Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [3 Kolejka] Wisła Kraków - Zagłębie Lubin, 13 sierpnia , sobota godz. 18 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8223)

kovalsky92 11.08.2011 22:33

ale dlaczego nie ma informacji ile biletów sprzedanych na Zagłębie !! Wszyscy się na puchary nastawiaja a mozliwe ze bedzie tak jak lech w tamtym roku ;/ <oby nie>
Dla mnie Robert ma 22 chlopa ktorzy powinni grac tu i tu dobrze .
Podajcie ile biletów jest na Zagłębie i do kasy !! po bilety Widzimy się na R22!! W sobote i W środe!! ;) JJJ BG !!

arti 11.08.2011 23:00

Robert od tego jest żeby wybrał taki skład, który wygra z Zagłębiem i potem (oby) z Apoelem.
Ma być dobrze - nie podejmuję się rozstrzygać czy np. Jaliens, Sobol i Maor powinni grać w sb czy nie.

biziu25 11.08.2011 23:43

wystawić trzeba najlepszy skład na zagłębie i potem na apoel. nie można kombinować że mniej lub bardziej ważny jest mecz. to jest dopiero początek ligi a oni mają się już oszczędzać??? a dajcież spokój...

1q2 12.08.2011 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biziu25 (Post 1145333)
wystawić trzeba najlepszy skład na zagłębie i potem na apoel. nie można kombinować że mniej lub bardziej ważny jest mecz. to jest dopiero początek ligi a oni mają się już oszczędzać??? a dajcież spokój...

Jak się będą dobrze czuć to niech grają ale bez przesady.Ten szeroki skład po coś jednak jest , lepiej żeby były jakieś zmiany i zagrali na 100% niż ci co na bank zagrają z Apoelem, oszczędzali się.

No i fajnie by było gdyby Melikson odpoczął, jemu się akurat należy, do tego Wisła musi próbować grać bez niego bo jak(odpukać) coś mu się stanie to będzie tragedia.

AYALA 12.08.2011 08:44

z Zagłebiem Maaskant wystawi prawdopodobnie pierwszy skład
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...256,1,727.html

aguero20 12.08.2011 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1145045)
Dobrze ci napisał bo masz polewke z ludzi a sam debilne teksty piszesz z Jovanoviciem w składzie na Zagłębie.

Acha tzn. że jak napisałem jeden wyraz źle to już błąd i że debilne teksty pisze?? :D żal mi was ludzie :)

Piotson 12.08.2011 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aguero20 (Post 1145433)
Acha tzn. że jak napisałem jeden wyraz źle to już błąd i że debilne teksty pisze?? :D żal mi was ludzie :)

Jak Ci nas żal to wyjdź z tego forum bo się w każdym poście coraz bardziej ośmieszasz i to zawsze w tematach transferowych bo gdzie indziej nie widziałem,żebyś napisał posta.

O meczu. Maaskant prawdopodobnie wystawi najmocniejszy skład, jestem ciekawy czy zagra Nunez czy Wilk, Diaz czy Paljić i Biton czy Genkov bo na innych pozycjach chyba będzie tak jak zawsze. Jeśli piłkarze nie potraktują tego meczu jak rozgrzewki to nawet jak zagrają na 60% swoich możliwości, powinni wygrać.

baro1995 12.08.2011 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1145528)
Jeśli piłkarze nie potraktują tego meczu jak rozgrzewki to nawet jak zagrają na 60% swoich możliwości, powinni wygrać.

?!
Chyba meczu Zagłębia z Lechem nie oglądałeś..Zagłębie kadrowo jest teraz w górnej części tabeli,ma dobrego trenera i jest w dobrej formie.60 % ? Jak mamy zamiar grac na 60% to możemy oddawac mecze walkowerem będzie mniejszy wstyd,bo jak oglądałem meczu Lecha z Górnikiem Zabrze po pucharach na pół gwizdka,to było mi ich po prostu żal.Maaskant po to miał okres przygotowawczy,żeby ich przygotowac do gry co 3 dni na pełnych obrotach,w Hiszpanii tak grają,w Anglii tak grają i we Włoszech tak grają,ze czasami w 2.5 tyg mają 5 spotkań.Mają wyjśc i grac na 100%,to jest Wisła Kraków i tutaj się zapierdala. Mecz z Apoelem za 5 dni więc jak są dobrze przygotowani ,spokojnie dadzą radę zagra i dziś na 100% i w środę na 120%

Piotson 12.08.2011 11:50

Nie chodziło mi o granie na 60%, tylko, że nawet jak zaprezentują 60% swoich UMIEJĘTNOŚCI to powinni na luzie wygrać. Zaangażowanie powinno być jak zawsze na 100%, ale umiejętnościami ich przewyższamy.

Zagłębie z Amicą

Bojan Isailović - Janusz Gancarczyk, Michal Hanek, Sergio Reina, Costa Nhamoinesu - David Abwo (81 Mouhamadou Traoré), Damian Dąbrowski (68 Patryk Rachwał), Łukasz Hanzel, Szymon Pawłowski, Maciej Małkowski (60 Kamil Wilczek) - Darvydas Sernas.

Czy mają kogoś kto miałby miejsce w 11 w Wiśle?
Na prawej obronie gra u nich lewy pomocnik, a w ataku piłkarz który nie strzelił bramki w lidze przez pół roku.
Na każdej pozycji mamy piłkarzy lepszych od tych z Zagłębia, także moje stwierdzenie, że wystarczy im 60 % umiejętności by wygrać jest prawdziwe.
Jedyne czym Zagłębie może nam się przeciwstawić to ambicja i zaangażowanie, jeżeli piłkarze nie potraktują ich jako sparingu to powinno być dobrze.

lordes 12.08.2011 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1145548)
Sergei - Lamey, Gordan, Osman, Junior - Nunez, Czarek - Mały, Guła, Kiro - TSWetan

Nie powiem co by się działo gdyby Maor zagrał z Zagłębiem i doznał kontuzji... Po 2 czas chyba sprawdzić ile wart jest Guła, w sparingach grał dobrze, ostatnio jak wchodził z ławki również były to dobre zmiany.
No i odpoczynek dla starszych (Kew, Sobol, Ivica):arachnofobia:

Bardzo dobry skład też chciałbym w końcu by Garguła dostał szanse zagrania całego meczu natomiast co do ataku to postawiłbym jednak na Dudu.

Piotson 12.08.2011 11:58

A ja jestem ciekawy jakby Dragan zagrał na lewym skrzydle, w meczu z Litexem wszedł pod koniec i pokazał że potrafi zrobić różnicę, ale ten mecz nie mógł być miarodajny co do umiejętności Paljicia bo Litex miał już bagaż 3 goli, jednego mniej zawodnika i wyglądali jakby chcieli jak najszybciej zejść do szatni. Zaskoczył mnie za to w meczu z Polonią kilkoma rajdami z obrony wprowadził zamieszanie w obronie Dyskopolowców.

penia 12.08.2011 12:12

na 60 % możliwości to można zagrać z MKS Sławków a nie z Zagłębiem.Tak jak ktoś wcześniej napisał, w Lubinie zmontowali dość niezły sklad jak na naszą ligę i mają niezlego trenera ,ten mecz napewno nie będzie spacerkiem!!!Największy nasz plus na jutro to R22 , niema co nasza gra dużo lepiej wygląda u siebie niż na wyjazdach i jutro też tak będzie. Co do składu rewolucji pewnie żadnych nie będzie, i skład prawie taki sam jak w meczu z Polonią, jedyne zamiany to pewnie nie zagramy dwojka Wilk - Sobol , raczej wystąpi jeden z nich w parze z Nunezem.Ja osobiście chciał bym zobaczyć dwojkę Garguła - Sobol , choć to raczej mało prawdopodobne.
Dlaczego chciałbym zobaczyć Gułę?
ponieważ ostatnio nasza gra ofensywna jest za bardzo uzależniona od Meliksona, i moim zdaniem przydal by się ktoś, kto co jakiś czas odciąży z tego zadania Maora.Taki wariant stosujue Barca z Xavim i Iniestą choć to dość abstrakcyjne porównanie to pokazuje o co mi chodzi.Oczywiście to moje tylko teoretyczne gdybanie bo ja nie widze tych piłkarzy codziennie na treningu i nie wiem jak się prezentuja.
Bez względu na to jaki Maaskant wybierze jutro skład mam nadzieje że jutro odniesiemy pierwsze zwycięstwo w lidze.

Elefant 12.08.2011 19:15

22 godziny do meczu a w temacie meczowym pustka.

Mecz trzeba absolutnie wygrać. Poprzedni sezon, gdzie faworyci tracili punkty taśmowo może się nie powtórzyć. Skład możliwie najsilniejszy z uwględnieniem oczywiście tego, że niektórzy kadrowicze moga być zmęczeni.

Czy to aby my po meczach kadry nie gramy słabo ?

Jak Maaskant mówi o tym, że nie będzie problemów z motywacją to ja już się zaczynam bać.

pikey 12.08.2011 21:39

Motywacją powinny być dzisiejsze wygrane mecze Śląska i Legii. Mogą odskoczyć w tabeli, a przecież te drużyny też grają w pucharach. Dlatego jutro trzeba zrobić swoje, a o Apoelu myśleć po zakończeniu meczu z Zagłębiem.

skeba 12.08.2011 21:44

Legia gra przyzwoicie w tym sezonie o obok Lecha - będzie najgroźniejszym rywalem. Jutro koniecznie 3 pkt - inny wynik będzie katastrofą.

PANDEM0NIUM 12.08.2011 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1145826)
22 godziny do meczu a w temacie meczowym pustka .

To pokazuje że nie tylko piłkarze koncentrują się na środzie. Bład! Jutro trzeba wygrac tym bardziej że Legia jak szybko odpadnie ze Spartakiem skoncentruje sie na lidze a wg mnie ma skład silniejszy niż słowiki

Antystenes 12.08.2011 21:53

Co by nie było, ja bym na Zagłebie wystawił rezerwę. Przed nami dwa najważniejsze mecze w erze Cupiała. Jeśli to wypali, to myślę, że Bogusiowi wróci ochota na sponsorowanie Wisły.
Fazę pucharową LM można "odpuścić", zebrać doświadczenie i skupić się na lidze, by znów awansować do LM i wtedy pokusić się o wyjście z grupy. Małymi łyżeczkami. Nie wszystko na raz.
W LM każda porażka to nie wstyd, a kasa się zgadza. Nie musimy od razu wygrywać LM. Ważne, żeby w tym roku awansować i za rok ponownie. Kosztem tych kilku pkt w pierwszych meczach ligowych w tym sezonie.

kriswisla 12.08.2011 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1145970)
Co by nie było, ja bym na Zagłebie wystawił rezerwę. Przed nami dwa najważniejsze mecze w erze Cupiała. Jeśli to wypali, to myślę, że Bogusiowi wróci ochota na sponsorowanie Wisły.
Fazę pucharową LM można "odpuścić", zebrać doświadczenie i skupić się na lidze, by znów awansować do LM i wtedy pokusić się o wyjście z grupy. Małymi łyżeczkami. Nie wszystko na raz.
W LM każda porażka to nie wstyd, a kasa się zgadza. Nie musimy od razu wygrywać LM. Ważne, żeby w tym roku awansować i za rok ponownie. Kosztem tych kilku pkt w pierwszych meczach ligowych w tym sezonie.

tylko zeby nie bylo ze tych kilku punktów nam pozniej zwyczajnie braknie,bo niestety w tym sezonie Legia tez raczej sie nie pozbywała zawodników a troche wzmocniła,jak graja tak graja ale punkty ciułaja i maja mecz zaległy u siebie ,wiem ze to dopiero poczatek rozgrywek ale strata na poczatku sporej ilosci punktów moze pozniej procentowac nerwowoscia w innych meczach ,a trzeba pamietac ze jako byc moze oby uczestnik LM wszyscy beda sie na nas spinac i lekko nie bedzie,poza tym jest cisnienie zeby to Legia w końcu zdobyła mistrzostwo ,moze im w tym centrala troche pomoc,chyba nie musze pisac jak:>:> i pismaki kazdy mecz wygrany to bedzie wielka halo jak to pieknie graja i pompowanie balonika

CH. 12.08.2011 22:54

Cytat:

Wisła jest jedną z tych drużyn, z którymi najczęściej idzie nam „jak po grudzie”. Po raz ostatni zwyciężyliśmy w meczu ligowym z tym rywalem sześć lat temu! Jeszcze gorzej wygląda statystyka meczów na wyjeździe, ponieważ przy Reymonta ostatnie spotkanie dające trzy punkty Zagłębiu miało miejsce w sezonie 1998/1999!. Co ciekawe zwycięstwo zapewniła nam bramka samobójcza Marka Zająca.
za Zagłębiem.

Wystarczy raczej za komentarz. A remis będzie również katastrofa, tym bardziej że gramy u siebie i nie ma co zwalać tego na puchary bo Legia i Śląsk też grają w pucharach a radzą sobie o wiele lepiej.

eMAGieIKa 12.08.2011 23:09

O niebo lepiej pod wzgledem pkt, ale jak by nie bylo to my mielismy bardziej wymagajacych rywali niz Legia, do tego oba mecze mielismy na wyjezdzie...

1q2 12.08.2011 23:36

Taka jedna z pierwszych myśli po ograniu Litexu to była - yhy, ligi nie wygramy:>
Gdzie uwierzcie mi(nie chce mi się teraz szukać),to nawet nie przykład Amiki - oprócz tych topowych lig, to często zespół który wciągnął się w wir w pucharach(a my to już mamy niezależnie od Apoelu) - nie dał rady w lidze.
Pierwsze kolejki naszej ligi pokazują że liczyć na powtórkę z ostatniego sezonu to nie jest dobry pomysł
Tak więc bardzo ważny mecz, niełatwy przeciwnik a kolejne potknięcie może się już odbić czkawką

Z drugiej strony dwumecz o wielką kasę.
3 punkty z Lubinem - niezależnie od stylu , trzeba będzie uznać za sukces.

JrQ- 13.08.2011 00:06

Skoro Maaskant chce zagrać pierwszą jedenastką, to TYLKO 3 PKT!!!

dawidTS 13.08.2011 00:10

Jutro licze na gladkie 3-0 dla Wisly.

Dobranoc !

0 22 13.08.2011 00:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kriswisla (Post 1145975)
poza tym jest cisnienie zeby to Legia w końcu zdobyła mistrzostwo ,moze im w tym centrala troche pomoc,chyba nie musze pisac jak:>:> i

Nie musisz.:>

1q2 13.08.2011 00:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1146040)
Nie musisz.:>

nie żartuj że tego nie widzisz:>To jest ciśnienie które objawia się raz na....no sporo lat.Ale to tylko dlatego że my jesteśmy o tyle klas lepsi że wszystkie matactwa z Waszej strony - nie wiele dają:P

0 22 13.08.2011 01:18

Może nie muszę tego widzieć, bo... za tym stoję i boję się zdemaskowania?:>

Od 1950 roku trzymam rękę na pulsie. 49 lat potrzebowaliście, by mnie załatwić (czasowo). No, jeszcze raz w 78, ale wtedy po prostu olałem sprawę.:-)

mitmichael 13.08.2011 07:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1146038)
Skoro Maaskant chce zagrać pierwszą jedenastką, to TYLKO 3 PKT!!!

Nie mozemy odstawac od reszty bo poprzedni sezon sie nie powtorzy. Zaglebie to dobra druzyna ale w koncu gramy u siebie.

julo 13.08.2011 08:13

Tylko zwycięstwo !
Pomożecie ? Pomożemy hehe

fanfan 13.08.2011 08:23

To nie będzie łatwy mecz zwłaszcza ,że posędzije go Marciniak . Nie trawię tego arbitra i chyba nie jestem osamotniony i nie chodzi tylko o pomyłki ale on celowo drukuje mecze , bardzo się stara nieraz by jakaś drużyna nie wygrała ... bardziej od tego sędziego to wkur... mnie tylko Piasecki . Ci dwaj sędziowie nie powinni prowadzić meczów na takim poziomie i nie wiem czemu aż tak często są przydzielani do prowadzenia meczów Wisły? Już wolę sędziów z Warszawy od nich , może przesadzam ale zawsze gdy dowiem się że Ci sędziowie będą sędziować Wiśle mecz to mam dziwne obawy że jakiś karny zostanie podyktowany z kapelusza dla naszego przeciwnika albo ciągle będą faule w jedną stronę ...

Matti88 13.08.2011 08:54

Ludzie jaki odpoczynek dla najlepszych zawodnikow?? Ciezko w to uwierzyc ale jezeli my dzisiaj przegramy to juz po trzeciej kolejce mozemy baaaardzo oddalic sie od mistrzostwa Polski;/

wroobel88 13.08.2011 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matti88 (Post 1146055)
Ludzie jaki odpoczynek dla najlepszych zawodnikow?? Ciezko w to uwierzyc ale jezeli my dzisiaj przegramy to juz po trzeciej kolejce mozemy baaaardzo oddalic sie od mistrzostwa Polski;/

No ja myślę, ze jak dziś nie wygramy to w ogóle stracimy szanse na mistrzostwo, przecież tylko 27 kolejek zostanie do końca sezonu :rotfl:

A co do sędziów to zdecydowanie najsłabszy w ekstraklasie jest Małek ...

Mocny 13.08.2011 09:29

porownanie do lecha nietrafione , lech skupial sie na pucharach az do wiosny (do meczu z bragą)

my w zasadzie tylko do konca dwumeczu z apoelem , w fazie grupowej i tak nic nie ugramy , wiec mozna wtedy skupic sie na lidze

TRZEBA TAM W KONCU WEJSC !!!!!!!!

Matti88 13.08.2011 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wroobel88 (Post 1146058)
No ja myślę, ze jak dziś nie wygramy to w ogóle stracimy szanse na mistrzostwo, przecież tylko 27 kolejek zostanie do końca sezonu :rotfl:

Smiej sie smiej ale 2 pkt po 3 kolejkach przy 9 mozliwych pktach Legii to juz jest spora strata jak na poczatek sezonu..

Karherop 13.08.2011 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wroobel88 (Post 1146058)

ja bym powiedział więcej , wg niektóych to my już mamy finisz rozgrywek ligowych :rotfl:

przypuszczam że będzie jak zawsze, skromnie wygramy będzie płacz i krytyka że tak nisko , że styl nie taki , że Genkov nie trafił z metra na pustą ,

jak zremisujemy czy przegramy (tfłu ) to będzie ten sam poziom krytyki

jakiekolwiek dzisiaj czy za tydzień wyniki nie padną w spotkaniach ligowych , pójdą w zapomnienie po meczach z APOELem , możecie zaklinac rzeczywistość , ale nie ma w tej chwili ważniejszych spotkań dla Wiślaków . Lige mamy na codzień , na LM czekamy od.... 20 paru lat od jej powstania .

fcb4 13.08.2011 09:59

Taka ciekawostka dzisaj gramy z Zagłębiem które ma minimalnie wiekszy budżet od Apoelu :D zagłębie ma ok.35 mln zł a Apoel 33 mln zł. Ale wiadomo kasa nie gra to tylko tak dla ciekawostki :)

karas1983 13.08.2011 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1145962)
Legia gra przyzwoicie w tym sezonie o obok Lecha

Obok Legii, naszym najgroźniejszym rywalem będzie Śląsk. Lech nie będzie się liczył zupełnie:rotfl:

fcb4 13.08.2011 10:30

Ja tam myśle że Lech jak się zmobilizuje to może wygrać z każdą drużyną ekstraklasy więc jak bym ich nie skreślał.

Pawlolek 13.08.2011 10:47

Przenieście tą dyskusję do tematu "Ekstraklasa". Tu rozmawiamy o meczu Wisły z Zagłębiem a nie o Legii i Lechu...

Co do meczu, trzeba wygrać i nic więcej dodawać nie trzeba.

jaszczur90 13.08.2011 10:51

Nie wierzę :shock: kilka godzin do meczu a tu cisza jak makiem zasiał .. gdzie Ci wierni kibice forumowi się podziali ? :P Czyżby kupili bilety wreszcie ?

rnandez 13.08.2011 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1146087)
Nie wierzę :shock: kilka godzin do meczu a tu cisza jak makiem zasiał .. gdzie Ci wierni kibice forumowi się podziali ? :P Czyżby kupili bilety wreszcie ?

Daj im się wyspać ;), poza tym od dawna żyją tylko europejskimi pucharami

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl