![]() |
Ja już wiem jedno za tego włascieciela będziemy toczyć się błędnym kołem żadnej stabilizacji i przemyślanego długo falowego planu działania.
Dla mnie nie ma już znaczenia jaki to będzie trener i tak cały czas będzie powtórka z rozrywki dopóki Cupiła nie sprzeda Wisły albo nie zrozumie w co wątpie że potrzebna jest długo falowa praca i środki finansowe do tego żeby budować stabilny klub. |
Cytat:
Przez gryzienie trawy rozumiem: -Pressing od 1 do 90 min czy wysoki czy niski to już sprawa trenera. -Gracze ofensywni w ciągłym ruchu i wychodzący na pozycję starający się zgubić pomieszać obronę. -W defensywie podwajanie przeciwnika który jest przy piłce. Itp itd. |
Kafarski jest wolny :rotfl::rotfl::rotfl:
|
Mimo iż Jimenez zajął trzecie miejsce z Sevillą, to czemu nikt go w Primera Division nie chce i musi szukać pracy w Grecji, a teraz w Polsce? Nikt mnie nie przekona, że priorytetem dla stosunkowo mało doświadczonego Hiszpana nie byłaby praca u siebie. Znając doświadczenia z trenerami z Zachodu, obawiam się, że Jimenez traktowałby Wisłę jako zesłanie i nie starałby się za wszelką cenę o dobry wynik. Z jednego prostego powodu: nawet, gdyby miał jakieś spore sukcesy z Wisłą (np. gra na wiosnę w pucharach), to w Hiszpanii i tak by na nikim wrażenia to nie zrobiłoby. Jeśli kiedyś w przyszłości otrzymałby ofertę z Hiszpanii, to nikt na Wisłę by się nie patrzył.
|
Marzy mi się aby Wisłę przejął Radek Sobolewski, gdy zakończy już karierę zawodniczą.
Niestety Radek ma pewnikiem inne plany na życie po-sportowe. Ale charakternie by pasował.... tylko dziennikarze nie mieli by z kim robić wywiadów...;) |
W Hiszpanii finansowo to 3/4 ligi to kolosy na glinianych nogach. W każdej chwili większość klubów może zbankrutować. Te mocniejsze mają już obsadzonych trenerów nie gorszych niż Jimenez. Dlatego nie dziwie się że szuka gdzieś pracy za granicą. Choć nie koniecznie musi to być Polska.
Edit: Kafarski to trenerska lebiega. To była by katastrofa. Dla mnie to najbardziej przereklamowany trener w Ekstraklasie w przeciągu ostatnich 10 lat. |
Jak ktos napisal na shoutboixie Kafarski to bylby dobry pomysł, mlody, glodny sukcesy. Przeszkodą jest jednak to że jest szkoleniowcem braci z Gdańska i nie mozemy go p****erdolic. Trzeba byc lojalnym w stosunku do przyjaciol.
Tak naprawdę cięzko jest znaleźć dobrego, polskiego wolnego trenera... Kurde, rzeczywiscie Kafarski jest wolny, dawac go do Krakowa, ac mu szanse |
taaaaaaaak...
już widzę szkoleniowców z Primera Division jak pracują z zawodnikami, którzy mają problem z przyjęciem piłki, dokładnym podaniem czy w dryblingu potykają się o własne nogi |
Wiśle potrzebny jest trener,który oprócz dobrego warsztatu będzie miał w drużynie autorytet.
Zawodnicy muszą wiedzieć ,że jak coś trener zarządza to jest to święte i należy bezwzględnie wykonać. Z polskich trenerów ,to może tylko Lenczyk ewentualnie Probierz mają na tyle silne osobowości by przeciwstawić się zawodnikom. Oczywiście te kandydatury obecnie nie wchodzą w grę. |
Wiśle potrzebny jest terener który zmusi Jaliensa Lameya i inne nasze gwiazdy do zasuwania na boisku musi on miec jaja i trzmac wszstkich żelazna ręką najlepiej jakiś Niemiec albo Serb , Rumun.
|
Cytat:
Ale są problemy: -co zrobić jeśli przewyższającej liczbie piłkarzy się nie chce harować... Trener swoje, gracze swoje... -czy się ma odpowiednich graczy (z żelaznymi płucami) - Iliev odpada przy lżejszej grze, przy ciągłym pressingu odpadłoby pewnie dużo więcej piłkarzy |
Cytat:
ad 1. zatrudnić trenera, który będzie umiał ich do tego zmusić (bo trener swoje, czyli "wszystko jest super i jesteśmy zadowoleni", a gracze swoje, czyli to, co mówił im Maaskant - "swoje" w tym przypadku jedni i drudzy mieli takie samo) ad 2. skoro ma się reprezentantów Kostaryki, Hondurasu, Polski (Wilk), króla strzelców ligi serbskiej, młodego obrońcę, który z Partizanem grał w LM, reprezentanta Słowenii, Bułgarii i Izraela, to chyba jest wystarczający potencjał, żeby wygrać z zasranym Podbeskidziem, nie uważasz? Albo, żeby oddać więcej niż 1 celny strzał na ich bramkę? |
Cytat:
|
Oby Melikson już trenował jak przyjdzie nowy trener bo gość wyjdzie po pierwszym treningu jak zobaczy ta bande grajków ;)
Jimenez najlepszy jak dla mnie,albo jakis Serb czy inny z gorącą głową żeby bonarkowców utemperował |
Cytat:
Tak na poważnie. - trener ma to wymusić ławką, biciem, przekonać ich przy piwie za to płaci mu się ciężkie pieniądze - mamy więcej niż Iliewa w składzie, taki Wilk kondycji jakiejś zabójczej nie ma ale walczy i biega nawet jak płuca już dawno wypluł. I to jest różnica nawet jak nie ma siły to walczy i biega. Cytat:
|
Cytat:
2. Wieża Babel, ciekawe jaki jest język urzędowy... poza tym obecna Wisła to zbierania, niby indywidualnie nie wygląda źle, ale drużynowo widać, że na niektóre boiskowe pozycje potrzebni są prezentujący zupełnie inne walory gracze. |
Cytat:
2. W klubach na całym świecie sobie z tym radzą jakoś i nie ma problemu a u nas musi być źle. Granie obcokrajowcami to już niejako standard. |
Franek Smuda ! Czyni cuda !
:rotfl: |
Cytat:
|
Z onetu
Cytat:
Oby to nie była prawda |
Cytat:
|
Do konca roku, nie sezonu. Co oczywiscie i tak nie jest dobra informacja.
W Fiorentinie jak zwolnili Mihajlovica odrazu byl znaleziony nastepca. |
Czyli nic się w klubie nie zmienia - nadal profesjonalizm pełna gębą!
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...mniej_do_zimy/
Czyli teraz nic się nie zmieni oprócz tego że będą grali polacy, i będą popełniać te same błędy co klasowej światy holendrzy;] Nie wierze żeby były jakieś nowe cuda... |
No spokojnie... może nie łatwo wyrwać przyzwoitego trenera gdy wszędzie sezon w pełni. Przyjedzie przerwa zimowa (obecna przynajmniej w pewnych ligach) to i czas ku temu będzie łatwiejszy. Negocjacje muszą mieć swój bieg. Zresztą... jak wspomnieć grę pierwszej drużyny za Kulawika to nie było wcale gorzej niż jej teraz... Moskal też nie ma czego zepsuć. O LE i tak już można zapomnieć a te 4 kolejki do końca jakoś przetrwamy.
|
Czyli nie stać nas na tego Hiszpana i szukamy taniej zastępczej opcji.
Wynik będzie mniej więcej taki jak zamiana Kafarskiego na Ulatowskiego. |
No i po co był ten cyrk? Mówiłem, wywalić w zimie, jak się będzie kogoś miało? A teraz co, zamienił stryjek siekierkę na kijek...
P.S. Tematu Jimeneza w związku z tym chyba nie ma. Jest wolny, więc jakby miał przyjść, to teraz. Zresztą... kto w tego Manolo wierzył? |
Myślę że można przymknąć temat tak do około 15 grudnia
|
tak to jest jak gorące głowy najpierw wy.......ą potem .... Kaziu Moskal.
|
dobra przejdźmy do plotkarskich konkretów: czy ktoś pracuje na lotnisku? bo ja mieszkam niedaleko i widziałem samolot , w którym siedzialo kilka osób i ...... uwaga....niewidziałem nikogo kto moż być nowym trenerem.....
to tak w odpowiedzi na info o Guardioli kupującym precle na Grunwaldzkim |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Edziu Lorens. Bobo Kaczmarek albo Leo. W ostateczności Ja nas.
|
"Dlaczego Moskal bedzie trenerem do zimy?!" - Bo budżet nie jest z gumy, a jeszcze przynajmniej do zimy piękny Robert bedzie otrzymywał wypłatę.
"W poważnych klubach nie zwalnia sie trenerów po roku!" - Chelsea, Liverpool, Inter są widocznie nie poważne. "Fergusona nie wyrzucili po beznadziejnyh wynikach!" - Ferguson wczesniej pracował przez 8 lat w Aberdeen, gdzie zdobył 3 mistrzostwa, 4 puchary, a do tego wygrał PZP. A co zrobił Robert, zeby wierzyć, ze moze byc wybitnym trenerem? Na moje to jakos ten sezon skonczymy "jakos", zapewne z hasłem "idziemy na PP", a potem Franek Smuda. Kto na wiosnę? Moim zdaniem Moskal pokaze, ze warto na niego postawić i do konca sezonu dostnanie normalna umowę, a potem pojdzie w swiat, do jakiegos Zabrza, Chorzowa, albo Łodzi. |
Ale to chore jest. Wywalili I trenera, żeby trenerem mógł zostać Moskal. A teraz będą czekać do zimy... To skoro będą mu płacić, to mógł już zostać. Kaziu też był w tej drużynie i jakoś cudów nie sprawił, więc i teraz nic się pewnie nie zmieni. Można było dać Pięknemu czas do końca rundy, a tak nie mamy trenera i perspektyw na lepszą grę... A w zimie przyjdzie trener, ze swoimi pomysłami, zawodnikami i pewnie będzie stracone okienko transferowe, bo nowy nie będzie ogarniał drużyny. No chyba, że dogadają się już teraz z nowym... ale może nie poczekać. Dziwne zagranie, rzekł bym w stylu Bosa.
|
Dawać Roya Keane lub Dennisa Wise. Kto nie biega, to przetrzepią torbę bejsbolem.
|
Ten facet by pasował
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ivan_Jovanović |
Skoro już uderzamy w mocno fantastyczne tony, to ja proponuje:
Roya Keane'a (co zostało już wspomniane wyżej) oraz: http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_O%27Neill http://en.wikipedia.org/wiki/Gerardo_Martino |
Bez emocji przyjąłem decyzję o zwolnieniu Roberto ....
Miał plusy: np znajomość profesjonalnej piłki zachodniej czy wyniki (!) (mimo wszystko) Ale generalnie: Wisła grała pod jego wodzą MAŁO ATRAKCYJNIE .. to nie była krakowska piłka. Nie można opierać taktyki na obronie mając taką obronę. Szkoda że Probierz zajęty. Może trenować Moskal ..... jeśli umie podpatrywać innych powinien już coś umieć. .... a za oszczędności kupiłbym 1 dobrego obrońcę. Sezon nie jest jeszcze stracony jeśli Wisła poprawi grę w obronie i do swojej formy dojdzie Meleks, Mały , Boguś, Bunoza to powalczymy o MP. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl