![]() |
Cytat:
|
Pareiko-Paljic,Chavez,Bunoza,Kirm- Wilk,Nunez,Garguła-Iliev,Małecki,Biton
|
Cytat:
|
Ale Wy robicie problem z niczego . Nikt nie mówił ,że olewamy teraz MP , nikt nie powiedział że Koronie odpuścimy w tą sobotę, jedziemy tam powalczyć a to że nie w najmocniejszym składzie to akurat jest to zrozumiałe . Nie po to budowaliśmy szeroką , mocną kadrę by na siłę grać jedną 11 . Przed tym wtorkowym meczem naprawdę warto dać odpocząć paru zawodnikom . Weźcie pod uwagę że rozegramy 3 mecze w ciągu 7 dni . Czasami jak się gra w pucharach terminarz tak jest poukładany ,że gra się 3 mecze w ciągu ,np. 9 dni ,wtedy nie ma większych problemów z regeneracją ale w tym pierwszym przypadku zwłaszcza że mecze są arcyważne decyzja trenera jest w pełni uzasadniona . Chciałbym tez zwrócić uwagę ,że meczów grupowych nie gra się co tydzień tak jak meczów kwalifikacji do europejskich pucharów i te 6 meczów zostanie rozłożonych na całą rundę więc powinniśmy grać mocnym składem w obu rozgrywkach a i na nieco odpoczynku wtedy znajdzie się czas .
|
Cytat:
2. Porównanie Amiki do naszej sytuacji także wydaje się bezsensowne,gdyż dysponowali oni tylko 13 zawodnikami. My mamy przynajmniej na poziomie ligowym spokojnie dwa składy skompletowane. 3. Oni mogą nam odskoczyć na lata świetlne,ale my nie:)też,czemu? Barton1906 o co chodzi Ci z tym Bitonem,że siedzi na ławie?3 mecze i3 bramki, w czym rzecz. A co do wypowiedzi ich trenera. To niech facet zdaje sobie sprawę,że to co prezentują, jest do wykonania przez każdego,i aby nie było tak,że ktoś wjedzie w jakiegoś kopacza Korony i chłop o kopaniu piłki będzie mógł zapomnieć. I niech sobie ten gość, mieniący się trenerem, zdaje sprawę,że to jego sumienie będzie tym obciążone,przez stosowanie takiej a nie innej taktyki. Każdy może jeździć po murawie i ciąć równo z nią,ale tego nie robi,bo nie na tym polega futbol,a krzywdę można sobie zrobić. Jeśli ten facet myśli,że jest to wspaniała taktyka,to znaczy,że nie nadaje się na żadnego trenera. I to nie tylko na poziomie E klasy,ale i niżej do trampkarzy włącznie. Gość znikąd i chce zabłysnać,ą że nie ma czym. Chyba,że wylotem z Odry,rozumiecie, z Odry! za serię 4 porażek. |
Kretynizm tych co sapią do Maaskanta o to,że kładzie lachę na mecz ze Scyzorami jest dla mnie nie do pomyślenia.
We wtorek czeka nas najważniejszy rewanż w erze Cupiała, a pseudoznawcy żądają byśmy opadli z sił w 30 min. meczu na Cyprze,a drwale z Korony wyładowali swoje kompleksy na naszych najlepszych zawodników. Kolejek będzie jeszcze 26 a szansa na CL może być OSTATNIA !! Bez odbioru |
nie chodzi nawet o zmęczenie, po prostu w Kielcach same drwale, mogli by któremuś z naszych coś zrobić i by był problem, też nie jestem za odpuszczaniem ligi, ale gramy z Koroną, która nie przebiera w środkach
a tak poza tym to i tak nasza druga jedenastka jest 2x silniejsza od ich pierwszej |
Cytat:
|
Ja akurat rozumiem Maaskanta, że z Koroną nie wystawi najmocniejszego składu. Po meczu tej wiosny w Kielcach stwierdził, że ten zespół jest zdecydowanym liderem ekstraklasy jeśli chodzi o ilość drwali w pierwszym składzie i normalnie cud, że nikt z naszych nie nabawił się wtedy poważnej kontuzji. Akurat ryzyko urazu w meczach z żydami i koroną jest ogromne, bo to jedyne zespoły ekstraklasy, które właśnie na Wisłę się najbardziej napinają zarówno pod względem piłkarskim jak i kibicowskim. Na 99% korona będzie kończyć to spotkanie w osłabieniu i jeśli przez czerwień nikt z wiślaków nie będzie opuszczał boiska na noszach to o wygraną jestem spokojny.
|
Cytat:
Trzy dni później czeka nas mecz na wyjeździe z bardzo silną drużyną, przy wysokiej temperaturze i wilgotności powietrza. Trzy dni. Do tego oczywiście lot samolotem. Gra co trzy dni jest normą przy rotacji w składzie. Co zresztą zapowiedział Maaskant. Ja wiem, że cokolwiek zrobi trener zaraz znajdzie się dwudziestu geniuszy wiedzących lepiej, ale teraz to już rzeczywiście błysnąłeś. Wolę Kowalskiego oglądać w Kielcach, niż w Nikozji. Tyle w temacie. Cytat:
a) gówno wiesz o realiach wiślackich b) jesteś krypto-pasem i źle nam życzysz. Niektórzy z nas mają dość nieustannego roz.......u w klubie, a do takiego zawsze dochodzi po kompromitacji w pucharach. Przydałyby się nam i pieniądze, i stabilizacja, inaczej nie będzie ani wygranych w lidze, ani pucharów. Takie trudne do zrozumienia, że bez pieniędzy to wała będziecie oglądać, a nie Wisłę seryjnie wygrywającą mecze? Widzę, że paru kolesi koniecznie chce zabłysnąć. To może jakieś LOGICZNE argumenty dlaczego strata kilku punktów ma nam odebrać mistrzostwo? Bo ja jeszcze nie pamiętam sezonu mistrzowskiego z kompletem. Może mnie ktoś oświecić? |
Mój skład na mecz z Koroną
Jovanić-Paljić-Bunoza-Kowalski-Lamey-Kirm-Jirsak-Wilk-Garguła-Boguski-Genkow Skład na Cypr: Pareiko-Diaz-Jaliens-Chavez-Jovanović-Iliew-Nunez-Sobolewski-Melikson-Małecki-Biton Jest jeszcze początek sezonu, więc można zaryzykować. Sprawdzimy też, czy faktycznie mamy tak wyrównany skład i silnych zmienników. |
Widzieliście tytuł na głównej stronie Interii ?
Maaskant wystawi rezerwy, bo boi się twardzieli z Korony To już lekka przesada ... wystawia rezerwy ponieważ ważniejszy jest mecz z Apoelem - jak już to tak powinni napisać ale widocznie muszą nieco dowartościować drwali Korony. |
Żaden z podstawowych zawodników nie może wyjść w tym meczu. Żaden, nawet Pareiko.
I nie chodzi tu tylko o mecz z Apoelem. Mamy potem jeszcze całą rundę, mecze w którejś z lig europejskich. Chcecie grać z parą Jaliens - Chavez w obronie czy Kowalski - Bunoza ? Ta zapowiedź meczu nie jest przypadkowa. Miałem kiedyś okazje jakiś czas przebywać w Kielcach. Zanim jeszcze o Koronie w ekstraklasie usłyszał świat. To miasto całe od pani Zosi w warzywniaku do dyrektora fabryki jest jednym wielkim kompleksem Krakowa. Drużyna Korony jest nafaszerowana słabymi technicznie zawodnikami, których jedyna siłą jest wyciąć kogoś w pień. Na nas zepną się zawodnicy, za którymi stoją kibice i atmosfera całego miasta. Ryzyko jest zbyt duże a satysfakcja z wygrania w tej sytuacji jakiej jesteśmy niewielka. Biorąc to pod uwagę należy oczywiście wyjść i walczyć. Ale podstawowych zawodników należy oszczędzać. Edit. Ok, Jaliens nie zagra bo nie jedzie, tym lepiej. Ogólne przesłanie jednak pozostaje takie same. |
Lamey nie zagra - dalej leczy kontuzję. Na jego miejscu będzie grał Kew
Nie chce mi się wierzyć, że zagra Kowalski - raczej na 100% zagra Chavez z Bunozą Myliłem się: Kew też nie jedzie. Czyli Kowalski w 1. składzie? Skład wg TWSD: Sergei Pareiko - Mateusz Kowalski, Osman Chavez, Gordan Bunoza, Dragan Paljić - Gervasio Nunez, Łukasz Garguła, Cezary Wilk - Patryk Małecki, David Biton, Andraż Kirm Dla mnie mimo wszystko szok |
Kew nie zagra bo on nawet do Kielc nie jedzie
|
Cytat:
|
mi się wydaję , że możemy zobaczyć w składzie Czekaja :D
|
Odpuszczamy lige calkowicie??
Jak bedziemy grac w pucharach do grudnia to wlasnie do grudnia odpuszczamy..?? Powodzenia... Za rok nie bedzie ani mistrza ani pucharow... Nie wyglupiajmy sie ,kazdy normalny klub potrafi grac na dwa fronty tylko My wiecznie przemeczeniu po rozegraniu raptem 8 meczow... |
Cytat:
Wisła nie chce awansować do LM, by walczyć o wyjście z grupy - chodzi o sam prestiż gry w elicie i ogromne przychody dla klubu, bo nie oszukujmy się, będziemy w każdej grupie chłopcami do bicia. Mecze w LM będą odskocznią od szarej ligowej rzeczywistości i nagrodą za ciężką pracę, ale i tak najważniejsza będzie walka o obronę tytułu. |
Cytat:
Moim zdaniem ma rację. |
Cytat:
Jeśli awansujemy to za kilka lat będziemy wspominać mecze z Manchesterm a nie z Koroną dla której gra z Wisła jest meczem sezonu. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
O Bozee....
Bo ejstemy przed szansa itd....itp.... I co z tego?? Jestescie z Wisla od roku ,od dwoch lat czy od 15 moze?? Ja pzrezylem wszystkie zalamania ,wzloty i upadki dlatego jestem wyczulony i jakos mnie to nie podnieca gadanie typu"Ten jeden mecz".. Kazdy mecz jest dokladnie tak samo wazny jak rewanz z Apoelem ,ale jezeli My wmowimy naszym gwiazda ze to jest najwazniejszy mecz to wiadomo ze chociazby w Kielcach odwala swoja panszczyzne i tyle. J a w przeciwienstwie do Was wymagam od Wisly duzo wiecej a nie tylko "Tego jednego meczu" co zreszta smiesznie brzmi... Jezeli mamy wygrac tylko "Ten jeden mecz" to po co w ogole gramy w lidze?? Wycofajmy sie z ligi no bo w koncu "Ten jeden mecz" jest najawzniejszy... Ochloncie i przestancie sie podniecac... Ja juz to robilem wielkrotnie prze kilka dobrych lat-teraz juz to mi przeszlo.... bedzie co bedzie... |
Cytat:
|
Napiszę tylko tyle:
Po ch... nam tylu zawodników jak się domagamy żeby Wisła grała jednym składem? |
fanfan: ale czemu Ty to do mnie piszesz :-) ?
63.5kg: Piszesz takie bzdury, że aż szkoda komentować. Nie odróżniasz meczu o 3 zwykłe ligowe punkty od meczu za 10mln ojro. O czym tu w ogóle dyskutować |
Powiem krótko: W pełni rozumiem i popieram decyzję Maaskanta o wystawieniu na mecz w Kielcach dublerów. I nie oznacza ona, że oddajemy spotkanie walkowerem.
|
@63,5 KG:Oho, już się zaczyna "koronny" argument - długo kibicuję Wiśle, przeżywałem wzloty i upadki - nie Ty jeden.
Prawda jest taka, że przed ważnym meczem o LM trafiliśmy na najgorszego możliwego przeciwnika (nie licząc meczów prestiżowych) - brutali z Kielc, którzy urządzą sobie polowanie na nogi naszych piłkarzy. Ten mecz trzeba zagrać, ale rzucać wszystko co najlepsze na Koronę byłoby - delikatnie mówiąc - głupotą. I nikt nie mówi o odpuszczaniu tego meczu, tylko o szansę dla dublerów. |
mam nadzieję ,że pogłębimy u scyzorów kompleksy w stosunku do Krakowa ....
|
Cytat:
|
Cytat:
liga tez jest wazna, sam twierdzilem ze nie podoba mi sie odpuszczanie spotkan w lidze, ALE: GRAMY Z BURAKAMI zrozum to wreszcie |
Cytat:
|
Mam nadzieje, że jutrzejszy mecz niektórzy zawodnicy potraktują jako test o być lub nie być w Wiśle. Nie oszukujmy się, jeżeli Jirsak, Garguła, Boguski(?), Bunoza, Paljić i inni nie będą w stanie pokonać Korony, to powinni sobie zacząć szukać innego klubu, bo na grę w mistrzu Polski zwyczajnie nie zasługują.
W Kielcach wystąpią piłkarze, którzy zarabiają wielkie pieniądze i mamy prawo wymagać od nich pełnego zaangażowania. |
panowie bo nie znalazlem nigdzie info
jaka jest oficjalna wersja , dlaczego nie jedziemy na kORONE ?? |
Bo scyzory nas nie kochają
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Skład z głównej:
Sergei Pareiko - Mateusz Kowalski, Osman Chavez, Gordan Bunoza, Dragan Paljić - Gervasio Nunez, Łukasz Garguła, Cezary Wilk - Patryk Małecki, David Biton, Andraż Kirm W ogóle mi się ten skład nie podoba. Przed nami najważnejszy mecz od rewanżu z Panathinaikosem. Od dyspozycji ludzi jak Chavez, Nunez, czy (szczególnie) Małecki będzie zależała przyszłość klubu. Według mnie Maaskant powinien jeszcze bardziej pomieszać w składzie. Mój skład: Pareiko (może nawet Jovanović - lepiej dmuchać na zimne) - Kowalski, Czekaj, Bunoza, Paljić - Brud, Jirsak - Kirm, Garguła, Chrapek - Biton. Nawet przy takim składzie powinniśmy ugrać choć z punkt, bo piłkarze jak Kirm, Biton, Garguła czy Jirsak mają potencjał, żeby przeważyć szalę na naszą korzyść. U drwali z Kielc nie ma ani jednego piłkarza o podobnej klasie. No i też się cholernie boję ich brutalnej gry. Może by nawet zespół ME na nich wystawić, bo i zmienników szkoda ryzykować... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl