Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [2 kolejka] Polonia Warszawa - Wisła 06.08.2011 godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8211)

domin_czyzyny 06.08.2011 18:18

kurde iliev zszedł ... i słychać naszych :)

rnandez 06.08.2011 18:24

Dudu łowca... hmm.
Pomóżcie coś wymyślić na jego cześć.

jurukuru 06.08.2011 18:24

Jest :)
Jeszcze jeden!

el Nuero 06.08.2011 18:33

rnandez - co do tego Dudu, może tak:

Nikt Wisełki nie pokona, gdy w ataku ma Bitona!

No i na razie by się to sprawdzało. Gol z Widzewem, dziś kolejna bramka...

domin_czyzyny 06.08.2011 18:41

co kirm zrobił ... k...a !!!!!!!!!!

jurukuru 06.08.2011 18:52

Ale Kirm s.......ił :evil:

cinekw 06.08.2011 18:52

Kirm - gratuluje, zasługujesz na premie. A Biton porusza się jak mucha w smole, nie nadaje sie do takiej taktyki z 1 napastnikiem.

Elendil 06.08.2011 18:55

cóż, Kirm i Wilk antybohaterami meczu. Ale zdarza się, to dopiero początek, kilka ładnych akcji Wisła stworzyła. Następny mecz gramy na R22 i nie ma inne opcji - tylko zwycięstwo.

milosz 06.08.2011 18:55

Wielki szacunek dla Sobolewskiego, skuteczny Biton i katastrofalny Kirm. I znowu tylko 1-1. Tyle że to dopiero początek sezonu. W sumie ten remis nie jest taki zły.

PS. Tyle że szacunek do naszych piłkarzy jest wskazany, bo jego brak jest niezrozumieniem roli kibica. Wspierajmy naszych na dobre i złe. Tyle.

ItaloPolak 06.08.2011 18:58

11 na 10 cwielongow dla Kirma....

riv 06.08.2011 18:58

Cele transferowe dla Valckxa na najbliższe okienka - lewy obrońca (choć Paljić dziś dobrze sobie radził, ale musi mieć konkurencje bo Diaz jest tylko wypożyczony) i skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia zamiast Kirma.
.

michal1989 06.08.2011 18:58

Ważne, że nie przegraliśmy. Remis nie jest zły - tylko 2 punkty straty do 1 miejsca, a to dopiero druga kolejka.

skeba 06.08.2011 18:58

Kirm jak w meczu z Levadia w Sosnowcu. Poprzeczki, slupki.
Co on w dzieciństwie w słupek, poprzeczka grał... ?
Kolejny remis w lidze - przypomina się Lech Poznań z zeszłego sezonu, obyśmy podobnie nie skończyli.

wolfy 06.08.2011 18:58

Cóż, znów remis wywalczony w kocówce, znów Biton ratuje punkt. Drugi mecz, drugi gol.
Płakać nie ma nad czym, może co najwyżej nad skutecznością Kirma można łezkę uronić:)
Widać, że w pierwszej połowie Wisła myślami była już przy APOEL-u.

szlaQ 06.08.2011 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1141919)
Wielki szacunek dla Sobolewskiego, skuteczny Biton i katastrofalny Kirm. I znowu tylko 1-1. Tyle że to dopiero początek sezonu. W sumie ten remis nie jest taki zły.

PS. Tyle że szacunek do naszych piłkarzy jest wskazany, bo jego brak jest niezrozumieniem roli kibica. Wspierajmy naszych na dobre i złe. Tyle.

Zgadzam się remis na Dyskopolo to nie jest tragedia ale po sytuacji Kirma jednak niedosyt pozostał ...

KOALIK 06.08.2011 18:59

Brawo Andraż Kirm!!!

Fugiel 06.08.2011 19:00

Ja od początku sezonu przyglądam się Kirmowi i nie wiem co jest ze koles ma taki brak farta ... :/ z Litexem dostaje pilke pod nogi i wypada mu na aut, teraz nie trafia , chodzby z braku szczescia ława ...

TymonPRO 06.08.2011 19:01

2 pierwsze mecze graliśmy na wyjeździe,porażki nie ma
Nie jest tak źle ale szkoda że Kirm tego nie strzelił

tofik 06.08.2011 19:02

Ta szczęścia. Facet jest marnym piłkarzem i co tu dużo się rozwodzić nad tym.

Baala 06.08.2011 19:03

Nie no jeszcze mnie nosi po tym co Kirm zrobił.

Co do meczu to pierwsza połowa fatalna, druga już całkiem, całkiem. Remis na Polonii to nie tragedia.

Na plus: Paljic- pare razy nas uratował w defensywie, Sobol i Małecki który z ofensywy może miał dużo niedokładnych podań, ale widać że go to nie zrażało i robił swoje ciągnąc akcje do przodu.

Na minus: Iliev - który oprócz akcji bramkowej, to kompletnie nic nie pokazał, Lamey który dziś coś słabo krył i w przodzie też bez rewelacji oraz Kirm za tą 100000% sytuacje

AYALA 06.08.2011 19:03

Kirm tak samo jak Jirsak są za słabi na taki Klub jak Wisła.Powinien Andraż pokryc koszta wyprawy do Warszawy

cinekw 06.08.2011 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 1141915)
Trochę szacunku do naszych piłkarzy, człowieku. Ty byś pewnie w piłkę nie trafił.

Faktem jest jednak, że akcja zmarnowana...

Opanuj się, on nie musi trafiać bo nie zarabia kilkudziesieciu tysięcy miesięcznie jak Kirm. A Sobolewski ofc szacunek, jak zawsze. Inni się patrzyli, a on wrócił.

Kryniu 06.08.2011 19:04

Kirm może i zwalił ale na to wiele razy pokazywał należy mu się jakiś kredyt zaufania i zamiast na niego jechać to powinniśmy go spierać. Zdarzyło się i trudno. To jest nasz zawodnik a nie innej drużyny.

CH. 06.08.2011 19:04

Polonia ma aspiracje do zajecia miejsca na podium. nie gralismy z Koroną czy Podbeskidziem. Do tego na wyjezdzie gdzie ostatnio bardzo czesto nam ciezko bylo tam gra. (wystarczy przywolac samobojcze gole w ostatnich spotkaniach z KSP) takze ja bym rak nie zalamywal. Wisla byla lepsza i powinna wygrac. Kirm i Genkow sa najslabszymi ogniwami w tym sezonie i nie rozumiem koncepcji Maaskanta, ktory zdejmuje Bitona i Ilieva, czyli dwojke zawodnikow ktorzy robili roznice. Meliksona nie oceniam bo to skarb. Dla mnie takie zmiany to nic innego jak proba bronienia wyniku i to mnie denerwuje u Maaskanta. Bo to nie pierwsza tego typu zagrywka z jego strony. Nie mozna sciagac najlepszych zawodnikow a w icb miejsce Genkowa bez formy i Kirma ktory nie jest w tym sezonie sobą. Niech sie ogrywają ale ze slabszymi rywalami i to u siebie. A nie z Polonia na wyjezdzie.
Szkoda ze tak to wyglada z Kirmem i Genkowem, to ze potrafia grac wiemy nie od dzis. Nie przez przypadek przez dlugi czas Kirm byl wiodaca postacie w reprezentacji i w Wisle. Genkow tez robil rozince. Pobudka Panowie!

yogul 06.08.2011 19:04

chciałem tu wrzucić filmik gdy nasz reprezentant Słowenii w zeszłym sezonie w podobnym stylu na pustą bramkę trafił w słupek czy poprzeczkę ale nie chce mi się szukać.

Jak zobacze tego Kirma w najbliższych meczach to oszaleje już wole Bogusia albo nie wiem niech jakiegoś młodego wpuszczą.
Kiks spoko dochodzi 90 min 1:1 ma piłkę do pustej bramki, brak koncentracji a to za....,ił z całej siły a jak.

Kij z tym niby kiksem on jest tak słaby że to jest szok. Jak ktoś tak nie uważa to prosze oglądnąć nasze 3 ostatnie mecze. Widzew Litex Polonia.

ide na świeże powietrze bo zwariuje.

baro1995 06.08.2011 19:04

Bynajmniej Kirm gra ostatnimi czasy słabo i przeciętnie,dziś po wejściu pokazał,że Ivicy może co najwyżej wode na treningu podawac.Nie zdarza mu się coś takiego 1 raz tylko 5,że psuje 100% sytuacje.Za równo on jak i Genkov mają teraz jakiś lęk przed strzelaniem i nawet jak mają dobrą sytuacje próbują podawac.Tsvetam mógł dziś spokojnie uderzac podał w prawdzie idealnie do Kirma no ale..Powiem tak z Apoel nie chce Kirma na boisku widziec ani minuty.Nunez po wejściu zdecydowanie rozruszał całą linie pomocy i myślę,że powinien zastąpic Czarka w 1 składzie.Biton w 1 połowie nic nie zdziałał bo nie dostawał żadnych podań,po przerwie skrzydła się rozruszały i sytuacje się pojawiły bynajmniej jest skuteczny w przeciwieństwie do Genkova.

makan18 06.08.2011 19:05

Kirm niestety póki co jest bez formy miejmy nadzieje, że za kilka tygodnii wróci do formy jaką prezentował w swoich najlepszych momentach ubiegłego sezonu. Niestety tracimy znowu bramke bo błędzie Wilka, chyba chłopak jeszcze nie dorósł do pierwszej 11. Mały dzisiaj dosyć przyzwoicie, miejmy nadzieję że w końcu zacznie grać na poziomie na jaki go stać. Piłkarze meczu, Sobol i Palić szczególnie ten drugi duże zaskoczenie dla mnie bo nie jestem zbyt wielkim fanem jego talenu, z meczu na mecz coraz lepiej, dzisiaj prawie zawsze przed rywalem, pożyteczny w ofensywie.

Heero 06.08.2011 19:06

Strasznie pechowy mecz... sądząc po wyjściowym składzie, Maaskant chciał postawić na szybkie ataki skrzydłami lub podania za linię obrony - mocno nasiąknięta murawa w takim sposobie gry nie jest korzystna. Poza tym, każda przebitka odbijała się na korzyść Polonii lub podania z klepki pechowo nie trafiały do adresatów, brakowało precyzji. Sędzia przeciętny, parę fauli na polonistach można było nie odgwizdać i arbiter wybroniłby się z tych decyzji bez problemu. A Kirm? No cóż, miał dobry pomysł, przed nim rzucali się na murawę przeciwnicy, jeszcze inny stanął na linii.

iiYama 06.08.2011 19:07

Co tu dużo powiedzieć?

Wiadomo było że Polonia nam nie odpuści. Brawa dla chłopaków za walkę, w drugiej połowie zdominowaliśmy gospodarzy. Brawa dla Sobola za powrót za Boninem.

Kirm masakra.

Gdyby to był Meleks byłaby brama i 3 punkty.

Gdyby Kirm był na miejscu Meliksona w dwumeczu Łoweczu gdy ten zdobywał bramy to prawdopodobnie przymierzalibyśmy się teraz do pucharu UEFA.

Taka jest rożnica między Kirmem i Meliksonem, różnica klasy.

Dobra, co było się nie odstanie. Kirm musi dostawać minuty by doszedł do formy, przypominam że w zeszłym sezonie był bardzo skuteczny a w tym będzie nam jeszcze bardzo potrzebny.

skeba 06.08.2011 19:07

Kirm nie ma dryblingu w ogóle. Ivica pięknie zamerdał obrońcą Polonii i to on powinien grać na skrzydle.
Malecki to tez nie ta forma co z zeszłego sezonu.

Jedynie można polegać na Meliksonie, Chavezie, Pareice, Sobolewskim i Lameyu.

kacpaw91 06.08.2011 19:09

Nie chce krytykować naszego trenera, ale dziwi mnie to, że z ławki wpuszczany jest piłkarz, po którym widać, że nie jest w formie, w poprzednim meczu ligowym zagrał słabo, zamiast piłkarza, który w 8 minut zarobił jedyną asystę (ba! Boguski nie znalazł się nawet na ławce).

Co do naszych piłkarzy to Nunez gra lepiej w odbiorze od Wilka i daje więcej w ofensywie. W następnym spotkaniu powinien wyjść w parze z Sobolewskim. Paljić bardzo fajnie zagrał na lewej obronie, ale kartka była niepotrzebna.

Strasznie dużo strat było, aż mi się przypomniał początek tamtego sezonu. Widać, że piłkarze są myślami przy LM.

AS82 06.08.2011 19:11

Miejmy nadzieje ze to z powodu pucharów taka gra , bo chodząc po boisku i rażąc niedokladnościa nawet przy najprostszych podaniach walke o Mistrza mozna sobie wybic z glowy. Polonia byla dzis absolutnie do ogrania ale trzeba bylo walczyc od 1 do 90 minuty .Wilk i Kirm sobie moga podac rece po meczu...

Filippo 06.08.2011 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1141928)
Brawo Andraż Kirm!!!

Przyłączam się do braw. Potrzeba na prawdę reprezentacyjnych umiejętności by z takiej odległości nie trafić w bramkę.
Owacja na stojąco również dla Wilka, mógł zagrać wszędzie ale przycelował prosto do rywala, miodzio...

Fugiel 06.08.2011 19:18

Kirm musi dosc do formy, ale mam nadzieje, ze bedzie się to odbywac w meczach ligowych :)

vojtex 06.08.2011 19:19

nie wiem czy zauważyliście, ale fatelnie dzisiaj zagrał również Wilk

vaazon 06.08.2011 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1141940)
chciałem tu wrzucić filmik gdy nasz reprezentant Słowenii w zeszłym sezonie w podobnym stylu na pustą bramkę trafił w słupek

To było w pierwszym meczu na wiosnę, z Arką.

sergio 06.08.2011 19:21

Jeśli chodzi o pozytywy z meczu to że Nunez nam sie rozkręca i z meczu na mecz prezentuje sie lepiej.

Donki 06.08.2011 19:23

Zwolnic Maaskanta !! Wywalic Stana ! Kirm do rezerw !
Cupiał sprzedaj Wisłe !

A tak na serio, niezły mecz w naszym wykonaniu, remis z Polonią na wyjezdzie nie jest złym wynikiem.
Szkoda sytuacji Kirma.

jurukuru 06.08.2011 19:24

Zimne TYSKIE na uspokojenie po tym, co zrobił Kirm :) Nie ma co go wywalać z kadry, tak jak tu niektórzy pisali. Jasne, że menel spod monopolowego by mógł to trafić, ale po takim przestrzale w poprzeczkę Kirm się podwójnie zmotywuje w następnym występnie, a życzę mu gry w następnym meczu.

Melikson i Sobolewski bardzo fajnie zagrali. Reszta średnio.

dario.h 06.08.2011 19:26

...

ochłonąłem..... i już na spokojniei.....byliśmy lepsi.....a to co zrobił Kiro w 84 minucie......no cóż.....zdarza sie, ale spaprał to niemiłosiernie.... początek ligi ciężki...ale w głowach piłkarzy chyba tylko jedno teraz jest : LM!!!! LM!!! LM!!!....
...bedzie dobrze!!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl