Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [16 kolejka] Wisła Kraków - Widzew Łódź - niedziela, 4 grudnia, 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8426)

ladek1989 02.12.2011 12:49

Zastanawia mnie jaki skład wybiegnie na mecz z Widzewem, ponieważ kontuzja Czekaja i brak Nuneza wywołać muszą pewne roszady. Kontuzja Sobolewskiego powoduje, że Wisła posiada obecnie 2 defensywnych pomocników-Wilka i Bruda. Ten drugi jak dotąd nie zachwyca, więc jest pewien problem......
W ramach czysto akademickiej dyskusji jestem ciekawy czy możliwy jest następujący wariant:
Pareiko-Paljić, Chavez,Jovanovic, Lamey-Diaz,Wilk, Garguła, Małecki, Iliev-Biton

czyli Jovanovic w miejsce Diaza na stopera, a Diaz w miejsce Nuneza jako defensywny pomocnik
no i Iliev za Kirma, Andrazowi troszkę posiedzenie na rezerwie może by pomogło.

WislaFan123 02.12.2011 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ladek1989 (Post 1197964)
Zastanawia mnie jaki skład wybiegnie na mecz z Widzewem, ponieważ kontuzja Czekaja i brak Nuneza wywołać muszą pewne roszady. Kontuzja Sobolewskiego powoduje, że Wisła posiada obecnie 2 defensywnych pomocników-Wilka i Bruda. Ten drugi jak dotąd nie zachwyca, więc jest pewien problem......
W ramach czysto akademickiej dyskusji jestem ciekawy czy możliwy jest następujący wariant:
Pareiko-Paljić, Chavez,Jovanovic, Lamey-Diaz,Wilk, Garguła, Małecki, Iliev-Biton

czyli Jovanovic w miejsce Diaza na stopera, a Diaz w miejsce Nuneza jako defensywny pomocnik

A co Ty Maaskant?

U siebie gramy ze sredniakiem i na 2 def pomocnikow? bez przesady...

Pareiko - Jovanovic, Chavez, Bunoza, Diaz - Wilk, Melikson, Gargula - Malecki, Genkov, Iiliev

Zmiany Jirsak za Meliksona ok 60 min - stopniowo niech sie go wprowadza
Boguski (on faktycznie kontuzjowany? po meczu Kazek mowil tylko ze go musza oszczedzac) za Iilieva ok 70 min
Biton za Genkova ok 75

Gladkie 3:0

kacpaw91 02.12.2011 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ladek1989 (Post 1197964)

Pewnie wybiegnie Jirsak, nie ma co robić przemeblowania bo wypadł jeden zawodnik. Brud zresztą może w końcu by coś zagrał. Od tego chłopaka wymaga się więcej niż od Garguły czy Jirsaka, a zagrał dopiero kilka meczów w dorosłej piłce. Garguła przełamuje się od większej ilości meczów niż zagrał w pierwszej drużynie Brud. Co prawda wygląda na to, że Garguła zaczyna grać coraz lepiej. Nie wiemy ile by dała regularna gra Brudowi.

Ja bym zamiast Paljicia na lewej obronie wystawił kogoś z MESA.

Dariook 02.12.2011 13:31

Chyba z NASA.

A co z tym Dzalamidze? Jak na 18lat to nieźle sobie poczynal.

Ma_niek 02.12.2011 13:47

Dzalamidze juz w Widzewie nie zagra bo podpisal kontrakt z Jaga.

Dariook 02.12.2011 13:52

Heh no to ładnie. Szkoda że ktoś od nas nie pomyślał...
Pewnie jeszcze za darmo.

wislakrakow124 02.12.2011 14:15

Nie za darmo poszedl cos musza zaplacic. Widzew mial opcje pierwokupu z czego nie skorzystal

Piotson 02.12.2011 14:16

300 tys. Euro bodajże.

mr_kwolf 02.12.2011 14:17

A po co nam gość, który poza robieniem wiatru nie daje nic drużynie? Oglądałem jego pare występów i robi więcej złego niż dobrego.

I nie za darmo, trzeba go było wykupić z jego poprzedniego klubu.

Dariook 02.12.2011 14:18

No to dobry interes zrobili. Napewno coś się im zwróci, młody z dobra technika za 300 jak znalazł.

Grantar 02.12.2011 14:54

Skład:
Pareiko
Jovanovic - Chavez - Diaz- Paljić
Wilk
Iliev/Boguski Garguła, Melikson, Małecki,
Biton / Genkov (po połowie)

Nie wiem tylko czy Meleks pociągnie cały mecz...

AS82 02.12.2011 16:19

Z punktu widzenia frekwencji to lepsza niedziela od poniedziałku ,ale boje sie ze nasi pilkarze beda zmeczeni po meczu z Odense, tymbardziej ,że Widzew to druzyna bazujaca podobnie jak Górnik na wybieganiu

MCX 02.12.2011 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1198051)
Z punktu widzenia frekwencji to lepsza niedziela od poniedziałku ,ale boje sie ze nasi pilkarze beda zmeczeni po meczu z Odense, tymbardziej ,że Widzew to druzyna bazujaca podobnie jak Górnik na wybieganiu

Bardzo niekorzystnie nam wypada ten mecz z Widzewem, wystarczy tylko porównać naszą sytuacją z Legią, która grała mecz LE w środę, a ligę gra w poniedziałek. Czyli na odpoczynek mają czw, pt, sob i ndz. 4 dni, a my tylko 2. Oby to nie miało aż takiego przełożenia na grę piłkarzy. Mam nadzieję, że szansę od początku dostanie Iliev (za Kirma), a także Genkov (za Bitona). Resztę zawodników mimo wszystko bym zostawił, nie ma sensu robić większych roszad w drużynie, która całkiem nieźle funkcjonowała w Danii.

piotrex007 02.12.2011 20:07

Myślę, że dlatego Kirm grał od początku w Danii i Kaziu ściągnął go dopiero pod koniec meczu, bo chciał oszczędzać Ilieva na Widzew wiedząc, że będą tylko dwa dni odpoczynku między meczami.

Smok 02.12.2011 21:03

Cytat:

Czyli na odpoczynek mają czw, pt, sob i ndz. 4 dni, a my tylko 2.
Jakaś paranoja. Wyszkolony i wyćwiczony sportowiec ma miec problemy w graniu co2- 3 dni???
Za taka kasę, to powinni codziennie tyle biegać.

syryls 02.12.2011 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1198051)

Przecież mamy 2 równe jedenastki, postawiłbym na 6-7 zmienników. Granie tą samą jedenastką nie wchodzi w grę, każdy ma grać, Moskal to nie Maaskant,
Czylim oczywiście to moja teoria: Pareiko-Paljic-Bunoza-(Czekaj albo Chavez, jeśli zdrowi)-Jovanovic-Wilk-Jirsak-Brud-Iliev-Małecki-Genkov
Garguła - wydaję mi się że przebiegł najwięcej w meczu z Odense, latał z jednej strony na drugą, moim zdaniem powinien odpocząć.

filemon 02.12.2011 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1198230)
Przecież mamy 2 równe jedenastki

ironia?
Pareiko > Kurto/Jovanić
Jovanović > Lamey
Czekaj > Bunoza
Diaz = Chavez
Paljić ..... ?
Wilk > Brud
Nunez ..... ? (Jirsak?)
Melikson > Garguła
Małecki > Kirm
Iliev > Boguski
Biton > Genkow

Nie widzę tej drugiej jedenastki, równie silnej tym bardziej ;)
nie liczę dłużej kontuzjowanego Sobolewskiego.
z Widzewem IMHO: Pareiko - Jovanović, Czekaj*, Diaz, Paljić - Iliev, Melikson, Wilk, Garguła, Małecki - Biton
* - jeśli będzie zdrowy ofc :)

syryls 02.12.2011 22:36

Lamey to jest poziome ekstraklasy, natomiast Jovanovic może być gwiazdą.
Brud, dobra mobilizacja to zagra dobrze, w pierwszym meczu z Koroną nieźle zagrał.
Nie można porównywać Genkova a Bitona to równi zawodnicy o innej charakterystyce, jeden odgrywający drugi lis pola karnego.
Boguski zawsze gra na tym samym poziomie natomiast Iliev czasem błyśnie czasem nie. Nie chce mi się dalej pisać, ale tak chcieliście stawiać na polaków.

Piotson 02.12.2011 22:50

Lamey na poziomie ekstraklasy czyli chujowy. Jovanovic na razie gwiazdą jest na tym forum bo więcej o nim piszą niż gra.
Brud? hehe
Genkow więcej walczy na boisku co przekłada się na okazję dla wchodzących pomocników, natomiast Biton z meczu na mecz coraz częściej pokazuje się partnerom w na całej szerokości boiska, nie czeka jedynie przed polem karnym.
Iliev, czasami błyśnie czasami nie? Z kim ma grać jak wokół siebie miał do tej pory kołków? Wróci Melikson, Mały to zobaczycie co Iliev potrafi. A Boguski, do tej pory zagrał 3 mecze(?) zbytnio nie szalał w tych meczach, Serb zjada go na śniadanie.

filemon 02.12.2011 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1198236)
Lamey to jest poziome ekstraklasy, natomiast Jovanovic może być gwiazdą.
Brud, dobra mobilizacja to zagra dobrze, w pierwszym meczu z Koroną nieźle zagrał.
Nie można porównywać Genkova a Bitona to równi zawodnicy o innej charakterystyce, jeden odgrywający drugi lis pola karnego.
Boguski zawsze gra na tym samym poziomie natomiast Iliev czasem błyśnie czasem nie. Nie chce mi się dalej pisać, ale tak chcieliście stawiać na polaków.

1. Co nie zmienia faktu, że Jovanović jest lepszy od słabego Lameya
2. Brud jest słaby, przykro mi.
3. Najlepszym porównaniem Bitona z Genkowem jest statystyka, jak db pamietam: 13-1 :>
4. Jak uważasz, że Iliev jest słabszy od Boguskiego to nie mam pytań
5. Chcielibyśmy stawiać na Polaków, ale aktualnie dobrych Polaków w kadrze nie mamy za wielu. Najwięcej moglibyśmy mieć, bez negatywnego wpływu na jakość drużyny, na boisku jednocześnie pięciu - Sobolewski, Wilk, Małecki, Garguła i Czekaj, pod warunkiem że Sobolewski i Czekaj byliby zdrowi.

mitmichael 03.12.2011 10:49

Kto wystawił Nuneza w "konkursie o Wisle" w składzie na mecz badz jako zmiennika to niech sobie go wywali bo nie moze zagrac za 4 zołta kartke - tez o tym zapomnialem. Sadze, ze zastapi go Jirsak a najbardziej mnie ciekawi czy znowu Kaziu dokona zmian jak po Slasku

RYBA 03.12.2011 11:27

Podsumowując, nie ważne w jakim składzie i jak należy ten mecz WYGRAĆ za wszelką cene. Jeśli mamy mysleć o obronie tytułu dwa zwycięstwa w dwóch meczach u siebie NIEZBĘDNE. Potem spokojnie przepracować okres przygotowawczy, kogoś dokupić, uspokoić zawirowania na ławce trenerskiej i na wiosne ruszamy pełną parą.

KamAr 03.12.2011 11:57

Pytanie kwestii formalnej: zakupiłem znajomemu bilet na jego kartę kibica, jednak prawdopodobnie nie będzie mia przy sobie "papierowej" wersji, którą otrzymuje się wraz z zakupem biletu (tylko kartę kibica). Czy będzie to jakiś problem? Jest ona obowiązkowa przy wejściu na stadion?

zgrybus 03.12.2011 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KamAr (Post 1198344)
Pytanie kwestii formalnej: zakupiłem znajomemu bilet na jego kartę kibica, jednak prawdopodobnie nie będzie mia przy sobie "papierowej" wersji, którą otrzymuje się wraz z zakupem biletu (tylko kartę kibica). Czy będzie to jakiś problem? Jest ona obowiązkowa przy wejściu na stadion?

nikt o nią nie pyta , jest ci potrzebna tylko do zobaczenia gdzie siedzisz. Albo ja mam takie szczescie i mnie nigdy nie pytaja. :)

Arronax 03.12.2011 12:54

Dżalamidze jest jeszcze nieogarnięty. Sezon-dwa i zobaczymy co z niego będzie :). Na razie to duże ryzyko.

MłodyAleByku 03.12.2011 13:05

Może i off ale czy można w niedziele miśki przynosić?

filemon 03.12.2011 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arronax (Post 1198369)
Dżalamidze jest jeszcze nieogarnięty. Sezon-dwa i zobaczymy co z niego będzie :). Na razie to duże ryzyko.

Dżalamidze raczej już nie zagra, bo przechodzi do Jagi zimą. ;)

Elefant 03.12.2011 17:37

Trochę sie obawiam tego meczu, to znaczy głównie tego, że może on mieć przebieg taki jak z Górnikiem czy PBB. Atakujemy, atakujemy, atakujemy a oni strzelaja bramkę z niczego.

Nie obawiam sie tak bardzo zmęczenia, wyjdzie pewnie Iliew, Genkow i być może Maor. A oni nie grali w Danii. Problem jest, że skład może być przyczyn obiektywnych znów pomieszany a ofensywni dawno ze sobą nie grali. A to może przełożyć się na brak tego "ostatniego podania". Pewnie znów będziemy museli liczyć na indywidualny błysk któregoś z naszych.

Mam jednak nadzieję, że dostaniemy jakiś fajny prezent na Mikołaja :-D.

Bik 03.12.2011 19:09

Czy kibice Widzewa będą na meczu ?

Kamil17ABG 03.12.2011 19:40

Oficjalnie nie.

JrQ- 04.12.2011 09:39

Śląsk i Legia mogą potracić punkty, trzeba wygrać i strata naprawdę nie będzie wielka!

PS: Poza tym mam Wisłę grubo na kuponie, więc do dzieła Panowie :D

tofik 04.12.2011 12:36

Ostatnie 2 spotkania poprawiły mi nieco humor. Owszem Odense jest bez formy, ale wygrana na wyjeździe w Europie ? Ostatnimi czasy nie przychodziło to łatwo. Mam nadzieję, że już do końca rundy tylko takie pozytywne niespodzianki nas czekaja.

Pytanie jak sobie poradzą z Widzewem. Ci raczej atakować nie będa chcieli. Prędzej głeboka defensywa i liczenie na nasze głupie straty w rozegraniu z czego może pójść dobra dla nich kontra.
Jak się uda pograć w piłkę z tak nastawionym przeciwnikiem, będzie świetnie.

Baala 04.12.2011 13:46

Zupełnie inny mecz od dwóch poprzednich. Tu będziemy musieli zdominować rywala na cały mecz, a nie tak jak ze Śląskiem i Odense zagrać z kontru podchodząc mocno pressingiem do przodu. Posiadanie piłki będzie gdzieś 70% dla nas i ciekawe co z tym zrobimy. Widzem na dodatek jak na naszą ligę bardzo dobrze broni. Także bardziej obawiam się tego meczu niż tego we Wrocławiu, pocieszające jestże Widzew ostatnio wygrał w Poznaniu, a drużyny tej marki rzadko kiedy odnoszą dwa zwycięstwa z rzędu na wyjeździe.

Mecz trzeba koniecznie wygrać jeśli się uda wygrać dwa mecze do końca roku u siebie to kończymy przed przerwą zimową na trzecim miejscu. Jakakolwiek strata punktów w tych meczach będzie katastrofą.

s1mone 04.12.2011 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 1198205)
Jakaś paranoja. Wyszkolony i wyćwiczony sportowiec ma miec problemy w graniu co2- 3 dni???
Za taka kasę, to powinni codziennie tyle biegać.

Widać, że nigdy w piłkę nie grałeś na jakimkolwiek poziomie. Choćby i zarabiali miliard euro na sekundę pewnych barier nie przeskoczysz. Jedni regenerują się szybciej, inni wolniej.

JrQ- 04.12.2011 14:29

granie co trzy dni nie jest żadną barierą :P
luzik

FraMat 04.12.2011 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1198695)
Zupełnie inny mecz od dwóch poprzednich. Tu będziemy musieli zdominować rywala na cały mecz, a nie tak jak ze Śląskiem i Odense zagrać z kontru podchodząc mocno pressingiem do przodu. Posiadanie piłki będzie gdzieś 70% dla nas i ciekawe co z tym zrobimy. Widzem na dodatek jak na naszą ligę bardzo dobrze broni. Także bardziej obawiam się tego meczu niż tego we Wrocławiu,

Mam to samo.
Ze Śląskiem i Odense, które grały w piłkę poradziliśmy sobie.
Z Podbeskidziem, Górnikiem i Cracovią grającymi antyfutbol nie daliśmy rady.
Widzew na pewno nie będzie grał w piłkę.
Zagra antyfutbol jak z Lechem.
Nie dopisujcie sobie trzech punktów za szybko.
Obym chociaż raz się na tym forum pomylił...
:P

Wojtas 04.12.2011 15:13

Wazny mecz ,musimy w nim zdobyc 3 pkt ,niewazne jak.

Wiadomo ze WIdzew ustawi autobus,napewno nie pojda na otwrta gre ,grunt to strzlelic im pierwsza bramke.A pozniej to juz pojdzie,

WSZYSCY NA MECZ!

Rinah 04.12.2011 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1198246)
5. Chcielibyśmy stawiać na Polaków, ale aktualnie dobrych Polaków w kadrze nie mamy za wielu.

Co znaczy chcieliśmy? Kto chciał? Każdy może mowić wyłącznie za siebie.

Ja na przykład nigdy nie chciałem większej ilości Polaków w składzie, bo zdaję sobie sprawę, że to w gruncie rzeczy słabi zawodnicy. Zawsze całkowicie popierałem politykę Valckxa stawiania na obcokrajowców.

Więc proszę bez tego typu błednych uogólnień.

przemek1902 04.12.2011 18:13

O jaaaaa :)
Stępiński wszedł. Jeszcze rok temu w IV lidze strzelał bramki w mojej rodzinnej Pogoni :)

Teqcontroller 04.12.2011 18:59

Cenne 3 pkt po marnym meczu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl