Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [13 kolejka] Cracovia Kraków - Wisła Kraków 6 Listopad, niedziela 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8380)

jerry.lii.lewis 02.11.2011 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1184464)
nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia
żyd z Cracovii, a Żyd (Izraelczyk) to nie to samo

Ty, młody człowieku, myślisz że masz pojęcie ;)
Myślisz prymitywnymi schematami kiboli - zastanów się biorąc pod uwagę nieco szerszy horyzont, a potem się wypowiadaj - mniejsza szansa kompromitacji :)

Chorynatrzykolory 02.11.2011 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry.lii.lewis (Post 1185363)
Ty, młody człowieku, myślisz że masz pojęcie ;)
Myślisz prymitywnymi schematami kiboli - zastanów się biorąc pod uwagę nieco szerszy horyzont, a potem się wypowiadaj - mniejsza szansa kompromitacji :)

zostań k...a lepiej przy tematach piłkarskich-tak określając całą twoją twórczość-mniejsza szansa kompromitacji.
Polska Polska Kibolska!

Donki 02.11.2011 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fidanzato (Post 1185248)
Nie tak do końca jak piszesz mają bilety po........................

Sektor VIP: 90 zł, Sektor A: 22 zł, Sektor B: 22 zł, Sektor C: 30 zł, Sektor D: 15 zł, Sektor E: 30 zł, Sektor F:37 zł, Sektor G: 30 zł, Sektor H: 37 zł, Sektor I: 18 zł.

Specjalnie sie po to zarejestrowałes, żeby napisac tego posta ?
Wracaj do siebie na forum.

Fidanzato 02.11.2011 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1185385)
Specjalnie sie po to zarejestrowałes, żeby napisac tego posta ?
Wracaj do siebie na forum.

Odpowiem ci tak...To, że masz więcej postów nie znaczy ze jestes bardziej kumaty:rotfl:

Wojtas 03.11.2011 00:47

Bez napletkowcy zrobia wszytsko zeby z nami wygrac ,bo to mecz na ktory spinaja sie najbardziej.Nie ma juz Boukhariego i jego Allah Akbar z 94 minuty ,ale mam nadzieje ze i tym razem te derby beda nasze:)derby jak to derby maja swoje prawa ,jednak wygrac z tak słaba Cracovia powinnismy.

Krav 03.11.2011 01:18

był już Allah Akbar Boukhariego, była brama Meliksona, czuje że teraz czas na "ichniejszego" Dudu:lol:. Chociaż z racji grania na tesco arena idealny do w.......u byłby Mały :D

03.11.2011 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dobitwp (Post 1184881)
Icek ickiem. Oni nie piszą Wisła tylko gts. Więc nie rozumiem czemu piszcie cracovia z dużej litery są inne synonimy tej drużyny. Oni bez szacunku do nas to my do nich!

A co do derbów to prawda jest taka. Że przegrać nie powinniśmy. Bo kopacze parchów jakoś nie grając z polotem. Dużo zależy jak podejdą i wejdą w mecz Nasi piłkarze. Chociaż jak wiemy w derbach każdy wynik możliwy.

Bo to jest, widzisz, kwestia smaku i dobrego wychowania. Możesz iść łatwą drogą, jak śpiewał Sinatra, ale możesz spróbować tej trudniejszej, na której pozostajesz sobą i zawsze trzymasz poziom, nawet obcując z buractwem. Tym w dużej mierze różnimy się od klubu z ulicy Kałuży. Dla nich, nienawiść do nas, jest podstawowym składnikiem sensu istnienia. A my ich tylko nie lubimy. Czy istnieją, czy nie, nie ma dla nas aż tak wielkiego znaczenia. Oczywiście, zawsze milej, gdy znajdują się w odpowiedniej dla siebie klasie rozgrywkowej. Reasumując- trzymaj poziom i nazwy klubów, nawet nielubianych, pisz poprawnie.

alberto 03.11.2011 14:42

Przyjaciół trzymam blisko, ale wrogów jeszcze bliżej. Od 12 w piątek na żywo transmisja konferencji trenera cracovii http://www.malopolskatv.pl/konferenc...rbami-krakowa/

Chorynatrzykolory 03.11.2011 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez (Post 1185494)
Bo to jest, widzisz, kwestia smaku i dobrego wychowania. Możesz iść łatwą drogą, jak śpiewał Sinatra, ale możesz spróbować tej trudniejszej, na której pozostajesz sobą i zawsze trzymasz poziom, nawet obcując z buractwem. Tym w dużej mierze różnimy się od klubu z ulicy Kałuży. Dla nich, nienawiść do nas, jest podstawowym składnikiem sensu istnienia. A my ich tylko nie lubimy. Czy istnieją, czy nie, nie ma dla nas aż tak wielkiego znaczenia. Oczywiście, zawsze milej, gdy znajdują się w odpowiedniej dla siebie klasie rozgrywkowej. Reasumując- trzymaj poziom i nazwy klubów, nawet nielubianych, pisz poprawnie.

nie lubić to se można kogoś kto jest ....a z drugiej części Polski a nie takiego wroga we własnym mieście

1q2 03.11.2011 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez (Post 1185494)
A my ich tylko nie lubimy.

Jakie 'my'? - o takich rzeczach proponował bym pisać w liczbie pojedynczej

A co do meczu - o tyle mam obawy że poprzez kontuzje najpewniej zagrają ci co ostatnio a oni delikatnie mówiąc są...delikatni.Trza zadziorów na środku a nie przewracających się pod byle pretekstem Garguły,Kirma,Nunez czy Ilieva

To może być bitwa bardziej fizyczna niż techniczna i możemy ją przegrać.No ale oczywiście liczę na wygraną.Są 2 mecze w roku w których porażka nie wchodzi w grę.W niedziele jest pierwszy z nich

alberto 03.11.2011 16:23

Sporo o derbach na Małopolska.TV. Rzecznik Cracovii mówi że będzie komplet a jeden z ekspertów - że wynik zalezy od Wisły. Planują konferencję na żywo przed derbami. Jutro o godz.12. Link to http://www.malopolskatv.pl

Dzideek 03.11.2011 20:30

8 tys. sprzedanych biletów... Jeszcze trochę im zostało

flamengista 03.11.2011 20:40

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...uz_nie_ma.html

Szaleństwo, po prostu szaleństwo. Słuchajcie: może być nawet komplet. Całe 15 tys. widzów!

sandomingo 03.11.2011 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1185696)
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...uz_nie_ma.html

Szaleństwo, po prostu szaleństwo. Słuchajcie: może być nawet komplet. Całe 15 tys. widzów!

Bardzo możliwe, dzisiaj po południu kolejki pod kauflandem sięgały nawet siedmiu, ośmiu osób!!! Prawdopodobnie jest to spowodowane jakąś promocją - do każdego kupionego biletu paczka macy gratis albo coś

La Furia Dell' Est 03.11.2011 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1185699)
Bardzo możliwe, dzisiaj po południu kolejki pod kauflandem sięgały nawet siedmiu, ośmiu osób!!!

Napiszę więcej....w kolejkach i ogromnym ścisku stało ich sześciu...potem , dwunastu........
..a to wszysttko za 5 zł brutto......

dynek.pl 04.11.2011 09:10

Mysle, ze wygramy po stalym fragmencie gry i bramce Q (pilka nozna lubi takie paradoksy) :D

Feniks1983 04.11.2011 10:45

Oby nie. Lepiej żeby Q nie zagrał w tym meczu... Liczę na powtórkę z zeszłego roku, czyli pyta przez 90 minut i wturlanie bramki w 90 minucie :) Oczywiście dla Nas :D

Krav 04.11.2011 11:46

Poszperałem sobie trochę w statystykach i oto co mi wyszło:
Od momentu awansu parchów do Ekstraklasy rozegraliśmy z nimi ogółem 14 meczów w lidze.

Budujące jest to, że od tego momentu, grając u nich w kurniku jeszcze nie przegraliśmy, mamy bilans: 3-4-0 (Z-R-P), w bramkach 7-4. U siebie 5-1-1, bramki 13-3. Zatem w ogóle, od sezonu 2004/2005 przegraliśmy z nimi raz, w sezonie 09/10 u siebie.

Różnie układała się nasza gra na przestrzeni tych kilku lat, były i mistrzostwa z rzędu, było i 8 miejsce. Ale było coś co nie ulegało zmianie - status niepokonanego na tesco arena. My gramy jak gramy, jak chcemy to potrafimy, oni grają totalną pytę, nie wyobrażam sobie innego wyniku jak solidnego wpierd..u, 3-0 było idealne.

szprotson 04.11.2011 12:29

Craxa dzi*ko derby blisko!

it 04.11.2011 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1186084)
Poszperałem sobie trochę w statystykach i oto co mi wyszło:
Od momentu awansu parchów do Ekstraklasy rozegraliśmy z nimi ogółem 14 meczów w lidze.

Budujące jest to, że od tego momentu, grając u nich w kurniku jeszcze nie przegraliśmy, mamy bilans: 3-4-0 (Z-R-P), w bramkach 7-4. U siebie 5-1-1, bramki 13-3. Zatem w ogóle, od sezonu 2004/2005 przegraliśmy z nimi raz, w sezonie 09/10 u siebie.

Różnie układała się nasza gra na przestrzeni tych kilku lat, były i mistrzostwa z rzędu, było i 8 miejsce. Ale było coś co nie ulegało zmianie - status niepokonanego na tesco arena. My gramy jak gramy, jak chcemy to potrafimy, oni grają totalną pytę, nie wyobrażam sobie innego wyniku jak solidnego wpierd..u, 3-0 było idealne.

Gwoli ścisłości u siebie też nie przegraliśmy w tym okresie, chyba że za "u siebie" należy rozumieć obiekt w Sosnowcu.

CH. 04.11.2011 13:48

Za pomocą neta ich nie zmobilizujecie, chcąc dołożyć cegiełkę od siebie i dać do zrozumienia naszym o co gramy w derbach to :

Cytat:

AKCJA MOTYWACYJNA!

Przyjdź na mecz! Wspomóż lidera Futsal Ekstraklasy! Zmotywuj Mistrza Polski przed Derbami!

Zapraszamy serdecznie WSZYSTKICH KIBICÓW na halę Wisły, w sobotę 5 listopada o godz.18.00!

Poza obejrzeniem meczu futsalowej drużyny Wisły, będziecie mieli możliwość zmotywować i wesprzeć piłkarzy Białej Gwiazdy przed Derbami, które odbędą się następnego dnia!

Zawodnicy Wisły Kraków zasiądą na trybunach hali i razem z Wami będą oglądać zmagania futsalowców Wisły Krakbet w walce o kolejne zwycięstwo!

Dodatkowo każdy będzie mógł wziąć od Mistrzów Polski autograf lub zrobić sobie zdjęcie z ulubionym piłkarzem! Jest jednak jeden warunek - trzeba przynieść ze sobą MISIA na mikołajkową akcję SKWK!

"Opłatą" za wstęp do strefy, gdzie usiądą piłkarze będą właśnie pluszowe zabawki!

Do przyniesienia zabawek zachęcamy WSZYSTKICH KIBICÓW!

WISŁA KRAKBET KRAKÓW - MARWIT TORUŃ
05.11.2011 g. 18.00

POKAŻMY SIŁĘ ARMII WISŁY!

SKWK

farben 04.11.2011 14:52

Międzynarodowe derby Krakowa. Zniesmaczony Iwan

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...iwan,id,t.html

W derbach wystąpią piłkarze z 15 państw. W sumie to się nawet nie dziwię Iwanowi. To już jakieś jaja.

Kociewiak 04.11.2011 15:10

http://kooti_nh.w.interia.pl/miasto_wislakow.gif

qqq_b 04.11.2011 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez farben (Post 1186149)
W derbach wystąpią piłkarze z 15 państw.

Czy to jest do cholery normalne? parodia po prostu. "szczym do ludzi".

FraMat 04.11.2011 15:57

niech ktoś policzy ilu cudzoziemców bylo w ostatnim derby Mediolanu

Telus 04.11.2011 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1186184)
niech ktoś policzy ilu cudzoziemców bylo w ostatnim derby Mediolanu

Wybacz, ale ja na przykład mam w głębokim poważaniu derby Mediolanu, które mnie tak interesują jak pasiasta sąsiadka zza błoń. Dziwi mnie fakt, że tak sobie usprawiedliwiasz zjawisko, że nasza drużyna nie będzie za niedługo miała charakteru, bo Polaków rozumiejących pojęcie Derby Krakowa nie znajdziesz w pierwszym składzie.

FraMat 04.11.2011 16:10

Nie trzeba być Polakiem, zeby rozumieć pojęcie derby...
Petrescu w Wiśle do Polaków: Nie jesteście na plaży, to jest pie***ony mecz derbowy! (oryg: "We play fucking derby game")

milosz 04.11.2011 16:31

http://www.youtube.com/watch?v=8OqGd...eature=related

A Ja myślę że obcokrajowcy rozumieją co to derby, to tylko kwestia indywidualnego podejścia, kwestia charakteru konkretnego piłkarza. Co nie zmienia faktu, że o polską tożsamość klubu dbać by należało (w tym o polaków w kadrze), ale w granicach określonych jakością sportową, czyli w granicach rozsądku, z resztą ten przydatny zawsze.

JrQ- 04.11.2011 17:03

a co wy myślicie, że przychodzi jakiś koleś z zagranicy i ma na wszystko wyjebane?
naiwni jesteście, każdy kto tu przychodzi utożsamia się z drużyną i chce wygrywać

równie dobrze można powiedzieć, że przyjdzie jakiś piłkarz z innego krańca Polski i ma na to wyjebane

jak tam liczę na Serbów bardzo - Jovanovicia i Ilieva, co jak co, ale oni walkę mają we krwi

Ajax 04.11.2011 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1186219)
a co wy myślicie, że przychodzi jakiś koleś z zagranicy i ma na wszystko wyjebane?
naiwni jesteście, każdy kto tu przychodzi utożsamia się z drużyną i chce wygrywać

równie dobrze można powiedzieć, że przyjdzie jakiś piłkarz z innego krańca Polski i ma na to wyjebane

jak tam liczę na Serbów bardzo - Jovanovicia i Ilieva, co jak co, ale oni walkę mają we krwi

Myślę że klimatu derbów nie załapie tylko Jaliens i będzie spacerował jak zwykle prezentując okazje bramkowe drugiej stronie błoń.

Jakie będzie podejście do meczu zobaczymy na meczu.

szprotson 04.11.2011 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1186222)
Myślę że klimatu derbów nie załapie tylko Jaliens i będzie spacerował jak zwykle prezentując okazje bramkowe drugiej stronie błoń.

Jakie będzie podejście do meczu zobaczymy na meczu.

klimat moze to i on złapie, ale co z tego skoro on jest na boisku dziewczyną. Nagle jaja mu nie urosną i nie będzie gryzł przeciwników ani wyrywał im nóg.

spinna 04.11.2011 18:05

Pasieka przed Derbami [video):
http://kiks.tv/2011/11/trener-cracov...wac-atmosfery/

sovinho_02 04.11.2011 18:10

Do tej pory stałem po stronie Maaskanta, ale jak w derbach przegramy to też zmienię zdanie...

Mój skład na derby :

Pareiko - Jovanovic, Diaz, Chavez, Nunez - Iliev, Wilk,Jirsak,Garguła,Kirm - Biton

Jak oni tego nie wygrają to wszyscy do wywalenia. Cracovia na ostatnim miejscu, ze słabym trenerem więc wygrana obowiązkowa...

mitmichael 05.11.2011 10:36

Ci co tak gadaja, ze w Wisle malo polakow to sa tak na prawde 100 lat za murzynami bo to teraz normalka. Arsenal jest tego dobrym przykładem a jeszcze lepszym APOEL. Myslicie, ze z samymi marnymi cypryjczykami w składzie byliby w tym samym momencie co sa? Nie - Legii sie udaje na razie.

Squirtle88 05.11.2011 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1186257)
Ci co tak gadaja, ze w Wisle malo polakow to sa tak na prawde 100 lat za murzynami bo to teraz normalka. Arsenal jest tego dobrym przykładem a jeszcze lepszym APOEL. Myslicie, ze z samymi marnymi cypryjczykami w składzie byliby w tym samym momencie co sa? Nie - Legii sie udaje na razie.

No i jestem patriotą 100 lat za murzynami , Ciemnogród Polska wita ! To jest wstyd dla Białej Gwiazdy żeby grało tak mało Polaków , jaki przykład to daje młodzieży i wgl ludziom chodzącym na mecze , może w końcu ktoś dzięki Legii przejrzy na oczy i zacznie się "trend" na naszych młodych zawodników w całej lidze , co może dać dobre skutki , nawet dla kadry , której obecnie nie mamy na dobrą sprawę . Legii się udaje powiadasz ? To ja mam nadzieję że z takim składem uda im się jeszcze więcej , żeby takie kluby jak Wisła i jej niektórzy kibice przejrzeli na oczy .

Watts 05.11.2011 11:06

Jesteś, bo ty i gros podobnych ludzi chyba nigdy nei zrozumie, jakie są kryteria wzmacniania tego zespołu. Ściągamy piłkarzy na naszą kieszeń i takich którzy coś wniosą do tego zespołu, a (...) nigdy nie pojmą że dla SV i RM to ma zerowe znaczenie czy ktoś jest Polakiem czy Chińczykiem, byleby wniósł coś do zespołu i kosztował niewiele. Sądzę że niewiele znasz się na piłce i na prowadzeniu profesjonalnego zespołu z ambicjami, więc (...).

Organizujcie (....). zbiórki na polskich piłkarzy, proszę was bardzo, wydawajcie sobie kilkaset tysięcy euro albo nawet milion (jak se np. takie Zagłębie Lubin zażyczy za jakiegoś Pawłowskiego) to wasze (.......) ego będzie połechtane, niezależnie od wyników sportowych. Krew mnie zalewa jak czytam (...) , którym się wydaje że paszporty grają i jak będziemy mieli 11 kolesi z Bieżanowa w składzie to wygramy LM.

A ty wstaw sobie z powrotem "14/88" do podpisu, bo teraz ludzie już nie wiedzą od razu że mają do czynienia z (...).

fialo 05.11.2011 12:06

Przestańcie się spierać o jakieś pierdoły bo to jest temat o DERBACH, o najważniejszym wydarzeniu w tym półroczu
... ciach...
(ano właśnie.... piszmy o meczu a nie o glupotach)

A piłkarze mam nadzieję, że wiedzą co to za mecz i że MUSZĄ go wygrać. Chociaż jestem jakoś dziwnie spokojny, bo jak zagrają tak jak z Fulham, to powinno być dobrze !

bomba 05.11.2011 12:08

Rozumieć czym są derby, a czuć je, to dwie różne sprawy. Obcokrajowcy rozumieją to słowo i wiedzą, że dla kibiców ten mecz jest dużo ważniejszy od zwykłego, ale nie sądzę, żeby dla nich samych to było coś wyjątkowego.

JrQ- 05.11.2011 12:09

Diaz może będzie lekarstwem na grę w środku obrony...
Może wygramy dzięki niemu trochę główek :D

Ogryzek 05.11.2011 12:13

Jeśli nie wygramy tego meczu - będę pierwszym wrogiem złotoustego Roberta. Mogę wybaczyć lanie jakie zbieramy w Europie (nie przegrane, ale rozmiary po 4-1) ale remis albo porażka z Parchactwem nam nie przystoi. Wiem że to będzie ciężki mecz. My zmęczeni podróżami, ale to chyba nasza zgraja stranierosów z najodleglejszych zakątków globu wie, że tego meczu nie może przegrać - a musimy wygrać. I na to liczę:)

Styl, gra, rozmiary zwycięstwa - drugorzędna sprawa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl