![]() |
http://blog.gwiazdowski.pl/index.php...tent=1&id=1090
Dla wszystkich tych co nieprzeczytali ACTA, wypunktowane zagrożenia i inne "kwiatki" przez Gwiazdowskiego poparte cytatami z dokumentu. Tekst nie jest długi, raptem jedna strona. Przeczytać warto. |
Cytat:
to już nie tylko chodzi o neta, koncerny przejmują wszystko! Media - tv, gazety - wszystko sprzedawane do rąk kilku osób, już wcale nie jest śmieszna próba udupienia TV Trwam. Niektórym może się niepodobać, ale jako medium opłacane przez jego odbiorców jest niezależne i niewygodne, dlatego należy je udupić. A inne koncerny? Najpierw farmaceutyczne, które doprowadziły do II WŚ, teraz naftowe doprowadzające do wojen. Banki też stają się jedną wielką światową korporacją, a najgorsze będą korporacje i patenty na żywność, to dopiero będzie dramat! Najpierw UE, Unie na innych kontynentach a potem globalny rząd! Kryzys - kolejny pretekst do zaciśnienia eurokołchozu, do kolejnego ograniczania suwerenności krajów. Jeszcze my mamy ratować strefę Euro, dzięki temu że w niej nie byliśmy, dzięki temu że społeczeństwo nie popadło w panikę jakoś przechodzimy kryzys bez spektakularnych krachów, a mówią nam że mamy ratować strefe... W USA bajka terroryzmu, u nas bajka kibolizmu do zwiększania inwigilacji, uprawnien policji, dozbrojenia jej, a lud ma to kupować. Pare lat temu oglądając "Wezwanie do przebudzenia" bym to olał, ale to co się wyprawia w ostatnim roku na naszych oczach powoduje że chyba zaczne w to wierzyć. Zresztą zobaczcie sobie na Youtubie ten film, jest długi ma 16 części, ale po latach może sobie wspomnimy, że to była prawda. Zaciekawił mnie tzw zakon iluminatów i ich symbole na dolarze amerykańskim, a przy okazji, że to ich środowisko odpowiada za wydarzenia w Norwegii... a nam kazą wierzyć w jakiegoś chrześcijańskiego nacjonalistę. Net to ostatni bastion gdzie możesz przeczytać, obejrzeć coś niezależnego. To, że popieram dostęp do filmów, meczów, muzyki itd to już inna kwestia, drugorzędna kwestia. Dobrze zrobili z tymi stronami, przynajmniej o ACTA zrobiło się głośno. Tacy ludzie jak ja by nic o tym nie wiedzieli... |
w TVN24 Boni powiedział właśnie, że rząd podpisze acta.
|
Cytat:
|
Cytat:
;/ |
Komorowski grozi wprowadzeniem stanu wyjatkowego jezeli sytuacja w polskim internecie nie ulegnie zmianie .... LOL
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/act...ow_223531.html |
http://i41.tinypic.com/2epsqyx.jpg
''Michał Boni twierdzi, że ACTA nie zmieni nic w polskim prawie, a wokół tej umowy "narosło wiele niejasności" które rząd ma zamiar "wyjaśnić". Skoro ACTA rzeczywiście nic nie zmienia to... po co podpisywać ten dokument?'' dodatkowo zamota z lekami i ich refundacja 7 litrow paliwa 40zl <wow> CO TO QRWA MA BYC??!?!!!?!!! ja pyta... Wypie**ac z taka wladza... |
|
Cytat:
Aaa - jeśli do tego czasu w ogóle będzie można się zalogować :D |
Rudy premier dla kariery w UE - jak będzie trzeba odda Kraków Ukraińcom, Warszawę Moskalom, Gdańsk Niemcom więc co my tu gadu gadu o ograniczaniu praw w internecie. Do leków w tym roku pacjenci dopłacą 380 mln zł, apteki strajkują,koncesje gazu łupkowego sprzedane za grosze, szkoły podstawowe i średnie zamykane w całej Polsce, sponsoring rządu dla Agory (GW), Krytyki Politycznej i wszelkiej innej maści lewaków przy czystkach w TVP z prawicowych dziennikarzy, naloty na właściceli antyrzadowych stron (AntyKomor) i organizatorów antyrządowych demostracji (Staruch), największa ilośc podsłuchów zainstalowanych w ciągu ostatnich 20 lat, wyeliminowanie z multipleksów cyforowych jedynej TV powiedzmy prawicowej - przy 4 koncesjach dla Polsatu, 3 dla TVN, 2 dla ESKI, częśc Żołnierzy Wykletych nadal nie jest zrehabilitowana a SB-cy i WSI-owcy pobieraja solidne apanaże,analiza w MON wykazała że agresja Rosji na Polskę w skali takiej jak w Gruzji spowoduje że w kilkadziesiat godzin Ruscy byliby w Mińsku Mazowiecki a obrona Polski trwałaby góra kilka dni, Marynarka Wojenna praktycznie nie istnieje, Siły Powietrzne niecałe 100 samolotów braki symulatorów i kasy na ćwiczenia.
Władza może wszystko to i na wszystko sobie pozwala.Patrzą na sondaże a tam lemingi nadal głosuja na nich.Ktoś pisał że za niedługo każdy dostanie chipa w tyłek .I tak ludzie będzie.Chyba że zrobi sie rozpi....el |
Dodam że jak to Komorowski podpisze, będzie można powiedzieć że są konsekwentni aż "do bulu" :rotfl:
|
Cytat:
|
NIE ZAPOMINAJCIE O TYM ZE OGLADAJAC WIDOMOSCI w NASZEJ TElEWIZJI (bez znaczenia kanał) ma sie ochote tylko i wylacznie wyrzygac na TV..
Robi sie ludzia kisiel z mozgu.. czuy ten Rudy pajac wogole mysli o swoich potomkach??? |
Cytat:
|
Zatankuj do pełna, auto dostaniesz gratis.
|
....a, co za pojebani ludzie, rząd, jakies reformy, czemu w tym kraju są takie matoły nosz ....a mac...
|
Cytat:
Ktoś na nich głosował. |
Cytat:
Tymczasem to "kibole" sa bezmózgą masą troglodytów którzy palą gwałcą mordują, a wg pewnej pani profesor, tylko piją piwo pod budką z piwem i uprawiają sex. Widocznie w tej chwili w Polsce panują inne standardy "mądrości" |
Cytat:
|
Za ACTA glosowali (PE):
PiS: Tadeusz Cymański, Marek Józef Gróbarczyk, Michał Tomasz Kamiński, Ryszard Antoni Legutko, Marek Henryk Migalski, Jacek Olgierd Kurski, Mirosław Piotrowski, Tomasz Piotr Poręba, Konrad Szymański, Zbigniew Ziobro PO: Małgorzata Handzlik, Jolanta Emilia Hibner, Danuta Maria Hübner, Danuta Jazłowiecka, Sidonia Elżbieta Jędrzejewska, Filip Kaczmarek, Jan Kozłowski, Krzysztof Lisek, Bogdan Kazimierz Marcinkiewicz, Jan Olbrycht, Jacek Saryusz-Wolski, Joanna Katarzyna Skrzydlewska, Bogusław Sonik, Jarosław Leszek Wałęsa, Paweł Zalewski, Artur Zasada, Tadeusz Zwiefka PSL : Andrzej Grzyb, Jarosław Kalinowski, Czesław Adam Siekierski PRZECIW ACTA głosowali posłowie SLD i UP: Lidia Joanna Geringer de Oedenberg, Bogusław Liberadzki, Wojciech Michał Olejniczak, Joanna Senyszyn, Marek Siwiec, Janusz Władysław Zemke, Adam Gierek WSTRZYMALI SIĘ posłowie PO: Rafał Trzaskowski, Lena Kolarska-Bobińska, Róża Thun NIE GŁOSOWALI: PiS: Adam Bielan, Paweł Robert Kowal, Ryszard Czarnecki, Janusz Wojciechowski, Jacek Wołosowicz PO: Sławomir Witold Nitras, Elzbieta Katarzyna Łukacijewska, Piotr Borys, Jacek Protasiewicz, Jerzy Buzek Przeciez oni WSZYSCY sa siebie warci. jak w opozycji to wolnosc, rownosc, braterstwo. a jak u zloba to spieprzaj dziadu. a wy sie ludzicie. ja tam nie ufam tym ....om jak psom. |
Cytat:
|
Mamy wśród Wiślaków jakiegoś prawnika? To tak żeby nie płacić za usługę w kancelarii :)
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Czego wymagasz? Żeby wiedzieli nad czym głosują? Z choinki się urwałeś?! Te matoły głosują z rozdzielnika. Dziś PO ze stron rządowych usuwało wzmianki o "sukcesie polskiej prezydencji - ACTA". Ci kretyni nie wiedzieli, że ktokolwiek się tym zainteresuje, inaczej przecież nie wystawialiby się tak bardzo na strzał. W takich wypadkach pada zwykle pytanie: "Spisek, czy głupota"? Myślałem że spisek, a jednak nie... |
Po co się ograniczać. Napiszmy ustwę o referendum i zrobimy sobie demokrację bezpośrednią. 100 000 podpisów w dobie facebooka to nie problem.
|
Cytat:
Sami sobie ustawę wprowadzimy w życie? |
Cytat:
Cytat:
Poradę masz za darmo. Możesz ewentualnie wrzucić piątkę na oprawę, to będziemy kwita ;] Cytat:
|
Dobrze , że punktujecie głosowanie PiSu. Może choć część tutejszego towarzystwa wzajemnej adoracji i kultu partii Kaczyńskiego zauważy to co każdy rozgarnięty człowiek zauważył już dawno - że to całe towarzystwo siebie warte - popierdzielą tu i ówdzie, a przychodzi co do czego to z podkulonym ogonem podpiszą co im Bruksela podsunie ... ACTA zostanie ratyfikowana przez tego, kto akurat jest u władzy. Tusk (czy jakiś pomagier) machnie ACTA, śp Kaczyński machnął TL, równie dobrze mogło byc odwrotnie, kwestia układu przy korycie.
Aha - nie głosowałem na PO. |
ja mysle, ze oni wszyscy instynktownie wiedza, ze to jest pomysl, jak wziac ludzi za pyski i im sie to podoba. ale PiS w tej sytuacji moze sie odroznic od tej wstretnej PO i ugrac cos dla siebie. zreszta, to tak naprawde dalej jest POPiS, jedna banda. a Wy jak te muchy na lep: bo sie skrzydlo o zdzblo trawy urwalo, bo TVN klamie, bo Wyborcza chujowa, bo Rydzyk oszolom, bo Rywin, bo se cycki doprawil...
a boja sie swobodnego przeplywu informacji, myslenia, spoleczenstwa obywatelskiego i chca to ukatrupic jak sie jeszcze da. zreszta wystarczy popatrzec na to, jak glosowali w PE przedstawiciele z roznych krajow: numer kraj procent glosow przeciwko 1 Finlandia 69% 2 Cypr 67% 3 Estonia 67% 4 Dania 62% 5 Malta 60% 6 Słowenia 57% 7 Czechy 55% 8 Austria 53% 9 Bułgaria 53% 10 Francja 53% 11 Niemcy 52% 12 Belgia 50% 13 Irlandia 50% 14 Litwa 50% 15 Luksemburg 50% 16 Holandia 48% 17 Hiszpania 48% 18 Słowacja 46% 19 Grecja 45% 20 Rumunia 45% 21 Szwecja 44% 22 Litwa 42% 23 Włochy 33% 24 Portugalia 27% 25 Wielka Brytania 21% 26 Polska 14% 27 Węgry 0% wiecej- lepiej :) . fajnie wyszly Wegry, prawda? no to macie Budapeszt w Warszawie, ....a |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No i co panowie, nasza prawica sprzedała się Amerykanom.Tak samo jak sp L. Kaczyński podpisał TL i przyznał się w Izraelu ze nasze Wojsko w Libanie i Iraku broni właśnie Izrael (http://www.youtube.com/watch?v=_6BamWu9czc) to i Tusk teraz uklęknął przed biznesmenami z USA. W cymbał powinna dostać mafia POPis. Nie sadziłem ze to kiedykolwiek powiem ale moim zdaniem za niedługo Janusz Palikot będzie Prezydentem lub Premierem Polski. Jarosław Kaczyński ma tylko jedno w głowie - Smoleńsk. Facet już dawno stracił kontakt z baza.
|
"Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą"
|
https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net...39939085_n.jpg
Zgromadzenie przeciwko ACTA w Krakowie 25 stycznia (środa) o godzinie 18.00. Początek przy Sukiennicach pod ratuszem bliżej głowy Mitoraja. https://www.facebook.com/events/215317315225357/ zapraszajcie i przesyłajcie dalej znajomym . . . :cenzura: |
Cytat:
Premier jak zwykle schował się w szafie. Boni przeprasza i bredzi że podpisują umowę tak dla hecy, Zdrojewski za to oburza się, bo przecież "konsultacje były". Były, fakt - z korporacjami. Sama umowa to jedno, ale skandaliczna forma w jakiej próbuje się ją wprowadzić to coś o wiele gorszego. |
Cytat:
Nie chodzi mi o to że to dzięki mnie. Ale wiem że takich maili dostał conajmniej kilkadziesiąt, głównie od swoich wyborców i dało mu to do myślenia. |
|
Cytat:
Wow! Super kolego, że gdy nagle politycy i inne mendy dobierają się do Twoich darmowych pobrań z sieci, wziąłeś sprawy w swoje ręce. Jeśli będziesz miał okazje prowadzić korespondencje z panem Gowinem, "podziękuj" mu ode mnie, że raczył się po interwencji wyborców zainteresować problemem. I tak nic więcej nie zrobi. W ogóle miło z jego strony, że zrobił to teraz a nie np. za rok. Jak to fajnie, że na świecie są ludzie którzy odwalą twoją robotę za ciebie. I przy okazji dobrze się zarobi, za nic! |
Mi wcale nie chodzi o pobieranie chłamu z sieci a do potrzebnych programów mam dostęp na licencji studenckiej(może oboje przestańmy zgadywać). Stronę wcześniej dałem linka do opracowania Gwiazdowskiego jak chcesz wiedzieć o co tak naprawdę chodzi. A co do polityków to wystarczyłoby aby robili to co wyborcy chcą (nawet po interwencji wyborców). Koniec offtopa i prywaty
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl