![]() |
Cytat:
Pierdzielisz, jeszcze na Derby chodzą :rotfl: Ja osobiście lubię takie mecze gdzie jest mniej kibiców. Zazwyczaj jest fajniejsza atmosfera. Nie zmienia to faktu, że klub powinien bardziej się postarać z zapełnianiem stadionu bo to jest problem klubu a nie nasz kibiców. |
Mam podobne odczucia,w zeszłej rundzie super bawiłem sie na poniedziałkowym Bełchatowie np.Dzisiaj liczę na spokojne 2 0,mam nadzieje,że nasi wyjdą cało z tej kopaniny jaką Korona pewnie odstawi.Takim małym OT,kupiłem karnet na G i stwierdzam,że tej trybunie ciężko się włączyć do dopingu,bo słabo cokolwiek słychać,zwłaszcza jak goście są dość głosni i walą w bęben(Apoel,SL),wartałoby myśle coś z tym zrobić.
|
Cytat:
Co to znaczy, że to nie nasz problem, tylko klubu? Mają Ci dorożkę podstawić pod dom, z szampanem i orkiestrą? Albo Ci zaproszenia wysyłać przez posłańca? To jest NASZ problem. Klub może dołożyć swoją cegiełkę poprzez odpowiednią infrastrukturę, a drużyna poprzez ambitną grę, ale bez przesady... Jak można napisać, że to nie nasz problem... |
Cytat:
Jest to problem klubu tylko i wyłącznie. To klub zbiera kasę za bilety nie ja. Jeżeli klub nie potrafi przyciągnąć kibiców to nie jest mój problem. Ewentualny argument, że mogą podnieść ceny biletów też do mnie nie trafia. Wtedy będą mieli jeszcze mniej osób na trybunach. Trzeba się bardziej wysilić żeby zarobić na kibicach. Ok, w telewizji stadion pewnie fajniej wygląda jak jest pełny. Tylko, że ja w zasadzie nie bardzo wiem jak nasz stadion wygląda w TV podczas meczu. PS W jednym się z naszym "ulubieńcem" zgadzam - wolę 5 tys wiernych niż 20 tys przypadkowych. Oczywiście nie zmienia to faktu, że ja tak sobie mogę powiedzieć a on nie miał prawa, ale co do zasady się zgadzam. |
Cytat:
To jest problem "klubu " a nie kibiców . Takie stwierdzenie podważa wszystkie ideologie kibicowskie mówiące 'klub to my , Wisła to my " . Nie chcę tutaj juz dzielic czy tak mówią kibole czy kibice , fan Wisły jest jeden . Jeśli nie obchodzi Cię dobro kulu to jaki z Ciebie kibic ? Swoją drogą Małecki by się takich słów nie powstydził . |
Panie Karherop - właśnie to dopisałem w PS w poście wyżej. Z mojego punktu widzenia wygląda to dokładnie tak samo jak u pana Małeckiego. Tak jak napisałem - subtelna różnica polega na tym, że mnie wolno powiedzieć coś takiego a jemu nie i słusznie min za to go wypierd...
Czy ktoś wierzy w to, że stadion kiedyś wypełni się fanatykami? Ja nie. Dlatego właśnie te +- 12-15 tys stałych bywalców wystarczy mi do szczęścia. Cytat:
Powtarzam i będę powtarzał - słaba frekwencja to problem klubu a nie kibiców. Żeby zarabiać kasę (w tym przypadku na biletach) zawsze trzeba najpierw coś zainwestować. Nie zawsze chodzi tu o pieniądze chociaż przeważnie. Kibice z C nie potrzebują transferów, których życzą sobie kibice z E. Im wystarczy to, że klub stanie czasami po ich stronie i np nie pozwoli zerwać baneru odwołującego się do spraw kardynalnych. |
Jeżeli klub nie potrafi załatwić tak ELEMENTARNEJ rzeczy jak sprzedaż biletów przez internet, to tak, jest to wina i problem klubu, nie kibiców, bo stali bywalcy i tak przyjdą. Tylko że sensem posiadania takiego sporego stadionu jest to, żeby go zapełniać również tymi kibicami, których trzeba zachęcać. A od marketingu jest KLUB.
A co do meczu, bo jedziemy offtopem, to będzie ciężko - Korona nieprzypadkowo ma tyle punktów co my, na pewno zagra ostro, a jak wyglądał nasz ostatni mecz z Polonią to wiemy. Mimo wszystko, większość atutów po naszej stronie. Wygrać TRZEBA ;) |
Cytat:
|
Do końca pozostało nam 12 spotkań do końca rundy, jeżeli nadal chcemy się realnie włączyć w walkę o mistrzostwo, czy puchary w nowym sezonie, to ten mecz należy wygrać.
Czeka nas ciężkie spotkanie, zresztą z Koroną zawsze się nam ciężko grało, do tej pory grali z nami bardzo agresywnie i momentami dość chamsko, więc na Meliksona bym zbytnio dziś nie liczył - bo znając życie, gracze Korony będą go chcieli zniechęcić do gry. Musimy ich czymś zaskoczyć, pytanie tylko czym ? Nadal mamy problem z wykończeniem akcji pod bramką przeciwnika, liczę że dziś Kazek da pograć od pierwszych minut Bitonowi, bo Genkov może i więcej daje drużynie, jest waleczny ale nie ma go pod bramką właśnie w tym momencie co ma być. Ciekawe, czy Iliev zagra od początku czy może wejdzie w drugiej połowie w roli jokera. Chciałbym się mylić co do dzisiejszego meczu, ale pewnie będzie wymęczone 1-0. Ważne żebyśmy nie stracili pierwsi bramki, bo znowu trzeba będzie gonić wynik a to może być ciężkie, jak się Korona ograniczy do grania z kontry i wybijania piłek jak Podbeskidzie. Liczę na przebłysk Ilieva i Bitona... Wstyd żeby Bielsko było wyżej w tabeli niż My. Skromne, wymęczone 1-0. |
Krótko-strata punktów Mistrza nie ma.
Wygrana w walce o mistrza sie liczymy liczymy tez na remis Sląska z ległą |
Cytat:
Basałaj pokazał, że mentalnie reprezentuje PRL. Brak szacunku dla ludzi którzy płacą za bilety, bezczelność ale przede wszystkim - brak pomysłu. Cytat:
W temacie "Aktualni pracownicy Wisły..." rav bardzo mądrze napisał na ten temat. Przyciąganie pikników jest problemem klubu, bo samymi fanatykami obiektu się nie zapełni nawet w połowie. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A teraz powoli się zbieram na R22 i mam nadzieję, że koło 20 jeżeli coś napiszę to będą to pochwały dla naszych czego sobie i Wam życzę. |
Dziwnie to zabrzmi, ale ja lubię jak od czasu do czasu na Wiśle się przerzedzi. Oczyszcza to atmosferę z wybujałych oczekiwań i ludzie zaczynają chodzić po ziemi.
Co do tzw" Strategii Marketingowej Klubu" - zaznaczam, że słowo strategia odnosi się to czasokresu ok 3 minimum do 5 lat - to ona musi mieć twarze. Miała Twarze Maeliksona. Małeckiego i niestety niewypalonych transferów "depresyjnych Holendrów". Więc jeżeli chciał klub na tym jechać to musi alternatywę wymyślić:rotfl: Ja już podkreślałem to nieraz, że nie jest dla mnie sztuką kibicować z Krynicy czy Nowego Sącza Wiśle, bo jest się na meczu incydentalnie. Owszem może jest kilku fanatyków spoza Krakowa i sąsiedztwa, ale to tylko potwierdza regułę - Klub jest z Krakowa i na kibicach z miasta trzeba się skupić. Ja nawet nie mam pretensji do ludzi spoza miasta że nie chodzą, wolałbym dokonać eksperymentu "za 5 pln" - wtedy bym wiedział czy jest o co w ogóle walczyć. Uwielbiam Januszy, którzy przychodzą na Legię i opowiadają jak im wkroimy a w drugiej połowie nadziewają na pal połowę naszego składu. Uważam, że większe prawo do tego ma człowiek, który chodzi długo i może pokręcić nosem. Jest to tylko subiektywna uwaga. A teraz kończę i spadam na mecz:) PS: qrde - mój post chyba nie wniósł zbyt wiele - taka intelektualna sraczka... |
Śląsk przegrywa z Legią 0:3 i gra w dziesiątkę. My musimy wygrać z Koroną, i to pewnie, żeby pokazać że nadal się liczymy. Chciałbym żeby dzisiaj było 3:0 dla nas. Teraz szybko na stadion.
|
no to Legia pokazala jak prawidlowo zareagować na odpadniecie z LE !!!!!
|
Cytat:
|
Dzisiaj podoba mi się wystawienie przez Moskala Lameya na lewej obronie. Myślę, że gorzej niż Diaz albo Paljic nie zagra tam :D
|
skad znacie sklad ?
|
W końcu Moskal poszedł po rozum do głowy i wystawił Bitona w pierwszym składzie- tylko czemu tak późno?
|
Może coś przegapiłem, ale czemu Ilieva nie ma nawet na ławce wg relacji na oficjalnej? uraz?
|
@Mocny
live.wisla.krakow.pl, oficjalna, więc jestem pewny informacji |
Chyba nikt nie ma wątpliwości jaka będzie jakość transmisji meczu Wisły . Wejście na antenę , 3 słowa Mirka Szymkowiaka i ... bach napis Przepraszamy za usterki.
W dupie mam wasze przeprosiny .Ciekawe jak będą się tłumaczyć w lidze plus extra.Podejrzewam , że nawet nie wspomną o tym jak Canal plus dał dupy . |
Moskal mi odpowiedział, Iliev jest chory. Szkoda, bo w Kirma nie wierzę kompletnie...
|
Nie wiecie co się dzieje z Konradem Gołosiem ? Właśnie wypowiadał się na temat Patryka Małeckiego i wygląda bardzo marnie .Szkoda chłopaka - zawsze miał serducho do walki.
|
Moskal zaplusował składem. Nunez będzie miał czas przemyśleć swoje wybryki na ławce. Paljic jest w katastrofalnej formie od początku sezonu, a kiedy Diaz pauzuje za kartki, to właśnie Lamey staje się naszą ostatnią deską ratunku. Sam deklarował, że może grać na obu stronach, chociaż preferuje grę na prawej.
Biton w końcu od 1 minuty. Należała mu się szansa. Obstawiam 2:0 dla nas. Cytat:
|
Cytat:
Dobra informacja - Biton od 1 minuty .Genkow faktycznie walczy ale dzisiaj nie potrzeba nam 3 defensywnych pomocników a napastnika z prawdziwego zdarzenia . |
Zaczynamy zabawe - trzeba to wygrac, w koncu mecz na wlasnym stadionie
|
Cholera, czasami prosi się o strzał sprzed 16, a my wciąż próbujemy chyba wejść z piłką do bramki.
|
Krytykowany na tym forum Jirsak świetnie odciąża Czarka w odbiorze piłki.
Kontrolujemy grę, nie pozwalamy Koronie na wiele, ale znów za mało sytuacji (0 celnych strzałów...) Oby Korona, chociaż jest dobrze przygotowana, opadła z sił w końcówce meczu i będziemy mieli więcej miejsca. Kolejny mecz Jaliensa na solidnym poziomie, choć nie miał wiele pracy. Myślę podobnie do Moskala - podczas meczu z Odense (2:1), zrobił dokładnie takie zmiany jakich oczekiwałem, a dziś wystawia Bitona i Jaliensa :D. Szkoda że nie ma dziś Ivicy, bo mógłby nam pomóc. |
Kirm - człowiek widmo .Garguła jakby śniadanie nie zjadł bo co podanie na klepkę to za lekko .Póki co najlepsi na boisku Lamey i Jirsak .
|
najlepszy na boisku chyba Jirsak
najgorszy bez dwoch zdan Kirm pozytywnie Lamey |
My nie potrafimy zrobić akcji z drużyną, która podostrzy grę, zagra pressingiem lub z asekuracją. Nie ma u nas zmiany tempa gry, płynności, przyspieszenia...
Po drugie aż się prosi nie pchać środkiem tylko zmieniać skrzydła, strony. Jak tylo zrobiliśmy 1-2 akcje skrzydłami to coś się działo. Tylko bez skrzydłowych jestesmy skazani na dość schemtyczną grę. Stąd 0 strzałów na bramkę w Liege i po 45 minutach w Kielcach. |
Mając w składzie Bitona musimy bardziej rozciągać grę i częściej dośrodkowywać. Biton bardzo często dochodzi do takich piłek i dobrze uderza. A najlepiej u nas dośrodkowuje Maor, który musi być wszędzie :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czekaj... no debil po prostu.
|
Przepraszam, ale Czekaj jest idiotą.
Bez odbioru. |
Nie no bez jaj...4 mecze 3 czerwa...
|
Czy gracze pokroju Nuneza czy Czekaja maja w głowie siano czy trociny?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl