już na dzień dobry w momencie wyprzedaży drużyny okazały się inne od tych, które skłoniły go do pracy w klubie. Czas na kolejnego figuranta - nikt poważnym w tym klubie nie zachce pracować dopóki nie zmieni się właściciel, który ma wszystko w czterech literach.
Pomijając fakt, że Basałaj nie nadawał się do roli prezesa bo poza pustymi frazesami nie było materii. Teraz Bednarz siłą rzeczy stał się jednoosobowym członkiem zarządu za moment zostanie również dyrektorem sportowym bo to nie koniec dymisji w klubie. |
ehh... nadchodzą chyba ciężkie czasy, w ostatnich miesiącach ciężko się dopatrzeć jakichkolwiek pozytywów:/
|
Zwolnienie Basałaja zatrudnienie Bednarza dalsze losy Stana wywołują ostrą dyskusję.
Jak widzę temat poruszany jest w trzech różnych miejscach a dotyczy tego samego. Żeby uporządkować dyskusję zmykam więc Basałaj nie jest już prezesem Wisły i Stan Valckx - dyrektor sportowy Wisły Kraków. a zapraszam do dyskusji w temacie Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing .............. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl